Last news in Fakti

13 Ноември, 2023 09:50 7 823 28

Русия бомбардира Сирия

  • сирия-
  • русия-
  • сащ-
  • бунтовници-
  • башар асад-
  • джихадисти

Русия обяви, че е убила при въздушни удари в Сирия над 30 бунтовници

Русия бомбардира Сирия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руската бойна авиация извърши бомбардировки срещу бунтовниците в Сирия, докато САЩ обявиха, че са нанесли удари по две цели в Сирия в отговор на "продължаващи атаки".

Русия обяви, че е убила при въздушни удари в Сирия над 30 бунтовници, предаде Ройтерс, като се позова на агенция Интерфакс, съобщи БТА. Руските въоръжени сили са бомбардирали в събота въоръжени групировки в северозападната сирийска провинция Идлиб в отговор на обстрел от тяхна страна по позиции на правителствените сили. При въздушните удари са били убити 34 и ранени над 60 бунтовници, заяви вчера заместник-ръководителят на руския Център за помирение на враждуващите страни в Сирия контраадмирал Вадим Кулит. Той отбеляза, че преди това позиции на сирийската армия са били обстрелвани седем пъти за 24 часа.

Агенция Ройтерс прави уговорката, че не е в състояние да провери тези данни по независим път. Сирийското правителство обвинява бунтовниците, повечето от които са ислямисти, че извършват атаки в контролирани от него райони в Идлиб и съседната провинция Алепо. То на свой ред отрича да подлага на безразборен обстрел бунтовническите зони.

Сирийската опозиция обвинява правителството в Дамаск и Русия, че се възползват от насочването на световното внимание към конфликта в ивицата Газа, за да засилят ударите в провинция Идлиб и прилежащи сирийски райони, където живеят над 3 милиона души, отбелязва Ройтерс.

Вадим Кулит каза още, че оглавяваната от Съединените щати антиджихадистка коалиция отново е нарушила въздушното пространство на Сирия. Редица полети на изтребители и дронове не са били координирани с Москва, заяви той. Русия редовно отправя подобни обвинения по адрес на САЩ, припомня Ройтерс. Също вчера американските въоръжени сили казаха, че са нанесли два въздушни удара по свързани с Иран групировки в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    108 13 Отговор
    Доста манипулативно аглавие. Пак.
    Русия бомбардира бунтовницте, се оказа. Които са срещу официалната власт.
    Виж, САЩ бомбардира официалната власт на Сирия, но за това си траете и пишете много по-завоалирано.
  • 2 лютеница БРЕЙ

    56 8 Отговор
    Марийо, и на 100 години да станеш, няма да се научиш да пишеш-измисляш нещата каквито са...
  • 3 Русия

    10 40 Отговор
    психяса !
  • 4 уцелили са нещо там 20-30

    12 5 Отговор
    Бенямин така да се е натопорчил значи неговите 44 са офицери и елитни . опозицията в сирия са мусюлмани и йоджаланци . Като им даваха оръжие те го даваха на ислямска държава . 30 са седели на лагер .силно въоръжени . начесто атакуват . сега ги няма .
  • 5 Слава на Великият Путин

    53 18 Отговор
    Слава на великата руска армия - номер1 в света!

    Коментиран от #12, #20, #27

  • 6 За размисъл

    32 3 Отговор
    Защо се сещам за едни срещи в София на израелци и едни мирни "революционери" , според статията срамежливо посочени и като ислямисти?
    Що ли се сещам, че едни с бели каски избягаха от Южна Сирия в Израел след като сирийскара армия ги подпука. И за едни болни мирни "революционери" посетени в израелска болница от Натаняху?
    Днрс ми върви на спомени и въпроси.
  • 7 100 печени пуяка

    2 6 Отговор
    малко са, искам да съм шофьор на СУ
  • 8 Иво

    29 2 Отговор
    Обратно ,американските агресори са на всякъде Украина,Израел ,тази нощ те са ударили Сирия и Ирак !!!
  • 9 ...

    8 3 Отговор
    друго си е с/у чалми със копия и стрели. там не отвръщат.
  • 10 Г.Георгиев

    37 6 Отговор
    До колкото ми е известно, руската армия помага на законната сирийска власт, на базата на договор, подписан между Сирия и Русия, но е интересно, защо американската армия е окупирала област от суверенна Сирия и експлоатира сирийските находища на петрол ?

    Коментиран от #15, #21

  • 11 Хахаха

    3 2 Отговор
    Център за помиряване?? Хахаха! Хвърляй бомбата и после мир вам!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Маромаро

    27 3 Отговор
    Може ли такива недостойни хибридни маймунджулъци, истинска либерално-демократична цивилизована пропаганда. Руснаците си бомбардират по закон в Сирия по враговете на сирийското правителство и народ, поканени законно от президента Асад. Вие може лесно да лъжете днешните чалгаджии и джуфри с джуки, да им обръщате съзнанието наопъки, но за просветените хора това си е долна пропаганда. Знам че обичаш да триеш неудобните писания. Не се престаравай, палачинката ще се обърне скоро.

    Коментиран от #26

  • 14 В.В.П.

    5 5 Отговор
    Трябва да ликвирдирват с хиляди..Както ,Израил.
  • 15 Дааа

    5 10 Отговор

    До коментар #10 от "Г.Георгиев":

    Тази законна власт подари Сирия на американци и руснаци няма вече Сирия,главния виновник е диктатор Асад

    Коментиран от #18

  • 16 ЕВРОНЮЗ

    13 0 Отговор
    😂 😂 😂 Абе фЕйкти, къде ви изчезна украинското флагче с което бяхте окичили сайта си.... Няма ли вече пАри за таз реклама.
  • 17 Рроззиа бомбила

    3 8 Отговор
    своите собствени позиции в Сирия ппоради грешна комуникация с централното си ръководство!Попа в рузката църква да почва литургията си!🖕🌩🌩🌩
  • 18 Г.Георгиев

    14 3 Отговор

    До коментар #15 от "Дааа":

    В България също живеем под ДИКТАТУРАТА на САЩ от 34 години, и благодарение на това българската нация се е стопила с 2 милиона.

    Коментиран от #22, #25

  • 19 Шефче

    14 2 Отговор
    Колко ли трябва да си ТЪПА НЕжурналистка, за да сложиш заглавие "Русия бомбардира Сирия"!!?
    А не истинското в случая "Русия унищожи ислямски ТЕРОРИСТИ на територията на Сирия"!

    Коментиран от #24

  • 20 Фактите

    3 7 Отговор

    До коментар #5 от "Слава на Великият Путин":

    Военната мижитурка русия като военна сила дори не се класира в челните места
  • 21 да си знаеш

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Г.Георгиев":

    Нещо май въобще не ти е известно,ама се обаждаш ?!
  • 22 да си знаеш

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Г.Георгиев":

    Ти си меко казано ритан в главата и абсолютен мaлoyмник
  • 23 Хихихи

    1 4 Отговор
    Руският съюзник Сирия бива млатен едновременно и от съюзника си и текущ братски народ русия, и от чичо Сам...ум царува ум робува ум патки пасе
  • 24 Че каква е разликата

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Шефче":

    Сейм шет както казват хората
  • 25 Иван

    4 4 Отговор

    До коментар #18 от "Г.Георгиев":

    България се стопи след като падна желязната завеса и хората предпочетоха гнилия запад пред насссраното сесесере, понял?

    Коментиран от #28

  • 26 Перфект

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Маромаро":

    Щом това е законно и тези закони ви харесват, даваяте още даже, до последната тухла върху тухла на територията на руския съюзник сирия 👍
  • 27 Слава

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Слава на Великият Путин":

    До продължава така да разрушава всичко което се е допряло до русия югославия, украйна, сирия, ирак да продължава да ги разрушава 👏👏👏👏 велик е !!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания