Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Септември, 2023 18:50 8 853 114

"Терорът ни застигна": войната стигна до делтата на Дунав

  • румъния-
  • война-
  • дронове-
  • русия-
  • украйна-
  • черно море-
  • нато-
  • дунав

Те живеят с ужаса на войната, която е стигнала до техния двор: вече и на румънска територия падат заблудени дронове

"Терорът ни застигна": войната стигна до делтата на Дунав - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Периправа е село на остров в делтата на Дунав. До Сулина се простират гори и пясъчни дюни сред езера, свързани с ръкави и канали с Дунава, които са достъпни само с лодка. Източният край на тази област стига до Черно море.

Лодката, която превозва хора и стоки в двете посоки, пътува на всеки два дни. Пътуването от Тулча през ръкава на Дунав, който отделя Румъния от Украйна, трае около четири часа.

Още новини от Украйна

"Всичко тук беше чудесно, докато един ден точно до нас не избухна войната. Грохотът ни събуди през нощта", казва пред ДВ местната жителка Черасела Чилибон. Всички жители на селото станали, излезли навън, започнали да говорят и да си задават въпроси. Отишли до малкото пристанище, откъдето видели пожарите от другата страна на границата - в Украйна. "Стана ни ясно - подобно на цивилните украинци, които всеки момент могат да бъдат убити, ние сме уязвими, макар и да сме съвсем невинни", допълва жената.

Среднощният ужас

Много румънци не знаят къде се намира Периправа. "За Румъния 100 жители нямат никакво значение. Дори хората в Тулча не знаят точно къде е Периправа. То е от значение само за тези, които стигат до това място и са се влюбили в него, защото тук е толкова простичко и невероятно красиво", казва Чилибон, която от Букурещ се е преместила да живее тук.

За някои името има определено историческо значение: по време на комунистическата диктатура там е имало лагер за политически затворници, чиито руини още се виждат. От другата страна на Дунав е украинското пристанище Вилкове, отдалечено на по-малко от два километра от Черно море.

От началото на войната сирените не млъкват, при това денонощно, разказва Чилибон. На трети срещу четвърти септември 2023 нямало тревога, но бомбардировките били много интензивни и продължили цяла нощ. "Това направо смразява кръвта във вените. Чуваш експлозии, не знаеш какво става. По-късно ми стана ясно, че атаките следват някакъв модел. Започнах да заспивам чак на разсъмване."

Два бряга, еднакви страхове

"През нощта се чуват бомбите, не можем да спим. А през деня хората идват да се молят в църквата", споделя Чилибон. "Църквата е средището, в което се събираме, и няма никакво значение от коя религия си, дали си вярващ или не."

Подобно на повечето жители на Вилкове в Украйна, и повечето селяни от Периправа са липовани - потомци на руска етническа група. Техният депутат в румънския парламент Силвиу Феодор е на обиколка из района. "Хората тук са обезпокоени от бомбардировките. Това не е нашият нормален живот. Ние сме в ЕС и на НАТО, а това би трябвало да ни носи сигурност. Но понякога изстрелян снаряд може да падне и на наша територия." Депутатът допълва пред ДВ, че ако положението се изостри, има планове за евакуация на местните жители.

Историята на региона е сложна - през вековете двата дунавски бряга са били прехвърляни от една администрация към друга. Имало е и моменти, когато са били или само румънски, или само украински, но и такива, когато са били врагове, разделяни от различни интереси. Днес малките общини не се интересуват от голямата политика. "Много хора имат роднини оттатък, други поддържат приятелски отношения. Тревожим се постоянно за близките ни хора там", казва Черасела Чилибон.

"Терорът ни застигна"

Когато украинският външен министър Дмитро Кулеба и сайтът GeoConfirmed.org съобщиха за дрон, паднал на румънска територия, кметът Тудор Чернега отива на мястото на експлозията. И веднага вижда това, което представителите на румънското министерство на отбраната не са могли да намерят - или не са искали. Той излиза пред обществеността и с упоритостта си предизвиква поредица срамни противоречиви ходове, стигащи до най-високото ниво в румънската политика.

Първоначално политиците в Букурещ отричат инцидента, президентът Клаус Йоханис категорично отхвърля всяко подозрение за паднал руски дрон на румънска територия. След което два дни по-късно случаят е потвърден. Наистина ставало дума за остатъци от руски дрон, намерени били следи от експлозия, както и изгорени и паднали дървета. Междувременно са открити останките на още два дрона. И то не само близо да границата по Дунава, но и по-дълбоко в румънската част на делтата - на 15 км от границата с Украйна.

Пред ДВ военни експерти не изключват хипотезата, че стартиралите от Черно море дронове по пътя си към цели в Украйна са минавали през румънска територия. Някои вероятно са били насочени неправилно. В това са убедени и живеещи в делтата. "Чухме как минаваха над къщите ни. Но постоянно ни казваха, че само така ни се струва."

Кметът Чернега застава на страната на местните жители: "Тези хора не са луди. Властите трябваше да дойдат и да поставят района под контрол. Никой не се отнесе към нас сериозно, а сега се видя какво става. Отсреща се води война - и терорът ни застигна".

Автор: Кристиян Стефанеску


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уточнение

    107 84 Отговор
    На Байдън му е абсолютно безразлично, че украинците умират: единствената му цел е да отслаби и подчини Русия, заяви бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън. Съединените щати обаче не можаха да успеят в това: Русия намира нови съюзници и укрепва отношенията със старите, а има опашка от желаещи да се присъединят към БРИКС. Според анализатора позицията на САЩ става все по-слаба с всеки изминал ден.

    Коментиран от #6, #22, #27

  • 2 фен

    108 77 Отговор
    Мдаа. От където са минали САЩ, там и трева не никне! И нас това ни чака!

    Коментиран от #48, #76, #85

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    33 71 Отговор
    Недейте Сеяхте Паника Моля
  • 5 За невежите които четат само "факти"

    63 64 Отговор
    Пацифистите поискаха напускането на всички чуждестранни военни от страната им и носеха плакати с надпис: „Янки, вървете си у дома“.

    Според организатора на събитието Дания и останалата част от Европа ще трябва да живеят с Русия като съседи и очевидно е в интерес на политиката за сигурност на скандинавското кралство това съвместно съществуване да бъде мирно. В същото време САЩ не губят нищо от противоречията между Дания и Русия, а само печелят милиарди долари от въоръжения конфликт в Европа, пише Arbejderen.

    Карстен Андерсен, представител на организацията „Орхус срещу войната и терора“, заяви, че датските власти и медиите са убедени, че сигурността на Дания ще бъде гарантирана най-добре чрез сляпото следване на американците.

    Той отбеляза, че интересите на Дания и САЩ в областта на политиката за сигурност не съвпадат.

    Андерсен счита, че при потенциален въоръжен конфликт с Русия страната му може да бъде заличена от лицето на земята.
  • 6 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 61 Отговор

    До коментар #1 от "Уточнение":

    ВЯРНО е Точен си
  • 7 Всеки краварски съюзник

    68 66 Отговор
    ще яде бомби , няма измъкване...

    Коментиран от #42

  • 8 Мдаааа.

    63 69 Отговор
    Братята освободители приближават!
  • 9 Българин

    61 66 Отговор
    Кога започваме да ектрадираме укро дезертьори от България? Хайде, че съм си заплюл двам трима в квартала да им пръсна зъбите😁

    Коментиран от #52, #73

  • 10 Ами така е

    75 58 Отговор
    Във войната на сащ в Сърбия и при нас падаха ракети.или те са демократични

    Коментиран от #43

  • 11 Реалист

    51 62 Отговор
    Фашизоидите от НАТО привличат конфликти

    Коментиран от #46

  • 12 Професора

    65 13 Отговор
    Петата колона шпиони на Сорос безродници като Тагарев са опасни за нац сигурност на държавата.
  • 13 007

    22 53 Отговор
    Трябва да се действа решително и да се изолира Путлеристан по всички възможни линии!!! Никакво припарване на путлеристи или стоки в и от Европа!!!🇧🇬🇺🇲🇺🇦🇪🇺🇧🇬

    Коментиран от #87

  • 14 крайно време е !!!

    20 50 Отговор
    крайно време е рушняците да се ударят здраво от международна коалиция!!

    Коментиран от #88

  • 15 смърт за

    20 44 Отговор
    Алчното злобно психо КГБ джудже.

    Коментиран от #25

  • 16 Пропагандите на дойче зеле

    48 9 Отговор
    не чета! Медия, ударила дъното да манипулира, лъже и пропагандира!
  • 17 Българин

    55 15 Отговор
    Който помага на окраинските фашистите е съочастик и спонсор на фашизма

    Коментиран от #55, #70

  • 18 шааа

    46 11 Отговор
    всички пионки на натю се тресат от страх
    пак сме от грешната страна на историята
  • 19 Мики

    48 12 Отговор
    НАТО е фашиска организация и е опасна за нац сигурност на държавата и Европа.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 8888

    38 9 Отговор
    Този сайт подържа пропагандата на петата колона част е от хибридната война срещу Русия и лайковете ме отговарят на истината.
  • 22 европеец

    12 29 Отговор

    До коментар #1 от "Уточнение":

    Напротив не му е безразлично и затова всеки ден праща оръжияя на Украйна за да се защити от рашисткия режим и агресия

    Коментиран от #59

  • 23 Последния Софиянец

    11 33 Отговор
    Няма в мире по продажно и подло от пияния ватник и бегераба му гладен.

    Коментиран от #29

  • 24 681🇧🇬

    32 7 Отговор
    шпионите на Сорос и спомагачите пропагандисти ще си го получите с лихвите.
  • 25 Каквото пожелаваш

    10 4 Отговор

    До коментар #15 от "смърт за":

    Това да те застига

    Коментиран от #39

  • 26 Реалист

    31 6 Отговор
    Фашизоидите от НАТО организират войни и конфликти.
  • 27 Последния Софиянец

    6 27 Отговор

    До коментар #1 от "Уточнение":

    И на мен не ми пука за терористите, вчера пак шамарих едни братушки в ресторанта, не си плащат, а повръщаха цяла вечер, чистих до 2 часа!

    Коментиран от #33

  • 28 Реалист

    6 24 Отговор
    Залужни унищожи втарая.

    Коментиран от #31

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Шерлок

    26 3 Отговор
    Пропагандистите на ФАЩ в България са смахнат ЛБГТИ които с и НГВС
  • 31 ТаУмВзе

    4 17 Отговор

    До коментар #28 от "Реалист":

    Факт, остана само леш и скрап от алкохолните мушици!
  • 32 Аууууу каква

    6 0 Отговор
    голяма трагедия...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 15 Отговор
    Киев три дня а мцква гори от всички стани, магуууучаяяяя
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Гоце

    25 3 Отговор
    Лошото е че никой не е сигурен в член 5. Ако стане нещо може да не се намеси нато пряко, а само косвено с помощи и оръжие, както при Украйна... тогава ни е спукана работата!
  • 38 Дойче веле тръццц

    18 1 Отговор
    Офффф че миришеее
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 моли се

    9 7 Отговор

    До коментар #7 от "Всеки краварски съюзник":

    да не се включат англичани и американци, че не прощават

    Коментиран от #69

  • 43 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    10 11 Отговор

    До коментар #10 от "Ами така е":

    А бандитска Сърбия, като многократно ни напада в гръб , и която македонизира с терор, огън , кръв и меч българите във Вардарска Македония е невинна , защото е русофилска ли и нейните българо-убийства също са невинни защото са русофилски ли ?

    Малко им беше на тая вечна русофилска сръбска сган, вечен враг на България и на на българщината .
  • 44 Баш комуниста

    4 9 Отговор
    Има ли другари на тоя сайт
  • 45 абе нали

    21 4 Отговор
    Нали уж руснаците не бяха напреднали, сега се оказва, че са на границата на Румъния?!?
    На кой да вярваме те други ден може и в България да стигнат

    Коментиран от #56

  • 46 007

    7 16 Отговор

    До коментар #11 от "Реалист":

    Сигурно НАТО е наредил на Путлер да нападне страна , която са обещали да защитават!!!!🇧🇬🇪🇺🇺🇦🇺🇲🇧🇬

    Коментиран от #50, #62

  • 47 Рико

    19 6 Отговор
    Ако стане сблъсък в Черно море няма да се ограничи само до там този път и ФАЩ ще гори.
  • 48 Джо Байден

    9 22 Отговор

    До коментар #2 от "фен":

    Точно обратно скъпи, ушанките откъдето са минали не трева а нищо не остава. Само мизерия и скръб. Пази боже да дойдат ватенките.
  • 49 Артилерист

    14 1 Отговор
    Съчинение с акцент, колко опасни са руснаците.
  • 50 Истината

    17 5 Отговор

    До коментар #46 от "007":

    руснаците никого нежса нападали окраинските фашисти нападнаха ДНР и ЛНР, а руснаците влезнаха като защитници.
  • 51 така е

    17 6 Отговор
    Руснаците идват натука от сега се редете на орлов мост с погачи носии ядене и пиене цветя и народни песни
  • 52 Пиночет

    7 19 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Обикновено путинофилите ядат бой ,който и да ги хване!

    Коментиран от #108

  • 53 Военна хитрост

    5 11 Отговор
    Украинците са им направили фалшива граница с Румъния и фалшив Киев - бутафорен град.
    Руснаците тях атакуват в момента, като ги мислят за истински!
  • 54 Мамалигарите

    12 2 Отговор
    са били изключително садистични през ВСВ,в Одеса най-вече.Унгарците - също.Има документи,които неграмотните простаци никога няма да прочетат.Балсъм ви у тупаните,легам си с дамата,лека нощ на умрелоците..
  • 55 Путлер

    6 19 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Каде видя фашисти бе морзилко, от рашистите по-големи фашисти няма.

    Коментиран от #58, #61

  • 56 Високоточкова туземен дрон

    7 10 Отговор

    До коментар #45 от "абе нали":

    Ми незнам за руснаците..ма украинците са на летището в Донецк
  • 57 Хихихи..

    13 2 Отговор
    Умрелото Дойче туря минуси електронно.Кеееф...
  • 58 Хихихи..

    8 3 Отговор

    До коментар #55 от "Путлер":

    Има има - надигаме се,рожбо.Тури си шарените чорапки,да не те припознаем в мрака..
  • 59 Факуракис

    8 3 Отговор

    До коментар #22 от "европеец":

    Пишка с опъване не расте джендърляко
  • 60 Българин

    24 0 Отговор
    САЩ в момента обират България 6 милиарда лева за 16 самолета на рисунка 1.5 милиарда за БТР на рисунка +100 милона за база на САЩ в Ямбол общо 7.6 милиарда лева само за 3 години. Петата колона ПП-ДБ и ГЕРБ унищожиха държавата

    Коментиран от #64

  • 61 Инкогнито

    15 1 Отговор

    До коментар #55 от "Путлер":

    Минусите дето редиш нпо г.ни.до няма да спасят фашизоидите от Окрайна и НАТО
  • 62 Реалист

    3 15 Отговор

    До коментар #46 от "007":

    Е те мислеха, че за три дня ще стане работата, но сега вадят новите оръжия, нали се разбраха с дебелото и ще атакуват питер и калната мцква, май там ще стане за два дня, както беше казал готвача!
  • 63 Слава на нашата Освободителка

    18 3 Отговор
    Къде бяха ДВ и другите американски пропагандисти, когато въоръжените от Сащ украински фашисти и хунтата 10 г. изтребваха систематично рускогорящите в Донбас, спираха им водата и всички здравни и социални услуги...! ДВ не е медия, а глашатай на лъжите на Вашингтон. Светът се промени и Вашингтон вече не може безнаказано да тероризира света. Идва нов свят - честен и справедлив.

    Коментиран от #68

  • 64 ТаУмВзе

    2 2 Отговор

    До коментар #60 от "Българин":

    Нали трябва да се пазим от братушкште ви, колега!
  • 65 Ксаниба

    6 1 Отговор
    Автор: Кристиян Стефанеску - пак бякаква нпо парцалка мамалижка!!!
  • 66 Ксаниба

    2 11 Отговор
    Днеска ще дават ли денги или пак за другия месец ще обещаят, има ли инфо! От седмици не сме яли нищо, освен по казаните какво намерим, срам за могучая!
  • 67 Гориил

    10 5 Отговор
    Утре войната ще стигне до Одер и Рейн.
  • 68 Идват казаха

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Слава на нашата Освободителка":

    Оо САЩ ще им издават новите украински биометрични паспорти..модерна работа... не го мисли
  • 69 Хммм

    6 0 Отговор

    До коментар #42 от "моли се":

    Не се и надявай да се включат. Това да не ти е едно време. Сега ракетите могат да хвъркат от континент на континент и да уцелват дори
  • 70 Офффф

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Абе, хора, научете се да пишете правилно, че е много дразнещо. Иначе мнения, позиции... все вещи!
  • 71 Бацай, бацай

    11 0 Отговор
    сички фашаги вън от Европа.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Хахахахахахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Диванен бабаит. Хахаха
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Ееех

    7 0 Отговор
    Румънците се опитаха да скрият за парчетата от дрона ама ги натиснаха и сега през ден падат дронове. Напрежение трябва да има, драма.
  • 76 Ердоган

    2 11 Отговор

    До коментар #2 от "фен":

    Япония, Южна Корея, Западна Германия - не само е поникнала трева, но и Русия в сравнение с тях икономически е средно голяма бензиностанция с ракети, а в сравнение със САЩ и Китай е малка бензиностанция
  • 77 Вражалец

    12 1 Отговор
    Когато беше войната в Югославия натовските ракети падаха в България и дори в София ! Ракети,а не отломки! Стига пропаганда!
  • 78 УКРАИНСКИ ПАРТИЗАНИ

    3 10 Отговор
    Атакуват летището в Донецк.....украинската артилерия им осигурява прикритие.....завърза се яка битка.....
  • 79 ПОТОПЕНИ РУСКИ ДЕСАНТЕН КОРАБ И

    0 7 Отговор
    Подводница след удар с ракети по Крим......

    Коментиран от #83

  • 80 МОГУЧАЯ С ПОСЛЕДНИ ИЗДИХАНИЯ

    1 8 Отговор
    При Донецк....мъчи се неистово да задържи летището....
  • 81 СТОРМ ШАДОУ

    0 8 Отговор
    Удрят складове с гориво и в Донецк......около летището....
  • 82 Затрогваща статия

    3 3 Отговор
    Написана с майсторско журнанистическо перо.
    Така завладяваща литературно богата, че се чете на един дъх.
    Дори лъжите в нея, са поднесени не грубо както по други медии, а със финес и грижа за чувствителните читатели.

    Браво!
  • 83 Потопен ти е мозъка

    10 2 Отговор

    До коментар #79 от "ПОТОПЕНИ РУСКИ ДЕСАНТЕН КОРАБ И":

    И кораба и подводницата са били в кораборемонтен док!

    И са само повредени.

    Коментиран от #94

  • 84 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    НЕ на Войната ДА на Мирът
  • 85 Урко

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "фен":

    Какво ни чака вече няма измъкване окупираха ни.
  • 86 Българин

    6 0 Отговор
    Ама как? То Крим, Москва и Сахалин не са ли в другата посока? Нещо дан съ объркали посоката на кобтранаступа и петемога?
  • 87 Българин

    10 2 Отговор

    До коментар #13 от "007":

    Крайно време е да заминеш за фронта заедно с глиги и да наторите руската земя в името на байденент

    Коментиран от #109

  • 88 Баце,

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "крайно време е !!!":

    Международната коалиция си чопли носа и се чуди как да се измъкне от ситуацията в която я навря НАТО, та няма да си мръдне и пръста.
    Теб обаче украйнците няма да те върнат. Та кога тръгваш?

    Коментиран от #93

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Гориил

    2 7 Отговор
    Ватата замина при крайцера и готвача, ахмака и той!

    Коментиран от #95

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 ИНПЕКСА

    4 4 Отговор

    До коментар #88 от "Баце,":

    Че кой от НАТО участва във войната...лее се руска кръв а натовците са по ....плажовете още.

    Коментиран от #96

  • 94 МАЛЕЙЙЙЙЙ

    2 5 Отговор

    До коментар #83 от "Потопен ти е мозъка":

    Праснаха и флота директно в Севастопол......с ракети за 20 млн долара унищожиха руска техника за 1милиард и 300 милиона долара.....
  • 95 Брано Ломския

    3 2 Отговор

    До коментар #90 от "Гориил":

    Лапай сиренясалия Хуй ,Стаматеей.Винаги си го правил.На времето на детския лагер не помниш ли ,че ти викаха Дуу хачча.Така хубаво го ли га вешее ...
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 ДОНЕЦК ПОД ОБСТРЕЛ

    3 7 Отговор
    Летището е цел на ВСУ.......отдалеко с дронове и ракети..и с помощта на украински партизани....
  • 98 Кирил Петков

    2 0 Отговор

    До коментар #89 от "ВЪН нато($ащ) ОТ БЪЛГАРИЯ!":

    Бей хазаров!
  • 99 ЛЕЕ СА РУСКА КРЪВ, НЕ ПУТИНОВА

    5 8 Отговор

    До коментар #96 от "реру":

    Путин е в бункера на сухо и топло....като НАТОВЕЦ.....
  • 100 ИНПЕКСА

    1 1 Отговор

    До коментар #96 от "реру":

    Информацията ми е доказана....дръж се културно

    Коментиран от #104

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 РУСКО ДЖЕНДЪРЧЕ

    2 6 Отговор

    До коментар #101 от "ВЪН нато($ащ) ОТ БЪЛГАРИЯ!":

    Не говори така за нас ...другарю
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Шеф Ангелов

    1 1 Отговор

    До коментар #100 от "ИНПЕКСА":

    Яж ми Хуя,специално заради теб не съм го мил и има достатъчно сирене Рокфор за едно нормално мезе.Удари и едно малко ,по лесно ще го преглътнеш.

    Коментиран от #105

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Вирус

    4 2 Отговор
    Дойчото постепенно обработва общественото мнение айде ще триете ли
  • 107 Шеф Ангелов

    3 0 Отговор

    До коментар #105 от "НЕ СЕ ПЕНИ ДЕ":

    Ако искаш Рокфор и за теб има.Ела и го вземи ,ела и го вземи...
  • 108 Течонип

    3 4 Отговор

    До коментар #52 от "Пиночет":

    Регулярно американофилите байданофили , понасят Яко бой и си тръгват Изгърбени който и където да ги хване!
    Справка: Виетнам, Корея,Никарагуа,Сомалия, а в Афганистан от зор и бързина си заебаха и матрялната час даже.
    Ха ха Ха.
    Шубето е Голем Страх
  • 109 007

    2 2 Отговор

    До коментар #87 от "Българин":

    Нещо не си ли много малък мозъчно да ми даваш наклон кво да правя др0гарь0 лакей на путлерофашизма!!!🇧🇬🇺🇲🇺🇦🇪🇺🇧🇬
  • 110 СЛАВА НА РУСИЯ

    4 3 Отговор
    Докато има такива като Тагарев и НАТО ще има ракети от Русия

    Коментиран от #114

  • 111 О МАЙН ГОД🌈

    0 2 Отговор

    До коментар #34 от "Само да питам":

    ДОБРЕ СИ ДОШЪЛ...ЕНЬОВЧЕ...😘
  • 112 Иван

    0 1 Отговор
    Американските военни са от много по-отрано в Румъния.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Успех

    1 0 Отговор

    До коментар #110 от "СЛАВА НА РУСИЯ":

    Пожелавам ти децата ти в Русия да отраснат.Ако си по -дърт - внуците.На руски живот да се радват.В Украйна нацисти да търсят.Кадировец за зет да ти донесат.Мног да те уважава.Поне всяка седмица.Спасиба да му викаш.Руска кухня да ядеш.На руска кола да се возиш...
Новини по държави: