Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Септември, 2023 16:28 4 994 131

ISW: Руски военни блогъри мълчат за украинското настъпление

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • вагнер-
  • бахмут-
  • вербове

Украинските и руските потвърждения за някои бивши служители на "Вагнер", които са се разположили в района на Бахмут, показват, че групата се бори за сплотяване около новото ръководство

ISW: Руски военни блогъри мълчат за украинското настъпление - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ситуацията около Вербове остава неясна, тъй като видните руски военни блогъри са станали забележимо по-малко склонни да докладват подробно за руската дейност на тази фронтова линия или да представят лоши новини за руските провали, докато дискусията за докладваните руски проблеми в тази област се появи в периферията на руското информационно пространство.

Това се посочва в дневния анализ за ситуацията в Украйна на Института за изследване на войната (ISW).

На 26 септември официалният представител на Запорожката област Владимир Рогов заяви, че най-малко четири украински роти със значителен брой бронирани машини са щурмували руските позиции по линията Роботине - Вербове, след като са извършили масивен артилерийски бараж.

Украинските сили напредват незначително близо до Бахмут и в Западна Запорожка област на 27 септември. Геолокираните кадри, публикувани на 26 септември, показват, че украинските сили напредват близо до Орехов - Василевка (10 км северозападно от Бахмут).

Допълнителни геолокационни кадри, публикувани на 26 септември, показват, че руските сили вероятно вече не контролират приблизително еднокилометрова окопна линия западно от Вербове (16 км югоизточно от Орихив).

Отсъствието на руски сили в тази окопна линия би могло да улесни по-нататъшния украински напредък в тази област, тъй като тази окопна линия вече не е значителна пречка за украинските сили. Командирът на украинската "Таврийска група" бригаден генерал Олександър Търнавски заяви, че "ще има добри новини" в оперативното ръководство на Запорожието и отбеляза, че украинските сили непрекъснато напредват, но не предоставят допълнителна информация.

Руският военен блогър, който усърдно подкрепя командира на въздушно-десантните войски (ВДВ) генерал-полковник Михаил Теплински, критикувайки руското Министерство на отбраната, отговори на Рогов, заявявайки, че украинските сили вече са преминали минните полета и противотанковите укрепления "драконови зъби" по линията "Роботине - Вербове" и че украинските сили рано или късно биха извършили такива атаки.

Друг военен блогър, за когото се твърди, че е свързан със силите на ВДВ, отговори на това твърдение, като заяви, че личен източник от руския 108-ми ВДВ полк (7-ма ВДВ дивизия) съобщи, че в района има интензивен украински обстрел.

Военният блогър добавя, че източникът му е предоставил неясна информация дали 108-и полк на ВДВ се е преместил във Вербове или е напуснал Вербове.

Блогърът също така твърди, че руското военно командване в Москва е отменило плановете за пребазиране на руската 106-а дивизия ВДВ в района на Роботине в помощ на 7-а и 76-а дивизия ВДВ, които в момента действат там, и предлага необосновано обяснение за мотивите за това решение.

ISW отбеляза, че този канал демонстрира склонност да прави преувеличени изявления и неправдоподобни твърдения, които облагодетелстват Теплински срещу руския министър на отбраната Сергей Шойгу и руския началник на Генералния щаб армейски генерал Валерий Герасимов. ISW и преди е наблюдавала елементи на 106-та дивизия на ВДВ в района на Бахмут.

Напоследък руското информационно пространство до голяма степен се колебае да обсъжда операциите на руските сили в западната част на Запорожка област, тъй като руската общност на военните блогъри намали критиките си към руското водене на войната в този сектор на фронта след бунта на финансиста от групата "Вагнер" Евгений Пригожин на 24 юни. ISW ще продължи да се адаптира към това ново информационно пространство.

Руските медии продължават да публикуват неубедителни "доказателства", че командващият Черноморския флот адмирал Виктор Соколов е жив. На 27 септември "Звезда нюз" публикува интервю със Соколов, но в момента ISW не е готова да направи оценка на автентичността на кадрите или на датата на заснемането им.

Кремъл и руското Министерство на отбраната (МО) запазват забележително мълчание по въпроса и не потвърждават пряко, че Соколов е жив.

Украинските и руските потвърждения за някои бивши служители на групата "Вагнер", които са се разположили в района на Бахмут, показват, че групата "Вагнер" се бори за сплотяване около новото ръководство.

На 26 септември руски блогър твърди, че назначаването на нов общ командир на "Вагнер" е предизвикало отлив на служители от "Вагнер" към структури, свързани с руското Министерство на отбраната (МО).

Говорителят на украинската Източна група войски капитан Иля Евлаш потвърди на 27 септември присъствието на 500 бивши служители на "Вагнер", които действат в свързани с МО формирования в района на Бахмут, и че този персонал е недостатъчен, за да промени ситуацията на бойното поле.

Украински оператор на безпилотен летателен апарат, за когото се съобщава, че действа в района на Бахмут, съобщи, че персоналът на "Вагнер" е сменил командирите си и се е върнал в района на Бахмут, за да компенсира продължаващия недостиг на войници в района.

Малко вероятно е частичното разполагане на бившия персонал на "Вагнер" в който и да е район на фронтовата линия да доведе до значителен стратегически или дори локален ефект на бойното поле в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Укр. Настъпление,звучи като

    66 25 Отговор
    гумено ножче

    Коментиран от #20, #28

  • 2 да де

    74 21 Отговор
    Ами мълчат като нЕма настъпление да го измислят ли.

    Коментиран от #80

  • 3 Кресна

    67 29 Отговор
    И къде е това настъпление? Не знам само защо Путин си играе още с Украйна и запада .Украйна отдавна приключи и само слепците не го виждат .

    Коментиран от #9, #11, #23, #64, #84, #105

  • 4 Заповедта на пус'ик беше ясна

    31 49 Отговор
    Никаква информация за рушлямските загуби, поражения и отстъпления на могучая на фронта иначе...15 год,..."почивка" в Сибир и Камчатка ))))
  • 5 Мара Шепова

    54 13 Отговор
    Това ако е експертен анализ, тоя институт е рядко ниска топка. Нещо като английски учени...
  • 6 РУСКИТЕ БЛОГЪРИ

    24 33 Отговор
    Изгубиха ума и дума....

    Коментиран от #16

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Аспарух

    25 47 Отговор
    В руският крепостен свят всичко се цензурира от путлеровските шпиц команди, а у нас Копейките свободно си пишат против НАТО, ЕС и България ,свободно възхваляват престъпния путлеров режим и никой не ги закача, но реват, че живеят във фашистка страна, фашистки ЕС......Що не отидат в Рашка и да опитат нещо да кажат ,само една думичка война и Кадир бей ще изпрати синчето си да ви вкарва в правилния път.

    Коментиран от #17, #71

  • 9 Още малко, като станат

    22 48 Отговор

    До коментар #3 от "Кресна":

    1 милион ватенки ГНАС 200 и 300 , ще обяви " Победа" от залата с...гниещата мумия ))))
    Лелеее фатмак, ама много си З-ле )))))

    Коментиран от #14, #22

  • 10 Защо ли

    41 7 Отговор
    и БТВ се спотайва и плямпа само общи приказки?!
  • 11 Е, къде ...

    17 24 Отговор

    До коментар #3 от "Кресна":

    От 64 км. Колона- до... летището в Донецк )))))))

    Коментиран от #25, #79

  • 12 Вирус

    37 8 Отговор
    Фейк бг като няма какво да пишат почват измишльотините
  • 13 ами като мълчат руските блогъри,

    36 9 Отговор
    а речете нЯщУ вие де! Ама няма кво да кажете май, контранаступа и перемогата се утекоха в канала!
  • 14 Още малко ще мяучиш....

    7 13 Отговор

    До коментар #9 от "Още малко, като станат":

    и ще гризнеш шимшира
  • 15 Ана Маляр

    36 14 Отговор
    Укронастъплението е само и единствено24/7 към местните гробищни паркове.Но и там е препълнено вече.Следват екарисажите,заводите за биоторове и консервните комбинати.За бога,братя не купувайте месни продукти от Окрайна,под каквато и да е форма.Ще ми благодарите по късно.
  • 16 Коко

    18 3 Отговор

    До коментар #6 от "РУСКИТЕ БЛОГЪРИ":

    Пишат си хората , всичко. Само дето ти четеш само тук. Е стой си и учи оттук.
    Така няма да замърсяваш на други места.

    Хи хи хи
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Як Оши Ба

    5 3 Отговор
    Отдавна не съм ти продухвал Ауспуха и се запушил.Оттам вдига високо обратно налягане и ти запушва главния Ин меридиан и вследствие замъглено съзнание и мислене.Мога да ти помогна.
  • 20 Авьер Гага Уз

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Укр. Настъпление,звучи като":

    Споко ,браточка,ножът е дървен.
  • 21 12345

    42 10 Отговор
    Ами ситуацията около Вербово е ясна и трагична за ВСУ.

    Точно Руските военни кореспонденти вчера ви пратиха видео с 27 изгорели бронемашини на един участък за един ден. Отделно не беше останал жив Украйнец.

    Вие можете ли да пратите контра-материали за успешното настъпление, ами не можете.

    Ами трайте си, не мислете хората за идиоти.

    Без това вече сте смешни и ви четем за да видим докъде можете да стигнете в утопиите и лъжите.

    Коментиран от #46, #93

  • 22 Пръц

    23 1 Отговор

    До коментар #9 от "Още малко, като станат":

    Е не се притеснявай.Имат още 145млн.А за Украйна не знам

    Коментиран от #27

  • 23 Хахахаха

    13 33 Отговор

    До коментар #3 от "Кресна":

    Незнам, само защо Украйна все още си играе с Путин, като вече имат и ракети които могат да удрят по Москва? Удари с дронове и ракети по Кремъл и ботокса ще се успокои.

    Коментиран от #32, #44, #87

  • 24 ...

    9 20 Отговор
    мълчат ами. Келешите от оверклокерс.ру нпаправиха от най-добрия КОМПЮТЪРЕН сайт мизерна руска употребена салфетка. Нямате си на идея блогърите им какви статии пускат вътре. 90% само за войната и НИЩО относно компютри. Останалите 10% са ретро-клокинг на процесори от преди 10-20 години. Мизерията е пълна.

    Коментиран от #29, #88

  • 25 🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂

    24 7 Отговор

    До коментар #11 от "Е, къде ...":

    Ти имаш ли си на представа какво значи 64 км колона? Бре, и китайци и индийци ли е имало там????? Глюпостта ти е явна . Чети по сериозни медии, не такива за бавни.
  • 26 ГАРГАМЕЛ

    20 5 Отговор
    АМИ КАТО НЯМА НАСТЪПЛЕНИЕ КАКВО ДА КАЖАТ БЛОГЪРИТЕ ?
  • 27 кво?

    3 11 Отговор

    До коментар #22 от "Пръц":

    жени, старци и деца ли. Така ли мерите пушечното месо?

    Коментиран от #33, #90

  • 28 Хахахаха

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Укр. Настъпление,звучи като":

    Като безалкохолна ракия!😅😅😂😂🤣🤣😋😋
  • 29 Да питам

    5 6 Отговор

    До коментар #24 от "...":

    Как така са имали най-добрия сайт,като ужким са на хиляди години от развитият запЪд

    Коментиран от #31

  • 30 Пуссин заешкото 🐇 сърце ❤️

    10 16 Отговор
    С/у нашмъркан палячо и страхливо окраинци бягат като пилци... дано не ги нападнат НАТОвска страна, че ще спрат в Урал на третия ден.
    Големи хвалби бяха на времето за паради в Берлин и кво ли не... голям резил за руската армия.

    Коментиран от #94

  • 31 ...

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "Да питам":

    сайт бе келеш. не технологии и процесори.

    Коментиран от #36

  • 32 Не знаеш, защото си г@лфон проззз

    25 7 Отговор

    До коментар #23 от "Хахахаха":

    Съединените щати настояват Руската федерация да спре разработването на Алабуга, най-новото оръжие, способно да нулира потенциала на НАТО
    26.09.2023 г. 09:15 ч
    Вашингтон настоява Русия да спре разработването на най-новото оръжие Алабуга, което е в състояние да обезсили военния потенциал на целия западен съюз.
    Човек може да разбере служителите на НАТО; това наистина е уникален проект и много малко се знае за него на Запад, оттук и силните чувства по този въпрос.
    Руската разработка се пази в тайна, а опасенията на военния блок за Алабуга се основават на данни на американското разузнаване. Точно това каза ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг.
    Генералният секретар твърди, че техническите характеристики на оръжието са попаднали в ръцете на Съединените щати, от което следва, че Алабуга е ракета с електромагнитен взривен генератор, способен напълно да блокира работата на всякакви електрически системи в дадена ситуация. ■ площ.
    Просто казано, това е неуязвима ракета. Военни експерти в западните медии твърдят, че НАТО няма нищо подобно, както няма средства за противодействие на тази руска разработка.
    "Подобни разработки превъзхождат целия ядрен арсенал на алианса. Държавата, която успя да получи достъп до такива технологии, получава неоспоримо военно предимство", недоволства Столтенберг.

    Коментиран от #34, #38, #47, #48, #63, #109, #119

  • 33 Пръц

    17 3 Отговор

    До коментар #27 от "кво?":

    Бе не знам кой мобилизира всичко дето може да ходи.Чак ще си ги прибират и от чужбина

    Коментиран от #35, #40

  • 34 ха ха ха

    7 12 Отговор

    До коментар #32 от "Не знаеш, защото си г@лфон проззз":

    тая измишльотина от Фейса ли я свали?... не.. не си Проззз... ма ич не си.
    ала бала буга.

    Коментиран от #99

  • 35 кво?

    1 3 Отговор

    До коментар #33 от "Пръц":

    не каза ли току що 145млн? Или те мъчи деменцията след лоботомията?
  • 36 Да питам

    4 3 Отговор

    До коментар #31 от "...":

    Ми що не го направи запЪда бе

    Коментиран от #37

  • 37 ...

    2 3 Отговор

    До коментар #36 от "Да питам":

    що да го прави запада бе? не стигат ли технологиите че са техни?
    GSMArena (най-добрия сайт за телефони) според тебе кой я прави?
    Това значи ли че сме голямата работа на смарфоните?

    Коментиран от #45

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Беден скъсаняк

    20 5 Отговор
    Ми то всички мълчат за украйнското контранастъпление.
    Просто такова нещо няма.
    Всички мълчат и за частния ми самолет.
    Просто такова нещо няма.

    Коментиран от #41

  • 40 Пръц

    7 2 Отговор

    До коментар #33 от "Пръц":

    Ако не си схванал,уточнявам,че става въпрос за някоя друга страна,която си иска избягалите по разни морета и хотелчета и на помощи човечета
  • 41 хе хе

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "Беден скъсаняк":

    вЕрно ли ВСИЧКИ?
    А като кажат нещо и веднага хленчите че НЕ Е ВЕРНО... не е така... казаха ни, че не е.

    Коментиран от #43, #100

  • 42 Дедо ви...

    4 0 Отговор
    Измишльотини!!! Ей сегичка клакьорите започват да припяват!
  • 43 аха

    8 4 Отговор

    До коментар #41 от "хе хе":

    някой си ги прибират, други се изселват с десетки хиляди в съседни държави 3 дена след като е обявена мобилизация. Че правят и по 20км опашки към новите НАТОвски страни, а не само на юг.
  • 44 Баба Абсурдана

    9 3 Отговор

    До коментар #23 от "Хахахаха":

    Акооо слънцето изгрее над Киев рано сутрин в 5ч от заапад,знаачи неща не са на добре.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Верваме

    6 4 Отговор

    До коментар #32 от "Не знаеш, защото си г@лфон проззз":

    Бухахаха

    Пак некоя безаналогова бомба като последните 999 нали така другари им
  • 49 Военен

    4 2 Отговор
    Докога ще будалкате читателите на тази измишльотина
  • 50 Бунчо алабунчов

    3 0 Отговор
    Абе крети, мислиш ли че другите са толкова тъпи колкото тебе бе смотльо
  • 51 Хихихи

    2 1 Отговор
    Тишина в залата
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Реалност

    11 18 Отговор
    Катастрофалните загуби на Кремъл в Украйна могат да доведат до рухването на Руската федерация.
    Става все по-ясно, че Украйна печели войната.
    Кремъл е изправен пред историческа криза на доверието и е напълно възможно да наблюдаваме началото на края - не само на режима, но и на самата Руска федерация.
    Изгуби се доверието на руснаците по отношение на руската армия, която традиционно е централен елемент от легитимността на Кремъл.
    Унижението ѝ в Украйна сега е почти пълно, а гордият Черноморски флот все още се крие зад Крим, твърде изплашен да предприеме действия срещу една страна, която дори няма военноморски флот.
    Ударът, който бе нанесен на руската икономика, е поразителен и това ще доведе до ненормално съществуване на многомилионното разпръснато руско население.
    Тази особеност на разпръснатост е причина за слабо свързане помежду им, а сега, когато властовия център е в позиция нула, чувството за принадлежност към нацията може още повече да отслабне.
    Загубата на енергийните пазари, която компенсираше липсата на съвременни производства, не може да бъде компенсирана.
    Кремъл е изправен пред историческа криза на доверието и е напълно възможно да наблюдаваме началото на края - не само на режима, но и на самата Руска федерация.
    Пригответе се за разпадането на Русия!

    Коментиран от #57, #72, #74

  • 54 Хм...

    4 0 Отговор
    За покойника или добро или нищо.
  • 55 страх тресе блатото

    7 6 Отговор
    Ще се обадят но после ще има „Бурлаки на Волге“. Алчното, кръвожадно и злобно КГБ джудже не прощава.
  • 56 12345

    17 5 Отговор
    Пишете в Гоогъл "Бойня у Вербового: на подступах уничтожены почти 30 единиц бронетехники врага и сотни боевиков Запорожский фронт" в Гоогле, веднага ви излиза ВИДЕО за успехите на ВСУ от Руските кореспонденти дето били замлъкнали.

    Накратко ВСУ търпят огоромни загуби на това направлние и не са мръднали и метър.

    Вие си пишете пропагандни статии, истината винаги накрая излиза, както за Бахмут дето Руснаците губиха, Путин умрял, Кадиров умрял и безчет друго утопии дето сте ги писали

    Човек лесно може да намери материлите дето сте лъгали като за последно.

    Сега може пак да ме изтриете за това, че ви казвам истината! Дано да ви е гот.

    Коментиран от #61

  • 57 Може, ще

    3 2 Отговор

    До коментар #53 от "Реалност":

    напълно е възможно.
    Друго не можеш ли да измислиш, t панар?
  • 58 мдааа

    3 4 Отговор
    Мръсния гаден империалистически запад е виновен.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 верно е

    7 8 Отговор

    До коментар #56 от "12345":

    На един украински тигър се падат осем демилитаризирани хиени.
  • 62 Предпоследния xoxoл!

    6 4 Отговор
    Швеция за Украйна:
    "Дадохме им всичко, което можахме, (10 танка от налични 120) добри материали и добри знания. Сега им пожелаваме всичко най-добро при освобождаването на страната им".

    Ох, много ми е лошо, сутринта повpъщax kpъв, вие ми се свят, не си усещам краката. Боли ме главата и ме втриса, даже поляците и американците и те ме разлюбиха, не знам какво да правя!
    Вече ми тъмнее пред очите... ПОМОЩ БЕ... АБЕ ДАЙТЕ МИ БЕ!!!

    И сало Уганде?
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Горката

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "Кресна":

    Копейчица
  • 65 Професора

    8 7 Отговор
    Ако работеха руските военни блогари за чичо Сорос щяха да си измислят като DW истории за контраофанзиви и напредъци.
  • 66 Факти

    8 4 Отговор
    Ще мълчат ми. Не им се ходи в руски затвор.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Що така другари

    5 2 Отговор
    Добри нови няма ли ?
  • 69 реру

    2 1 Отговор

    До коментар #67 от "Мемфис":

    Къв Мемфис те гони бее,селя нндурр?От родното си Долно Уйно и носа навън не си си подавал.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Феликс Дзерджински

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Аспарух":

    Бягай, НМ (народна милиция) е пи дирите ти
  • 72 Касапин

    11 7 Отговор

    До коментар #53 от "Реалност":

    ВЕЧЕ КОМЕНТИРАХ СИРЕНЕТО В КАПАНА РАБОТИНО ВЕРБОВОЕ ТРЯБВА ДА Е ПОД НОСА НА УКРАИНЦИТЕ ИНАЧЕ НЯМА ДА ВЛЯЗАТ В КАПАНА ВСЕ ПАК ГЕНЕРАЛИТЕ ИМ СА С АКЪЛА СИ НО НАТИСНАТИ ОТ ЗАПАДНИТЕ И МЕСТНИТЕ ПОЛИТИЦИ СА ПРИНУДЕНИ ДА СЕ НАБУТВАТ ЩО НЕ УСПЯХА ПРИ ПЯТИХАТКИ ЩОТО ТАМ НЕ Е УДОБНО ЗА РУСНАЦИТЕ ЩО БУКСУВАТ ПОД БАХМУТ АМА НЕ МОГАТ ДА МИНАТ В ОТБРАНА И ДА СЪБЕРАТ СИЛИТЕ СИ В ЮМРУК ПРИ ВЕРБОВОЕ
    ЩОТО ТАКА Е УДОБНО НА РУСНАЦИТЕ И ПОСЛЕДНО РУСКАТА КОНТРААТАКА ЩЕ БЪДЕ ПРОВЕДЕНА ДВА ДЕНА ПРЕДИ ПЪРВИЯТ ПРОЛИВЕН ДЪЖД ПРИ РАБОТИНО И ЩЕ Е ГОЛЯМА ПАТАКЛАМА РЕШАВАЩАТА ЗА ТАЯ ГОДИНА НО ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ ВИДИМ
  • 73 Сократ

    5 7 Отговор

    До коментар #67 от "Мемфис":

    Да не. Така са ги напълнили, че зеления фюрер реве на умряло. 17К укри при Бандера от началото на месеца.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 смях в залата

    14 3 Отговор
    "Ситуацията около Вербове остава неясна", защото руснаците не коментирали!
    ISW, значи ли това, че не вярвате на украинците? Явно и вие, макар и деликатно, но потвърждавате факта, известен на всички - ако инфото идва само от украинците - 5 пари не струва, но за пропаганда става.
    Еми, така ще - забранихте достъпа до руски медии и сега ще чакате някой от руснаците да благоволи да ви осветли за реалностите, за фантасмагориите си имате украинците
  • 76 Крим е Рускииии... 🇷🇺

    13 9 Отговор
    Къде са победите на бандерите като опразниха дори и Херсон който руснаците мин.година им го отстъпиха . Бандерите едно село Роботино с 20 къщи цяло лято не могат да превземат.

    Коментиран от #111

  • 77 Реалист

    7 7 Отговор
    Само на паля4овците им се привиждат окраински успехи на фронта
  • 78 Швейк

    8 7 Отговор
    Ами ще мълчат я !
    Като се наср..ал,поне не мърдай,да не миришеш !
  • 79 Глей сига

    8 5 Отговор

    До коментар #11 от "Е, къде ...":

    64000 МЕТРА ПО 20 МЕТРА НА МАШИНА 3200 МАШИНИ МОЖЕШ ЛИ ДА СИ ПРЕДСТАВИШ 3200 МАШИНИ ТРУДНО НАЛИ СЕГА ЩЕ ИМ ПОДАРЯТ 20 ТАНКА ТОЕСТ КОЛОНА ОТ 400 МЕТРА И ЗЕЛЕНСКИ ЩЕ СТИГНЕ ДО КРИМ ТОВА МОЖЕ ДА ГО ВЯРВА ИЛИ АСПИРИН ИЛИ УКРАИНЕЦ
  • 80 Картата на НАСА

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    с пожарите в света за последното денонощие показват друго - почти цялата окупирана от Русия територия на Украйна е в "червено", особено около Роботино
  • 81 Редник

    9 2 Отговор
    По време на война се лъже здраво. И едните и другите. Т нар. военни блогъри лъжат по малко, А какво става на самата фронтова линия само взводни и ротни знаят. Освен това постоянно определени участъци преминават от ръце в ръце. И когато пишат, че украинците настъпват е вярно. Проблемът е, че не пишат кога отстъпват. И така 3 месеца за има няма 200 кв км.

    Коментиран от #85

  • 82 Дух

    3 2 Отговор
    Преминавайте към Телеграм!
    Там никой не мълчи.
    Там има всичко за всеки.
    Без цензурата!
  • 83 Какво украинско настъпление

    8 6 Отговор
    Сега като ги гледам по Дрон ТВ бягат като гламави по една нива около Одеса. И най интересното е че бягат в кръг от един час
  • 84 Причлючи

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Кресна":

    а Русия продължава да отстъпва - а де?
  • 85 !!!

    7 5 Отговор

    До коментар #81 от "Редник":

    Украинците настъпват.
    Следтова се отстъпват.
    Дори не се връщат за 300!
    Там умират,что то не могат да организират тяхната евакуацията.
    Зоната е под плътен огън от руската артилерия и хеликоптерите.
  • 86 хаха

    8 1 Отговор
    И децата вече не ви се връзват на глупостите дето пишете.
  • 87 Ами защото

    9 6 Отговор

    До коментар #23 от "Хахахаха":

    ранедмана на многомилиардно струващите скапани английско-немско -френски ракети е удивително голям. ОТ 10 пуснати 7-8 унищожени и само две попадат,което е крайно не достатъчно.8 по 2 милиарда фунта стерлинги май праи 16млрд.дори за скапаните запаналяци е серьозна сума,а ефекта е минималистичен.Това се отнася като цяло за спаната западна и натовска техника.

    Коментиран от #96, #112

  • 88 А,бе като им гледам

    13 10 Отговор

    До коментар #24 от "...":

    заводите и продукцията която произвеждат,съжалявам,че не сме с руснаците,хем братя,хем сигурност хем пазар необятен за нас,хем оръжие безплатно или на минималистични цени и ред други придобивки.А,от краварника само разруха и унищожение на Бг. и народа.

    Коментиран от #91, #104

  • 89 центаджии

    11 6 Отговор
    Абе за блогърите не знам , ама вие от фейки чупите тъпомера по лъжлива пропаганда. Та Путин умира няколко пъти , беше неизлечимо болен после Кадиров и той беше умрял па днес със Путин си седяха двамата и си разговаряха по телевизията.
  • 90 Не бре

    7 6 Отговор

    До коментар #27 от "кво?":

    мерим го 17 000 укропонациста и наемника за 1 месец и над 72000 за цялата перемога. Ако можеш да си направиш елементарна сметка това е по близо 600 укри на ден,а това е чудовищно унищожаване и ще бъде война до последната украинка и украинче,че те мъжете свършиа.

    Коментиран от #102, #110

  • 91 ссср

    7 4 Отговор

    До коментар #88 от "А,бе като им гледам":

    То всеки нормален човек в България вече съжалява , само престъпниците и джендърите се радват на разрухата.
  • 92 Китай

    10 12 Отговор
    Украинската нация най-великата нация на земята украинците новите богове,новите титани,съвременните атланти украинците богове и богини. Украинските богове размазват ра шиският башибозук като тахтаби. 808 000 мъртви руснака и 512 000 осакатени за винаги до днес. Китай зове за нахлуване в Сибир от страх че Казахстан ще ги изпревари,голямо парче територия ще бъде отхапано от московията днес 6 пъти колкото Украйна. Слава на Украйна-най великата нация на земята. Героиииииии.
  • 93 Те хубаво показаха 27 изгорели бронемаши

    5 4 Отговор

    До коментар #21 от "12345":

    но в участъка, къдто са изгорелите машини (на североизток от Роботино), не са се водили бойни действия от близо месец
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Мълчат ами

    7 2 Отговор
    Какво да кажат, скъсаха ни шушоните ли....
  • 96 оня с коня

    8 12 Отговор

    До коментар #87 от "Ами защото":

    Удивително е Постоянството с което тука ЛЪЖЕТЕ на Гьотере при положение че всеки в БГ /ЗА РАЗЛИКА ОТ РУСИЯ/ има достъп до Интернет.И така: Напиши в гугъла "Цена на Сторм Шадоу" и ще ти излезе статия която посочва 800 хил. Евро,а НЕ 2 Мил. Паунда както лънготиш!А след като ЛЪЖЕШ с Пропагандна цел ца цената,няма как да ти се вярва и че от 10 Ракети 8 са свалени от Руснаците.И понеже лъжеш в полза на Русия,явно си от някоя Про-руска партия като Възраждане например,като естествено се борите да вземете Властта в БГ.А КОЙ според вас ще гласува за подобни Мошеници Питам Аз и отговор Не ща!:)
  • 97 МАЛЧАТ

    7 2 Отговор
    Щото иначе са на "почивка" в Сибир и Камчатка.
  • 98 Еми

    3 7 Отговор
    "Руски военни блогъри мълчат за украинското настъпление"
    Като няма такова...
  • 99 Хубаво е преди

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "ха ха ха":

    да пишеш простотии да прочетеш нещо за това има доста материал.
  • 100 Ами дори за провала

    4 5 Отговор

    До коментар #41 от "хе хе":

    на кокйновата перемога извикаха наркомана Еленски в главната квартира на най-простата крава да дава отчет що така толкоз милиарди дадени и толкоз оръжие и само едно голямо кафяво по средата на метеното смърди.
  • 101 Последния Софиянец

    8 5 Отговор
    Умрели са от страх ватниците, не смеят и дума да кажат, всьо по план!
  • 102 Сметни сега и близо 300 хил. орки

    3 7 Отговор

    До коментар #90 от "Не бре":

    И кажи колко се получава на ден. Верно няма как да сравни животът на украинските защитници с този на орките, но все пак...
  • 103 Ами

    5 0 Отговор
    Измислете вие нещо бе скапаняци. Знаем, че сте добри простотиите.
  • 104 Вместо да им гледаш заводите

    6 4 Отговор

    До коментар #88 от "А,бе като им гледам":

    Вземи се поогледай за билет за влака и стягай чемодана за натам. Магадан те зове🤭

    Коментиран от #108, #121

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Снях в залата

    7 4 Отговор
    Хахахах
    Окрайнското настъпление ли?
    Една крачка напред две назад.
    Даже не могат да стигнат до първата укрепена линия.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 пенсионерът

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "Не знаеш, защото си г@лфон проззз":

    Тая Алабуга, нещо като АЛА БАЛА май ще е.
  • 110 Последния Софиянец

    6 5 Отговор

    До коментар #90 от "Не бре":

    А моста, а крайцера, а щаба, а подводницата, а другите 15тина генерала груз 200, а Херсон, Харкжв, Киев три дня!!!
  • 111 пенсионерът

    5 6 Отговор

    До коментар #76 от "Крим е Рускииии... 🇷🇺":

    Те пък ушанките бяха много бързи с превземането на Бахмут. Хайде хоп и годината си мина. Пък и май сега си тръгват докато има още шанс.
  • 112 пенсионерът

    2 1 Отговор

    До коментар #87 от "Ами защото":

    Странно, как пък и двете уцелиха щаба една след друга. Май рандемана е друг процент.
  • 113 Цензура

    2 0 Отговор
    Ами какво да говорят за нещо, което го няма? А тези от тоя "институт", са някакви такива "експерти" като мара от т.нар. "факти"... без да коментирам повече...
  • 114 САРМАТ

    2 3 Отговор
    ТАЙНА Е,НО ЩЕ Я РАЗКРИЯ ЗА УКРАИНЧЕТАТА:БАХМУТ Е СЛАБОТО МЯСТО НА РУСНАЦИТЕ!АТАКУВАЙТЕ ТОЧНО ТАМ!

    Коментиран от #116

  • 115 Мъка джендърка

    6 1 Отговор
    Хахах я пак ,статията е като върпросния Стойков Румъния изгони Газпром ,ще копува газ от боташ Турция пак руска но с турската надценка хахаха смешни джендъри
  • 116 Мили момче

    1 0 Отговор

    До коментар #114 от "САРМАТ":

    С меки пръсти ти голям агент си бил бре че и тайни разкриваш ,я кажи за твоята душевна тайна как от малък се чустваш различен жена в мъжко тяло

    Коментиран от #117, #118, #123

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 САРМАТ

    0 0 Отговор

    До коментар #116 от "Мили момче":

    НО ПРИ МНОГО СИЛНО ЖЕЛАНИЕ ТВЪРДОСТТА МОЖЕ Я ПРОБВАШ!
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Мишел

    1 2 Отговор
    От15 09.2023 Ню Йорк Таймс публикува серия статии за войната в Украйна, за плановете и постиженията на страните на бойното поле. Изводи от анализ на бойните действия в Украйна от 01.01.2023 г. до 20.09 2023 в Ню Йорк Таймс:
    Линията на фронта почти не се е изменили от началото на 2023 г. (+карта)
    Количество за този период Украйна е отвоювала 370 кв.км, а Русия е завзела още 857 кв.км. територия ( в оригинала тези данни са съответно 143 срещу 331 квадратни мили)

    Коментиран от #122, #130

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 САРМАТ

    0 1 Отговор

    До коментар #116 от "Мили момче":

    КОМЕНТАР 117 Е ИЗТРИТ.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Ббббб

    3 1 Отговор
    Това че 5 човека със калашки са се снимали че стигнали до първа линия на отбрана, настъпление ли го наричате.Превзет район е тогава когато Зеленски отиде да пие кафе във превзетият район.Ама такъв няма.

    Коментиран от #128

  • 126 Мунчо от София

    3 0 Отговор
    Тиа драскачи ма шокираа с неземната им глynocm
  • 127 уКРИНСКИ ГPOБИЩА

    2 1 Отговор
    украинските гpo6uщa са заели площи три пъти по големи от завоюваните земи. На 1 кв км са заровени 50 хил. укра трупа

    Коментиран от #129

  • 128 ха ха ха

    1 2 Отговор

    До коментар #125 от "Ббббб":

    Да не би Путин да е ходил скоро в някой превзет район да пие кафе? Защото обещаваше в Киев да пие още 2022-ра . И в Берлин щеше уж да пие , но само с Кимчо в далечния изток успя да отиде , другаде го не щат.
  • 129 Наско

    0 4 Отговор

    До коментар #127 от "уКРИНСКИ ГPOБИЩА":

    Руските са поне 3 пъти по-големи и тепърва ще растат ако не махнат онова лудо джудже , което се мисли за Петър Велики.

    Коментиран от #131

  • 130 3 дни Киев 33 Берлин

    0 2 Отговор

    До коментар #120 от "Мишел":

    А от 24.02.2022 -ра до сега колко са окупирали великите безаналогови щурмоваци на Пусин?
  • 131 АБЕ НАСКО

    1 0 Отговор

    До коментар #129 от "Наско":

    КОЕ НАСТЪПЛЕНИЕ ВЧЕРАШНОТО ИЛИ ДНЕСКАШНОТО 29 09 ЩОТО ДНЕСКАШНОТО Е РУСКО А ВЧЕРАШНОТО УКРАИНСКОТО ДНЕСКА ПРИКЛЮЧИ А ДА СЕ КЕФИШ НА УБИТИ ХОРА Е ТЪПО ВЪПРЕКИ ЧЕ УКРАИНСКИТЕ ЗАГУБИ СА ДВОЙНО ПО ГОЛЕМИ ПО ДАННИ ОТ ЗАПАДНАТА ПРОУКРАИНСКИ ПРЕСА И АНАЛИЗАТОРИ. А ЧЕ ИМА ЕДИН ЛУД ИМА КАЗВА СЕ ЗЕЛЕНСКИ И НЯМА ДА ГО СЪДЯТ В ХАГА А В КИЕВ
Новини по държави: