Last news in Fakti

18 Октомври, 2023 12:36 3 503 99

Трагедията в Газа: кой стои зад ракетния удар срещу болница?

  • израел-
  • газа-
  • ивицата газа-
  • болница-
  • хамас-
  • ислямски джихад

Стотици са загинали и ранени при ракетен удар срещу единствената християнска болница в Газа

Трагедията в Газа: кой стои зад ракетния удар срещу болница? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Стотици са убити и ранени при ракетен удар срещу болница в ивицата Газа, съобщиха здравните власти в анклава. От Хамас, обявена за терористична организация от Израел, САЩ, ЕС и други държави, обвиняват Израел за нападението.

Израелската армия отхвърля обвиненията и отговаря, че по техни данни ракетата е изстреляна от групировката "Палестински ислямски джихад", също обявена за терористична от Запада.

Удареното лечебно заведение е "Ал Ахли Араб" - единствената християнска болница в град Газа. Хамас твърди, че над 500 души са загинали при удара. Болниците в Газа се превърнаха и в убежище на стотици, които бягат от бомбардировките, които Тел Авив започна срещу анклава в отговор на безпрецедентните терористични атаки на Хамас срещу Израел.

Израел: Имаме доказателства

Говорителят на израелската армия Даниел Хагари заяви, че Израел разполага с доказателства, сред които кадри от военни дронове, на които се вижда взрив в паркинга на болницата. Друг говорител на израелската армия каза пред Си Ен Ен, че е прихванат разговор, в който представители на "Палестински ислямски джихад" признавали за погрешно взривила се ракета. Хагари заяви още, че се съмнява в обявения от Хамас брой на загиналите, тъй като сградата на лечебното заведение не е била ударена.

Редица арабски държави обаче обвиниха Израел за атаката, а на територията на Палестинската автономия в Западния бряг бе обявен тридневен траур. В редица страни бяха организирани протести.

Срещата на Байдън със Сиси, Абас и Абдула II е отменена

На 18 октомври - сряда - президентът на САЩ Джо Байдън трябва да пристигне в Израел за среща с премиера Бенямин Нетаняху.

По време на пътуването си до Близкия изток Байдън трябваше да проведе и среща с египетския президент Абдел Фатах Сиси, президента на палестинската автономия Махмуд Абас и йорданския крал Абдула II. Заради случилото се в Газа срещата бе отменена. Самият Байдън поднесе съболезнования на жертвите.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гошо

    81 21 Отговор
    Има ли Хора които да вярнат че палестинците сами са избили 500 палестинци...?трябва да си юде или на заплата при юде да вярваш

    Коментиран от #14, #31, #44, #63

  • 3 ТрампЛин

    17 53 Отговор
    Индиректно Иран и Хамас! Директно-още не се знае.

    Коментиран от #6, #59

  • 4 Вашето мнение

    63 16 Отговор
    Зад избитите деца в Газа стоят сащ. Това е покровителя на израел и на всички марионетни държавици в света, които обслужват американските интереси. Нека знаят центажиите на козяк, които са впрегнати да оправдават поредното зверство на господаря си, че се хранят с кървави пари.

    Коментиран от #27

  • 5 да де

    34 10 Отговор
    Ако се вЕрва на кадрите от Холивууд пикчърс са виновни едни иначе истината е друга.
  • 6 ТрампЛин

    14 53 Отговор

    До коментар #3 от "ТрампЛин":

    ….и не само за тази болница, а за всички загинали в този конфликт са виновни Техеран и МаЦква-създателите и подбудителите на Хамаз.

    Коментиран от #65

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 хе хе

    18 60 Отговор
    Има ли някой да вярва, че УМИШЛЕНО Израел ще избомби болница пълна с мирни граждани в момент в който цял свят е обърнал очите си към Газа? Помислете пак.

    Коментиран от #45

  • 9 Българин

    57 12 Отговор
    Израел може да си разпространява "доказателствата", но никой не им вярва. Обаче Дойче Веле бърза да каже, че евреите са невинни. Гледахме преди малко срещата на Байдън и Нетаняху. По време на изказването си Байдън гледаше през цялото време В ЗЕМЯТА и МРЪНКАШЕ, че изглежда, че Хамас сами са ударили болницата. Пълен лъжец. С това мрънкане и заекване няма да мине никой детектор на лъжата.
  • 10 Вашето мнение

    37 9 Отговор
    Хазарите, поклонници на луцифер и господарите им от сащ. Хазарите винаги са били смъртни врагове на Русия и България. Хазарите са от коляното на юда, който се е продал за шепа сребърници. Както се продават и днешните козяшки подлоги.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 456

    45 9 Отговор
    Израел. Дори още снощи си го признаха
  • 14 хе хе

    12 23 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    Ако не си палестинец с калашник, за Хамас ти си никой.

    Прочетете изказването на иранския президент пред ООН от преди месец.
  • 15 Коко

    42 7 Отговор
    На евреин да не вярваш...
  • 16 колко удобно

    16 18 Отговор
    Цял свят гледа към Израел и вече никой не обръща внимание на специалная нас ирация в Украине.

    Коментиран от #36

  • 17 Марк Твен

    44 7 Отговор
    "Всички народи се мразят помежду си
    а всички заедно мразят евреите"
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Вашето мнение

    35 3 Отговор
    Жидов гроб се казва стихотворението на Иван Вазов, което нито един жълтопаветен шибек не е прочел, а се е впрегнал да защитава юдеите за поредното им зверство.

    Коментиран от #25

  • 20 Русофил

    5 28 Отговор
    Зад ударът стоят руските инструктори сглобили иранските самоделни ракети.
  • 21 Мхм

    4 19 Отговор
    Защо ло хъМАС са си направили бункера точно под Християнска болница а не под ислямска тъкава.Убитите най вероятно са християни едвя ли мюслимани ходят в християнакса болнижа
  • 22 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 19 Отговор
    Не е коректно,ако не зададете и въпросът??Какво е имало в болницата та така се е взривила.......

    Коментиран от #43

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Кой как защо

    11 22 Отговор
    Чаршафите имат всички мотиви да се взривят сами..
    Първо знаят много добре че ако израелската армия влезе в Газа ще ги размаже
    Второ за да настройват останалите араби срещу Израел
    Трето правят опит да намалят бомбардировката от страна на ВВС на Израел
    Израел не печелят нищо ако пречукат вече извадени от строя терористи
  • 25 Мхм

    5 21 Отговор

    До коментар #19 от "Вашето мнение":

    Иван Васоф е русофил отявлен а по това време в Руската Империя са правели погроми срещу евреите
  • 26 анализирай това

    7 7 Отговор
    21.09.2023 - ООН
    Иранският президент Ебрахим Раиси предупреди в кулоарите на годишната сесия на Общото събрание в Ню Йорк, че всяко нормализиране на отношенията между Израел и Саудитска Арабия ще бъде предателство към палестинската кауза, предаде Франс прес.

    "Смятаме, че отношенията между страните от региона и ционисткия режим биха били удар с нож в гърба на палестинския народ и палестинската съпротива", заяви Раиси.

    Запитан за сближаването между Израел и Саудитска Арабия, иранският президент първоначално похвали задълбочаващите се отношения на Иран със Саудитска Арабия. Двата исторически противника и съперника в Персийския залив - сунитската саудитска монархия и шиитската иранска Ислямска република - започнаха изненадващо нормализиране на отношенията си миналата пролет под егидата на Китай.

    В същото време Саудитска Арабия и Израел са все "по-близо с всеки изминал ден" до нормализиране на отношенията си, което би било историческо, заяви в сряда по телевизия "Фокс нюз" саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман.

    "Инициирането на отношения между ционисткия режим и който и да е друг режим в региона с цел да се гарантира сигурност на ционисткия режим очевидно няма да доведе до постигането на тази цел", предупреди президентът на Иран. (Г. Големанска, БТА)
  • 27 Обратното жендьо

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Вашето мнение":

    Обратното
  • 28 Реалист

    7 10 Отговор
    "Като араби, нашето послание към света не може да бъде ограничено до предизвикване на глобално съчувствие към децата на Газа. Не можем да се представяме като безпомощни деца, зад които крием неуспеха си да контролираме нашите главорези от Хамас, които избиха 1300 израелци. Това е морален провал, който светът вижда, но ние се опитваме да се скрием зад „правата на палестинския народ“, права, които никой от нас не желае да формулира.
    Ние молим света да спре израелската война срещу Хамас, но какво предлагаме като алтернатива на спирането на войната? Да помолим Израел да се върне към 6 октомври, знаейки, че Хамас може да премине оградата на Газа и да повтори клането си всеки момент? С Хамас трябва да бъде приключено. Ние, арабите, трябва да помогнем да се отървем от него и най-важното, трябва да покажем, че имаме план за деня след Хамас.
    Това, което има значение, е глобалното възприятие, което ясно показва, че ислямският тероризъм е проблемът, а не израелците, танцуващи на музикален фестивал.
    Моля, мислете за Палестина като за проблем, който изисква отстраняване на проблеми, компромис, прагматизъм и най-важното, гледане към бъдещето, а не към миналото."
    Хюсеин Абдул-Хюсеин
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Истината

    5 19 Отговор
    Как КГБ създаде палестинския и световния ислямски терор?
    Днешният международен тероризъм е замислен в офисите на КГБ в Лубянка веднага след 6 дневната война, през 1967 година. Тогава Кремъл реши да въоръжи враждебните към Израел палестинци и да ги въвлече в терористична война срещу еврейската държава.
    Генерал Александър Сахаровски, ръководител на цялото съветско външно разузнаване, обясняваше: "В днешния свят, където ядрените оръжия направиха невъзможно използването на военна сила, тероризмът трябва да стане нашето основно оръжие".Между 1968 и 1978 г. румънците изпращат самолети с военни доставки за палестинските терористи в Ливан. Архиви на Щази разкриват, че е снабдявало с боеприпаси Ливан. Чехословакия е изпратила 1000 тона експлозиви Semtex-H – достатъчно за 150 г. През 1971 г. КГБ започна операция "Тайфун", целяща да дестабилизира Западна Европа. Бандата Баадер-Майнхоф, фракциите на Червените бригади (RAF) и други марксистки клиентски организации на КГБ отприщиха вълна от антиамерикански терор, която разтърси Западна Европа и взе жертви. През 1972 г. Кремъл решава да настрои целия мюсюлмански свят срещу Израел и САЩ. Според Андропов "светът на исляма е хранителен разтвор, в който трябва да се инжектира и отглежда бацилът на смъртоносната антиамериканска омраза ,подхранван от маята на марксизма-ленинизма. Тероризмът и актовете на насилие срещу Израел и САЩ ще произтичат естествено от религиозната ревност на мюсюлманите".

    Коментиран от #54, #64

  • 31 Ха ха ха

    9 12 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    Не всеки арабин е терорист, но всеки терорист е арабин.....
  • 32 Злият

    22 7 Отговор
    Когато бомбиш един район 15/25 км..по 24 часа от 10 дена ..Как отричаш че тоя удар ,не е от евреите ..Кой ще вярва??.Това е геноцид по поръчка на САЩ .католиците ,си показват природата .
  • 33 колко славянско

    7 21 Отговор
    Русо робите пак защитават ислямистите. Колко славянско някак си.

    Коментиран от #39

  • 34 Ам...

    11 3 Отговор
    ...100% гарантирам, че не са инзвънземните, за другите нямам факти - мбухахахахахахахах!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Украйна

    21 5 Отговор

    До коментар #16 от "колко удобно":

    приключи с 25% по-малко територия. Следват Полша и Унгария да си вземат вземането!И всичко заради хатъра на Джо и Хънтър! Те това стана!

    Коментиран от #40

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Израелците си признаха

    25 6 Отговор
    първоначално, даже се похвалиха, после ги хвана шубето и започнаха да отричат.
  • 39 българите

    6 11 Отговор

    До коментар #33 от "колко славянско":

    не са славяни. погледни си мургавата космата физиономия и туплестото тяло в огледалото.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Както отиват нещата, скоро ще се появи

    14 7 Отговор
    нов Хитлер, този път няма да остане жив евреин. Сами показват какво заслужават.
  • 43 НИЩО НЕ ВИЖДАШ

    17 5 Отговор

    До коментар #22 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Какво може да има в една болница!?Пациенти, лекари,мед.сестри и санитари! За Израел те си го казаха хора-животни.Какво очакваш?

    Коментиран от #85

  • 44 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    ИМА ИМА ..ДАЖЕ АКАДЕМИКА САПУНДЖИЯ ДОДЕНКОВ ГО КАЗА ....ТОЙ Е ПЪРВИ СПЕЦИАЛИСТ ПО ЛЪЖИТЕ И ИЗМАМИТЕ ....ПР00СТ НАРОДЕ ТИЯ ИЗМАМНИЦИ ЛИКВИДИРАХА ДЪРЖАВАТА ВИ ...ЕС ИЗЯДЕ ПАРИТЕ ВИ ..ТОКА В РУСИЯ Е 6 СТОТИНКИ А ТУКА ВИ ДЕРАТ ..
  • 45 да допълня че ...

    9 12 Отговор

    До коментар #8 от "хе хе":

    ..Още повече , че болни цата е ХРИСТИЯНСКА... такова нещо само тарамбуките са могли да направят..
  • 46 гост

    14 7 Отговор
    Според турски източници Израел е пуснал над болницата изключително мощната американска авиобомба МК - 84 !
  • 47 Исторически традиции

    8 0 Отговор
    Истината е че в Близкия изток от 1000 години след разпада на римската империя отношенията са такива..победителя изтребва всички мъжки представители на победените и заробва жените..там ако не построиш камара от глави не получаваш мир
  • 48 Сто процента

    13 8 Отговор
    Провокация, с цел въвличането на други държави във войната срещу Израел !

    Коментиран от #51

  • 49 Така

    7 5 Отговор

    До коментар #40 от "Рядкин доволен клиент":

    ли к@пут! А място на колесника запази ли си като краварските бомбета!
  • 50 Знаещ

    11 12 Отговор
    Това, което се твърди от Хамас не е видяно досега от журналисти, защото не се допускат от Хамас. Няма толкова жертви и болницата не е разрушена, а паркинга до нея.

    Коментиран от #53, #58

  • 51 Сто %

    9 6 Отговор

    До коментар #48 от "Сто процента":

    крива американска ракета!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Глупости

    16 6 Отговор

    До коментар #50 от "Знаещ":

    Снощи Ал-Джазира предаваше от мястото! Ама то за вас като не е видяно от "журналист " от CNN,значи не съществува!!!Е, затова хората не ви се връзват!
  • 54 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    9 8 Отговор

    До коментар #30 от "Истината":

    СМ0ТАН Б0КЛУК ТОКА В РУСИЯ Е 6 СТОТИНКИ БЕНЗИНА Е 1.20 ...АЙДЕ ЯЖ БОКЛУУЦИТЕ НА ЕС ПЪЛНИ С ПЕЧЕНИ НАСЕКОМИ И СЕ КЕФИ ...ТАКАВА ДЪРЖАВА ИЗРАЕЛ НЯМА ТЯ Е ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНА СЛЕД ВС БОЙНА ОТ КРАВАРИТЕ

    Коментиран от #56, #74

  • 55 стоян

    7 17 Отговор
    Мюслюманските терористи са я взривили тая болница за да обвиняват евреите и света да се възмути от еврейските бомбардировки над терористите и да спрат с бомбардирането

    Коментиран от #62, #75

  • 56 пази си нервите

    4 7 Отговор

    До коментар #54 от "бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ":

    защо си толкова изнервен?
    А бензина е 1.20, ако го има. Този филм сме го играли.
  • 57 Удобно

    9 11 Отговор
    Колко удобно за ислямските джихадисти - взривяват единствената християнска болница в Газа и обвиняват за това Израел: хем продължава изличаването на християните от региона, хем и обвиняват за това този, който преследва ислямския джихадизъм!

    Коментиран от #78

  • 58 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    7 4 Отговор

    До коментар #50 от "Знаещ":

    НЕКА ДА ПУСНАТ НА ТВОЯТА КЪЩА БОМБА БЕ СМ0ТАНЯК .. И ПАРКИНГА ЩЕ ОСТАНЕ ...Д@ХАНЕТО НА КРАВАРСКИ З@ДНИЦИ Е ОПАСНО ЗА ЖИВОТА ..СПРАВКА АФГАНИСТАН
  • 59 МММ да

    13 5 Отговор

    До коментар #3 от "ТрампЛин":

    Баце израелците си трепят палестинци по улиците от години, целта им е да се отърват от тях и избият до крак. Преди години бях гледал някакъв документален филм и то на западен журналист, как патрулиращи израелски войници по улиците застрелват в гръб малко момченце с ученическа раница на гърба и в последствие се оказало, че детето било глухо. Точно Израел са Теро...(настанили се незаконно на палестинска територия).
  • 60 Значи

    8 16 Отговор
    Не са стреляли "Хамас" , а "Ислямски джихад" , като са се опитали да обстрелват Израел, но ракетата им самоделка , копирана от руските криви и неточни ракети и направена от учили се в Русия арабски студенти и "тенеке" майстори от подръчни и неправилно изчислени в по голямо количшство взривни материали, се е разпаднала при изстрелването и взривните отломъци по погрешка са уцелили болницата в Газа, а арабите с присъщия им сиганско махленски темперамент, изплашени до смърт и без да знаят причината , веднага разпространили с паника и викове пред журналистите "новината" , че Израел е виновен за ракетния обстрел...!!!!

    Коментиран от #67

  • 61 Хомосапиенс

    5 8 Отговор
    Евреите няма какво да се литавят повече а да ги почват тия сигани.

    Коментиран от #66

  • 62 Така

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "стоян":

    ли ма Стоенчо!?Шахматист!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 така е

    3 9 Отговор

    До коментар #30 от "Истината":

    А спящите ислямски терористични клетки са плод на изчекнатото съзнание на Юрий Андропов, още като шеф на КГБ.

    Коментиран от #70

  • 65 Мммда

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "ТрампЛин":

    Като се върнеш в историята от близкото минало, самата организация "хаМнас" е създадена от израелските тайни служби.
  • 66 Реплика

    4 2 Отговор

    До коментар #61 от "Хомосапиенс":

    По - скоро си хомо еректус.Виж в Талмуд кои са определени за хомо сапиенс.
  • 67 козяците

    5 2 Отговор

    До коментар #60 от "Значи":

    направо кефите в безпомощието си! Къде е МНС да затвори Биби в килия и да хвърли ключа.За Путин може ,за Бенамин не може!
  • 68 бобо

    12 3 Отговор

    До коментар #63 от "Тредстоун":

    Коресондент на BBC, който е на терен, видял е какви са последиците при този удар, е казал, че палестинците не разполагат с подобно мощно оръжие!
  • 69 Сега

    7 11 Отговор
    чакам АРАБСКИТЕ държави (включително президента на Палестинската автономия) да осъдят акта на ислямските терористи, както побързаха да осъдят Израел за същото.
  • 70 Ххеххе

    8 2 Отговор

    До коментар #64 от "така е":

    Хайде сега и Андропов ви виновен! Какви са тези нищожни опорки?! Не са ли виновни Ленин или Маркс и Енгелс!?

    Коментиран от #77

  • 71 Абе

    3 1 Отговор

    До коментар #63 от "Тредстоун":

    Пе ДаллЧе епиуирано ,много филми гледаш.Героите като Спидермен,СуперМен,Джи АйДжоу,Рамбо,живеят единствено и само в съзнанието на кууХи и проМити лейки като теб.
  • 72 На лъжата краката са къси!

    3 13 Отговор
    “Аз съм Фарида Кан, журналист на Ал Джазира в Газа. Видях със собствените си очи, че изстреляната ракета бе “Аяаш 250” на Хамас.
    Това бе погрешно изстреляна ракета.
    Ал Джазира лъже.
    Имам видео как ракетата пада в болницата”.
  • 73 Абе

    5 4 Отговор
    ... къде е ООН, което да осъди ислямските терористи в ивицата Газа, които взривиха ракета пред болницата ?
  • 74 Клети неграмотни копейки

    6 13 Отговор

    До коментар #54 от "бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ":

    И така, за да сложа веднъж завинаги край на споровете за това кой притежава земята на Палестина, публикувам списък на онези племена и народи, които са живели и/или управлявали там от праисторически времена:
    еректус,
    неандерталци,
    натуфианци,
    тахунианци,
    ярмуки,
    прото-хурити,
    прото-евреи,
    хиксоси,
    филистимци,
    древни евреи,
    асирийци,
    хути,
    халдейци,
    арамейци,
    самаряни,
    вавилонци,
    перси,
    селевкиди,
    римляни,
    византийци,
    араби,
    кръстоносци,
    мамелюци,
    османски турци,
    британци,
    евреи.
    Кой не е живял там?
    Кого изненадващо не виждаме?
    Точно така - "палестинци".
    Защото такъв народ, или етнос НЯМА
    и никога не е имало.

    Коментиран от #79

  • 75 Тодоров

    4 1 Отговор

    До коментар #55 от "стоян":

    Стояне ,стояне, да та ии бее който и където и когато те хване ,мен вече ми писна.
  • 76 Със сигурност

    3 7 Отговор
    Са терористите от Палестина. Само те са способни на такива зверства.
  • 77 Андропов е виновен

    3 5 Отговор

    До коментар #70 от "Ххеххе":

    Както и международното положение.
    Напоследък излизат много любопитни материали от историята преди 40-50 години.

    Андропов е избрал ислямистите защото са наивни и лесно се лъжат на верска основа.

    Коментиран от #82, #86

  • 78 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    5 3 Отговор

    До коментар #57 от "Удобно":

    АБЕ СМ0ТЛ ТЕ ЕВРЕИТЕ СЕ ПОХВАЛИХА ДАЖЕ ЗА ТОВА ,,,АЛОО НЕ РАЗБРА ЛИ ЧЕ СИ ПУШЕЧНО МЕСО ЗА АМЕРИКАНСКИТЕ КР@ВАРИ..СПРАВКА УКРАЙНА
  • 79 реру

    2 3 Отговор

    До коментар #74 от "Клети неграмотни копейки":

    Тахунианецо ,да таХууувам в тахууувато.Ще идваш пак и мед ще ми носиш.Много интеуегенти минаха от тук преди теб.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 интересно

    4 2 Отговор
    на всякъде се говори за удар по болница, тая болница напълно ли е срутена или си стои цяла и непокътната, има снимки на паркинг на който има няколко малки дупки и обгорели коли, там да не е имало митинг между колите за да са убити 500 човека, да не става въпрос за 5- тима убити.

    Коментиран от #90

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Факт

    8 3 Отговор
    И на малките деца вече е ясно кой стои ! Само платените еврейски подлоги продължават да ги защитават ! Няма да се мирнат докато не изгонят всички палестинци от Газа и не завземат окончателно територията й! / справка вижте територията как се е променяла от 1947 г насам. В интернет има снимка от 1947 как евреите пристигат с кораби, а палестинското население ги посреща добронамерено. Геноцид се извършва в момента в Палестина !
  • 85 456

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "НИЩО НЕ ВИЖДАШ":

    Мани го. Той е 💵.
  • 86 и като доказателство на думите ми

    1 1 Отговор

    До коментар #77 от "Андропов е виновен":

    Преди 4-5 години Франция понижи нивото на терористична опасност, след като в покрайнините на Париж разби военна терористична група съставена от ... чеченци.
  • 87 емигрант

    3 3 Отговор
    Как кой , терористите от Израел и краварника.
  • 88 ПУТЛЕР

    3 1 Отговор
    КАК КОЙ КОЙТО ИМА НАЙ ГОЛЯМ ИНТЕРЕС, А ТОВА СЪМ АЗ.

    Коментиран от #89

  • 89 ПУТЛЕР

    3 2 Отговор

    До коментар #88 от "ПУТЛЕР":

    ПРИГОЖЕН МОЖЕ ДА ПРИ КОПЗОН, НО ПИРИГОЖЕНЧЕТА ДАЛ БОГ, ДЕМЕК АЗ.
  • 90 МИЛОСЪРДНА СЕСТРА🚑

    3 0 Отговор

    До коментар #81 от "интересно":

    ВЧЕРА ПО ТУБАТА ИМАШЕ
    НА ВСИЧКИ АГЕНЦИИ .„.НА ЖИВО”..
    И В КАДЪР БЯХА ЕДНИ И СЪЩИ ЛИНЕЙКИ
    С ЕДНИ И СЪЩИ„ РАНЕНИ И НЕ ЖИВИ”
    ОТ ДРУГИ ИНЦИДЕНТИ......🤔....
    АПРОПО ..И ДА СИ ПРИПОМНИМ
    Т.НАР.ЛИБИЙЦИТЕ ЗАРАЗЕНИ СЪС СПИН.....
    И КАКВО СЕ СЕ СЛУЧИ С ИДЕОЛОГА
    НА ТАЯ ПРОВОКАЦИЯ......

    Коментиран от #93

  • 91 Кой стои?

    2 1 Отговор
    Еднозначно хазарите!
    Уж не знаели, че щели да ги нападнат, били много наивни и изостанали? Пък сега обаче знаели, кой ударил болницата?
    Хазарска му работата!
  • 92 Евреите сами

    2 1 Отговор
    Са качили пост че са автори на това "богоугодно дело" и набързо са го свалили.Така че Зелето няма какво да се чуди кой е автора на тази нечовешка постъпка.Впрочем за последните десетилетия сме се нагледали как Израел безнаказано вършат подобни операции!
  • 93 ".ЛИБИЙЦИТЕ ЗАРАЗЕНИ СЪС СПИН....."

    2 1 Отговор

    До коментар #90 от "МИЛОСЪРДНА СЕСТРА🚑":

    Хазарите във ФАЩ са ги заразили. Те и слугите им Били Гейтс, НПО-та, СЗО-марионетките и подобните!
    Хазара в Израел со го каза на всички: "За тях всички други са НЕчовеци"!
    Ама подлогите им още си мислят, че като продадат страната си и народа, ще бъдат пощадени?
    Няма да стане и те са също за утилизиране, след като са помогнали да им изчезне народа и страната!
    Просто не им стига акъл и за това са предатели, ала-бала!
  • 94 Опааа

    4 1 Отговор
    Как кой вееее??? Естествено ционистите! Що за глупав въпрос?!? 🤦‍♂️
  • 95 Снеко

    1 1 Отговор
    Както се вижда от видеата и снимките, ракетата излита и пада за по малко от 30 секунди, удря паркинга на болницата посред нощ, колите изгарят а кратера който оставя ракетата е около 20-30 см. Колко ли хора седят на паркинга посред нощ, 500? 1000? Вижте снимки през деня от паркинга и кажете колко хора могат да се съберат там. Нито защитавам Израел нито Хамас, но малко критично мислене би било добре. Света изследва твърденията на Израел че Хамас са клали и горели деца цяла седмица а скочи на новината че Израел са бомбардирали болница във същата вечер във която се случва.
  • 96 СсС

    2 1 Отговор
    За мен това е провокация ! Най-малко сега Израел има полза от това,отделно,че в болници и училища се разполагат умишлено оръжейни складове и щабове.Израел винаги предупреждава 30 Мин.преди атаката,някой ако не знае да провери ... Не са и палестинците,сигурно е някоя крайна джихадистка групировка,почти е изключено да поразят болница с мюсюлмани ?

    Коментиран от #97

  • 97 Баце ЕООД

    0 1 Отговор

    До коментар #96 от "СсС":

    Да ама не... Ционистите искат да унищожат Палестина. Е, гледайте сега края на Израел. Цената на този конфликт е толкова висока, че не знам как някой може изобщо да спечели. Отврат.
  • 98 Департ

    0 0 Отговор
    Оказва се че бомбата която е използвала Израел за бомбардирането на болница в ивицата Газа е била МК84.
    За сведения тя е най голямата от серията бомби МК 80 произведени в САЩ.
  • 99 Интересно

    1 0 Отговор
    Е как с бутафорните самоделки на Хамас , наричани гръмко ракети , се събаря болница ...