Last news in Fakti

6 Ноември, 2023 08:04 1 412 42

Три деца и баба им са убити след въздушен удар по кола в Ливан

  • ливан-
  • въздушен удар-
  • цивилни-
  • жертви-
  • хизбула-
  • газа-
  • израел-
  • хамас

Междувременно Газа попадна под третото си пълно прекъсване на комуникациите

Три деца и баба им са убити след въздушен удар по кола в Ливан - 1
Снимкa: Shutterstock

Ливански доклади твърдят, че четирима души са били убити в границите на страната при израелски въздушен удар по кола. Междувременно телекомуникационна компания в обсадения анклав заяви, че комуникациите отново са надолу в Газа, цитирана от Скай нюз.

Междувременно Газа попадна под третото си пълно прекъсване на комуникациите от началото на войната между Израел и Хамас. "Новият срив в свързаността" в Газа беше докладван от групата за застъпничество за достъп до интернет NetBlocks.org и потвърден от палестинската телекомуникационна компания Paltel.

В Ливан държавната Национална информационна агенция и Али Сафиедин, ръководител на гражданската отбрана в област Тир, съобщиха, че израелски удар е бил насочен срещу кола в Южен Ливан, между селата Айната и Айтарун.

Една жена и три деца на възраст 10, 12 и 14 години са убити, а други са ранени, съобщи информационната агенция, а политик от "Хизбула" заяви, че жената е тяхна баба. Sky News не е успяла да провери информацията.

Редица ракети са ударили и северния израелски град Кирят Шмона - "Хизбула" твърди, че е изстреляла ракети "Град" по Израел в отговор на атаката им с дронове.

Политикът от "Хизбула" Хасан Фадлала определи предполагаемото нападение като "опасно развитие", предупреждавайки, че Израел ще плати цена.

Екстремистката групировка заяви, че е изстреляла множество ракети "Град" по северния израелски град Кирят Шмона като отмъщение за удара.

Ливан ще подаде жалба до ООН заради убийствата, заяви външният министър на страната Абдала Бу Хабиб.

Бу Хабиб заяви пред Ройтерс, че Ливан събира информация и снимки и вероятно ще подаде жалбата си в понеделник.

Израелската армия също така заяви, че в неделя вечерта израелец е бил убит при нападение на "Хизбула".

Тя заяви, че нейните войски са атакували превозно средство, "идентифицирано като предполагаем транспорт за терористи" в Ливан и проучва съобщенията, че вътре има цивилни.

Израелските сили обменят с подкрепяната от Иран "Хизбула" през границата в северната част на страната след нападението на "Хамас" на 7 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В.В.П.

    31 5 Отговор
    Израил са убийци..на деца .5000 изтрепаха .за 1 мес ..Ще бъдат затрити от лицето на земята..

    Коментиран от #10

  • 2 Ужас

    33 3 Отговор
    Хитлер ще се окаже, че е бил прав

    Коментиран от #19

  • 3 Гост

    25 2 Отговор
    В тази редакция не си ли говорите, че ни пускате една и съща информация по няколко пъти?! В 5:42 е същата информация. Дали да не се опитате да работите по-професионално или Ви е трудно? По темата - това ще продължава докато международните институции си крият главите в пясъка.
  • 4 Очаквам

    8 1 Отговор
    С нетърпение господин шумов да напише нещо за събитията в близкия Изток
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 4 Отговор
    Къде сте бре ДЕМОНОкрадци, слепи и глухи, с пълни търбуХи❗❗❗

    Коментиран от #7

  • 6 АБВ

    5 18 Отговор
    Получават това което искаха

    Коментиран от #33

  • 7 Тук сме

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Тук сме и подкрепяме. Така както през 1942-1945 подкрепяхме случващото се с Германия и Япония.

    Коментиран от #25

  • 8 Като гледам

    16 4 Отговор
    Военните престъпници на изсрайнел нямат намерение да ликвидират конкретно УШ "терористите" а само цивилни явно и деца и баби и дядовци ще стават жертви на престъпленията на еврейските чафути.. а истинските терористи ще си стоят там в тунелите хахаах

    Коментиран от #11

  • 9 13579

    15 3 Отговор
    ООН е безсилна пред чедата на дявола,няма смисъл от оплаквания.
  • 10 М да

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "В.В.П.":

    Дори лъжливите терористи от ХАМАС твърдят , че са убити около 9300 как около 55% от тях се оказват деца ?
  • 11 Това според кого

    4 16 Отговор

    До коментар #8 от "Като гледам":

    Това според кого според варварите и Агресори от Мацква и ХАМАС

    Коментиран от #12, #36

  • 12 Ти чуваш ли се какво говориш бе лапенце

    11 4 Отговор

    До коментар #11 от "Това според кого":

    И как реши че хамас са варвари.. то за евреите всички мюсюлмани са терористите под общ знаменател ги слагам всички.. но знаеш ли какво мисля аз и не само аз а по голямата част от населението че хамас не са терористите а ПОДЧЕРТАВАМ ВОЕННА ОРГАНИЗИРАНА ГРУПИРОВКА която иска да освободи и последната окупирана държава от геноцида на израел.. то дори палестина вече не е и държава...

    Коментиран от #13

  • 13 Защо

    7 3 Отговор

    До коментар #12 от "Ти чуваш ли се какво говориш бе лапенце":

    Защо само според еврейте нима и Китай си няма най-голям вътрешен проблем с мюсюлмани - уйгурите или пък Индия от създаването си не воюва и досега и навън и вътре основно с мюсюлмяни или пък Европа от 7 век не воюва защитавайки се от тия навл.еци или пък Япония която слава богу вижда проблем с исляма не забрани печатането на корана и това без да се е сблъсквала директно с мюсюлмани. Защо само еврейте ? ЦЕЛИЯТ свят има проблем с тия !!!

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Като не си на ясно поне не говори

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "Защо":

    Щото дразниш човек с глупостите и измислиците които говориш.. китай ако имаше проблеми с мюсюлманите нямаше да подкрепя русия и иран и да е против израел и евреите, земи чети малко тъпан такъв че немога да те слушам чети малко за БРИКС ако изобщо знаеш какво е това.. и тогава говори че цял свят вече се обърна върху евреите и на всяка една държава няма място на което да се разминеш от протести за израел и палестина

    Коментиран от #16, #18

  • 15 И не забравяй

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "Защо":

    Че корея китай и Япония лично ще ти пратя линкове както и ооН обвиниха израел в военни престъпници.. това не ми говори много за коран моран и прочие и тяхното противоречие за мюсюлманите а ми говори точно обратното 🫤🫤🫤
  • 16 Упако

    5 5 Отговор

    До коментар #14 от "Като не си на ясно поне не говори":

    Упако Геополитиката е едно, а вътрешните проблеми са друго . А и "подкрепата на " Китай за любимата ви Рашка е такава , че само СПОСОБСТВА ЗА НЕЙНОТО ПОСТЕПЕННО ИЗТОЩАВАНЕ. Ма те са умни И имат да си прибират 1.5 кв. км заграбени им от Рашка през средата на 19 век, и се молете дано само с това да се ограничат. А че мюсюлманите създават най-големите проблеми вътре в Китай знаее целият свят, само не и ти.

    Коментиран от #17, #21

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 О...

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "Като не си на ясно поне не говори":

    За БРИКС казваш.....цццц....мого сте .ъпи. Защо не отиде в ЮАР любимото ви жуже , щото щяха да го арестуват. А миналата седмица Началникът на ГЩ на Индия,.... не някакъв политик а Началникът на ГЩ обяви Рашка за ни повече ни по-малко Горна Волта с ракети. Можеш сам да си намериш видеото.....звучеше като ПРИСЪДА.
    Та това за БРИКС.
  • 19 Някой

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ужас":

    На Хитлер единият дядо е бил евреин. То си ми личи и визуално и прилича повече на някой като Айнщайн, отколкото на австриец. Правили са и родословно дърво на населението в Райха, но не е важало за Хитлер.

    Коментиран от #22

  • 20 Упако

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ти май май":

    Тезата за проблемите на Китай с мюсюлманите се вижда през ВЪТРЕШНАТА ИМ политика, а как ИЗПОЛЗВАТ глупавите варвари за целите на ВЪНШНАТА си политика е друг въпрос - могат използват ги. Дори Натяняху използваше доскоро ХАМАС, но това не означава, че е бил приятел на мюсюлманите, както е според твойта логика спрямо Китай, е видя се, че сбърка и сега ще ги разглоби. И пак повтарям не е само Китай и Индия и Европа и Япония, и изобщо ЦЕЛИЯТ свят си има проблем с тия прими..тиви.

    Коментиран от #39, #40

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 наблюдател

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Някой":

    до 19 единия ама пра пра дядо или 10 процента е евреин

    Коментиран от #27

  • 23 Упако

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Що ми изтри коментара":

    Аз съм истински Българин ца разлика от теб, а и не съм те докладвал ....освен другото щото имам интерес да се излагаш и да ти гледат всички сейра

    Коментиран от #35, #38

  • 24 Диванен Геостратег

    4 1 Отговор
    Борим тероризъм с още по безчовечен тероризъм. Израел прави това от 40+ години. Днешна Палестина е концлагер под открито небе. Хамас нямат никакви проблеми с вербуването на нови бойци. Като са ти убили някой роднина пред очите ей така за нищо, това с което израстваш е мисълта за отмъщение. И няма значение, че другият е по-силен, той така или иначе пак ще те претрепе за нищо. Ей така се захранва кървавата баня там от години. ООН издава резолюции, които никой не спазва. "Цивилизованият свят" си затваря очите за това, което прави Израел. Арабските държави са оставили палестинците на произвола и предпочитат да си харчат парите за яхти от по половин милиар долара и други безсмислени неща, вместо да помогнат на едноверците си.
    Тия земи са прокълнати, не божии - там се трепят от хилядолетия и няма изгледи тая ужасия скоро да спре...

    Коментиран от #34

  • 25 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Тук сме":

    Тогава не си бил роден или поне не си осъжзнавал какво се случва, за да подкрепяш случващото се ❗
    Освен да си на 99-100 години ❗

    Коментиран от #26

  • 26 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ОСЪЗНАВАЛ
    / изв./
  • 27 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "наблюдател":

    Единият му РОДИТЕЛ ❗Това не е 10%❗
  • 28 Още три деца и баба им

    7 3 Отговор
    Убиха нацистите от Израел. Убийци на баби...

    Коментиран от #31

  • 29 А как точно се случва

    4 0 Отговор
    Един израелски "удар" да е насочен към две селата ? Не са ли поне два ударите
  • 30 Ясна работата.

    3 2 Отговор
    С думи прости : Израел са и кретени освен че са нацисти

    Коментиран от #32

  • 31 явор бабачкоф

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Още три деца и баба им":

    така е ! аз обичам бабите!
  • 32 ясно е гой

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Ясна работата.":

    че си леш
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Отдавна

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "Диванен Геостратег":

    Отдавна се опитвам да разбера защо Египет не отвори границата, как можа 3 милионна планинска Армения да отвори границата за 120 000 свои сънародници, а арабите излиза, че не искат свойте съплеменници, ако някой може да ми обясни защо ?

    Коментиран от #37

  • 35 Стига стига млъкни

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Упако":

    Сега ще те затапя с един много много прост факт, във момента дори израелци протестират за оставката на нетаняху и са пред неговия офис (ДОМ) и познаи 3 четвърти от протестиращите са също евреи.. хахахах ае сега оправдавай ае бе умен оправдавай да те видим, щот написа една камара щуротии от сутринта насам
  • 36 Аватар

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Това според кого":

    ,,Варварите" и ,,диваците са отдавна познати твърдения от дългата колониална история на Запада.Този разказ винаги се използва за демонизиране на цял народ,който трябва да бъде унищожен или поробен.
  • 37 сатан

    4 1 Отговор

    До коментар #34 от "Отдавна":

    ЗАщото в техните земи на тяхното место ще бъдат настанени израелци завинаги.....капиш Това е целта на израел
  • 38 Ти от къде знаеш че си

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "Упако":

    Истински българин ако ми отговориш на въпроса ще дойда у вас ща намера и щи дам награда от 1000000 лева.. ако ми отговориш от къде знаеш че си истински българин.. май май не помниш османското робство и какво се е случило 🤣🤣 после.. ти знаеш ли че ботев Левски също по тая логика са били терористи щом са искали свободна българия от османската империя, даже има и доклад за това под игото..

    Коментиран от #42

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Да да

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Ти от къде знаеш че си":

    Като те чета теб и си спомням , че е имало и турско и съметско робство