Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Септември, 2023 14:10 9 495 73

Полша: Никога няма да забравим обидата от Украйна

  • полша-
  • украйна-
  • зърно-
  • оръжия-
  • русия-
  • ссср-
  • война-
  • збигнев рау

Считаме настоящата политика на Украйна не само за вредна, но преди всичко за обидна, обяви Варшава

Полският външен министър Збигнев Рау заяви в социалната мрежа X, че сравненията между Полша и Русия, които се появяват в изявления на украински политици, са изключително обидни за полското общество, така че ще са необходими усилия за възстановяване на доверието, пише "Украинская правда“, предаде агенция "Фокус".

"Те (изявленията) водят до дълбоко пренаписване на полското съзнание по отношение на Украйна и украинците, не само колективно, но преди всичко индивидуално“, заявява той. Рау пояснява, че в същите къщи, където поляците спонтанно приветстваха украински бежанци и слушаха историите им, "днес сме изненадани как поляците и руснаците може да се споменават наравно като нанасящи вреда на украинците“.

Още новини от Украйна

"От векове Полша и Украйна са били жертви на руския империализъм, който дали се опитва да подчини нас през 1939 г. в Полша, или Украйна през 2022 година, чрез изнасилване, грабежи, депортации и екзекуции. Помощ от нашето правителство за Украйна и украинците стана възможно благодарение на разбирането, съчувствието и съчувствието към Украйна на почти всяко полско семейство. Считаме настоящата политика на Украйна не само за вредна, болезнена, но преди всичко за обидна. Трудно е да си представим, че тя скоро ще бъде забравена. Именно затова е вредна за Украйна. Ние всички заедно имаме много какво да губим от нея“.

Рау увери, че Полша "вярва в победата на Украйна“ и "няма да стои настрана“. "Но ние няма да позволим отношенията с Полша да бъдат купувани в името на частни богатства и чужди интереси, враждебни на Полша и Украйна“, категоричен е полският министър. "Ще е необходима титанична работа, за да се възстанови доверието на полското общество в добрата воля на украинските власти“, добави той.

По-рано полският премиер Матеуш Моравецки заяви, че Варшава сега е фокусирана върху превъоръжаването на собствената си армия и следователно няма да предаде военната си помощ на Киев. Изявлението дойде на фона на напрежението между Варшава и Киев заради едностранните полски ограничения върху украинските селскостопански продукти и ответните действия на Украйна. Полският президент Анджей Дуда допълнително уточни, че думите на Моравецки са били изтълкувани погрешно.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    85 55 Отговор
    Зеленски е психопат

    Коментиран от #5, #7

  • 2 Малко са се поскарали

    49 31 Отговор
    Голяма работа
    Ако оправим им върне старите полски територии доброволно нещата бързо ще се оправят

    Коментиран от #35

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Малко са се поскарали

    32 26 Отговор
    Голяма работа
    Ако Украйна им върне старите полски територии доброволно нещата бързо ще се оправят

    Коментиран от #16, #26

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Уса

    85 45 Отговор
    Агент Зеленски вече е разобличен с помоща на украинските граждани на сащ.Украйна загива заради един артист и още няколко приятелски нему семейства
  • 7 Той е

    10 10 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Нещо много повече
  • 8 Селянин

    85 41 Отговор
    Украинскито куклено правителство почна да си мисли, че контролира света
  • 9 МирО

    58 30 Отговор
    Вярваме на панчетата, урко-нацистите ги клах през 1942-3г като пилци , а наследниците им до скоро се гушкаха с джуджака-наркоман и нацистите от кииф.
  • 10 Айде

    49 30 Отговор
    Бързо полските политици в миротворец! А ма ха!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мдаааааа

    65 36 Отговор
    Членът на полския сейм Кшищоф Босак, на фона на дипломатическите скандали с Киев, таксува Украйна за оказаната помощ, Според изчисленията на парламентариста Украйна дължи на Варшава 101 милиарда злоти (това е 23,5 милиарда долара).Показа дълъг списък в ефир.
  • 13 Aлфа Bълкът

    41 41 Отговор
    И паляци, и украинци, и руснаци са все полуживотни с лоша генетика! Там да падат бомби, а на балканите гюбеци!

    Коментиран от #22, #54

  • 14 Я па тези

    15 12 Отговор
    Сега ли се сетихте, че в шарени те гащи има и челичен инструмент?!?
  • 15 Българин

    60 34 Отговор
    Какво става с контранастъплението? Преди постоянно публикувахте статии, а сега се занимавате само с грозноватите речи на Зеленски, износа на зърно, ракетни удари на Русия по украински градове, танкове и какви ли не други неща. Очевидно е, че контрата не върви.

    Коментиран от #45

  • 16 Мхмхмх

    26 16 Отговор

    До коментар #4 от "Малко са се поскарали":

    В мрежата започнаха продажбите на тениски с карта на Полша от части на Беларус, Украйна и Литва
    Онлайн магазини в Полша продават тениска с карта на Полша, която включва фрагменти от три съседни държави - Беларус, Украйна и Литва.
    Реваншистки тоалети пусна фен порталът "Велка полска любов". Тениската се продава за 54 злоти (1300 рубли). Изобразява карта на уж Полша, която включва литовския Вилнюс с околностите му, беларуските Барановичи и Пинск, както и цялата западна Украйна с областните центрове Лвов и Ивано-Франковск (последният град се казва Станиславов, както в дни на принадлежност към Полша). Слоганът на тениската гласи:
    „Вилна и Лвов отново ще бъдат полски!“
    В обяснението за покупката се казва, че магазин Wielka Polska kybolska предлага "патриотични дрехи".

    Коментиран от #46

  • 17 шляхтата са ясни

    51 28 Отговор
    Тия се чудят как да се изнижат ..... Всъщност всички ще се изнижат един по един от потъващия кораб УКР и даже българските ненадминати власти няма и да разберат и ще останат последния мохикан .
  • 18 Дааа

    43 24 Отговор
    Полша отдавна има око на украински територии
  • 19 Чиче

    34 18 Отговор
    Какво доверие между просяка и хиената бе глу паци!!!
  • 20 ти да видиш

    47 31 Отговор
    Зеленски съвсем истеряса на срещите в ООН, тук не се отразява, но чуждите медии са доста озадачени! Просто усеща края си и края на глупавия си нацистки продажен режим! Проблемът е че може пак да тръгне да взривява АЕЦ-и за да обвинява руснаците и да предизвика световен конфликт! За да не се случи това, америкаците веднага трябва да си го приберат в чувал и да си го скатаят в някоя база?
  • 21 🇧🇬🇪🇺💯

    30 16 Отговор
    Полша никога повече няма да позволи на който и да е било, най малко на Украйна която избива 100 000 цивилни поляци 1943/1944 във Волинската Резня от Нацистките УПА, УНА, които са стопанисвали Региона Админастративно за Национал Социалистическа Германия и Адолф Хитлер.

    Абвера напада Полша след като е превзел Танковите Заводи в Чехословакия, със нови Чешки Танкове които са били по добри дори от Немските, Немците взимат Судетите и цялата им тежка промишленост!
  • 22 просто Киро

    22 37 Отговор

    До коментар #13 от "Aлфа Bълкът":

    Ти вчера хвърли шалварите и голям българин стана !

    Коментиран от #27

  • 23 🇧🇬🇪🇺💯

    10 7 Отговор
    Полша никога повече няма да позволи на който и да е било, най малко на Украйна която избива 100 000 цивилни поляци 1943/1944 във Волинската Резня от Нацистките УПА, УНА, които са стопанисвали Региона Админастративно за Национал Социалистическа Германия и Адолф Хитлер.

    Абвера напада Полша след като е превзел Танковите Заводи в Чехословакия, със нови Чешки Танкове които са били по добри дори от Немските, Немците взимат Судетите и цялата им тежка промишленост!
  • 24 А с немците?

    47 26 Отговор
    Сте приятели....дето милиони са избили!Само руснаците са ви потискали????Чудно нещо е Дженджарската политика?
  • 25 Aлфа Bълкът

    29 14 Отговор

    До коментар #3 от "Хайл 14/88":

    Сигурен съм, че между тебе и Мара е имало нещо, може да е било платоническо, едностранно, но много е боляло. В статията няма дата, има година.
    И в същия месец СССР напада Полша.
  • 26 соломон напасания

    17 14 Отговор

    До коментар #4 от "Малко са се поскарали":

    Ти що не върнеш старите гръцки , турски или румънски територии ?. Да не се окаже че си гостенин !Когато тия територии са завоюване не имало такава държава Украйна . Анадън му !
  • 27 Aлфа Bълкът

    22 9 Отговор

    До коментар #22 от "просто Киро":

    Снощи си чел статията, а?
    Да обясним на хората, европейците са мъже и носят панталони, арабите носят женски рокли и турците са джендари затова носят шалвари. Ти твоите носиш ли ги чоджум?
  • 28 гост

    16 35 Отговор
    Украйна е ударила щаба на флота в Севастопол , сградата е почти срината , а жертвите дори идея си нямат колко са ! Движението по моста е спряно , а ватниците пускат димни завеси из целия Крим , дано се скрият , ама няма шанс !!!

    Коментиран от #32, #36, #38, #39

  • 29 🇧🇬🇪🇺💯

    15 7 Отговор
    Планът на Адолф Хитлер и Нацистка Германия за Полша през ВСВ е да бъде унищожен до крак, Полският Елит, Интелигенция, Полша да бъде унищожена като държава, също унищожени до крак Полските Евреи.

    Кой спасява Виена от Османско Нашествие, прочетете Историята за да знаете кои са Поляците?

    Коментиран от #37, #55

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Мара Зе

    10 6 Отговор
    Списвач на приказки........ Вие ударихте дъното и продължавате да копаете надолу ..... Факти=фантазии
  • 32 Домакин

    31 14 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    След снощното бомбене на окрайнината нищо не е останало. Това е най големия удар на руснаците от началото на войната. Удари са нанесени по Киев, Лвов, Днепропетровска област, Харков, Ривненска област, Виницка област, Ивано-Франковска област, Черкаска област. Русия нанесла три вълни въздушни удари срещу инфраструктурата на НАТО в Украйна. Ударени са оръжейни пратки, военни бази, фабрики за поддръжка, логистични центрове, складове за оръжия и боеприпаси ТЕЦа в ровно е унищожен. Ударен е и влак превозващ боеприпаси с обеднен уран. В Лвов е унищожен на най-големия логистичен комплекс на украинските въоръжени сили в Западна Украйна, чрез който са извършвани доставки на техника и въоръжение от Полша и НАТО. Поразените обекти нямат край!!!!!!!
  • 33 Пани Зеленко

    15 12 Отговор
    На пана му е лошо!
  • 34 ВИДЯХТЕ ЛИ ПАЛЯЦИТЕ

    16 12 Отговор
    КЪК СИ ПОМНЯТ ИСТОРИЯТА ВЕКОООВЕ НАЗАД ЧЕ БИЛИ СЕ МАЛТРЕТИРАН ОТ КЪТИН. А НИЙ ГЛЕДАМЕ ДА Я ЗАБРАВИМ КОЙ БИЛ ПРИСЪСТВАЛИ ТУКА 500 ГОДИНИ И САМО КАВЕ БИЛ ПИЛ.....
  • 35 Tочно

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Малко са се поскарали":

    Процеса започна....и ще завърши с присъединяването на Лвов към ЕС.
  • 36 Гостенка

    21 12 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    До 50 загинали: Разрушиха хотел с чуждестранни инструктори в Черкаси
    21 септември 2023 г.14,:14
    В Черкаси руските сили атакуваха хотел „Централная“ и ресторант със същото име, където се намираха чуждестранни инструктори, които обучаваха бойци на украинските въоръжени сили на близкия полигон в село Оршанец.
    По предварителна информация броят на 200-те може да бъде около три дузини. Смята се, че под развалините са около 20 души
    "Винаги имаше много нови коли с черни номера, паркирани близо до хотела. Те се опитаха да не настаняват или обслужват цивилни там, поради разкриването на присъствието на чужди представители. След удара районът беше отцепен, никой дори нямаше право да работи в този периметър. На излизане проверяват всичко, дори телефони със „забранено“ съдържание".
  • 37 ГРЕШКАТА НА ПАЛЯЦИТЕ

    12 6 Отговор

    До коментар #29 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    ГРЕШКА И НА ТЕРВЕЛ ЧЕ СПАСЯВАТ КОНСТАНТИН И ПОЛ. ТРЯБВАЛО Е ДА СЕ СЪЮЗИ С АРАБИТЕ И СЯ ЩЯХМЕ ДА ДАРЪЖИМ ПОЛОВИН ЕВРОПА..
  • 38 8496

    22 11 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    22.09 Руските войски удариха танковия завод на украинските въоръжени сили в Харков - видео
  • 39 Абе

    8 3 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Ти са скрий най-добре. Терористична атака по някъв бетон, 0 жертви! НУЛА!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Живанши

    12 6 Отговор
    Полша през 1934 става първата страна в историята подписала договор с Хитлер, човек който открито обеща пред Света, че ще унищожи всички жители на Ссср и други "нисши" раси. През 1936та, поляците ползват този договор за да завладеят Чехия заедно с Хитлер. Запада през това време подписваше договори с хитлер, които дори наричаха "Вечен мир"... 1/4 от въоръжението на Хитлер по време на атаката срещу Ссср бе построено в Чехия. През 1939та по време на преговорите на Тристранната Коалиция (Англия, Франция, Ссср), Полша официално отказва да приеме съветски войски в случай на война срещу Хитлер... Официално! Тази коалиция е предложена от Ссср, а западът изпраща в моска някви представители от много нисък чим, не отговарящ на важността на този съюз. През 1919 Полша окупира части на Украйна и Беларус и репресира местното население. Аз лично познавам украинска бабка която ми разказа как поляците са карали баща и да приеме католицизъм, за да има някакъв шамс да нахрани семейството си. Чърчил каза, че Поляците се нараниха заради "апетита си на хиена". В общи линии Полша направи нещата значително по-трудни за човечеството със своето присъствие. Самите те бяха фашисти, просто Хитлер ги смятал за нисша раса. При окупацията на Полша, държавата унищожава минимален брой немски нацисти, но моментално става тяхна дойна крава - робски труд и ресурси. Без Ссср, нямаше да има ЕС, а щеше да царува Хилядолетния Райх в Европа. Без поляците - нищо нямаше да се промени, а щеше да е по-д

    Коментиран от #47

  • 42 🇧🇬🇪🇺💯

    8 4 Отговор
    Само за “рекорда” говорил съм с Немци които знаят тяхната История много добре, по повод Англия да напусне 4тият Германски Райх ЕС, тяхните думи дословно бяха следните,

    “Ако Великобритания напусне ЕС, Полша е следващата?!”

    Всъщност самата Германия е готова да разтури Европейският Съюз и да бъде основан Съюз на основните Държави от ЕС, Германия, Франция, Белгия, Дания, Италия, Испания?!

    Германия не е Русия, СССР, Германия не плаща за да е Империя.

    Така че следващата да напусне скапаната Икономическа Група ЕС е Полша?!!
  • 43 притеснен

    4 1 Отговор
    украинци,,, извинете им се ве, всяка копеика помощ ви е нужна,,
  • 44 Гюлю

    12 5 Отговор
    Най- сетне разбраха какви боклуци са украинците!
  • 45 Хайл 14/88

    11 4 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Имат една табела с име на село и я местят всеки ден и се снимат едни и същи контранастъпващи
  • 46 А бившите

    9 3 Отговор

    До коментар #16 от "Мхмхмх":

    германски територии включени ли са в картата, отпечатана на фанелките? Щото както имат претенции, така други могат да предявят претенциикъм територии, които до не много отдавна не са били техни, а са "подарък" от омразния им враг, чичо Джо...
  • 47 🇧🇬🇪🇺💯

    4 9 Отговор

    До коментар #41 от "Живанши":

    Точно както в момента върви наддаването за Трета Световна но “късият” Татарин в Кулите Кремъл на Красньй Плошщад не е романтично настроен, със Шамана от Тува събират Златната Монголо Татарска Орда.

    You’ve got diesel?

    Коментиран от #57

  • 48 РУСИЯ-ПОСЛЕДНАТА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ

    3 6 Отговор
    През XV-XIX век, след кървави войни, са завладени Казанското ханство в Поволжието (т.нар. булгарский вилаят), Прибалтика, Кримското ханство. Марийският народ, който днес населява съставните на Руската федерация републики Марий-Ел и Башкортостан води тежка война за запазване на своята свобода, но в крайна сметка е покорен. Вдига въстания срещу в продължение на десетилетия, но те са брутално потушавани.

    Същата е съдбата на чувашкия и удмуртския народ – днес Удмуртска република и Република Чувашия в състава на РФ. На юг е завладяно и насилствено присъединено Астраханското ханство при Каспийско море. Покорени са кавказките народи. С особена жестокост през първата половина на XVIII век са потушени башкирските и ногайските въстания за освобождение от руско владичество.

    В навечерието на Руско-турската война, Руската империя завладява Хиванското ханство, Кокандското ханство и Бухарския емират в Средна Азия (на територията на днешните Казахстан, Узбекистан, Киргистан и Таджикистан), избива хиляди от коренните народи и голяма част от техните управляващи прослойки, за да подчини така обезглавените народи на властта на руския император.

    През 1916-1917 г. тези народи се вдигат в т.нар. Средноазиатско въстание срещу колониалната власт на Русия и заселваните от нея етнически руснаци. То е потушено отново с още по-голяма бруталност – според различните оценки са избити между 300 и 500 хиляди от коренното население.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 🇧🇬🇪🇺💯

    4 0 Отговор
    Какво казват от Монголо Татарската Златна Орда за Българите?

    българи,българи, волгари, жители на Волга, за никого не е тайна, че предците на българите са напуснали Волжката територия и са се преселили в днешна България. Странно е, че Волжка България уж не е била славянска държава (татаро-монголите са унищожили), но българите принадлежат към славянския етнос, но техните предци са едни и същи, а някои славяни са други турци, етно исторически парадокс.

    Коментиран от #52

  • 51 Матей преображенски

    8 2 Отговор
    Да,ама руснаците не са избивалиполяци,за разлика от бандеровсияОУН,поляците са толкова индоктринирани от американскапропаганда и се облягат на американците,сякаш са им братовчеди,че не смеят да изрекат истината на глас,а само се цупят,абе карайте кестермекакво ще им цепитебасма,направо им отрязвайтеквитанциите.И крайно време е поляците да си преразгледат отношенията с щатите и да внимават да не ги вкарат във войната,просто трабва дагиизритат и да се ориентират по примера на Унгария,а после да влязат и в БРИКС.

    Коментиран от #53

  • 52 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    4 7 Отговор

    До коментар #50 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Българите не принадлежат към славянския етнос .Това са руските лъжи измами. Всредата на 90-те беше направено обстойно , представително проучване на ДНК -то по програма геном, на над 1000 българи .
    47 % от ДНК-то е като на пра-българите , 43 % от ДНК-то като на траките и само 10 % от ДНК-то като на славяните .

    Къде ги виждаш у нас синеоки и русоляви ? - Не повече от 10 % славянски ген .

    Коментиран от #61

  • 53 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    3 7 Отговор

    До коментар #51 от "Матей преображенски":

    И как руснаците да не са избивали поляците . Избивали са ги цели 140 години - от края на 18 век, когато си разделят Полша с Австро-Унгария, Прусия и Германия и Полша престава да съществува - до 1918 г., когато Полша възкръсва след ПСВ .

    После нали именно Русия напада Полша през 39 г. и избива над 40 000 офицери край Катин . И Русия избива целия елит на Полша, така като у нас избива през 44 г. - 45 г . 42 000 българи - цвета на нацията ни .

    Коментиран от #64

  • 54 Гого

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Aлфа Bълкът":

    Още ли та апът бълхите?
  • 55 Гого

    9 3 Отговор

    До коментар #29 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Варна е кръстена на Владислав ||| Ягело Варненчик..Тук през1444 година загива младия полски крал,в опит да освободи България от турците и почти успява но случайна стрела го поваля и армията отстъпва обратно

    Коментиран от #73

  • 56 Физиотерапевт

    6 0 Отговор

    До коментар #49 от "РУСИЯ-ПОСЛЕДНАТА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ":

    Много хубаво разказваш,сега кажи и другите народи например нашия е превземал чужди територии.С песни и танци,цветя и рози?Такова е било времето,силния е диктувал с огън и меч условията и реда.И винаги ще е така.Само меча и огъня са заменени с други неща.

    Коментиран от #58

  • 57 Живанши

    4 4 Отговор

    До коментар #47 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Е и? Те и на нас ни викат татари... Тва ли ти определя живота? Дали си татар или не? Русия громи прокси армията на НАТО, която гине с много по-високи темпове от руската. Ако съдим изказвания на Нато - 5:1 в полза на Русия. На Русия няма да и трябва Златната орда да набие Нато, напълно достатъчно и е да унищожи тяхното прокси. След елиминирането на Украйна, вече няма да има проксита. А Нато никога няма да смее да нападне Русия повече. Татари не татари! Ти си няква малка подплънка на англосаксонския ти господар. Предател на цивилизацията основана от Кирил и Методий с благословията Божия! Ние притежаваме единствената богопомазана азбука в Света! Създадена за нас с Христовата благословия. Не сме подплънки на саксита!

    Коментиран от #59, #63

  • 58 РУСИЯ-ПОСЛЕДНАТА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ

    1 5 Отговор

    До коментар #56 от "Физиотерапевт":

    През последната година и половина говорим за престъпленията на Русия във връзка с варварското й нападение срещу Украйна . Ако и когато някоя друга държава , не дай Боже , направи същото, тогава и с нейната история ще се занимаваме .

    А вие, като знаете за други държави - ами пишете си !

    Коментиран от #68, #71

  • 59 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    2 6 Отговор

    До коментар #57 от "Живанши":

    Много се изхвърляте ! Никой не напада Русия, тя напада другите народи и ги поробва и ограбва . А за това, че никой нямало да посмее да си вземе свободата от Русия , не сте прав .

    Една малка Чечения на два пъти изби многобройни, ама прости и страхливи руски орди . А такива храбри народи, поробени от Русия има над сто . Неизбежно ще се разпадне Русия , това е края на всяка една империя .

    Коментиран от #60

  • 60 Мдаа

    5 1 Отговор

    До коментар #59 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Бърз но не ироничен въпрос и очаквам вашето становище. Можем ли да разглеждаме САЩ като империя ?
  • 61 🇧🇬🇪🇺💯

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Ами няма синеоки, русоляви у “татаростан” на Балканите, това е Факт.
  • 62 браво бе

    5 0 Отговор
    Атанасова ограмоти се най сетни и не пиши глупости и кучето ми се смее през1939 г. сме били в Тристранният фашисткия пакт,който се разраства бързо с Германия ,Италия ,Япония ,Словения Румъния Испания и България колкото и да ни е срам ,какъв руски имперализъм те гони в тия години бе Марче??? и първо е създаен импералистичния атлантически пакт нато-1947г. ч чак 1955 варшавският пакт винаги нато са с гърди отпред ама сега не знам къде са само ми доят
  • 63 🇧🇬🇪🇺💯

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "Живанши":

    Аз съм свободен човек Българин, който обича свободата, аполитичен, негласуващ, приятели имам сред Татари, Араби, Германци, Англосакси, Турци.
    А ти кой си?
  • 64 Дъртият

    3 0 Отговор

    До коментар #53 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Каймака на нашата Родина избяга в чужбина. Останахме само болните,мързеливите и неудачниците на тази територия на абсурда.
  • 65 Т444444

    3 0 Отговор
    Още малко и ще сме 3 милиона.
  • 66 Хей Поляци,чак сега ли се усетихте?!

    4 0 Отговор
    А нима забравихте по време на ВСВ,фашистките Укро- Бандери,като ви избиваха по-жестоко и от СС-овците дори...?!?!
  • 67 АСЕ

    3 0 Отговор
    Мало поляци е избил Бандера а сега тия малоумници подържат отрочетата МУ ! Така им се пада още да ги правят на малоумни
  • 68 ССС

    3 1 Отговор

    До коментар #58 от "РУСИЯ-ПОСЛЕДНАТА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ":

    "Ако и когато някоя друга държава , не дай Боже , направи същото, тогава и с нейната история ще се занимаваме ."
    Ами позанимаѝ се. Почни с Англия - колко години неѝни воѝници "миротворяха" в Ирландия? Как решиха териториален спор с Аржентина за група острови? От създаването си насам, колко години Израел НЕ Е във войни със съседите си? Ще ни анализираш ли методите на американците за придобиване на територия от Мексико, Хаваи? Хайде сега да ти видим пространните анализи.
  • 69 дядо бг

    1 0 Отговор
    просто 1/3 украина руснаците ще върнат на полша! и после да му мислят другите! и Унгария си прибра хората
  • 70 до ном 11

    1 0 Отговор
    този не е артист! Мосфилм го направиха!!!!!!Просто един тъп галош като хитлер! вижте го този луд с кафяви галоши! Чудя се в украина нямало ли е психиатри! !!!!!
  • 71 инфо

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "РУСИЯ-ПОСЛЕДНАТА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ":

    Ти да не си от година и половина "на този свят" бе младеж? Конфликта в Украйна е от над 10 год. и има солидна предистория. В същия период има конфликти по целия свят с активното участие на Британия, САЩ, Израел, средно азиатски държави, Близък Изток и др. Ти и други подобни теб сте като стадо - където ви насочи оня с гегата, сте натам. Нищо, че посоката води към "пропастта"...
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Гого":

    Грешиш Гого.Владислав Варненчик е оглавил поредния кръстоносен поход и просто ние сме били на пътя му.Иначе жалко за младежа.Но кръстоносците не са освобождавали никого по пътя си към Ерусалим, а само са завладявали, пътем,каквото им падне.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания