Last news in Fakti

24 Ноември, 2023 12:29 961 3

Американска компания откри център за изследване на енергията в Сеул

  • атомна енергетика-
  • nuscale-
  • nuscale power-
  • сащ-
  • сеул-
  • южна корея-
  • енергетика

Компанията NuScale е открила четири подобни центъра в САЩ

Американска компания откри център за изследване на енергията в Сеул - 1
Снимка: Shutterstock

Базираната в САЩ NuScale Power Corporation откри в Азия първия частно финансиран Център за изследване на енергията (Център E2) в Националния университет на Сеул (SNU) в партньорство с компаниите GS Energy Corporation, Doosan Enerbility и Samsung C&T Corporation. Според Nuscale учебният център ще помогне за развитието на кадри за атомната енергетика от ново поколение и ще даде възможност на Южна Корея да се превърне в регионален лидер в разгръщането на малки модулни реактори.

Базата ще предлага практическа възможност за прилагане на принципите на ядрената наука и инженерството чрез сценарии за експлоатация на АЕЦ. Модерна компютърна техника ще показва реалните условия на работа на оператора в контролната зала. NuScale е открила четири подобни центъра в САЩ, а по-рано тази година първият такъв обект извън САЩ отвори врати в Букурещ, предаде Neimagazine.com.

Портотипът на електроцентрали VOYGR с малки модулни реактори предвижда различни конфигурации на реактори с вода под налягане с мощност 77 мегавата всеки. Преди дни обаче проектът Carbon Free Power Project за изграждане на първата по рода си АЕЦ с малки модулни реактори на компанията в Националната лаборатория на Айдахо бе прекратен. Това оказа негативно въздействие върху цената на акциите на компанията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любител

    3 1 Отговор
    хахаха сега на централите на ЦРУ компании по енергетика ли им викат. хахаха
  • 2 Макробиолог

    2 0 Отговор
    Не знам какво ще показват на корейците,дето са доста по напред в материала.Малките ядр реактори са поредна авантюра .Идеята е да ги печатат на конвейер и да бъдат въвеждани за 2-3години. Бързо,достъпно и евтино,но само на пръв поглед.Като започне куцо и сакато да си ги ползва и ще настане веселба като на македонска сватба.
  • 3 Сандо

    1 1 Отговор
    Вече всичко,което американците правят,ми дава обосновано предположение,че се подготвя нещичко като за война.И понеже е свързано с атомната енергетика,та съмненията ми са да не би да са решили да хвърлят някоя бомбич ка по Кимчо и после да анализират последствията?
Новини по държави: