Last news in Fakti

20 Ноември, 2023 12:43 8 369 64

Нова билборд кампания в Унгария: "Нека не танцуваме по тяхната мелодия"

  • унгария-
  • виктор орбан-
  • урсула фон дер лaйен-
  • сорос-
  • билборд

Билбордовете показват Урсула фон дер Лайен, председател на комисията, и Алекс Сорос, син на Джордж Сорос и настоящ председател на фондациите "Отворено общество"

Нова билборд кампания в Унгария: "Нека не танцуваме по тяхната мелодия"  - 1
Снимка: Shutterstock

Унгарското правителство представи в петък кампания с билбордове, показваща Урсула фон дер Лайен, председател на комисията, и Алекс Сорос, син на Джордж Сорос и настоящ председател на фондациите "Отворено общество", с лозунга: "Нека не танцуваме по тяхната мелодия".

Билбордовете са част от така наречената национална консултация "за защитата на нашия суверенитет", която включва въпросник, който унгарското правителство ще изпрати по пощата на всеки гражданин по въпроси като подкрепата на ЕС за Украйна.

Новата кампания поднови вълненията, че унгарското правителство насърчава антисемитски наративи.

"Орбан се опита да подкопае Юнкер, като го свърза със Сорос, сега се опитва да направи това със сина на Сорос и Фон дер Лайен", каза Атила Ара-Ковач, член на Европейския парламент от опозиционната унгарска партия Демократична коалиция.

"Европейската комисия, ръководена от Фон дер Лайен, е твърде мека" по отношение на Орбан, каза парламентаристът и добави, че поведението на унгарското правителство е "антисемитско и анти-ЕС".

Кампанията може да отбележи повратна точка в отношенията на унгарското правителство с Брюксел.

В продължение на месеци правителството на Орбан преговаряше с Европейската комисия с цел размразяване на милиарди евро, предназначени за Унгария, изплащането на които ЕС беше преустановил заради опасенията за отмяна на закона.

Високопоставен унгарски служител, пожелал анонимност, заяви в събота, че новата кампания е знак, че правителството се е отказало от опитите си да получи достъп до средствата.

Кампанията за билбордове идва в момент, когато има и опасения относно плановете на правителството за нов законопроект за "суверенитет", който може да окаже по-голям натиск върху независимите гласове в страната.

"Доколкото този законопроект може да се стреми да криминализира и или сплаши независимото гражданско общество и медийни организации, това е много опасно и се надявам, че това не е пътят, по който Унгария избира да върви", заяви посланикът на САЩ в Будапеща Дейвид Пресман по-рано тази седмица.

Унгарското правителство, което в миналото настояваше, че се противопоставя на всички форми на антисемитизъм, не отговори на искането за коментар.

Но в момент, когато еврейските общности в цяла Европа са все по-загрижени за антисемитизма, новият билборд не остава незабелязан.

"Сорос отдавна е гръмоотвод за антисемитски конспирации", заяви Али Брикман, директор по европейските въпроси в B'nai B'rith International, в публикация в социалните медии.

"Еврейски контрол, тайни програми – същите разкази се разпространяват все повече от 7 октомври от другата страна на спектъра на Пол", каза тя.

"Трябва да го извикваме всеки път", добави тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    28 70 Отговор
    "Нека не танцуваме по тяхната мелодия" - само да им харчим парите на тези глупаци,
    щом ни ги дават.

    Коментиран от #10

  • 2 Сорос и съплеменниците мУ

    93 15 Отговор
    Право в Катрана

    Коментиран от #61

  • 3 Бонев

    159 28 Отговор
    Може би единственият адекватен политик в Европа.

    Коментиран от #60, #62

  • 4 Фейк Р

    143 17 Отговор
    В България този термин "национален суверенитет" е мръсна дума, и така ще остане докато ни управлява окупационна администрация

    Коментиран от #7, #44

  • 5 КОТарАК

    18 98 Отговор
    рядък отвратико е тоя на снимката.чуди се откъде да краде , като ОНЯ султан , дето пък се чуди какви самолети уж да купи , нищо че няма пари да си стабилизира лирата
  • 6 Ххххххххххх

    84 11 Отговор
    Давайте! Не спирайте да ги осветявате и да ги държите под отговорност.
  • 7 КОТарАК

    12 39 Отговор

    До коментар #4 от "Фейк Р":

    още от 1944 е така
  • 8 Роден мъж-политик

    73 13 Отговор
    Веднъж на 80-100 години.Питайте Унгарската История..
  • 9 АРЕС

    117 19 Отговор
    Истински държавник,а не политик(....ститутка) Във България държавници не съществуват,само продажници и престъпници !!!

    Коментиран от #22

  • 10 Хихихи..

    4 17 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Оклуче-Котараче...
  • 11 Гост

    25 85 Отговор
    Вън Унгария от ЕС...и после да прави каквото си иска....

    Коментиран от #41

  • 12 Хахахаха

    21 60 Отговор
    Абе от къде се е пръкнал този език в Европа унгарски? Няма нищо общо с никакъв друг език. Даже интернационални думи като Полиция или Кафе ..се изричат различно на унгарски В тази държава е хорор да се оправиш като чужденец Който е минавал там с кола знае..

    Коментиран от #17

  • 13 Моше Ник

    104 15 Отговор
    Сорос е мразен в целият свят, но най-много в родната си Унгария.
    Това е цената да си слуга на дявола!!!
  • 14 АКАдемик

    105 12 Отговор
    браво на Орбан - право куме в очи... кога и в България ще се намери такъв политик , а не само мишkи и плъховe
  • 15 браво Орбан

    88 9 Отговор
    покажи им истината на евроглупците с трите скорости...и ние БГ сме на последната...
  • 16 123456

    92 12 Отговор
    Орбан - шеф на Европа ! Къде си Орбане в България !
  • 17 Бонев

    82 3 Отговор

    До коментар #12 от "Хахахаха":

    Правилно. Работих навремето две години в Унгария и научих пет думи на кръст. Като изключим това Унгария е една страхотна страна.

    Коментиран от #19

  • 18 Орбан

    18 61 Отговор
    завалията лаи по ЕС ама мангизите им ги лапа с удоволствие Ако му спрат кранчето загива горкия
  • 19 наш език велик

    30 4 Отговор

    До коментар #17 от "Бонев":

    И българският не им е лесен на уграрците и все. Тъй като нашият идва от самскрит и един от най-древните езици в света, имаме много общи думи с индийците.

    Коментиран от #28

  • 20 😄😄😄😄😄😄

    8 35 Отговор
    КАКЪВ Е ТОЗИ ПИНГВИН НА СНИМКАТА
  • 21 Има лесно

    11 49 Отговор
    Напускайте го това ЕС ,другаря итин ще ви прати танкове като едно време,то и без това форинта ви по евтин и от руската рубла

    Коментиран от #25

  • 22 точно така

    78 8 Отговор

    До коментар #9 от "АРЕС":

    Много си прав! В последното десетилетие Орбан е най-читавият политик в Европа, действа много мъдро и предвидливо, не го е страх да казва нещата както са в действителност! Изгони всички външни фактори които пречеха, поддържа добри отношения с Русия и неслучайно малка Унгария дръпна доста напред............другия дето ставаше беше австрийския премиер Курц обаче глобалната мафия го разкара за да не им пречи и си назначиха удобен човек! БОГ да закриля такива политици като Орбан защото в тях ни е надеждата че светът може да има по-добро бъдеще!
  • 23 УНГАРЦИТЕ

    14 44 Отговор
    ЗАБРАВИХА ЛИ 1956 и ОСОБЕНО ,ОРБАН!!!!!!!!
  • 24 Факт

    35 7 Отговор
    Алек Ворос е педеразт
  • 25 Орбан

    17 39 Отговор

    До коментар #21 от "Има лесно":

    Как да напусне ЕС като без милиардите от богатите германия холандия швеция люксембург и тн ...е умрял горкия Унгария не е Англия , ако беше икономически на нивото на Британия орбан отдавна щеше да излезе Ще се натиска в ЕС и ще си плюе Друг избор няма!!
  • 26 Реплика

    41 4 Отговор
    Резултатите от политиките и пропагандата на тези двамата от плаката са антисемитски и антиевропейски.
  • 27 Шорош

    31 3 Отговор
    не е ли викнат да защитава ционистите в Исраел.
  • 28 Анджо

    20 1 Отговор

    До коментар #19 от "наш език велик":

    Санскрита е БЪЛГАРСКА писменост. Първи го превежда ГЕОРГИ РАКОВСКИ и затова в Индия са кръстени 16 училища на негово Име.
  • 29 фрог

    10 42 Отговор
    Ми танцувайте си под руската свирка бе! кой ви спира? ама парите идват от Европа и ще умрете гладни

    Коментиран от #30

  • 30 шишо

    33 5 Отговор

    До коментар #29 от "фрог":

    милата тя ама верно ли че парите идват от европа тц ти самата ги разпределяш ли какво не разбрах тролке !!! дженди мило ти като танцуваш пред нпо-то за някой шекел не мисли че всички са като теб !!!а колкото до Унгария едва ли можеш да си представиш каква социална политка имат, жалко че ние нямаме същата ,но пък имаме много като теб различни , карай нали за това на онази изложба в европата ни бяха оприличили на WC
  • 31 Никой

    10 31 Отговор
    Виждам до къде стига " смелостта " на Орбан. " Куче което лае от страх ,не хапе ". Подвий койрука и напуснете ЕС ! Тури огради по границата , въведи визи за чуждите граждани,премахни свободното движение на унгарците по света и си готов. Много от нашите болшевишки партии са вперени в теб,еле " Възрожденците ". Само да вметна ,че кандидат кметицата Ваня от София и тя цуцаше пари от " Отворено общество " по линия на интеграция на ромите,но медиите не съобщиха,ей така ,да не развалят седянката в София.

    Коментиран от #33

  • 32 Никой

    4 28 Отговор
    Прочетете за " Райщадското споразумение " между Австро - Унгария и Русия / 1876 г. /,Русия се задължава да не допусне създаването на голяма компактна славянска държава при победа над Османската империя в предстоящата и руско-турска война . Това изначално обрича на провал идеала за българска държава в рамките на националните граници очертани през 1870 г. с фермана за учредяването на Българската екзархия. Как пък не русофилския клозе тник да вземе да чете някакви си архиви. Затова ще ни спъват и за Шенген.

    Коментиран от #34, #35, #36

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 митко

    22 2 Отговор

    До коментар #32 от "Никой":

    за това не пускат България в шенген мале болен бягай при личния да ти спре хормоните за смяна на пол..... не се хаби да пишеш опорките от нпо-то вземи върни се в леглото при мъжжката ти половинка и му кажи че е целият ти свят .апропо вие не бяхте ли от един пол с него ?
  • 35 ейй клозе тник

    34 6 Отговор

    До коментар #32 от "Никой":

    България има нужда от управници като Орбан не е подлоги на козяк и лекомислен идио...като теб
  • 36 Реплика

    12 0 Отговор

    До коментар #32 от "Никой":

    В австрийския вариант на текста името ,,България" изобщо не се среща.
  • 37 Никой

    2 27 Отговор
    Аз като ви казвам ,че русофила е клозе тник,не вярвате. Вижте как се възпалиха като хе мо ро и ди когато им намекнеш за родината им.

    Коментиран от #39, #40

  • 38 Отец Нафърфорий.

    20 5 Отговор
    Абе да ..а и тарикатите ви,ако нещо не ви оттърва и веднага почвате,реч на омразата ,антисемитизъм и т.н.НВ В Путин ви почна и ви напълни шошоните,император Си ще ви довърши.Амин.

    Коментиран от #42

  • 39 ОНЗИ

    9 2 Отговор

    До коментар #37 от "Никой":

    Въпреки че си никой,нищо не ти пречи да ми извър Тиш един свиррр ЧОК,щедър съм и плащам като шейх,щото ценя поощряването на еридираните като тееб.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 123

    29 4 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Защо Вън Унгария по добре Вън Сорос и Отворено общество от Европа и техните слуги
  • 42 АРЕС

    6 2 Отговор

    До коментар #38 от "Отец Нафърфорий.":

    Отец Идиотий,ама мнооо си проЗт Бе !!!
  • 43 Ха ха ха

    8 19 Отговор
    Ще танцуват скоро или извън ЕС или без пари от ЕС.
  • 44 И аз да кажа

    5 15 Отговор

    До коментар #4 от "Фейк Р":

    Просяците нямат право да претендират за суверинитет. Колко европейски пари се изляха тук? То не може "и душата в рая, и онази работа..."
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Време е за решителен отпор

    23 5 Отговор
    Браво на Унгария
  • 51 Въпроси, въпроси...

    17 3 Отговор
    Къде е нашият Орбан, защо ни сервират само злобни, крадливи
    и некадърни евроатлантическиГейове ... Народа тотално ли оглупя, оскотя и обърна резбата, народа на Левски и Ботев? Кой ни в таз робска люлка залюля пак след 500г робство? Коя евроатлантическа чавка акъла ни е изпила да незнаем кое е добро, кое лошо, къде е горе и долу, кое е от бога и кое от дявола.
  • 52 Мале,Мале ти да видиш

    6 19 Отговор
    Е като толкова ербат тоя Орбан що не напусне ЕС.Ама не му стиска що веднага отива в руското блато,където унгарците ги чака страшна мизерия.
  • 53 Истинският

    7 1 Отговор
    Орбан отдавна е разбрал каква заплаха са Соросоидите и се стреми да предупреди народа си,докато нашите политици са изпаднали в някакъв ментален сън с цветя и рози и вятърът ги вее.

    Коментиран от #55

  • 54 Наблюдател

    6 2 Отговор
    Не са никакви теории на конспирацията, а самата истина- еврейски контрол и тайно управление.
    Орбан е прав.
  • 55 Швейк

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "Истинският":

    Много добре ги е предупредил! Затова не могат да ги спрат на границата да напуснат маджарската кочина!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Хахаха

    2 1 Отговор
    Не могат да преживеят, че не всички са изтривалки на началниците. Велик мъж, който доказва, че една страна никога не е малка, когато народът избира истински лидери на чело.
  • 59 ???

    1 1 Отговор
    "Унгария дръпна много напред"...ха-ха!?... Да, верно е, че са "дръпнали"... вече са пред България в статистиката за корупция. Държавите с най-ниски минимални и средни заплати в ЕС са... България, Румъния и Унгария.
  • 60 Ввв

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бонев":

    ОРБАН е от отбора прост, по прост , най прост политик в ЕС. Предстои му да го блокират и от ЕС и от Америка, за отношенията му с Путлер. Ще го блокират за европейските пари, а Украйна и с газта по тръбопровода дружба. Ако много скача и от турски поток ние ще го блокираме. ТОЙ ЩЕ ПОНЕСЕ НАЙ ВИСОКАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА ОПИТА ЗА РАЗБИВАНЕ НА ЕС И ЗА ПОДДРЪЖКАТА НА ТЕРОРИЗМА В ЛИЦЕТО НА РУСИЯ. ПРЕДСТОИ МУ ВЪТРЕШЕН БУНТ И ИЗЛИВАНЕ НА ЦЯЛАТА ЗЛОБА НА НЕМАЛКА ЧАСТ ОТ МАДЖАРИТЕ,КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ ЕВРОПЕЙЦИ. ЩЕ ЛЕЖИ В ЗАТВОР.
  • 61 Путин и съплеменниците мУ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сорос и съплеменниците мУ":

    Право в Катрана
  • 62 Пешев

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бонев":

    Може би единственият неадекватен политик в Европа.
  • 63 антифашист

    1 1 Отговор
    Путин е мразен в целия Свят. Това е цената да си слуга на дявола!
  • 64 Унгария

    0 1 Отговор
    Унгария да напуска ЕС и да се присъединяват към Русия.
Новини по държави: