Last news in Fakti

2 Декември, 2013 22:36 1 169 0

Украйна праща делегация за преговори с Брюксел

  • украйна-
  • киев-
  • виктор янукович-
  • брюксел-
  • жозу мануел барозу-
  • преговори

Във вторник Върховната рада в Киев ще гласува вот на недоверие към правителството на Азаров

Украйна праща делегация за преговори с Брюксел - 1
Виктор Янукаович. Снимка: ЕПА/БГНЕС

В най-скоро време Украйна ще проведе преговори с Евросъюза за условията за подписване на Споразумение за асоцииране, заяви президентът на страната Виктор Янукович в интервю пред украински тв канал, цитирано от ИТАР-ТАСС. „Днес ние искаме да постигнем по-благоприятни условия в споразумението, защото това е свързано с нашите икономически интереси – ние искаме да подобрим условията за всички“, коментира той.

По думите на Янукович, днес в хода на телефонен разговор с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу  е била постигната договореност за посещението на украинска работна група в Брюксел с цел продължаване на обсъждането на условията за подписване на Споразумение за асоцииране и зона за свободна търговия с ЕС.

Виктор Янукович характеризира предстоящите преговори като „сложни“. „Този диалог е тежък и за двете страни, тъй като е трудно да се връщаме към промяна на условията в настоящото споразумение. Но искаме да бъдем честни, желаем да действаме прозрачно и държим да отстояваме нашата позиция. Искаме да постигнем такива условия, които биха ни удовлетворявали“, категоричен бе държавният глава на Украйна.

От друга страна, Янукович увери, че страната му е готова да възобнови закупуването на руски газ, при условие че цената му бъде намалена.

Междувременно днес лидерите на парламентарно представените опозиционни партии в Украйна Арсений Яценюк, Виталий Кличко и Олег Тягнибок поставиха ултиматум на председателя на украинския парламент (Радата) Владимир Рибак. Те поискаха оставката на премиера Микола Азаров и напуснаха заседанието на помирителния съвет на Върховната рада.

Президентът Виктор Янукович обяви, че е готов да подкрепи оставката на правителството, ако парламентът приеме резолюцията за това. Вотът на недоверие ще бъде гласуван във вторник.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: