Last news in Fakti

8 Ноември, 2023 15:18 1 039 5

Хуманитарният коридор в Газа се удължи с един час

  • израел-
  • газа-
  • хамас-
  • хуманитарен коридор

Коридорът е отворен в северната част на Газа

Хуманитарният коридор в Газа се удължи с един час - 1
Снимка: Shutterstock

Отворен е хуманитарен коридор за цивилни в северната част на Газа, които искат да избягат на юг, цитирана от Скай нюз.

Вчера, Авичай Адраи каза, че пътят Салах ал Дин, който минава от север на юг от анклава, ще бъде безопасен за пътуване между 10:00 и 14:00 часа.

Според израелската агенция за министерство на отбраната COGAT, този срок вече е удължен с един час поради "съществения отговор".

Агенцията заяви, че коридорът ще остане отворен до 15:00 часа и ще позволи на "много повече жители на Газа да се преместят на юг за тяхната безопасност".

Хамас твърди, че Израел е взел на прицел цивилни, които използват коридорите, възползвайки се от факта, че те имат малко прикритие на открито, докато Израел е споделил видеоклипове, в които показват жителите на Газа, които пътуват безопасно на юг.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон Козъ

    7 4 Отговор
    Е те израелците вече бомбандираха няколко колони с цивилни бягащи на юг унищожиха болници, църкви и училища пълни с хора търсещи убежище. Ако човек се поразтърси в нета има умопомрачаващо количеството ужасяващи кадри на убити деца, жени и мъже - ЦИВИЛНИ при атаките на Израел. Ци0нистите искат да изтребят Палестинците до крак, но големите демокрации си гледат пръстите на краката и ги е страх да гъкнат. Жалка картинка е света в момента.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кондуктора

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Дон Козъ":

    Това доказва кои владеят света откак се разпадна двуполюсния модел и защо на всяка цена искат още да го продължат! Ще дойде момента на всеки за заслугите му и няма да има милост тогава.
  • 4 жириновски каза,че

    3 4 Отговор
    дори ядрените оръжия няма да помогнат на ционистите..Израел ще бъде заличен..Предстой да видим дали е бил прав (приживе) !!!
  • 5 0808

    1 0 Отговор
    Чудя се защо света обича много мошетата? Хеле един австрийски фелдфебел.