Last news in Fakti

11 Октомври, 2023 18:14 3 978 52

Разузнавач номер едно на Москва: Подкрепата за Киев се превръща в токсичен проблем за Белия дом

  • сащ-
  • русия-
  • украйна-
  • сергей наришкин-
  • владимир путин

Откакто Русия нахлу в Украйна през февруари миналата година, Съединените щати и Европейският съюз са поели повече от 160 милиарда долара ангажименти към Украйна, включително десетки милиарди долари в оръжия

Разузнавач номер едно на Москва: Подкрепата за Киев се превръща в токсичен проблем за Белия дом - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Шефът на външното разузнаване на руския президент Владимир Путин заяви в сряда, че въпросът за подкрепата за Украйна става токсичен в Съединените щати и че разделенията ще се задълбочат преди президентските избори в САЩ догодина, предава "Ройтерс".

Откакто Русия нахлу в Украйна през февруари миналата година, Съединените щати и Европейският съюз са поели повече от 160 милиарда долара ангажименти към Украйна, включително десетки милиарди долари в оръжия.

Миналата седмица обаче президентът Джо Байдън изрази опасения, че помощта на САЩ за Украйна може да бъде засегната от хаоса в Конгреса, докато украинският президент Володимир Зеленски многократно предупреди за опасностите от това да се позволи на Русия да спечели войната.

"Украинската тема става все по-токсична в навечерието на предстоящите президентски избори", каза Сергей Наришкин, директор на Службата за външно разузнаване на Русия (СВР), по време на посещение в азербайджанската столица Баку.

"Това се превръща в ябълка на раздора", каза Наришкин, определяйки борбата във Вашингтон като борба между онези, които се интересуват от подобряването на живота на американците, и онези, които са обхванати от омраза към руснаците.

Дипломати и анализатори от разузнаването казват от месеци, че Путин залага, че американската решителност за Украйна ще отслабне, тъй като Вашингтон е изправен пред различни глобални кризи и става ясно колко трудна задача е да победиш стотици хиляди добре окопани руски войници в Украйна.

Свалянето от републиканците на председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти повдигна въпроси относно бъдещето на помощта за Украйна. Съединените щати също многократно призоваха Киев да направи повече за справяне с корупцията в страната.

Наришкин, който служи като началник на външните разузнавателни служби на Русия от октомври 2016 г., каза, че свалянето на Маккарти илюстрира "злокачествеността" на проблема с Украйна в американската политика.

Той каза, че антитерористичното сътрудничество на Москва със западните шпионски служби продължава, въпреки че каза, че мащабът на подобни контакти е бил намален поради "агресията" на Запада срещу Русия над Украйна.

Москва разглежда военните си операции в Украйна като отбрана срещу враждебения и агресивен Запад. Киев и неговите западни поддръжници казват, че това е абсурдно и че Русия води непредизвикана война на агресия и заграбване на земя.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    30 68 Отговор
    Израел набързо помля терористите , и изравнява Газа със земята. плана не успя! пренасочваме се към Украина отново , русофилите са отчаяни

    Коментиран от #8, #46

  • 2 Големите руски разузнавачи що не

    35 47 Отговор
    познаха, че украинците няма да ги посрещнат с хляб и сол. Тридневната СОВ също не се състоя, защо да вярваме на руската разведка!?
  • 3 Магарев

    44 17 Отговор
    За мене няма проблем. Ще подаря и гащите на българите. Да си купят после нови, модерни, маркови.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Русофил

    30 47 Отговор
    Този разузнавач беше казал - в Киев сме за 3 дена. Навсякъде ще ни посрещнат с цветя.

    Коментиран от #51

  • 6 тероРуZия е Zлото на Земята

    25 37 Отговор
    Бълнувания на блатните 0pkи.
    По време на срещата във формат Rammstein президентът на Украйна получи уверения от съюзниците, че подкрепата за Украйна ще продължи въпреки събитията в Израел.
  • 7 Бай дън

    7 21 Отговор
    Нека проблемът изчезне сега!!!
  • 8 Путинистите от туркофоби, станаха

    26 31 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Ердоганисти, сега заради Палестина станаха рушлямисти. Край нямат техните метаморфози, на маймуни ви обърнаха бе, другари! Така навремето комунистите са писали преди 22 юни 1941 г. по вагоните за Германия :
    Да живее другаря Хитлер!

    Коментиран от #44

  • 9 Кажи честно ...

    20 30 Отговор
    Б.си разузнавача, от Киев за 2 дена, стана бавно отстъпваме благодарение на "братската" помощ от Иран и Северна Корея.
  • 10 едокимь

    57 21 Отговор
    Нека глупаците от Запада да си дават паричките и да затъват все повече. Само краварите се набутаха с 150 милиарда долара, а Евро глупаците включително и България е дала и тя към 150 милиарда евро. Мислеха си че ще принудят Русия да клекне, налагаха санкции и измисляха най различни мръсотии но Слава Богу Русия издържа и сега тези глупаци си загубиха и паричките. Укра бандера фашистите изядоха големия пердах и сега ще трябва западните лисици да хранят гладните фашаги. Тепърва ще затъват все повече. А българите за пореден път доказаха че са едни от най простите в света, мИрси.

    Коментиран от #12, #18

  • 11 Бла бла

    20 27 Отговор
    Руските туземци и външно разузнаване ли имат..ти да видиш
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Аз вече не се смея ами ги съжалявам

    13 13 Отговор
    Житото било токсично. Кокоруза бил токсичен. Подкрепата била токсична.
  • 15 майор Чëpнобаев

    15 10 Отговор
    в севастопол нещо Sторми .......

    Коментиран от #22

  • 16 Мдаа

    29 14 Отговор
    Хайде да се басираме, че много скоро на Путин ще му писне и ще вземе цяла Украйна за две седмици !? Не може Исрел да бомбардира мирни граждани в Газа с изттебители Ф16, а отдолу "терористите" въоръжени с калашници!
  • 17 Действай дъртак

    4 12 Отговор

    До коментар #13 от "воликьц":

    Ама как с бастуните ли ще действате или?
    Ако те подгоня да не св разглобиш случайно

    Коментиран от #21

  • 18 А бре

    13 20 Отговор

    До коментар #10 от "едокимь":

    Мелез, май искаш начална скорост за блатната джамахирия!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Зевзек

    13 25 Отговор
    Надай се коньо за зелена трева!
    Този път Западът трябва да прекърши веднъж завинаги меракът на руснаците да завладяват чужди държави!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Русофил

    16 15 Отговор

    До коментар #15 от "майор Чëpнобаев":

    В момента в Севастопол вият сирени и мостът е затворен. Дали най сетне няма да падне
    ще узнаем утре.

    Коментиран от #49

  • 23 История с документи

    18 18 Отговор
    Как КГБ създаде палестинския и световния ислямски терор?
    Днешният международен тероризъм е замислен в офисите на КГБ в Лубянка веднага след 6 дневната война, през 1967 година. Тогава Кремъл реши да въоръжи враждебните към Израел палестинци и да ги въвлече в терористична война срещу еврейската държава.
    Генерал Александър Сахаровски, ръководител на цялото съветско външно разузнаване, обясняваше: "В днешния свят, където ядрените оръжия направиха невъзможно използването на военна сила, тероризмът трябва да стане нашето основно оръжие".Между 1968 и 1978 г. румънците изпращат самолети с военни доставки за палестинските терористи в Ливан. Архиви на Щази разкриват, че е снабдявало с боеприпаси Ливан. Чехословакия е изпратила 1000 тона експлозиви Semtex-H – достатъчно за 150 г. През 1971 г. КГБ започна операция "Тайфун", целяща да дестабилизира Западна Европа. Бандата Баадер-Майнхоф, фракциите на Червените бригади (RAF) и други марксистки клиентски организации на КГБ отприщиха вълна от антиамерикански терор, която разтърси Западна Европа и взе жертви. През 1972 г. Кремъл решава да настрои целия мюсюлмански свят срещу Израел и САЩ. Според Андропов "светът на исляма е хранителен разтвор, в който трябва да се инжектира и отглежда бацилът на смъртоносната антиамериканска омраза ,подхранван от маята на марксизма-ленинизма. Тероризмът и актовете на насилие срещу Израел и САЩ ще произтичат естествено от религиозната ревност на мюсюлманите".

    Коментиран от #52

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Смел пъзльо излезе

    12 14 Отговор

    До коментар #21 от "веокиль":

    Корав руснак излезе ти ама
    Брях
    Чудно що скатаваш тука а не се жертваш за другаря Путин като другите бедняци руски

    Коментиран от #32

  • 26 Ей ,ей ей

    7 11 Отговор

    До коментар #13 от "воликьц":

    По кротко,да не я получиш ти началната скорост за азиатско сибирското блато! Но преди това ще ти приложа една стара изпитана терапия.от която ще усетиш затопляне в гащите! !!Лекуваща е и е поучителна!
  • 27 българин

    10 15 Отговор
    Да да иска ви се цървули руски.
  • 28 Тука лазят

    17 8 Отговор
    двама импотенти дето псуват Русия и пляскат по 20 поста всеки. Всяко стадо има вонящи мрши, но тези двамата са особено противни.

    Коментиран от #34

  • 29 Умен туземец

    10 12 Отговор
    Тоз клоун Наришкин не беше ли казал че запада е чак така пропаднал че е вреден за редовия руски алкохолик
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 вокийсз

    17 8 Отговор

    До коментар #25 от "Смел пъзльо излезе":

    Те руснаците се справят доста добре и не ги мисли. Тук по важен е въпроса няма ли да отидете да се биете рамо до рамо с бандера фашагите. Тъкмо вместо да ни обяснявате колко са "силни" там на терен ще се биете. Сега на промоция имало черни чували за всички "желаещи" да са с бандера фашистите. Затворили са в котел към 42 хиляди укри и се чака до дни да са под земята. Ще имат нужда от теб, за да наториш земята. Като интелект си тотална щета, та поне за тор да те ползват.

    Коментиран от #33

  • 33 Уррааа

    4 11 Отговор

    До коментар #32 от "вокийсз":

    Ама котел има ли
    Отдавна не сме я чували тая дума от вас дрогари
  • 34 12345567

    6 12 Отговор

    До коментар #28 от "Тука лазят":

    Хахах ше ти се да са двама нали. Тя и Украйна не съществува.И тука имало само двама импотентни. Добре че някъде седи бот ферма да ви лаиква путинофилските коментари в началото на статиите. Иначе ще загреете че сте няколко старци. На финалната права. Будещи отвращение във нормалните хора.

    Коментиран от #35

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 хахаха

    7 3 Отговор

    До коментар #35 от "Гробар":

    И защо трябва да ми отговаряш. Нима не разбираш,че така знам колко ти е гадно. И колко често мислиш за джендъри.

    Коментиран от #38

  • 37 кух джендър

    13 10 Отговор
    Украйнци няма да се плашите идваме с паси да оптравим положението хахахах

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Туземец открояващ се в племето

    10 8 Отговор
    Другаря Наришкин е направил важното разузнавателно откритие че в Щатите имат две партии..
    КОЛКО ИНТЕРЕСНО
  • 41 БАБА ВАНГЯ

    4 5 Отговор
    МУ Е КАЗАЛА 😆😆😆😂😂

    Коментиран от #43

  • 42 Руснаците и да си стояха мирни

    9 5 Отговор
    Запада щеше да даде за въоръжение на Украйна пак толкова пари и оръжия
  • 43 Путинофила е съномбул

    4 9 Отговор

    До коментар #41 от "БАБА ВАНГЯ":

    На тия им говори баба яга предимно
  • 44 Копейка

    5 7 Отговор

    До коментар #8 от "Путинистите от туркофоби, станаха":

    Не знам и не ме интересува! На нас ни казаха да викаме за хамасите!

    Коментиран от #45

  • 45 хахахах

    7 2 Отговор

    До коментар #44 от "Копейка":

    Гледай утре да не ви кажат да им се търтите
  • 46 Ха Ха ХА

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Ко....дарак ! Простакес.....марш под дивана в банкИ с напишкан матрак !......:))))))
  • 47 Васил

    4 8 Отговор
    Това са мокрите сънища на Рашистите че никой не иска да помага на Украйна.
  • 48 Напротив

    4 8 Отговор
    Подкрепата за Украйна се превърна в токсичен проблем за Русия.
  • 49 скр

    5 6 Отговор

    До коментар #22 от "Русофил":

    булк булк 😉. вслед крейсера мацква
  • 50 Антируснак

    9 6 Отговор
    Московски помияри, сипят опашати лъжи ...
  • 51 розово

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Русофил":

    Той а не само той казват това което иска да чуе Путин.
  • 52 Заклет ционист

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "История с документи":

    Бре голем мозък шъ излееш...що не ни го каза тва 67 год,ми сеги са разприказва...я кажи кога шъ земем Газа,и кога Гиза
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания