Last news in Fakti

26 Септември, 2023 16:23 1 658 10

Час по-скоро! Германският бизнес настоява за икономически стимули

  • германия-
  • икономика-
  • инфлация-
  • олаф шолц

В сряда са планирани разговори на високо ниво между представители на правителството, федералните провинции и химическата индустрия в офиса на канцлера в Берлин

Час по-скоро! Германският бизнес настоява за икономически стимули  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германската индустрия настоява правителството да ускори въвеждането на икономически стимули, докато предприятията се борят с високите разходи за енергия и прекомерната бюрокрация, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Германия като индустриална нация, чието производство често е насочено към външните пазари, ще продължи да изостава в международната конкуренция, ако нищо не се промени, каза ръководителят на Федерацията на германската индустрия (BDI) Зигфрид Русвурм по време на климатичен конгрес на организацията. "Губим компании, губим и възможност да създаваме добавена стойност", предупреди той.

Русвурм разкритикува наскоро предложения "пакт" на канцлера Олаф Шолц за намаляване на бюрокрацията, модернизиране на страната и възстановяване на икономическия импулс.

Федералните власти и правителствата на отделните германски провинции се сочат взаимно с пръст, но нищо не се случва, каза още Русвурм и призова Шолц да покаже лидерство.

Правителството обсъжда от седмици как да облекчи енергийните разходи на Германия, които са високи на фона на тези в други икономики по света.

Коалицията на Социалдемократите (SPD), Зелените и Свободните демократи (FDP) обаче досега не е успяла да постигне споразумение по въпроса.

Министърът на транспорта Фолкер Висинг от FDP каза на конгреса на BDI, че нещо трябва да се случи сега. Той посочи още, че е шокиращо да се види как Германия и Европейският съюз често са най-големите врагове (на бизнеса - бел. ред.).

Това, което е необходимо сега, е ориентирана към растеж политика на трансформация, каза той, така че Германия да може да остане индустриален център.

В сряда са планирани разговори на високо ниво между представители на правителството, федералните провинции и химическата индустрия в офиса на канцлера в Берлин.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОЛЯМ СМЯХ

    32 0 Отговор
    Държавната компания на Германия започна отново да закупува втечнен газ от Русия.

    Зимата идва и трябва да се действа. Сега американците сигурно ще маркират Шолц и в другото око...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Шок

    29 0 Отговор
    Санкциите работят! Дайте още!

    Коментиран от #6

  • 5 Калпазанин

    25 0 Отговор
    Германия беше, и докато не се отърве от говедата в рамщайн и техните посолства, загива. Високите разходи с това са свързани с ресурсите са на изток не може да произведе евтин продукт със скъпи ресурси. Да слушат обора и ще се оправят
  • 6 ГОЛЯМ СМЯХ

    23 0 Отговор

    До коментар #4 от "Шок":

    урсула сега се занимава с ваксините няма време за нов пакет санкций почакай да сложат КПП-тата и тогава ще й остане време за нов пакет като ви заключат по къщята
  • 7 Упсссссс

    19 0 Отговор
    Санкции до дупка...-нали така козяци.....
  • 8 Ачо

    21 0 Отговор
    Без евтините руски ресурси ще бъде трудно на Германия да бъде конкурентноспособна
    Даже сега се задава още един голям проблем Русия забрани износа на дизел и бензин за всички страни по света а Германия получаваше по тръбопровод тези енергийни ресурси сега ще стане още по-зле
  • 9 още плюте по русия

    13 1 Отговор
    моля германците обадете се за помощ към урсула нов пакет санкций да наложи на русия и ще ви потръгне икономиката ха ха хаааа

    нали зяпахте кога ви взривиха тръбите ся пак може да блееете колко си искате
  • 10 От страни

    3 0 Отговор
    Късно либе за китка - с Европа е свършено. Освен ако не дойде Путин да я освободи. Производствата от Европа ще бъдат преместени, Краварите ще напуснат Европа и ще оставят тук ХАОС. Това е начина да не рекат германците да се сдушкат с Путин. Умрела работа....
    Аре нас ни мани - ние сме свикнали и който е минал през 90-те нищо не може да го уплаши ама германците са по глезени и ще се видят на тесно.
Новини по държави: