Last news in Fakti

4 Декември, 2013 11:57 1 201 0

Протестите в Киев продължават

  • украйна-
  • протести

Киев изпраща днес едновременно делегации в Брюксел и Москва

Протестите в Киев продължават - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Протестите срещу отказа на властите в Киев да подпишат Споразумението за асоцииране с ЕС продължават и в сряда, съобщават украинските медии.

Около 1 500 поддръжници на партията „Свобода“ са блокирали сградата на правителството. Междувременно на редовното заседание на кабинета премиерът Николай Азаров демонстрира оптимизъм, заявявайки че протестите са под контрол и те няма да доведат до смяна на властта.

Киев изпраща днес едновременно делегации в Брюксел и Москва. Въпреки отказа на Украйна да подпише споразумение за асоцииране с Европейския съюз под натиска на Русия, представители на Киев ще поискат продължаване на преговорите с Брюксел.

Въпреки че Киев изпраща делегация в Брюксел, европейски представители не са потвърдили за уговорена среща. В същото време друга делегация ще отпътува за Москва. Според премиера Азаров целта на посещението е укрепване на стратегическото партньорство с Русия.

Няколко хиляди души останаха до късно през нощта на киевския Площад на независимостта. По целия периметър на големия площад и в центъра са разпънати палатки. Късно снощи протестиращите освободиха улиците около президентството и се върнаха на площада.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: