Last news in Fakti

24 Ноември, 2023 14:52 2 900 13

Осъдиха корумпиран кмет на 5 години затвор, полицията не знае къде е

  • корупция-
  • кмет-
  • румъния-
  • присъда-
  • каталин керекеш

Мъжът не е бил намерен нито в дома си, нито в кметството

Осъдиха корумпиран кмет на 5 години затвор, полицията не знае къде е - 1
Снимка: Shutterstock

В Румъния корумпиран кмет беше осъден на пет години затвор, но в момента се укрива от властите. Полицията извършва проверки, за да го открие.

Кметът на румънската община Бая Маре Каталин Керекеш беше окончателно осъден от Апелативния съд на Клуж на пет години затвор за вземане на подкупи, съобщава Диджи24, предаде БТА.

„Днес, 24 ноември, полицаите от Окръжния полицейски инспекторат на Марамуреш получиха от компетентния съд заповед за изпълнение на присъда от 5 години лишаване от свобода, издадена на името на 45-годишния Каталин Керекеш, за извършване на престъплението получаване на подкуп в продължителен период от време”, се казва в информация до медиите.

Мъжът не е бил намерен нито в дома си, нито в кметството. Полицията извършва проверки, за да го открие и публикува на сайта си негова снимка в раздела на издирваните лица. През изминалата нощ Каталин Керекеш публикува 10-минутно видеообръщение в официалния си профил във Фейсбук, в което твърди, че е невинен.

Кметът беше изпратен на съд от Националната дирекция за борба с корупцията (DNA) на 20 май 2016 г. за вземане на подкупи в продължителна форма. Според обвинението той е получил 70 000 леи от човек от ръководството на общинския футболен клуб от Бая Маре, за да подкрепя финансово клуба. Тъщата на Каталин Керекеш беше арестувана в началото на ноември, след като беше хваната на местопрестъплението от антикорупционните прокурори в момент, в който давала на майката на една от съдийките от Апелативния съд в Клуж 50 000 евро за по-лека присъда на кмета.

Националната дирекция за борба с корупцията (DNA) твърди, че през 2012 г., в контекста на предизборната кампания за местните избори, Каталин Керекеш е предложил на председател на окръжния клон на политическа партия сумите от 17 000 евро и 5 000 леи, за да мотивира симпатизантите на тази политическа формация да гласуват за кмет на община Бая Маре. През 2013 г. Каталин Керекеш, като кмет на Бая Маре, е поискал, приел и получил от трима бизнесмени различни суми пари във връзка с изпълнение на задълженията си, отбелязва Аджерпрес.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИС-2

    0 4 Отговор
    Евала на ВИС-2!

    Коментиран от #2

  • 2 ВИС-2

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "ВИС-2":

    Евала, евала на Васко и Жоро Илиеви!
  • 3 Аааааа ма то не било у нас

    17 0 Отговор
    По-нататък не четох .

    Коментиран от #10

  • 4 колчо

    10 1 Отговор
    за разлика от бг да го търсят на островите за където се гласят кирчо и кокорчо

    Коментиран от #6

  • 5 Гласове от зайчарника в Банкя

    9 0 Отговор
    Работи в Банкя на канала, Бацо го уреди!
  • 6 Цъцъ

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "колчо":

    Кокорчо е много нежен за тропически остров той, ще се кипри на Капри! Виж Кирчо е той може и без кислород, така че кристално ясно е търсете го на първата мисия до Марс!
  • 7 Пешо

    16 0 Отговор
    В БГ такива вземания не подлежат дори на мъмрене, по нашите стандарти този кмет е за пример даже
  • 8 сигурно

    6 0 Отговор
    Може да си е купил българско гражданство и сега да е кмет на някое село край Дунав !!!
  • 9 Бай Онзи

    2 0 Отговор
    Па да питат съседката, се е дочула нещо и ги знае кой къде ходи.
  • 10 Бойко РазБойко

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Аааааа ма то не било у нас":

    Кметовете са наши ора и само за зайчарника крадът. Тука не може да стане това. Махнете ги румънците, те станаха правова държава.
  • 11 бай Гъдю

    2 0 Отговор
    Обаче в Румъния... Там даже разстрелват... За това са преди нас.
  • 12 Даниел

    0 0 Отговор
    Оххх,уплаших се да не е някой български кмет,щото тука корупцията е усещане и то неприятно,но добре,е че става дума за румънски чиновник,не им завиждам на хората как се справят там!
  • 13 незнайко

    3 0 Отговор
    А нашите изедници кога ще влязат в затвора ? Затова Румъния ни изпревари по всички показатели .
Новини по държави: