Last news in Fakti

24 Октомври, 2023 20:35 1 503 22

Бенямин Нетаняху: Ивицата Газа е крепост на "Ислямска държава"

  • израел-
  • хамас-
  • бенямин нетаняху-
  • ислямска държава-
  • еманюел макрон

Гостът Еманюел Макрон отбеляза, че процесът за постигане на мир в Палестина изисква решително подновяване след атаките на "Хамас" срещу Израел

Бенямин Нетаняху: Ивицата Газа е крепост на "Ислямска държава" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелският премиер Бенямин Нетаняху описа Газа във вторник като анклав на Ислямска държава в Ирак и Сирия (ДАЕШ).

"Правим всичко необходимо, за да унищожим Хамас в Газа. Ще демонтираме неговата терористична машина, ще демонтираме политическата му структура. Ще положим всички усилия, за да освободим нашите заложници. И ще положим всички усилия, за да не допуснем палестинските цивилни да пострадат", каза Нетаняху на съвместна пресконференция с френския президент Еманюел Макрон.

Нетаняху също благодари на Макрон за подкрепата на Франция за неговата страна, отбелязвайки, че "както през Втората световна война, когато французите подкрепяха антинацистката съпротива, днес международната общност се обединява в подкрепа на Израел".

Макрон отбеляза, че процесът за постигане на мир в Палестина изисква "решително подновяване" след атаките на Хамас срещу Израел.

Макрон призова членовете на международната общност, които се присъединиха към борбата срещу Ислямска държава в Ирак и Сирия, да разширят усилията си срещу Хамас.

По-рано през деня, след среща с израелския президент Исак Херцог, Макрон подчерта, че близкоизточната страна няма да бъде "оставена сама във войната срещу тероризма".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Двойни стандарти

    14 5 Отговор
    ".. когато французите подкрепяха антинацистката съпротива", а сега подкрепят нацисткия режим в Украйна... Шизофрения!

    Коментиран от #7

  • 2 Мдаа

    1 2 Отговор
    Какво е това "Дтржава"...?
  • 3 Коч Ина

    14 2 Отговор
    А сега де?! Ислямска държава я създаде МакКейн, даже боце хоства в Правец учредителната среща. Израел се бие срещу Америка?

    Коментиран от #4

  • 4 Ами

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Коч Ина":

    да ,Америте искат да подпират Китай по този търговски път.Те са в основата на този кървав побой!
  • 5 ислямска държава и ционистите

    5 2 Отговор
    сте ми на кантар, все зло
  • 6 Майна

    8 3 Отговор
    ,,Виждаме как историята се повтаря. Самият Израел е създаден върху развалините на палестински села и градове. То измести нашите баби и дядовци, включително моя собствен дядо, от нашите малки и големи градове под натиска на кланетата, извършени от еврейските милиции преди 75 години. След изтриването на тези палестински села и градове, тя създава държавата Израел.

    Това, което виждаме сега, е продължение на Накба през 2023 г., но има една разлика. Накба днес се записва чрез видео и чрез глас, целият свят гледа.

    Как можем да спрем това клане? От всички нас и от всички вас зависи да излезете по улиците, да организирате огромни демонстрации и да кажете, че вярваме в свободата и достойнството за всеки. Това е исторически момент да покажете силната си подкрепа не само на палестинския народ, но и на всички хора по света. Ако позволим тази несправедливост да бъде извършена тук, бъдете сигурни, че ще се случи другаде. Това е моментът.,,
    От западна медия- журналист от ГАЗА

    Коментиран от #9

  • 7 Нацистки

    4 10 Отговор

    До коментар #1 от "Двойни стандарти":

    Нацистки е режима на Путя, Украйна за 32 години има 6 ШЕСТ РАЗЛИЧНИ президенти . Трима от които загубиха избори и не можаха да повторят мандата си. А злото жуже най-"демократично" е яхнало холопите вече 23 години и си сменя конституцията както ще само и само да остане още на власт...те на това му викат истинска демокрация.

    Коментиран от #10, #12, #21

  • 8 Да, бе

    3 4 Отговор
    А изсръил е крепост на фашизма в най-чиста форма... Трепете ги, където ги срещнете е едно добро начало...
  • 9 Лъжеш

    7 8 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Лъжеш никакви палестинци не е имало до средата на 60-те , имало е просто араби, термина е измислен от КГБ. Какво представляват тези " палестинци " говори факта че съплеменниците им от Египет не ги щат. А там където има истински хуманизъм и любов към човека видяхме какво става 3 милионна планинска Армения отвори границата си за 120 000 свои сънародници, а 400 милиона араби НЕ ИСКАТ да се погрижат за свойте.....защо ли. Защото са два различни свята на Цивилизоваността и на ВАРВАРСТВОТО. Различават се по ценността на Човешкия живот.
    А Израел " такъв геноцид " наложи на арабите че се увеличиха МНОГОКРАТНО и тези в ГАЗА и на Западния Бряг и арабите граждани на Израел .....между 10 и 12 пъти и докато провежда "геноцида" доставяше БЕЗПЛАТНО вода и ток на Хрантутниците.
  • 10 Не сте

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Нацистки":

    вие хората да казвате как да живеят народите!Само в Европа са 13 монархии,едната от които няма конституция , а се пишат на най-големите демократи в света!

    Коментиран от #13

  • 11 Матей преображенски

    1 2 Отговор
    Само Газа ли е,при тази екстремална обстановка ,всички ислямисти ще се надигнат,и в Близкия изток, и в ЕС,ВСИЧКИТЕ ИМ РАЗЛИЧИЯ ЩЕ ОТПАДНАТ ПРЕД общата опасност и от съчувствие към толкова зловещо страдащите палестинци,а това са народи с буен нрав.За израил толкова ли еважно да унищожат арабите в Газа,а по-късно и в Палестина ,а и в Сиря няма да се церемонят.По всяка вероятност ще им бъде отправено предупреждение ,на евереите,да спрат геноцида,докато не са настъпили непредвидени и нежелани от тях обстоятелства и последици.

    Коментиран от #16

  • 12 Нацисти

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Нацистки":

    са украинците!Справка канадския парламент!Абе къде е МНС?!

    Коментиран от #14

  • 13 А ма разбира се бе

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "Не сте":

    О... ама разбира се бе само от Русията трябва да се взима пример. Тя е измислила Демокрацията и Изборите. И сама там те са НАЙ-ГОЛЕМИТЕ В СВЕТА....като всичко рязко. Е верно до 1861 продаваше своите хора като скотове а през трийсетте годни на 20 век ги научи как да ядат децата си.....но това са подробности. От къдя на къдя някой ще я учи нея "великата". Ма от дек на дек бе....от дек на дек
  • 14 Ццц

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Нацисти":

    Появил се 1 един (може и нарочно да е пратен) а тия дето убиваха свое и чужди с милиони векове наред, те разбираш ли са най-праведните...комунисти, а после изведнъж пак праваславни
  • 15 Нико

    2 0 Отговор
    След тая среща Макрона от зор научил за 2 дена еврит и есперанто
  • 16 М да

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Матей преображенски":

    Дори да се съгласим за момент че е геноцид да попитам що го нямаше до 6 октомври....имаше Безплатна доставка на ток вода и прочие и десетки хиляди араби от Газа ходеха на работа в Израел и получаваха прилични а спрямо заплатите в Газа направо отлични заплати....

    Коментиран от #17

  • 17 Има лоши новини

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "М да":

    За тия от Газа лошите новини не спират . Изрел се е обърнал с официално запитване към Индия да му осигури 140 000 работници. Така че дори когато патакламата спре нищо добро не очаква палестинците от Газа. Израел им беше най големият работодател.
  • 18 Лъже Нетаняху

    5 1 Отговор
    Като евреин лъже. "Ислямска държава" са светци в сравнение с "Израелска държава"
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Газа гездо на терористи

    2 1 Отговор
    Това гнездо на терористи трябва да бъде разрушено!
  • 21 Адолф путин

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Нацистки":

    За нормално умните хора росия е фашистка държава, с явна диктатура!!!
  • 22 Тъмен субект

    1 0 Отговор
    Газа не беше ли крепост на Ха мас? Нали затова го бомбардират.