Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 11:31 1 478 2

Израелската армия: Осуетихме ракетна атака на "Хизбула"

  • израел-
  • хизбула-
  • бенямин нетаняху-
  • хамас-
  • ливан

Преди седмица Израел вече обяви създаването на 4-километрова забранена зона в района на границата с Ливан

Израелската армия: Осуетихме ракетна атака на "Хизбула" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелските въоръжени сили заявиха днес, че снощи са осуетили планирана ракетна атака на ливанската шиитска военна групировка "Хизбула", предаде ДПА, цитирана от БТА.

В съобщение на израелските сили за самоотбрана, публикувано в "Екс" (доскоро "Туитър"), се казва, че те са поразили "инфраструктура на терористите от "Хизбула в Ливан, включително военен обект и наблюдателен пункт. В съобщението се добавя, че са били поразени "четири терористични клетки на "Хизбула", действащи по границата с Ливан". Според израелските сили за самоотбрана клетките са възнамерявали да изстрелят противотанкова ракета по израелския град Шломи.

Откакто Израел започна масирана кампания с въздушни удари в ивицата Газа в отговор на кланетата, извършени на 7 октомври от "Хамас", зачестиха случаите на насилие по границата между Израел и Южен Ливан, който се намира под контрола на "Хизбула", посочва ДПА. Имаше жертви и от двете страни на границата.

На фона на ескалирането на атаките от страна на "Хизбула" Израел иска да евакуира още градове в северната част на страната. Министърът на отбраната Йоав Галант този уикенд каза, че е одобрил евакуацията на още 14 селища близо до ливанската граница. Преди седмица Израел вече обяви създаването на 4-километрова забранена зона в района на границата с Ливан.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди "Хизбула" да не открива втори фронт на конфликта с управляващата в Газа "Хамас", тъй като това би било "грешката на живота ѝ".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въйййййй

    9 2 Отговор
    израелските сили за "самоотбрана"... се били само-отбранявали чак на летището в Алепо Сирия... Абе тези Нацисти -Агресори Израел кога със истинското им име ще почнете да ги пишете ? Какви сили за "самоотбрана", кви пет лева....
  • 2 Хектор

    2 0 Отговор
    Има много невежи българи които оправдават жестокостите на палестинските терористи от Хамас и иранската Хизбула. Да изнасилваш жени и после да ги убиваш, да режеш главите на деца и бебета на израелци това може да го извършват само палестински изроди. Две държави финансират, въоръжават и обучават терористите и това са Русия и Иран. Терористите от Хамас стрелят с автомати, картечници и ракети руско пройзводство. Русия помага на арабите още през времето когато шеф на Кгб е бил Юри Андропов, той е заповядал да се преведат на арабски хиляди книжа и брошури и изпратени в арабските страни. Тази омраза е насочена срещу САЩ и Израел, която дава свойте кървави плодове. Русия и днес е в дъното на цялата случваща се мърсотия и гнусотия. Не им стига жестоката и кървава война срещу Украйна и украйнския народ, но и се намесват в Израел и Палестина. Найстина президента Роланд Рейгън бе прав като нарече руснаците Империя на Злото