Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Ноември, 2023 17:55 3 209 43

Не, Германия и САЩ нямат таен план за войната в Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • нато-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски

Твърденията на германския „Билд“ за "таен план" на Берлин и Вашингтон, които възнамерявали да принудят украинския президент Зеленски към преговори с Русия, са изцяло безпочвени

Не, Германия и САЩ нямат таен план за войната в Украйна  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Тези дни германският "Билд" съобщи за таен план "Б" на Германия и САЩ, които искали да принудят украинския президент Зеленски към мирни преговори с Русия и прекратяване на войната. Какви са фактите.

Твърденията на германския „Билд“ за "таен план" на Германия и САЩ, които възнамерявали да принудят украинския президент Зеленски към преговори с Русия, са изцяло безпочвени. Това заявиха от германското правителство в отговор на въпрос на Дойче Веле.

Още новини от Украйна

Миналата седмица военният наблюдател на "Билд" Юлиан Рьопке се позова на един-единствен източник, според когото Вашингтон и Берлин искат да ограничат военната помощ за Украйна, за да предизвикат по-бързо прекратяване на войната.

Не може да има наложен мир

"От самото начало на руската агресивна война Съединените щати и Германия се ангажираха да сложат край на руската агресия и да постигнат справедлив мир в Украйна. Но това не може да бъде наложен мир", се казва в отговора на федералното правителство до ДВ.

По-нататък се изтъква, че Германия твърдо стои на страната на Украйна и "ще я поддържа дотогава, докато е необходимо, за да се защити от руската агресия". За федералното правителство е ясно, четем още в отговора от Берлин, че само Украйна би могла да определи дата за начало на мирни преговори с Русия.

Заместник-държавният секретар на САЩ Джеймс О'Брайън, коментирайки материала на "Билд" пред журналисти, също отхвърли твърдението, че САЩ подтикват Украйна към преговори. "Винаги сме казвали, че този въпрос трябва да бъде решен от Украйна", подчерта О'Брайън.

Замразяване на конфликта в сегашни граници?

В края на миналата седмица вестник "Билд" съобщи, позовавайки се на свой източник, че Берлин и Вашингтон не възнамеряват да убеждават пряко Зеленски в необходимостта от преговори, а планират да принудят украинския президент да ги проведе, като използват като лост доставките на оръжие. Според вестника съюзниците възнамерявали да доставят на Киев оръжия в количества, които ще позволят на украинската армия да удържи сегашния фронт, но не и да освободи окупираните от Русия територии.

Според събеседника на "Билд" Германия и Съединените щати имали и план Б, който се състои в замразяване на конфликта в сегашните му граници. "Това, което Берлин и Вашингтон търсят като алтернатива на преговорите, е замразяване на конфликта без споразумение между воюващите страни", казва източникът пред изданието. Според него в такъв случай фронтовата линия ще се "укрепи и превърне в нова квазиграница между Украйна и Русия".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахах

    10 52 Отговор
    Защо да е таен . ... русия си пропада и без план . Един неспособен на президентското място и готово

    Коментиран от #28

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Това е положението!

    9 64 Отговор
    В момента Западът е на прага да направи най-голямата грешка в човешката история, като се опитва да умилостиви един терорист и да се договори с него. С терористи не се преговаря, те разбират единствено езика на силата. И трябваше не Путин да поставя условия на цивилизования свят, а цивилизованият свят да му постави категоричен ултиматум – още преди да започне тази война. И не да виним Украйна за бавния темп на контраофанзивата, а навреме да й предоставим всички оръжия, които й бяха нужни, за да успее. Вместо това се туткахме и се питахме няма ли Путин да се разсърди, ако подкрепата ни е прекалено ефективна. В резултат на което дадохме възможност на Русия да се окопае дълбоко в завзетите територии, да се огради с минни полета и да постигне настоящата патова ситуация, която наистина работи в нейна полза.

    Коментиран от #8, #11, #13, #15, #36

  • 4 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    50 9 Отговор
    Хубавото за много хора от тая война ще е разклащането на капитала и най-силния шоков удар точно по тия две страни Германия и империята на злото САЩ! Следващото което ще се случи и е неизбежно е разпада на сборището и идването на Видовден и възмездие и разплата с всички марионетки и подлоги довели страните си до упадък и мизерия.

    Коментиран от #17

  • 5 Как да не се посмее човек

    24 1 Отговор
    🤣😁🙃😅🤣
  • 6 Калпазанин

    56 5 Отговор
    Щом го пише дойче зеле, няма две мнения. Апропо Германия няма и думата каквото им кажат и на тях от посолството
  • 7 Британското разузнаване

    49 6 Отговор
    Не! Германия няма,но,сащ със сигурност.Коя е Германия че да прави планове . Особенно с този си канцлер.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тайния план е Афганистан номер 2

    22 6 Отговор
    Този път няма да отнеме 10 години съюза да се насесесере
  • 11 Западът в ролята на Великобритания и

    7 34 Отговор

    До коментар #3 от "Това е положението!":

    Франция преди 1.09.1939 г. , когато последните гарантираха целостта на Полша. Ако Украйна падне, ще падне Полша и може би Германия. Преди това в Молдова и у нас може да стане нещо си.
    Очевидно Западът е готов за пореден път да настъпи мотиката и да пожертва ценностите си в името на някакъв измамен и нетраен мир, договаряйки се със свирепия и все по-обединен сват на диктатурите. Идеята е по детински наивна: да подхвърлим няколко късчета Украйна на Путин, та да се задоволи и да се кротне. Не, няма да се кротне. Просто ще продължи – както направи и Хитлер в навечерието на Втората световна война. Ако храниш една мечка със сурово месо, тя неизбежно става стръвница – същото важи и за руската мечка.
  • 12 Последния Софиянец

    32 4 Отговор
    Лавров, Блинкън и Кулеба ще обсъждат капитулацията на Украйна в Скопие.

    Коментиран от #18

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ЕВРОНЮЗ

    45 5 Отговор
    Няма никъкви планове. Върви се към онова което безгръбначните европейски марионетки не разбраха от Минск едно и две и от срещата в Истанбул. Целта е една, в близост до Русия да няма разположени вражески оръжия които могат да нанесът поражения по федерацията.... Колкото по скоро бъде разбрано от ЕвроГейците, толкова по добре. Включая и Бългерията.
  • 15 Хахах

    8 32 Отговор

    До коментар #3 от "Това е положението!":

    Настоящата ситуация е зле за Украйна , но за русия е пагубна . Защото ако премахнат "недиктатора" дойде някой кадърен и възобновят доставки на газ и петрол ще се възтановят криво ляво. А сега обединяват с 60-70 % по малък бюджет . Китай изкупува русия на безценица, китайците взимат на концесия територий по-голями от България . Милиони мъже и жени са ангажирани с войната ( не само на фронта) и не допринасят за икономиката . Хиляди умряли и ранени ( трудово неспособни) за които ще трябва държавата да се грижи . Малкото пари които има ( в сравнение с предишния бюджет) ще се дава за армията не за проекти за развитие. русия губи повече , и за следващите 50 години пак ще е гонеща както след 1989
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 1944

    8 28 Отговор

    До коментар #4 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    империята на злото е болшевишка рООсия. и ше се разпадне за втори път. ефектно и шумно. за наша радост и ваш ужас.
  • 18 1944

    5 24 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    лавров отива на пазар в скопие. никой нема да го пита за политика. безгласна буква е.
  • 19 Хохохо

    22 1 Отговор
    Като гледам как говорят на запад ,май най-добре втората световна да беше свършила по друг начин а не с 20 мил + жертви на Русия за свободата на тая пасмина

    Коментиран от #24

  • 20 DW - Пропаганден машинен

    12 2 Отговор
    Значи имат и двете държави са символ на подлостта, историята го е доказала!
  • 21 ЖЕКО

    23 4 Отговор
    СЕГА ВСИЧКИ КОЗЯЦИ ТРЯБВА ДА СТЕ РАЗБРАЛИ, УКРАИНА КАПУТ, ДОИЧЕ ВЕЛЕ ГО КАЗВА
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Свиквайте

    1 20 Отговор
    Целта на оръжейните доставки не е да самоубият армията на Украйна за един сезон..в момента се минава на план Б
    Вовата може да си мисли че иска да воюва дълго там но украинската артилерия в момента доминира руската и ако започнат да падат авиационни бомби върху дупките на ватниците картината ще е съвсем различна
    Повтарям Вовата само си мисли че иска да води дълга война там

    Коментиран от #26, #34

  • 24 Хахах

    0 8 Отговор

    До коментар #19 от "Хохохо":

    Другия вариант на съюзниците -нацистите Германия и комунистите русия ако не се бяха сбили по между си ,Берлин и москва щяха да са Хирошима и Нагасаки. На ли не забравяш преди Хитлер да нападне русия русия е била пръв приятел с нацистите
  • 25 Миии

    14 1 Отговор
    Как ще имат, когато руснаците ги млатят като маче у довар
  • 26 ПОП ОНУФРИИ

    14 1 Отговор

    До коментар #23 от "Свиквайте":

    САМО ТИ ЛИ ЧАДО НЕ РАЗБРА ЧЕ УКРАИНЦИТЕ ЗАГУБИХА
  • 27 ФАКТ

    5 0 Отговор
    НО ЗА НАС ИМАТ.ДЖЕНДАРИ И ДА ИЗЧЕЗНЕМ.
  • 28 Пропаднаха

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хахах":

    кенефите НАТО и ЕС
  • 29 Пропаднаха

    8 0 Отговор
    НАТО и ЕС
  • 30 Казало

    4 0 Отговор
    ДВ........
    Пфу у у
  • 31 Марко

    5 0 Отговор
    Някой да има спомен за това как някое правителство е признавало някога, някъде / в реално време/ съществуването на "таен" план?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ха ха

    6 0 Отговор
    разбира се че имат план , да се лее кръв
  • 34 Свиквай

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Свиквайте":

    Окрайна преключи вече
  • 35 Дойче веле 🚾

    5 0 Отговор
    Трябва да бъде забранена и изгонена от България
  • 36 Чочко

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Това е положението!":

    Терорист е презервативът на баща ти, че се е спукал
  • 37 Матей преображенски

    7 0 Отговор
    В последно време западната пропаганда набляга на нови измислици и ги натрапва като нещо едва ли не напълно реално ,като случайно изтекла тайна дипломация и изобщо представят желаното за действително.Уж Путин бил склонен да иска преговори и да се сключи неустойчиво примирие,да се остави недоубития бандеризъм да се съвземе,и само заинатяването на зеленски предотвратявало чудесния мирен план на запада.Всъщност руската страна иска да се сключи мир,но ще постави такива условия,че на западняците свят ще им се завие.
  • 38 Нямат хич

    4 0 Отговор
    То сащ командва Германия
  • 39 Верно ли?!

    6 0 Отговор
    Ма представяте ли си в какъв мало.умен съюз сме ако, ако тези дето са ни "началници" ( уж е съюз и сме равни, де ама...) нямали план Б???!!!
    Ми даже седем годишно дете има някакъв план Б, ако майка му е дала пари за закуска и му казала да си купи баничка, а те баничките свършили..Естествено, че ще си купи кифла, геврек или каквото и да е там, а няма да стои гладно докато се върне в къщи!!!
    Бах,ти малоумнициет дето ни управляват!
  • 40 УдоМача

    5 0 Отговор
    Планът си е съвсем явен! Един американски стратег го каза още преди година-две - "европейците ще умират във войната"
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Азбукар

    0 0 Отговор
    Не зная имат ли си разни планове Б,В,Г и т.н. до Ю и Я,но се вижда,че не искат да има МИР.Искат си войната до последния украинец,до последния руснак,а сигурно и до последния жив човек на земята.
  • 43 DW?? Този украинец със знамето се

    2 0 Отговор
    Разхожда от миналата Зима в Бахмут!! Кажете му, че няма вече Бахмут, да се прибира, щото де му паднат батерийте!! Цяла година вече крачи, покажете му посоката на Запад и да се Прибира!!
Новини по държави: