Last news in Fakti

13 Ноември, 2023 11:25 3 410 10

Тревога в Сицилия! Вулканът Етна изригна отново

  • етна-
  • вулкан-
  • сицилия

Според експертите от института по геофизика и вулканология височината на еруптивната колона е била около 4,5 хиляди метра над морското равнище

Тревога в Сицилия! Вулканът Етна изригна отново - 1
Снимка: Shutterstock

Вулканът Етна на остров Сицилия отново изригна. Това предаде ТАСС, позовавайки се на Националния институт по геофизика и вулканология на Италия (INGV).

Изригването е станало в югоизточния кратер на вулкана. Според експертите от института по геофизика и вулканология височината на еруптивната колона е била около 4,5 хиляди метра над морското равнище.

Изригването не е засегнало работата на летището в сицилианския град Катания.

Етна е под постоянно наблюдение на специалисти. По правило дейността на този вулкан не представлява опасност за населението.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 5 Отговор
    Вова трябва скоро да накара и Жълтият камък, да изригне, че атака и така е разчистил терен за щатски преселници.

    Коментиран от #3

  • 2 Зевс

    14 1 Отговор
    Веднага да му се начислят въглеродни квоти в троен размер :)
  • 3 веселяк

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    А бе пиши на ингилизки, че докато осмисля, къде е туй чудо Жълт камък няколко милиона неврона ми дадоха фира!
  • 4 Съдията Дред

    5 0 Отговор
    Само това изригване е замърсило атмосферата колкото всички европейски ТЕЦ от началото на века. Ама ние да плащаме екологични такси, за да се хранят зелените джендъряцци
  • 5 Ахъм

    1 0 Отговор
    В момента на камерите, които предават на живо оттам, не се вижда нищо.

    Коментиран от #6

  • 6 Грета Тумберг

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ахъм":

    Затапих ме го!:)
  • 7 Джери

    1 0 Отговор
    Не се вижда нищо,защото лавата е паднала на земята и наоколо има само пара и пепел.
  • 8 Ваня

    0 0 Отговор
    ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНАТА ❤️ Нашият свят се намира на ръба на гибелта. Климатичните катастрофи, войните, конфликтите и омразата разкъсват човечеството на части. Обратното отброяване започна и ние не можем да губим нито минута. Ще се предадем ли пред неминуемата гибел или ще се обединим и ще построим ново безопасно бъдеще?
    Изборът е ваш.
    Присъединете се на 2 декември 2023 година от 19:00 ч. към онлайн излъчването на международния общочовешки форум "Глобална криза. Отговорността”.
    На този форум ще се разкрие шокиращата истина за глобалната криза, която заплашва нашето съществуване. Ще узнаете:
    На какво се дължат климатичните катаклизми? За космическите цикли и планетарните процеси, които не зависят от хората и засега са извън нашия контрол.
    Има ли зони на планетата, където ще бъде възможно да се преживее климатичният апокалипсис.
    Колко силни ще станат катаклизмите в близко бъдеще и как ще засегнат всяко кътче на планетата, причинявайки ужасяващи разрушения и страдания.
    Как можем да предотвратим този сценарий. Варианти за решение
    Този форум не е нито за хора със слаби нерви, нито за равнодушните. Той е за тези, за които е важна истината, и за тези, които се грижат за своето семейство.
    Форумът е организиран от доброволци на проекта "Съзидателно общество" от различни страни и различни професии — такива същите хора като вас.
    Форумът "Глобална криза. Отговорността" ще се превежда синхронно на 100 езика, за да може всеки да получи достъп до тази жизненоважна
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ваня

    0 0 Отговор
    Форумът "Глобална криза. Отговорността" ще се превежда синхронно на 100 езика, за да може всеки да получи достъп до тази жизненоважна информация. creativesociety
Новини по държави: