Last news in Fakti

7 Декември, 2023 12:53 1 189 9

Шест месеца преди изборите Мецола заяви: Европа има значение

  • sir-
  • роберта мецола-
  • ес-
  • европа-
  • евробарометър

72% от гражданите на ЕС смятат, че тяхната страна е спечелила от членството си в ЕС

Шест месеца преди изборите Мецола заяви: Европа има значение - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола заяви шест месеца преди европейските избори, че „Европа има значение“ и хората ясно виждат и усещат изгодите от членството в съюза.

„Данните от проучването на ​​Евробарометър показват, че Европа има значение. В този труден геополитически и социално-икономически контекст гражданите вярват, че Европейският съюз ще намери решения. По-голямата част от европейците вярват, че действията на ЕС са имали положително въздействие върху ежедневието им“, каза тя, коментирайки актуално проучване на обществените настроения в ЕС, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa).

Повече от 1/3 казват, че основните въпроси, на които Европейският парламент трябва да даде приоритет, са борбата с бедността (36 %) и общественото здраве (34%). Плътно следвани са от действия по изменението на климата, подкрепа на икономиката и създаване на нови работни места (и двете по 29%), докато миграцията и убежището (18%), които в момента са на девето място, са се увеличили със седем процентни пункта от есента на миналата година.

„През последните пет години ние слушахме. И Европейският парламент постигна резултати. Борим се срещу бедността, социалното изключване и изменението на климата, за да създаваме работни места и да защитаваме ценностите на ЕС като демокрация, права на човека и свобода на словото“, каза Мецола.

72% от гражданите на ЕС смятат, че тяхната страна е спечелила от членството си в ЕС, а 70% вярват, че действията на ЕС оказват въздействие върху ежедневието им. Повече от половината от гражданите на ЕС (57%) вече проявяват интерес към предстоящите европейски избори, които ще се проведат на 6-9 юни 2024 година.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАЙ-ГОЛЯМАТА

    16 0 Отговор
    БЮРОКРАЦИЯ И КОРУПЦИЯ ТОВА Е ЕС
  • 2 Ергюл

    14 0 Отговор
    Мецола - Европа е гола !
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 0 Отговор
    Не бъркайте ЕС с Европа ‼️
    Както и САЩ с Америка‼️
  • 4 Ветеринарен психолог

    13 0 Отговор
    Деградирали рушветчии. След 2 месеца ще се мазнят на Путин. И Тагарев ще е пръв.
  • 5 АУУУУ!

    11 0 Отговор
    Каква мъдра мисъл е произнесла тази....как се казваше - мацола? Дори не я знаем.
    Какво друго ще каже, като иска неистово да си запази поста и заплатата в ЕС? Те са едно образование, ние - обикновените хора - друго. И все се опитват да ни нареждат техните нефелни решения.
  • 6 Объркано Атлантиче

    10 1 Отговор
    Напротив, реално не печелим - пример:
    Европейският съюз е надплатил 185 милиарда евро за газ от началото на СВО, а Русия дори се е възползвала!

    "От февруари 2022 г. Европейският съюз е похарчил 304 милиарда евро за внос на газ и е надплатил 185 милиарда евро поради санкциите. Средната месечна стойност на вноса на газ в ЕС нарасна до 15,2 милиарда евро. Надплащането за газ възлиза на 185 милиарда евро за 20 месеца. Общите разходи за газ възлизат на 304 милиарда евро. Преди това ЕС изразходваше подобни суми в продължение на няколко години.

    САЩ реализираха най-голямата печалба от 53 милиарда евро, следвани от Обединеното кралство (27 милиарда евро), Норвегия (24 милиарда евро) и Алжир (21 милиарда евро). Русия и Катар са спечелили допълнително по 14 милиарда евро. Заради ревизията на газовата политика на ЕС Азербайджан получи 12 млрд. евро, Ангола - 5 млрд., Египет - 4 млрд., Тринидад и Тобаго - 3 млрд. евро. Нигерия и Камерун са спечелили по 2 милиарда евро, Либия, Оман и Екваториална Гвинея - по милиард. Други 12 държави са получили по-малки суми, общо почти 2 милиарда евро."
  • 7 Бонев

    9 0 Отговор
    И ЕП си има алфа рисърчи и галъпи.
  • 8 ФАКТ

    4 0 Отговор
    ВЕЧЕ Е ЖАЛКА И СМЕШНА КОЛОНОЯ ЗА КАЗАРМА И ВОЙНИ ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ .ЖАЛКО.
  • 9 Динко

    1 0 Отговор
    На мен най-много ми хареса пременената в червена боя сграда на ЕК в София.
    Това трябва да се превърне в традиция няколко пъти в годината. Докато ЕС сами не се откажат от нас, щом нашите насила ни бутат към тях