Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Септември, 2023 22:45 10 768 77

САЩ поставиха ултиматум на Украйна. Какво значи това?

  • сащ-
  • украйна-
  • джо байдън-
  • володимир зеленски-
  • русия

Съединените щати се предали на Украйна списък с приоритетни реформи, чието изпълнение от страна на Киев е условие Вашингтон да продължи да помага на украинците

САЩ поставиха ултиматум на Украйна. Какво значи това? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ са предали на Украйна списък с приоритетни реформи, от чието изпълнение ще зависи продължаването на помощта от Вашингтон за Киев. Защо тези условия се поставят точно сега?

САЩ се предали на Украйна списък с приоритетни реформи, чието изпълнение от страна на Киев е условие Вашингтон да продължи да помага на Киев. Той се съдържа в писмо, изпратено от помощник-съветника по националната сигурност Майк Пайл. То включва ясни срокове за провеждането на реформите, които са подредени по важност.

Кои сфери се нуждаят от реформи?

Най-неотложните промени са укрепването на Специализираната антикорупционна прокуратура и Националното антикорупционно бюро. Сред предвидените стъпки е например увеличаването на щата на бюрото до 300 души и запазването на неговата независимост. Това трябва да стане до три месеца.

Същият срок се предвижда и за законодателното уреждане на въпроса за задължителното деклариране на доходите и имуществото на държавните служители и съдиите, както и за финансовата дейност на политическите партии. Други искания са независим и прозрачен избор на ръководител на Националната агенция по предотвратяване на корупцията и обновяването на Висшият съдебен съвет.

Освен това списъкът съдържа изисквания за реформи в работата на надзорните съвети на държавните предприятия "Укренерго" и "Нафтогаз".

"Познавайки маниера на украинските власти да бавят реформите до последния момент, сега са дадени много ясни срокове за конкретни действия", казва пред ДВ депутатът Ярослав Юрчишин от парламентарната комисия по антикорупционната политика. Според него, въпреки кратките срокове, всички реформи от списъка на САЩ могат да бъдат проведени от Киев навреме. Той посочва и това, че за всички нужни реформи вече има внесени законопроекти, които трябва само да бъдат гласувани.

Реформи срещу оръжие?

Писмото с исканията за реформи предизвика бурни дебати в Украйна. Макар в текста, обнародван от вестник "Украинска правда", да не е посочено каква точно помощ от САЩ се поставя в зависимост от провеждането на реформи в Украйна, анализаторите обобщават случая като предложение за "реформи срещу оръжие".

"Да, реформите са нужни. И САЩ имат право да ги изискват срещу оказваната от тях финансова подкрепа за украинския бюджет, за хуманитарната помощ, различните програми. Но не срещу доставките на оръжие - нали у нас никой не краде снаряди и танкове и не ги продава на пазара. Много прозрачно ни се намеква: реформирайте се или умирайте", коментира емоционално телевизионната водеща Лариса Волошина.

Депутатът Виктор Чумак на свой ред отбелязва, че исканията на САЩ за реформи не са нови - за тях се е говорело още от 2014 година, но оттогава досега Киев не е извършвал реформите, а ги е имитирал. "Сега инструментът на Запада са оръжието и военната поддръжка. Значи е заложена не просто поддръжката, а съществуването на държавата", написа Чумак във Фейсбук.

Същевременно, както съобщи "Гласът на Америка", във Вашингтон са заявили, че "проектът на списъка с приоритетни реформи, предаден от САЩ за обсъждане, не е условие за предоставянето на предстояща военна помощ".

Заради изборите в САЩ?

Украинският експерт по външната политика Сергей Герасимчук споделя пред ДВ предположенията си, че появата на писмото може да е свързана с предизборната борба в САЩ. "Има група конгресмени, които се отнасят критично към оказването на помощ на Украйна и капитализират това в хода на предизборната кампания. Появата на списъка има за цел да успокои избирателите и да покаже, че изразходването на средства на американските данъкоплатци е свързано с определени условия и не представлява разточителство от страна на администрацията на Джо Байдън", казва Герасимчук.

Директорът на Центъра за политически изследвания Пента Владимир Фесенко пък изтъква пред ДВ, че изискването на САЩ за засилване на обществения контрол над дейността на украинските държавни учреждения ще подпомогне развитието на демокрацията в Украйна, особено в условията на война.

"В края на краищата всичко това отговаря на нашите интереси - затова в случая не става дума за някакви капризи на нашите партньори или за измяна", убеден е Фесенко. Той обаче отбелязва, че този път украинските власти трябва да се отнесат сериозно към изискванията на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамммм

    212 18 Отговор
    Означава че пускат Украйна в канализацията...-употребени и захвърлени--позната схема на Запада
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТаУмВзе

    19 156 Отговор
    А моста, а крайцера, а щаба, а подводницата, а другите 15тина генерала груз 200, а Херсон, Харкжв, Киев три дня!!!

    Коментиран от #26, #28, #76, #77

  • 4 МирО

    144 19 Отговор
    джуджи-наркомано даде фира. Рашаните го чакат с отворени обятия, всяка вечер в Сибир ще го обсипват с "внимание"
  • 5 Значи

    154 8 Отговор
    Че ги заробват за поколения напред. Душата -на д@вола.
    Скоро няма да изпълнят условията....това е целта. Елегантно да ги отрязват занапред.
  • 6 стоян георгиев

    118 12 Отговор
    Реформирайте се или умрете, не ни пука! 🤭
  • 7 Госあ

    146 9 Отговор
    Означава, че трябва да си купуваме нова карта на Европа 😂
  • 8 Направили ултимат казаха

    102 7 Отговор
    В САЩ предстоят президентски избори..на никой не му пука за реформите..просто искат да покажат пред конгреса че получават нещо насреща
  • 9 Кой написа тва бре ????

    80 6 Отговор
    ======Най-неотложните промени са укрепването на Специализираната антикорупционна прокуратура и Националното антикорупционно бюро. Сред предвидените стъпки е например увеличаването на щата на бюрото до 300 души и запазването на неговата независимост. Това трябва да стане до три месеца.============кой го написа тва а, КОЙ ? Ами да им пратим направо Гешев викам на урките тогава. Човека си разбира от спец. прокуратури и съдилища, даже и екзекуциите на заподозрените може да поеме....... и до месец максимум Зеленски ще е избягал в ОАЕ и ще е забравил и за войни и за жени и за мъже
  • 10 Реформи срещу оръжие

    100 6 Отговор
    За по смешно нещо не би се сетил. Реформи срещу наркотици ще е следващата стъпка сигурно от която тръпки ще го побият Зеленски ....

    Коментиран от #70

  • 11 А50

    94 9 Отговор
    Видя се, че контранаступа се провали и сега измислят друг повод за спэнсориране на фашистка държава окрайна

    Коментиран от #38

  • 12 Естествен Интелект

    70 7 Отговор
    Велевци пак лъжат. Това са изискванията за да влезе в ЕС?! А защо шашт определят кой да влиза в ЕС-то си отговорете сами, ако имате поне малко сивак.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Така

    87 5 Отговор
    Само не е написано в материала, че като създават новите органи и структури назначенията ще се съгласуват с посолството и че каквито и реформи да направят все ще бъдат недостатъчни. Украйна е кандидат за ЕС но е на директно подчинение на САЩ, но така сме и настоящите членки на ЕС.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Злият

    64 7 Отговор
    Егати и глупостите..Вс се гаврят с Киев и зелю..
  • 17 Копейките имаш

    5 35 Отговор

    До коментар #15 от "Уса":

    В предвид.Нсли?
  • 18 Дойчин "съвсем случайно" е пропуснал

    90 3 Отговор
    най-важното в статията си!

    Че САЩ искат да поставят свои хора на върха в ръководството на секретните служби в Украйна. Толкова за "независимостта" на Украйна:) Но пък точно защо са пропуснали това, им е разрешено да напишат статията си с тези общи приказки. И е позволено да им преписват статията.

    Иначе за "първата армия в Украйна":) самия Борел каза, - спрат ли им запада пълномащабната и непредизвикана помощ, Украйна ще изчезне за дни!

    Коментиран от #41

  • 19 Укро-Калинка!

    50 4 Отговор
    ,,Сред предвидените стъпки е например увеличаването на щата на бюрото до 300 души..."
    Ихааа...ще се изкефя да съм на такава добре платена и сладка държавна службичка...!
  • 20 Макето

    77 7 Отговор
    САЩ ви казват: поставяйте хора, като в България, да слушат посолството или увеличаваме събирането!
  • 21 Киро КокорБойков

    26 11 Отговор
    И на нас трябва да ни пратят такова писмо.
  • 22 Мноооого яко ! Хм....

    40 4 Отговор
    ======Има група конгресмени, които се отнасят критично към оказването на помощ на Украйна и капитализират това в хода на предизборната кампания в САЩ. Появата на списъка има за цел да успокои избирателите и да покаже, че изразходването на средства на американските данъкоплатци е свързано с определени условия и не представлява разточителство от страна на администрацията на Джо Байдън", казва Герасимчук.============с думи прости: Другари трябва да теглим чоп и да определим 200-300 човека и да ги разстреляме.....и да успокои избирателите....
  • 23 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    68 3 Отговор
    Ролинг Джо командва Украйна като 52-и щат на Кравария.
    За съжаление 51-ят е България...
  • 24 Сатана Z

    65 3 Отговор
    Гледайте как Краварите опитомиха Пепа Пих Пеевски и си мислете за средностатистичен корумпиран Украински политик,който ще повърне малко от откраденото в посока Демократичната партия преди изборите в Обора
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ГаМуВзе!

    41 4 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    А ,,Пролетната Перемога"...?!?!

    Коментиран от #36

  • 27 стоян георгиев

    66 4 Отговор
    Значи, че САЩ загуби поредна война
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Така, Така....

    61 6 Отговор
    списъка с приоритетни реформи, предаден от САЩ======== аре на тръстиката, смотаняци .... сега ще видите кво е робство
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 невий

    70 6 Отговор
    Това си е чисто заяждане с украинците , ако им пукаше за корупцията извън САЩ , изобщо нямаше да се занимават с Окрайна 30г. , да не говорим , че в България държат на власт най-корумпираните и крадливи политици, които даже са в списъка “Магнитски“ . Ако си търсят поводи и да се измъкнат с достойнство , за да не са там , когато на Окрайна и се наложи да капитулира , това е друг въпрос . Никой не вярва , че ще подкрепят Окрайна докрай и колкото е нужно , ако тя губи.

    Коментиран от #40

  • 32 Серсемин

    34 4 Отговор
    ---нали у нас никой не краде снаряди и танкове и не ги продава на пазара.

    Май точно това се прави най-много! Е, може да не са точно снаряди и танкове...

    Коментиран от #42

  • 33 Така, Така....

    45 4 Отговор
    за първи път за урките, жал да ми стане. Сега и с Магнитски цирка като почне и хибридните атаки ....и като сглобки почнат да им сглобяват и като някой Киро им пратят "умен".......и си тЪкова и статуквото и в Русия на края ще бягат

    Коментиран от #75

  • 34 Ще им се иска скоро

    40 6 Отговор
    От СССР да не бяха излизали..... а пък като им станат и заплатите по пет долара съвсем ще изтрезнеят

    Коментиран от #37, #62

  • 35 какво значи

    63 5 Отговор
    ли? Въпросът е риторичен. Значи, че американците се наиграха и се опитват да се измъкнат. След 3 месеца ще кажат, че Украйна не е изпълнила условията им и оттеглят подкрепата си. Зеленски ще напълни пам.перса и ще се опита да се закачи на колесника. Руснаците ще инкасират победа, но пък САЩ няма да инкасират загуба, защото те са високо морални, принципни и демократични. Вероятно малко от зрителите на този водевил ще се сетят, че синът на антикорупционния президент прибираше милиони от украински фирми, като за тази цел използваше баща си, който с охота се включваше в телефонните разговори, за да бъде историята максимално достоверна. На този фарс единствено кр.аварите ще си повярват сами, а мислещата част от света много добре разбра за какво лицемерие, безпринципност и гн.усота става дума. Зарязват Украйна, след като успешно успяха да убият голяма част от населението й и да прокудят останалата. Смятайте с нас какво ще се случи.
  • 36 А50

    23 2 Отговор

    До коментар #26 от "ГаМуВзе!":

    Човека ти ги изброи, малко ли е, подлогович!
  • 37 стоян георгиев

    6 47 Отговор

    До коментар #34 от "Ще им се иска скоро":

    Ватата живее с 8000 рупли, но си величаят още онова страхливото с ботокса и токчетата.
  • 38 Адам Хилтън

    4 36 Отговор

    До коментар #11 от "А50":

    Какво ще правим тия рубли като станаха по нула стотинкш хееееелп!
  • 39 Сериозна работа пичовиии, сериозна

    42 4 Отговор
    Падежа дойде , пари нема, синдици Вангард и Бляк рок взеха Украйна и пак едни 360 милиарда се губят, без Крим сметката не излиза, руснаците се смеят, във Вашингтон дивеят, урки- депутати гащи ще свалят и стой та гледай ......
  • 40 Кво заяждане с украинците

    34 3 Отговор

    До коментар #31 от "невий":

    Те се превърнаха в черна дупка дето ако продължава така Калифорния и Тексас трябва само за тях да работят
  • 41 Правилно са пропуснали

    43 4 Отговор

    До коментар #18 от "Дойчин "съвсем случайно" е пропуснал":

    тази точка в условията. Че ще обрърка, ,много мозъчета, култивирани с толкова усърдие до сега. И недай си Боже почнат и да мислят.

    Освен това не става дума само за пари за оръжия, но и за заплати за адмнистрацията на цяла остатъчна Украйна. армията и, и натовските наемници там.
    Украйна е на системи, в икономическа кома и така ще е десетилетия напред. Ако остане нещо от нея!
  • 42 Чомбе мажоретката с флейтата

    37 2 Отговор

    До коментар #32 от "Серсемин":

    И как да стане това у нас, някой да краде снаряди и танкове и да ги продава на пазара като той Тагарев изпревари всички и ги гепи на куп
  • 43 Голям фал......

    35 4 Отговор
    списъка с приоритетни реформи, предаден от САЩ, бил за България ....
  • 44 Когато се държиш като роб

    33 2 Отговор
    Ще се отнасят и с теб като с роб. Това не можаха да разберат подлогите.
  • 45 Перо

    24 2 Отговор
    Ще има не оръжие срещу реформи, а отчети срещу оръжие!
  • 46 Пилотът Гошу

    27 2 Отговор
    Е след моркова няма как да не последва и тоягата....
  • 47 Пука ми за урките кой ги мачка

    36 3 Отговор
    Все тая кой , важното е да бъдат мачкани защото акъл нямат за 5 ст. Важното е достойнството им на хора да бъде смазано и като роби да се почувстват най на края, защото са точно роби. Роби чийто живот и купа боб не струва. Не видяха какво се случи с кюрдитe, не видяха сигурно и какво се случи и със съюзниците на САЩ в Афганистан .....нищо не видяха и нищо не разбраха. САЩ няма съюзници, САЩ има само и тераси. Същото важи и за нашите политически боклуци ....
  • 48 САЩ поставиха ултиматум

    42 4 Отговор
    Преди да почне войната Русия им постави ултиматум...... и идва логичният въпрос чий ултиматум ще се окаже е по убав и по изгоден за Украйна на края ...... Май руският си беше по хубав а ? Едно единствено нещо беше Украйна в НАТО да не е....а сега прекрасно се наредиха със столетия на САЩ да робуват

    Коментиран от #65

  • 49 Иван

    30 2 Отговор
    Независими, казвате а??? !!!!
  • 50 Оръжие

    17 2 Отговор
    Не стига че им дават оръжие, ами се оправдават и коментират.
  • 51 ГОЛЯМ СМЯХ

    35 2 Отговор
    е нема нищо безплатно при краварите ще го разберат окранците и ще усетят краварската любов как е
  • 52 Видно е,

    30 4 Отговор
    че САЩ искат да станат пълноправни съсед на Русиа. И тогава на Украйна изобщо няма да й е необходимо да влиза в НАТО.
  • 53 Иван

    31 1 Отговор
    Имаше един некорумпиран служител в Покрайна, и боклука Джо Байден издаде заповед ( груб ултиматум) на гнусната еврейска хазарска Хунта веднага да го уволни, в противен случай няма да получат милиардите от САЩ....един час по-късно укро боклука уволни служителя......боклука Джо Байден се гордее с това.....къде е сата.нинската хазарска еврейска нацистка сп.ер.ма Килъри Клинтън да обвини САЩ, че се мешат във вътрешните работи на суверени държави??
  • 54 Баба Гина

    32 2 Отговор
    Внесоха едни поне 5 милиона мъжки май муняци из Европа, които взеха много да напират на белите жени. Сега им внасят едни 5 милиона блондита с изкуствени мигли и с дебел грим, да им обслужват мераците на муняците. И избиха белите мъже на украйна. Всичко е точно. трябва половете да са по равно. А Зеленски може и да ви се покълчи и потанцува на токчета като в младите си години. А сега идат избори зад океана. Трябва да замазват положението, да пазят като писано яйце му мията да не падне, да не направи хъмпти дъмпти изпълнение и да закопае всичките им далавери, в които са се затлачили през последните 3 години.
  • 55 ЦарВул

    20 2 Отговор
    Е,ДА!!!ТАКА Е С ВАСАЛИТЕ!!ИЛИ ПО КРАТКО ПО МАКЕДОНСКИ/СЕВЕРНО,ДЕ/ИЛИ КЕ МИ ДАДЕШ ИЛИ КЕ ТЕ ОПРАЙМ"!!!МЪЛЧИ И ТЪРПИ ДО КАТО ТИ ГО ВКАРВАТ!!МИ К,ВО ЧУДНО ИМА??НАЛИ ТАКА Е И УНАС!!БАЗИ БЕЗ ПАРЕ!!НЯМА ДА ИМАМЕ СОБСТВЕНА ЕНЕРГЕТИКА,И ДРУГИ ЕКСТРИ!!ТЕ СА ГОСПОДАРИТЕ,А "НИЕ С ГАЙДИТЕ""АМИ "РОБИ"К,ВИ ДРУГИ ДА СМЕ!!СИГИ КАТО ДАДЕМ И ЕС 300 ХЕПТЕН КЕ УВИСНЕМ"КАТО ПРАНИ ГАЩИ НА ПРОСТИР"!!БЕЗ ЗАЩИТА НА КОЗЛОДУЙ-АЕЦ,СОФИЯ Т.Н.НАРОДНО СЪБРАНИЕ/ИЛИ ПО ТОЧНО КАЗАНО СЪБРАНИТЕ ОТ"КОЛ И ВЪЖЕ"!!АМА ТЕА ТАМ ИМАТ МНОГО ТУНЕЛИ ЗА КРИЕНЕ В БИВШИЯ ПАРТИЕН ДОМ!!ИЗНАСЯТ СЕ ЗА ОТРИЦАТЕЛНО ВРЕМЕ, А НАРОДЕЦА??"КУЧЕТА ГО ЯЛИ"!!!!ОСТАВА И ПО ЕДНО Д,ПЕ ДА ИМ ДАДЕМ!!И ЩЕ ДАВАМЕ ДО КАТО ДОЙДЕ РУСИЯ СЪС "САРМАТИТЕ"!!НАЛИ ОЩЕ ЧЪРЧИЛ СЕ Е ИЗХОДИЛ ПО ВАПРОЗА:"ЛЕСНО Е ДА ИЗКАРАШ МЕЧКАТА ОТ БЪРЛОГАТА?!!!ТРУДНО Е ДА Я ВЪРНЕШ ОБРАТНО"!!ДА НИ Е ЧЕСТИТО НОВОТО "ТУРСКО"/ГРЕШКА/КРАВАРСКО РОБСТВО!!НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ - ЧЕСТИТО!!НА ОСТАНАЛИТЕ ПО ЕДИН ПО ЗДРАВ!КАЗАХ!!
  • 56 Да бе да

    21 0 Отговор
    Ще се реформират когато ние се реформираме, хахахахахаха
  • 57 чичо Скрудж

    27 3 Отговор
    Истината е, че Сатанинските Античовешки Щати свършиха оръжието и закъсаха с парите. Търсят оправдание за измъкване от тресавището. Там е заровено кучето. Янките най - накрая оповестиха всеизвестната истина: че "кралят е гол" !!!
  • 58 Алфа херинга

    25 0 Отговор
    Който дава парата той поръчва музиката. Тия, какво си мислеха, че ще лапкат цял живот. Дойде времето да станете американски роби.
  • 59 Наблюдател

    2 13 Отговор
    Искат решителни мерки за борба срещу корупцията, която е и борба срещу петата колона на Москва.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Студопор

    31 0 Отговор
    Защо се намесват във вътрешното устройство на суверенна (както се твърди) държава? Какво значение има администрацията, ако искате да им помагате?
    И защо американците се интересуват от УКРЕНЕРГО и НАФТОГАЗ? Потвърждава се пак, че Америка отива някъде, създава война и завзема ресурси.
  • 62 факуса

    20 1 Отговор

    До коментар #34 от "Ще им се иска скоро":

    нали банани ще имат и демократично развитие
  • 63 Хм...

    16 1 Отговор
    Украйна на къс повод и строг нашийник!
    Американците да бяха проявили малко лицемерие поне...
  • 64 ССС

    14 2 Отговор
    Много прозрачно ви се намеква - като ви знаем кви сте, ще получите помощта на 30.февруари догодина
  • 65 Даа!

    23 2 Отговор

    До коментар #48 от "САЩ поставиха ултиматум":

    Има една известна максима - На руснаците ,първото предложение винаги е най добро! Жалко за обикновения украйнски народ- онези бачкатори в заводи,на полето ,в обслужващата и производствена сфера.Те плащат в буквалния смисъл " кръвен данък" защото нямат пачките на другите тарикати- от средния клас.Който отдавна се измъккнаха и продължават,срешу мазане на човката във военните окръжия.Ето такива" пострадали" наводниха Европа.Беднотията гине в окопите..Военно положение - няма мърдане. Сащисаните прекрасно знаят,че се крадат стотици милиони.Че се " отклоняват" военни доставки.Затова им поставят ултиматум.На 🤡 вече се клатят краката.
  • 66 Мухаа,хаа!

    20 0 Отговор
    Хайде,поровете се в чичко Гугъл,да откриете кой е на практика собственик на цялата газопреносна мрежа на същата Нафтогаз? Ще вържете и защо беше този вой,да продължат доставките на Русия през този газопровод.Все пак говорим за 63 милиарда кубометра годишно.По голям по обем и мощност от СП1 и СП-2 заедно.Как беше онзи лаф- Следвай парите!

    Коментиран от #69

  • 67 Гошо

    8 3 Отговор
    Статистиката показва, че глупаците тук са мнозинство...
  • 68 Матей преображенски

    17 1 Отговор
    Никакви такива реформи не са възможни в Украйна,това са празни приказки,пък и какъв е смисъла!?Украйна е обречена на пълно разорение,а населението на заколение,байдън се излага с тоя престорени грижи,след като под негово давление се води тази война и се избиват стотици хиляди ,трябва първо да сключат примирие ,а пък американците са се изтеглят от Европа.
  • 69 Едно малко

    13 0 Отговор

    До коментар #66 от "Мухаа,хаа!":

    Доълнение

    Максималната пропусквателна способност на газопроводите от Русия през Украйна е 146,6 милиарда кубични метра годишно. Това е способността на системата "Транснатурал Газечерез Украина", която включва газопроводите "Союз", "Узяк", "Поволжие" и "Южный коридор". Обикновено Русия изнася около 90% от своята газова продукция към Европа през тези газопроводи.

    Що се отнася до Северен поток 1, този газопровод има пропускателна способност от около 55 милиарда кубични метра газ годишно. Проектът за Северен поток 2 също има сходна пропускателна способност и се очаква да може да пренася около 55 милиарда кубични метра газ годишно.

    Коментиран от #71

  • 70 МИНА

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Реформи срещу оръжие":

    ИЛИ ПЪК БРЕНДО!!!!!!!!!!!!!!!
  • 71 Знайко

    10 1 Отговор

    До коментар #69 от "Едно малко":

    При котьола при Ивайловск, донбасците плениха техника за откриване на газови и петролни залежи , боядисана в бяло и с надписи UN със син цвят.
    Явно идеята е била първо байпъчо-младши да изкупи трасеатата за износ , а после да изнасят през тях руска газ и метан и ТЕХЕН, добит на чужда територия , закоято не ти пука шистов газ.
    Сега всичко това се провали, а и другите баровци дето заложиха на изкупуване на земя и износ на зърно, също им е лошо , защото не могат си го изнасят и се карат на другите баровци, който воюват за да си защитят инвестициите.
    ...и след месец ще дойде Тръмп и ще уреди всичко за 4 седмици...още преди коледата, че робите да си празнуват доволни.
  • 72 Дечко

    8 0 Отговор
    След придобиване на 50% от земята следват и.....реформи в работата на надзорните съвети на държавните предприятия "Укренерго" и "Нафтогаз".
    Комедия ла фини...
  • 73 ХА ХА ХА

    0 0 Отговор
    УЛТИМАТОМ .?.В МАСКА..?
  • 74 Българин

    2 0 Отговор
    Сащ са отписали Украйна.Беше ясно ,че ще се стигне до такъв момент.
  • 75 е па

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Така, Така....":

    що да не бягат в Русия, още миналата година в началото на "операцията", онзи Кадиров с брадата, къде на шега, къде на истина посъветва Зеленски, докато е време да поиска политическо убежище в Русия, Путин е отзивчив и ще го "спаси", иначе зелчето ще пати от "приятелите" си. Но сега вече за някои индивиди спасението се превръща в химера.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: