Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 10:46 4 093 7

Стачка на таксиметрови шофьори предизвика задръствания

  • таксиметрови шофьори-
  • такси-
  • стачка-
  • гърция-
  • шофьори-
  • атина-
  • солун

В Солун таксиметровите шофьори също организират протестно шествие тази сутрин

Стачка на таксиметрови шофьори предизвика задръствания - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Шофьори в Гърция излязоха на протест, което предизвика задръствания по основни пътни артерии в столицата.

Стачката на таксиметровите шофьори в Гърция, която започна тази сутрин и ще продължи 24 часа, предизвика големи задръствания по основните булеварди в Атина, съобщава телевизия Скай. Трафикът е усложнен и заради дъжда в града, предаде БТА.

Водачите на таксиметрови коли в Гърция протестират срещу данъчния законопроект на правителството, който е насочен срещу укриването на данъци и установява определени минимални данъчни прагове за самоосигуряващите се лица. В Атина Синдикатът на автомобилистите провежда протестен митинг пред офисите си с искане за оттегляне на законопроекта и за необлагаем минимален доход от 12 хиляди евро. „Нито едно такси на пътя, не на ликвидирането на такситата“, се казва в обръщение на синдиката.

В Солун таксиметровите шофьори също организират протестно шествие тази сутрин, предаде държавната телевизия ЕРТ. С новото законодателство правителството иска да увеличи събираемостта на данъците и разчита да покрие новите социални мерки, предвидени в бюджета за следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 факт

    11 0 Отговор
    Минималният осигурителен доход е абсурден. Свободните професии имат несигурни доходи и често се оказва, че държавата иска от тях осигуровки за доход, който не е получен. Според Конституцията данъци се дължат върху реално получен доход, а осигуровките са публични вземания приравнени на данъчното облагане. Не е възможно да си получил този месец 300 лв, а да платиш 320 лв. осигуровки, това е абсурд и пряко нарушава правото на живот, на труд и подтиква към извършване на престъпления - данъчни или други. Нормално е осигуровки да се плащат върху реално получен доход, а при пенсиониране ще получиш толкова, колкото си плащал, така е справедливо.
  • 3 Вън руските шпиони

    7 9 Отговор
    Вън руската мръсотия

    Коментиран от #6

  • 4 НЕАМ ДРЕБНИ ДА ТИ ВЪРНА😠

    3 6 Отговор
    СТИГА ВЕ,МА ТИЯ В СОЛУН....
    ОСИГУРОВКИ ПЛАЩАЛИ...СТИГА BЕ..😀😂...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Шишо Бакшишо

    5 1 Отговор
    Не знам що ревете. Май не ви е возил атински бакшиш никога през живота ви. Ама мен ма е возил. От Пирея до жп гара Лариса. Да видите как се кара виртуозно, държейки волана с коленете, а със свободната ръка си свиваше цигара с марихуана. Като я сви, я запали и затвори джамовете..препотих се три пъти докато стигнем гарата. Ама все пак ме докара жив , кучето му с куче. Така че не знам що ревете от нашите бакшиши.
Новини по държави: