Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Декември, 2023 17:17 3 706 197

Киев: Започваме разследване във връзка с екзекуция на предали се украински войници

  • русия-
  • украйна-
  • войници

В интернет вчера бе разпространен видеоклип, на който се вижда как руски военнослужещи стрелят по невъоръжени украински войници, посочва Укринформ

Киев: Започваме разследване във връзка с екзекуция на предали се украински войници - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинските правоохранителни органи са започнали разследване на разстрел на невъоръжени украински войници от руски военнослужещи, предаде Укринформ, като се позова на съобщение на украинската главна прокуратура, публикувано в "Телеграм", пише БТА.

Под процесуалното ръководство на Донецката областна прокуратура е започнало досъдебно наказателно производство във връзка с нарушения на законите и обичаите на войната, наред с умишлено убийство (част 2 на чл. 438 от Наказателния кодекс на Украйна), става ясно от съобщението.

В интернет вчера бе разпространен видеоклип, на който се вижда как руски военнослужещи стрелят по невъоръжени украински войници, посочва Укринформ. По предварителни данни това се е случило в близост до наблюдателен пост край село Степово, Покровска област.

"На видеото се вижда как група лица в руски униформи стрелят от близко разстояние по двама невъоръжени военнослужещи в униформи на украинските въоръжени сили, които се предават като пленници. Следователите и прокурорите са започнали разследване на този факт", заяви украинската главна прокуратура. Тя също така отбеляза, че убийството на военнопленници е грубо нарушение на Женевската конвенция и представлява тежко международно престъпление.

Комисарят по правата на човека в украинския парламент Дмитро Любинец заяви, че ще се обърне към Международния комитет на Червения кръст и ООН, за да регистрират те поредното военно престъпление, извършено от Руската федерация - екзекуция на предали се украински защитници.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Афганистанец със Симсон

    152 20 Отговор
    не ви ли омразна вече, всеки ден приказката за добрата крава и лошият руснак, смешни сте
  • 2 георги стоянов

    133 17 Отговор
    Украинските войници предпочитат сами да избиват своите...
  • 3 ПО ТОЧНО

    114 11 Отговор
    ЕЙ КИЙЙФ, ВИЕ ГИ ЕКЗЕКУТИРАТЕ И ДОБРЕ ЧЕ СЕ ПРЕДАВАТ ТА ДА ЖИВЕЯТ
  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 63 Отговор
    Жестокост да се убиват Хора това е Варварщина

    Коментиран от #14

  • 5 Ko? Неее!!!

    88 8 Отговор
    Предали се 0$раински войници? Тези чутовни херои нивгаш не се предават!!!
  • 6 НАРОДНЯК

    108 8 Отговор
    Яяя да кажат какво е сполетяло екипажа на вертолета МИ 8 с оня предалия се родоотстъпник ,а двамата му колеги не са искали . Я да кажат как са ги разстреляли още до вертолета. Я стига се публикуват болните помисли на болни хора. Не се четат даже.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Така е между братските народи

    10 34 Отговор
    Християнски и прочие братски народи с една и съща кръв
  • 9 Морски

    118 9 Отговор
    А когато в края на миналата година в Интернет беше пълно с клипове на екзекуцията на руски военнопленници се смяхте и радвахте на това нали,сметнахте го за нещо нормално.Сега ревете,никой вече не му дреме за вас фаш@ги.Жалко само че избихте и разселихте милиони в името на краварското господство
  • 10 мдаа

    19 84 Отговор
    Всичко е на видео. Поредното военно престъпление на блатните примати. А русофилнята като техен защитник сте съучастник в тези военни престъпления и престъпления срещу човечеството.

    Коментиран от #19, #23

  • 11 Краварска медия

    66 6 Отговор
    Себе си ли ще разследват
  • 12 Русофил

    13 65 Отговор
    Това чака всички ако русията печели разстел и Руски свят - необразовани жени, раждащи по 8 деца и крепостни за пушечно месо.

    Коментиран от #26

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 факуса

    49 4 Отговор

    До коментар #4 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ами тъй като ще с води война до последния укро как да свършат кат не ги убиват,пленените от азов ги освободиха и пак на фронта,затуй лека им пръст,фактически ги спасяват,инак пак на фронта
  • 15 Ами

    58 6 Отговор
    Както казва световноизвестния С Херш, че "Буча" беше пародия и всички на запад я видяха...да не излезе същата пародия и сега.
  • 16 Булпсихопатъ

    51 4 Отговор
    Айде сега не сме гледали филми. Това не е доказателство. Всеки украинец може да го играе руснак ,както и обратното. Стига с видеа ,режисирани и монтирани. Покажете нещо истинско. Като оня украинец дето докато си правеше ножка му вкараха дрон камикадзе.
  • 17 Асен

    61 8 Отговор
    Лъжа,укрите убиват техните ,които искат да се предадат живи , тези дето ги хващат по улиците и изпратени за пушечно месо на фронта! Украинските фашисти и наркомана са за фронта !!!
  • 18 Факт4екър

    60 8 Отговор
    Руснаците вече раследваха Киев за убийството на 20 000 цивилни в Донбас в периода 2014 - 2022. Над 3000 деца са убили бандерите.
  • 19 Папагал

    59 9 Отговор

    До коментар #10 от "мдаа":

    Видеото да е е а Квартал 95
    Преоблечени украинци, правещи се на руснаци. Знаем ги тези видеа. С пушещи жертви.

    Коментиран от #66

  • 20 Истината:

    46 8 Отговор
    Разкритие е на френския журналист Жул Венсен:
    Зеления Н@ркоман предоставил на Сорос 400 кв. км украинска земя за съхранение на химически отпадъци.
    400 кв. км плодородна черноземна земя за погребение на опасни химически и радиоактивни отпадъци по силата на споразумение със сина на Джордж Сорос - Александър.
  • 21 МирО

    52 7 Отговор
    Явно много урки са почнали да се предават в плен, (за да спасят животът си и отказвайки да се бият за режима в кииф) и в моментът останалите ги "облъчват" (с такива информации) та да се бият, но разумът макар и късно идва.
  • 22 Мишел

    10 53 Отговор
    Как се нарича държава, чийто президент е обявен за военнопрестъпник и има издадена заповед за неговото задържане? Как се наричат същества, които величаят и подкрепят тази страна и този военнопрестъпник?

    Коментиран от #30, #41

  • 23 джони инглиш

    67 9 Отговор

    До коментар #10 от "мдаа":

    И откога Окрайна е човечеството. Сърбия не е ли човечеството. Газа не е ли човечеството индианците в САЩ и Канада не са ли човечеството , Либия ,Виетнам , Камбоджа, Ирак, Косово, Сирия, Египет, Конго, Латинска Америка и те не са човечеството , За Хирошима и Нагазаки пък изобщо не са човечеството. Руснаците в Окрайна и те не са човечеството. А Българите в Батак какви са в западните покрайнини , беломорието добруджа и одринско сигурно не са човечеството..

    Коментиран от #52

  • 24 Стоянка

    36 6 Отговор
    Я кажете сега Зелето и екипа му как ще загинат геройски!? Вариант 1: От Руски ракетен удар по Киев (ЦРУ) Вариант 2: Свален от свойте и западние недоволни и веситори? Вариант 3: Изметени от народа ? Все цирк, затова пуканки и пред телевизора ... Па като започнат да прелитат еф-ките над нас ще му мислим... хи хи хи ...

    Коментиран от #36

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Русофил

    19 4 Отговор

    До коментар #12 от "Русофил":

    Ти си от тези третополов тъпанар

    Коментиран от #29

  • 27 Механик

    10 40 Отговор
    Чета русофилските коментари и за пореден път се убеждавам, че няма руско зверство или военно престъпление, което българските русофили да не обяснят, омаловажат и оправдаят. Дори техни близки роднини и приятели да станат жертви на руските садисти петоколонниците ще ги обвинят, че сами са провокирали руснаците.
  • 28 Все тая

    25 1 Отговор
    Фейк, украинците не се предават😉
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 джони инглиш

    47 6 Отговор

    До коментар #22 от "Мишел":

    Как се нарича държава , чиито президенти нареждат хвърлянето на две атомни бомби над цивилно население в Хирошима и Нагазаки. Бомбандира цивилен Дрезден , Сърбия 1999г. Убива законен лидер на Ирак, Либия, Опитва да извърши покушение срешу 85 държабни лидери. И още хиляди злини срещу човечеството

    Коментиран от #32

  • 31 Артилерист

    9 40 Отговор
    Руснаците обсебени от маниакалната идея, че са богоизбратна нация с особена мисия в света искат да налагат със сила своите разбирания за морал и общочовешки ценности. А това ги превръща в заплаха за цялото човечество. И ако човечеството иска да оцелее трябва да ги изолира и подложи на депутинизация. Едва когато руснаците се излекуват от имперския бацил и манията за величие и станат нормални хора могат да бъдат допуснати до цивилизования свят.

    Коментиран от #37

  • 32 Мишел

    7 34 Отговор

    До коментар #30 от "джони инглиш":

    Американците са виновни. Ако навремето бяха хвърлили бомбите не над Хирошима и Нагазаки а над Москва и Ленинград сега света нямаше да има проблеми с руските дегенерати.

    Коментиран от #42, #60

  • 33 27 механик

    26 1 Отговор
    Колко пъти ще копипействащ този коментар.Опитай се да измислиш нещо ново.Не е интересно да гледаш един и същ филм 5 пъти

    Коментиран от #38

  • 34 дрфтгъхуйи

    30 3 Отговор
    И кое е туй видео, дайте насоки на хората де да го намерят и гледат... Щото ако е онуй което от 2 дни се върти из всички осраински "медии" и телеграм канали шъ въ разучаровъм- видеото е 100% постановка снимана от ципсо екипите... Дори имам подозрения кой точно е сценариста и режисьора- не му е първото такова видео и стилът му се забелязва...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 стоянка

    7 2 Отговор

    До коментар #24 от "Стоянка":

    Като Мусолини
  • 37 джони инглиш

    24 3 Отговор

    До коментар #31 от "Артилерист":

    Много бъркаш. Това е идеята на еврейте, Израел. Те са богоизбрани останалите са гои. Образовай се и не чети опорки. Ако вземаш опиати и дрога ги спри и започни да се занимаваш със спорт.
  • 38 Механик

    6 25 Отговор

    До коментар #33 от "27 механик":

    Докато тъпите ви русофилски глави разберат, че подкрепяте садисти, морални уроди и дегенерати.

    Коментиран от #50, #75

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Кресна

    6 31 Отговор
    Русия е най-мpъcната и до погнyca отврати:телна страна в цялата световна история. Там са селектирани чудовищни
    морални ypoди, при които понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки. През цялата си история тази нация се е въргаляла в лa йната, в които иска да потопи целия свят.

    Коментиран от #48

  • 41 Хи хи хи

    19 2 Отговор

    До коментар #22 от "Мишел":

    Смени "и" - то с. "У"

    Мушел
    по ще ти приляга и хората че могат да разпознават ментето от истинския
    Мишел
  • 42 Мишелина.

    18 1 Отговор

    До коментар #32 от "Мишел":

    Те за всичко с виновни. А а разчитаха на Русия в гражданската си война. Русия виновна, че им помогна.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Касапин

    21 4 Отговор
    УКРАИНЦИТЕ СА БИЛИ ОТ БУЧА И ПОНЕЖЕ ВЕЧЕ ВЕДНЪЖ СА ГИ ПИСАЛИ УМРЕЛИ НЯМАЛО КАК ДА ОСТАНАТ ЖИВИ
    КОЕ ОВЧАРЧЕ Е НАЙ ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ
    ПЕПЕРАСКОТО
    ЕВРЕЙСКОТО ИЛИ
    УКРОЕВРЕЙСКОТО
  • 45 Кочо

    7 22 Отговор
    Русия винаги е освобождавала народите! От свободата им, от територията им, от домовете им, от имуществото им, от живота им!

    Коментиран от #194

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Хммм

    23 4 Отговор
    "Лица в руски униформи" . Като се знае как украинците обичат киното и да послъгват. Чудят се какво да измислят че Израел ги измести и П. Взе да изглежда самото благородство в сравнение с Натеняху.
  • 48 Б@ста

    16 2 Отговор

    До коментар #40 от "Кресна":

    Ментак скрий се.
  • 49 Делю Хайдутин

    7 24 Отговор
    В "тюрмата на народите" каквато беше руската империя а след нея СССР единствено руския надзирател беше добре а другите нации бяха мачкани и потискани. Войната в Украйна съживи рефлекса на надзирателят да репресира другите народи. Затова днес руснаците са като побеснели кучета, защото Путин им даде още една възможност да подчинят и мачкат украинците и да разширят сферите на влияние на Русия. Но със силата на украинците и със западната помощ Русия ще бъде победена!

    Коментиран от #174

  • 50 Крадец на никове

    18 3 Отговор

    До коментар #38 от "Механик":

    Ментак, видеото е фалш както твоя краден Ник. Всички сте фалш.
  • 51 Радио Ереван

    4 17 Отговор
    Попитали радио „Ереван“ какви са трите най-големи нещастия, които могат да сполетят един народ. Радиото отговорило:

    "Първо, да го бомбардират американците.

    Второ, да го окупират германците.

    Трето, да го освободят руснаците."

    Коментиран от #99

  • 52 мдаа

    6 18 Отговор

    До коментар #23 от "джони инглиш":

    Статията за военно престъпления на Русия в Украйна. Аз коментирам по същество. А ти се върна чак до Баташкото клане. Демагогстваш в типичния за руската хибридна пропаганда стил "А вие защо биете негрите?" Научели сме ви шмекерлъците и те вече не минават.

    Коментиран от #69

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Маркиз Астолф дьо Кюстин

    4 15 Отговор
    Тиранията и робския характер на руснаците водят до една всеобща жестокост – от царя над подчинените му, до мужика, до всеки един над друг в семейството. Това е нация жадуваща за господство над другите и което е тревожно – тя е способна да го направи.
  • 56 Олга

    23 6 Отговор
    Лъжа върху лъжа.Руснаците не стрелят в безоружни и не се упражняват в безсмислена жестокост характерна за нацисти. Имало случаи, когато руски войници с риск за живота си вадили ранени украинци из под обстрел и ги доставяли до мед.пунктове. На пленените и ранените винаги оказват мед. помощ, хранят ги и те получават приемливи условия предвидени за военнопленни независимо,че брой на пленените и предалите се става все по-голям,за което е необходим все по-голям обем на обезпечението им.

    Коментиран от #58, #62

  • 57 Максим Горки

    6 18 Отговор
    Максим Горки за руския народ :

    „Най-важният знак за успеха на руския народ е неговата садистична жестокост. "
  • 58 Камелия

    6 21 Отговор

    До коментар #56 от "Олга":

    Руснаците са садисти и военнопрестъпници.
  • 59 Генерал Де Гол

    6 17 Отговор
    Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние.
  • 60 джони инглиш

    17 4 Отговор

    До коментар #32 от "Мишел":

    Пак казвам спри наркотиците и започни да се занимаваш със спорт. И погледни на картата колко голяма е Русия и какво биха постигнали САШтисаните с три бомби от които едната експлоадира в САЩ /но за това не се пише/ Точно американците със направата на атомната бомба от италианци германци и еврей правят тази уникална защита на Русия превръщайки я в ядрена сила и непревземаема крепост.. Лисата на ядрено оръжие е край за Русия защото е 160 Милиона срещу 1 милиард англосакси. Но кактоказва Владимир Владимирович Путин - за какво е съществуването на земята ако няма Русия. Хайде сега ходи да правиш лицеви опори.

    Коментиран от #63

  • 61 Механик

    5 17 Отговор
    Единственото предназначение на Русия е да покаже на целият свят как не трябва да се живее и какво не трябва да се прави.

    Коментиран от #197

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Мишел

    5 18 Отговор

    До коментар #60 от "джони инглиш":

    Хлебарката може да живее две седмици без глава но русофила може да прави това цял живот. Ти си живото доказателство.

    Коментиран от #72

  • 64 незнайко

    11 3 Отговор
    Това поредния сценарий за документален филм ли е ? Униформи под път и над път от двата вида !!!
  • 65 Пушкин

    5 14 Отговор
    Пушкин за руския народ : Народ безразличен към най-малкия дълг, към най-малката справедливост, към най-малката истина, народ, който не признава човешкото достойнство, не признава като цяло нито свободния човек, нито свободната мисъл

    Коментиран от #68

  • 66 един разстрел не могат да направят

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Папагал":

    Абе , щом разстреляният Чаушеско стана от земята , и започна да се хили ?
  • 67 Карл Маркс

    2 12 Отговор
    Люлката на Московия беше кървавото блато на монголското иго, а не суровата епоха на норманите. А съвременната Русия не е нищо друго освен преображената Московия.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 джони инглиш

    12 3 Отговор

    До коментар #52 от "мдаа":

    Не може да коментираш по същество недоказана статия. По тази логика аз мога да коментирам хилади статии и клипове за издевателства на окраинската армия над руски военослужещи, цивилни граждани жени и деца на територията на Окрайна. Ползването на забранени бойни отровни вещества , касетъчни боептипаси тероризъм и така нататък.
  • 70 !!!?

    1 8 Отговор
    Варварството е основена ценност за империята на Злото !!!?

    Коментиран от #81

  • 71 Гого

    13 3 Отговор
    Първо защо се предават? Нали печелите и избивате руските войници с хиляди на ден? Или нещо сте сбъркали? А дали преди това тези предаващите се не са убивали невъоръжени цивилни и руски войници и сега да ги е застигнало възмездието? Я отговорете на тези въпроси, защото и аз гледах как едни украинцки войници убиват цивилни в една кола в сивата зона на военните действия. Разстреляха ги като кучета и се опитаха да скрият колата и труповете в гората, но всичко това беше заснето от руски дрон и при издаване на координатите им на артилерията, след първите попадения скочиха в брадлито и се издухаха. Та да не се напъват много.
  • 72 джони инглиш

    3 3 Отговор

    До коментар #63 от "Мишел":

    Ами авно ме мислиш за БОГ. Щото без глава какво ще ям цял живот. ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА.
  • 73 Гого

    6 14 Отговор
    Какво ще се случи с българските русофили след като психопата Путин пукне и Русия се разпадне?
    А/ Ще има вълна от масови самоубийства, истерия, депресии и други психични заболявания
    Б/ Ще емигрират в остатъчна Русия за да я защитават от "агресията на САЩ и Запада "
    В/ Ще заобичат Китай и другарят Си Дзинпин.
    Г/ Ще станат нормални българи

    Коментиран от #76, #77

  • 74 джони инглиш

    3 11 Отговор
    Интересни същества са русофилите. Готови са да оправдаят всяко зверство или военно престъпление ако то е извършено от руснаците или техни приятели и съюзници. И в същото време се кълнат, че изповядват християнската вяра в православният и вариант и са за мир и разбирателство.

    Коментиран от #79

  • 75 оня

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "Механик":

    Mа.лоу.мник:))
  • 76 Това не е важно

    10 1 Отговор

    До коментар #73 от "Гого":

    Важното е ти да пуклясаш след победата над укрофашистите
  • 77 Железен

    7 0 Отговор

    До коментар #73 от "Гого":

    И
    Д/ Ще пратят такива, като теб в лудницата, защото заболяванети ти може да е заразно.
  • 78 Вражалец

    8 1 Отговор
    " Група лица в руска униформа" ,не значи руснаци!
    Но от " фонд на мира" ,да се купуват оръжия за укровермахта е нагло!
  • 79 джони инглиш

    9 1 Отговор

    До коментар #74 от "джони инглиш":

    С кражбата на ника ми доказваш какви са евроатлантиците. ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА
  • 80 джони инглиш

    3 9 Отговор
    Русофилите винаги с удоволствие са обслужвали всякакви руски интереси и мераци, а етичните, религиозни и морални норми изобщо не са били пречка пред тях!

    Коментиран от #86, #87

  • 81 оня

    7 3 Отговор

    До коментар #70 от "!!!?":

    Именно - злото САЩ:))
  • 82 Ванче

    5 2 Отговор
    Е как снимаха клипа? Нямаха ли страх от руските войници при заснемането?

    Коментиран от #84

  • 83 Империята на Zлото

    5 12 Отговор
    Е заплаха за цялото човечество и трябва да бъде унищожена. А руснаците да се изолират и подложат на депутинизация. И едва когато се излекуват от имперския бацил и манията за величие и станат нормални хора да бъдат допуснати до цивилизования свят.
  • 84 Руските ZV. иne

    3 8 Отговор

    До коментар #82 от "Ванче":

    Да го снимали бе мръсна руска подлого. За да се хвалят какви големи герои са.
  • 85 Човек с памет

    4 4 Отговор
    След като разследват около 15000 убийства на мирни граждани или пленени войници на РФ от страна на ВСУ, СБУ и обикновени неонацисти, тогава украинскатацвласт ще има морално право да разследва и другата страна. Дотогава - гредата в своето око да търси. В армията на РФ си има ред, който я позори, ще го гази валяк.

    Коментиран от #89

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Мира ботокса от НОВА ТВ

    9 1 Отговор
    Краварчетата работещи за 5 цента на час крадът никове. Това им е свободата на словото.

    Коментиран от #91

  • 89 Само питам

    3 8 Отговор

    До коментар #85 от "Човек с памет":

    Русофила защитаващ руските садисти, и разпространяващ руските фейкове може ли да бъде причислен към рода на homo sapiens?

    Коментиран от #94, #106

  • 90 Баба Мира ботокса от нова тв

    8 1 Отговор
    Кражавчетата като не могат да опонират просто крадат Те само това и могат . ПРЯКО ДОКАЗАТЕЛСТВО Е КИКА Джони Инглиш. Ама ъова са крадливите англосакси.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 участвалите в убийството

    2 3 Отговор
    вече са екзекутирани
  • 93 Последния Софиянец

    3 9 Отговор
    Русначе пита майка си:
    -Мамо, как е правилно, расизъм или рашизъм?
    - Синко, ако мразиш негрите, то това е расизъм, а ако ненавиждаш целият свят, тогава е рашизъм.
  • 94 Само отговарям

    6 3 Отговор

    До коментар #89 от "Само питам":

    Германците избили милиоми славяни в концлагерите могат ли. Американцире и канадците избили 120 000 000 /милиона/ индианци /какво са / Англиа в китай и индия какво е . И да не продължавам че пред тях Руснаците са светци.

    Коментиран от #97

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 стоян георгиев

    3 7 Отговор
    Кво да очакваш от руските асвабадители?убиха двете момчета без причина.после платиха за това,но...украинската авиация ги локализира и изби.
  • 97 Само питам

    4 5 Отговор

    До коментар #94 от "Само отговарям":

    120 000 000 индианци избити от американци и канадци?!!?? Ама ти верно ли си написал подобни тъпотии? И сигурно вярваш в тях? Нещастник си и такъв ще си останеш.

    Коментиран от #100

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Жоро

    3 2 Отговор

    До коментар #51 от "Радио Ереван":

    Това радио вземи си го нАври в арменския си г.. @аз
  • 100 Само отговярям

    4 3 Отговор

    До коментар #97 от "Само питам":

    За ограничени индивиди , като теб, които не могат да мислят пояснявам. Това за индианците са данни от изследване на учени, /американски от германски произход/ , които са пресметнали колко щяха да са индианците в САЩ днес /не се включва Канада/ ако не бяха тотално изклани от американците. Разбра ли ме или ти трябва време.

    Коментиран от #102

  • 101 Само отговарям

    2 1 Отговор

    До коментар #98 от "Само питам":

    То е защото са заети с вас и не смогвят. Само да попитам как си със сядането.
  • 102 Само питам

    5 5 Отговор

    До коментар #100 от "Само отговярям":

    Руските фейкове напълно са те повредили щом продължаваш да твърдиш, че американци и канадци са избили 120 000 000 индианци. според теб народите населяващи земите от Москва до Владивосток са се присъединили доброволно и с радост към руската империя? Нещо за присъединяването на Кавказ към Русия да ми кажеш? Защо Лермонтов е написал "злой чечен ползет на берег, точит свой кинжал"? Колко чеченски села е изгорил генерал Ермолаев и колко чеченци е избил? Или американската история я познаваш по-добре от руската?

    Коментиран от #105, #107

  • 103 Съвет

    5 0 Отговор
    Разследвайте деянията на демократите от 1945 г фо днес ! Иначе тази медия е лъжливото овчарче ..

    Коментиран от #104

  • 104 Само питам

    3 5 Отговор

    До коментар #103 от "Съвет":

    Ами престъпленията на руснаците в Германия няма ли са ги разследваме?

    Коментиран от #108, #113

  • 105 стоян георгиев

    3 3 Отговор

    До коментар #102 от "Само питам":

    Ти пък ти...тоя е чел две заглавия във поглед и вече е компетентен.ти адекватен фен на путин виждал ли си?я120 милиона избити индианци...щом са само толкова пак добре...хаххаа ама избитите чуваши и кавказци те не се броят...хахахаха
  • 106 Отговор

    4 4 Отговор

    До коментар #89 от "Само питам":

    Нацистките садисти от киив като бомбиха ДЕЦА в Донбас демократхомосапиенс ли са ?

    Коментиран от #114

  • 107 Само отговарям

    5 4 Отговор

    До коментар #102 от "Само питам":

    Не твърдя ,че съм историк. Но с чиста съвест твърдя , че англосаксонците са направили в световен мащаб най големите злини и погроми спрямо човечеството.

    Коментиран от #109, #110

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Само питам

    4 3 Отговор

    До коментар #107 от "Само отговарям":

    Не се ли усещаш, че носиш от девет дерета вода само и само да оправдаеш престъпленията извършвани днес от руските zv.инe?

    Коментиран от #120

  • 110 стоян георгиев

    4 2 Отговор

    До коментар #107 от "Само отговарям":

    И сега трябва да оставим путин да ги изпревари? Това ли ти е логиката?
  • 111 стоян георгиев

    4 3 Отговор
    Украинците се оплакват от тежки загуби в украинските въоръжени сили и трудни условия на фронтовата линия, каза репортерът Иън Бирел пред Daily Mail. Един от жителите на Киев дори заяви: "Имаме нужда от още един милион души, за да продължим битката, иначе никога няма да победим Русия! Западът напразно въвлече два братски народа в тази война, печелейки огромни пари от това, не им пука за украинците, какво ще се случи с тях и какво ще стане със страната“.

    Коментиран от #116

  • 112 Само питам

    2 2 Отговор

    До коментар #108 от "Отговор":

    А според теб народите населяващи земите от Москва до Владивосток са се присъединили доброволно и с радост към руската империя? Нещо за присъединяването на Кавказ към Русия да ми кажеш? Защо Лермонтов е написал "злой чечен ползет на берег, точит свой кинжал"? Колко чеченски села е изгорил генерал Ермолаев и колко чеченци е избил? Или американската история я позна
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Само питам

    5 3 Отговор

    До коментар #106 от "Отговор":

    И децата знаят, че руснаците сами се обстрелваха и това е доказано. Нещо повече, за тези осем години по инициатива на Украйна Съвета за сигурност към ООН 11 /ЕДИНАДЕСЕТ /пъти предложи в Донбас да се въведат мироопазващи сили и единствено Русия беше против и наложи вето. Защо? Защото щеше да стане ясно, че там има редовни руски войски и военна техника а не "мирни шофьори и миньори", закупили униформите и танковете от Военторга!
  • 115 Ццц

    4 2 Отговор
    Всичките маймунджалъци пак ще пробват. Миналата година се получи. Но вече никой не вярва на клипчетата на дрогата.
  • 116 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #111 от "стоян георгиев":

    Ей го и тук.що ми ползваш името да пишеш лъжи?
  • 117 Само питам

    4 4 Отговор

    До коментар #113 от "Само отговарям":

    Значи си съгласен, че руснаците са извършвали военни престъпления в Германия? Но отпичяш, че вършат военни престъпления в Украйна. Може бе ще кажеш че Украйна е нападнала Русия?

    Коментиран от #122

  • 118 стоян георгиев

    3 3 Отговор
    апел към България!!! Украйна остава без войници и снаряди. Сега те решават въпроса за набор на 18-годишни момчета, жени, хора с увреждания и психично болни хора на фронта. Разглеждат се и въпроси за попълване на войниците на фронта с българи. Българи, гответе се, скоро ще ви повикат да заместите изтощените украински войници!!! знай, че никога няма да победиш Русия! Само помислете преди да тръгнете срещу Русия!!!

    Коментиран от #121

  • 119 стоян георгиев

    3 3 Отговор
    Муамар Кадафи: Ние го снабдихме с пари и оръжия и след това го убихме. Саддам Хюсеин: Ние го снабдихме с пари и оръжие и след това го убихме. Осама бин Ладен: Ние го снабдихме с пари и оръжия и след това го убихме.
    Володимир Зеленски: ние го снабдяваме с пари и оръжия... Тогава разбирате
  • 120 Само отговарям

    3 2 Отговор

    До коментар #109 от "Само питам":

    Нищо не оправдавам. Това е план на англосаксите срещу славяните. Тук визирам нас и Русия и Окрайна. Не си ли чел книги. Най кървави са братоубийствените войни. Англосаксите в това инвестират .И то успешно

    Коментиран от #123

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Само отговарям

    2 1 Отговор

    До коментар #117 от "Само питам":

    Във война има военни престъпления и от двете страни. Не може да съдиш от дивана . На терен е кошмар и затова не съдя никой.
  • 123 Само питам

    2 3 Отговор

    До коментар #120 от "Само отговарям":

    Руските zv.инe са избили повече славяни от всички други бе неграмотник. Кой избива сега украински деца, англосаксите ли?

    Коментиран от #126

  • 124 стоян георгиев

    3 2 Отговор
    През 2014 г. свалихме законно избрания президент на Украйна Виктор Янукович. Похарчихме 5 милиарда долара за това чрез ЦРУ, USAID и Националния фонд за демокрация. Инсталирахме марионетно ръководство, което сега знаем, че неоконсерваториите в Белия дом, включително Виктория Нуланд, бяха избрали 2 месеца по-рано по телефона.
    И веднага отприщи гражданска война срещу руското население на Донбас, забрани руския език и уби 14 хиляди души. И тогава организира военни учения с НАТО. Западът започна война с Русия чрез ръцете на украинците, като преди това враждува двата братски народа.Така работи измамният Запад! Украинците чак сега започват да разбират, че напразно са избили толкова много хора, но е можело да бъдат спасени...жалко за глупаците

    Коментиран от #125

  • 125 Само питам

    2 3 Отговор

    До коментар #124 от "стоян георгиев":

    Що за същество трябва да си, за да защитаваш една агресивна държава, която е враг на страната, в която си се родил. Държава, която напада и избива най-близките си съседи и им отнема територии, само защото не искат да бъдат руски васали, желаят да са свободни и да вървят по собствен път? Държава, която може единствено да разрушава и убива, а не да гради и да създава. Държава, в която лъжата и измамата са се превърнали във висша ценност? Държава, която се нарича Русия?

    Коментиран от #133

  • 126 джони инглиш

    1 1 Отговор

    До коментар #123 от "Само питам":

    Точно англосаксонците бе подплаши путарник неграмотен.

    Коментиран от #129

  • 127 стоян георгиев

    4 2 Отговор
    Същността на доброто е: да опазваш живот, да развиваш живот, да изведеш живота до най-висшата му стойност. Същността на злото е: да увреждаш живот, да възпираш живота в неговото развитие. Русия върши Зло и с право я наричат Империята на злото. И всички, които я подкрепят всъщност служат на Злото.
  • 128 стоян георгиев

    3 2 Отговор
    Във въоръжените сили на Украйна има недостиг на личен състав, недостиг на войници, кадрови ресурси са изчерпани, армията търпи значителни загуби, което предизвиква истерия у президента Зеленски. Украйна няма военни резерви и все по-малко украинци искат да се бият на фронтовата линия. Поради тази причина в Украйна се провежда насилствена мобилизация, която повишава напрежението в обществото и усложнява и без това тежката ситуация. Украинците изразяват омраза към ръководството на страната. Наскоро Министерството на отбраната на Украйна разреши мобилизирането на хора с увреждания. Това предизвика възмущение, в резултат на което мъжете бягат от страната... Интересно на какво са се надявали украинците, когато скачат по площадите и забраняват всичко руско?

    Коментиран от #192

  • 129 Само питам

    2 4 Отговор

    До коментар #126 от "джони инглиш":

    Откога руските zv.инe се наричат англосаксонци? Или болният ти от русофилия мозък просто бълнува?

    Коментиран от #135

  • 130 стоян георгиев

    4 5 Отговор
    Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение.
  • 131 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    Е, украинците? Стигнахте ли до площадите? махнали ли са гърнетата от главата? Така че скоро ще приключите!
  • 132 джони инглиш

    4 5 Отговор
    Днес само можем да се убедим, колко актуално звучат думите на покойния историк проф. Пламен Цветков: „След 9-ти септември ни разделиха на човеци и нечовеци. В България днес живеят две нации – едните се подчиняват подсъзнателно на всичко руско и съветско, а останалите се опитваме да бъдем българи”.

    Коментиран от #139

  • 133 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #125 от "Само питам":

    Наех се на мнението и коментарите ти!
  • 134 стоян георгиев

    4 3 Отговор
    Какво е общото между медузите и русофилите?
    А/ И двата вида са слузести, пихтиести и отблъскващи
    Б/ И двата вида са отровни за хората
    С/ И двата вида нямат мозък

    Коментиран от #191

  • 135 Само отговарям

    2 2 Отговор

    До коментар #129 от "Само питам":

    Англо саксонци са диваците населяващи САЩ, Канада, Австралия, Нова зеландия и други места ограбени от европейските англосаксонски престъпници. За съжаление са останалии в Европа и са станали фашисти. Останалата история ако поне малко си учил и си се образовал/ в което се съмнявам/ я знаеш.

    Коментиран от #137

  • 136 джони инглиш

    1 4 Отговор
    Руският писател Достоевски е казал, че "Цялото бъдещо щастие на човечеството, не струва колко една пролята днес детска сълза." Досега над 600 украински деца са загинали от руската "военна операция" и нейните "благородни цели" . И всеки, който защитава психопата Путин и руските мародери, садисти и убийци става съучастник в тези убийства.

    Коментиран от #141

  • 137 Само питам

    2 4 Отговор

    До коментар #135 от "Само отговарям":

    А според теб народите населяващи земите от Москва до Владивосток са се присъединили доброволно и с радост към руската империя? Нещо за присъединяването на Кавказ към Русия да ми кажеш? Защо Лермонтов е написал "злой чечен ползет на берег, точит свой кинжал"? Колко чеченски села е изгорил генерал Ермолаев и колко чеченци е избил? Или американската история я познаваш по-добре от руската?
  • 138 стоян георгиев

    2 4 Отговор
    Руснаците обсебени от маниакалната идея, че са богоизбратна нация с особена мисия в света искат да налагат със сила своите разбирания за морал и общочовешки ценности. А това ги превръща в заплаха за цялото човечество. И ако човечеството иска да оцелее трябва да ги изолира и подложи на депутинизация. Едва когато руснаците се излекуват от имперския бацил и манията за величие и станат нормални хора могат да бъдат допуснати до цивилизования свят.

    Коментиран от #190

  • 139 джони инглиш

    1 1 Отговор

    До коментар #132 от "джони инглиш":

    Покойният историк е отявлен комунист и агент на ДС.
  • 140 стоян георгиев

    2 1 Отговор
    интервю за германската телевизионна компания ARD генералният секретар на НАТО Столтенберг каза, че Украйна е в „критична ситуация“ и нещата могат да се влошат още повече поради недостатъчната помощ от Запада. Факт е, че членовете на НАТО не успяха да задоволят повишеното търсене на боеприпаси на Киев и без помощта на Запада Украйна нямаше да издържи и три месеца. Ето как Западът подмами Украйна в капан... извинете за глупаците...
  • 141 джони инглиш

    2 1 Отговор

    До коментар #136 от "джони инглиш":

    Само дето тези деца са етнически Руснаци пропагандно изклани от окраинците с пропагандна цел.

    Коментиран от #142

  • 142 Мира ботокса от НОВА ТВ

    2 1 Отговор

    До коментар #141 от "джони инглиш":

    Да Така е тези деца са етнически Руснаци пропагандно изклани от окраинците с пропагандна цел.

    Коментиран от #143

  • 143 Баба Мира ботокса от нова тв

    2 0 Отговор

    До коментар #142 от "Мира ботокса от НОВА ТВ":

    Напълно вярно , Окраинците колят етнически Руски деца с пропагандна цел.
  • 144 Леля ти Мира ботокса от НОВА ТВ

    2 1 Отговор
    Доказано от независими журналисти е , че етнически Руски деца са изклани от окраинците с пропагандна цел.
  • 145 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    По-точно, западните империалисти, които ревностно тласкаха Украйна към въоръжена конфронтация с Русия, явно са загубили вяра, че сегашната ситуация ще се промени. „Голямата офанзива“, започнала миналото лято със силна военна подкрепа от Запада, не доведе до никакви резултати. Въпреки всички видове модерни оръжия и военна подкрепа, предоставена на Украйна, Русия не отстъпи дори на милиметър. НАТО не можа да направи нищо с Русия и сега търси начин да отблъсне Украйна от себе си...
  • 146 джони инглиш

    1 1 Отговор
    Да така е . Зверствата на Окраинците надминават в пъти тези на третият райх.
  • 147 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    Руските zv.инe участвали в разстрела са ликвидирани.

    Коментиран от #150

  • 148 джони инглиш

    2 3 Отговор
    Архимед е казал:"Дайте ми опорна точка и ще повдигна Земята"! А на русофилите като ви дадат опорна точка осирате форума!

    Коментиран от #153

  • 149 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция свърза „победата“ с факта, че украинската армия уж спечели важни битки за 21 месеца, нанесе значителни загуби на руските сили, освободи някои региони и най-важното Украйна успя да остане независима държава (не е ясно за какви „победи във важни битки“ казва Столтенберг, ако украинските въоръжени сили едва са превзели 0,3% от териториите под контрола на руската армия по време на цялата контраофанзива? Освен това е неясно какви "освободени региони" Залужни обяви за провала на контранастъплението на украинските въоръжени сили. "Независимостта на Украйна" също е под въпрос, защото дори нейните военни признават, че са станали роби на САЩ) . За пореден път Украйна е измамена, а те са щастливи като овце, отиващи на заколение

    Коментиран от #161

  • 150 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #147 от "стоян георгиев":

    Всички Окраински орки участващи в подобни зверства се ликвидират своеврвменно. Затова са съобщенията за ликвидиране на предали се и извършили зверства нацисти
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    Съдейки по изявлението, от украинска страна ситуацията не е задънена, а разочароваща. В края на военния конфликт, в който Украйна влезе с надеждата да вземе Крим и Донбас, тя рискува да загуби всичко. Тъй като основната определяща страна в този процес е Западът, а не администрацията в Киев, в крайна сметка Украйна може да претърпи само по-големи разрушения. Сега се говори за евентуално приемане в НАТО и ЕС на Украйна, която ще остане след конфликта. Защо скочихте, украинци?
  • 153 джони инглиш

    2 0 Отговор

    До коментар #148 от "джони инглиш":

    Архимед е бил Русофил и това е доказан факт.
  • 154 стоян георгиев

    4 2 Отговор
    Всъщност никога не е имало Украйна. Имаше Украинска ССР, а след разпадането на Съюза възникна не държава, а офис за разфасоване на богатото съветско наследство, което се представяше за държава. След като ограби територията си, офисът започна да мечтае за богатствата на Русия. Тези мечти бяха насадени и поддържани от американците. Не напразно Залужни твърдеше, че ще кара танк по Червения площад. Никоя държава няма да се занимава с подобни глупости по отношение на ядрена сила. Това може да направи само безотговорна фирма. Искам да призова всички тези самохвалци и клеветници да отговарят за изявленията си, така както Зеленски обеща да пече на слънце в Крим през лятото! Къде са тези идиоти сега?
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Хахахаха

    2 3 Отговор
    Факти, пуснете видеото да видят хората, че в Крим голяма част вече чакат украинската армия обратно. А руските лидери в Крим и русия искат да разселват хората които подкрепят Украйна, да не живеят в Крим. Чуйте го сами.

  • 159 Предаващите се украинци

    1 1 Отговор
    стават все по-големи и по-големи групи!
    Крайно време си бе, това да се спре с няколко фейка!
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #149 от "стоян георгиев":

    ААма украйна не е ВЪрнала 0,3% на завзетите от русия територии,а е 50% на завзетите от русия територии.та не е 0,3%,а ти недей да броиш крим и Донецк....тях русия ги взе без война,а със зелени човечета.Войната ще е дълга и нивата ще се оре дъъъълго......да не те заболят пръстчетата да щракаш по компа....Тренирай ги със слагане на бг панти на врата и като Свалиш една врата 20пъти да видиш какъв фитнес ще си направиш,дедовото.......
  • 162 стоян георгиев

    4 1 Отговор
    Въоръжените сили на Украйна не разполагат с достатъчно оръжия, няма успех и на бойното поле, а „касапите“ принуждават войниците да се втурват към укрепените руски позиции, пише Al Mayadeen. Но всичко това е ясно само на военното командване на украинската армия, а не на Зеленски, поради което в Киев имаше очевидно разцепление. Зеленски отдавна живее в своя въображаем свят, където печели, а военните се страхуват да му докладват ситуацията такава, каквато е в действителност, от тук идват проблемите
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 РЕАЛИСТ

    1 1 Отговор
    Няма в мире по пропаднало, продажно и пошло от ватника и бегераба му гладен!
  • 165 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    Трябва да спрем демокрацията, за да спасим демокрацията“, каза Зеленски на седмичен телетон за набиране на средства. „Ако позволим на демокрацията да попречи на нашата борба за демокрация, рискуваме да загубим нашата демокрация.“ И милиарди сладки, сладки американски долари. И моята суперяхта в Дубай също... И за какво говоря? О, да, време е да отменим изборите, за да мога да остана президент за неопределено време.
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    Кеив три дня, что случилас!
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    Валери Залужни ръководи група недоволни военни и може да предизвика Зеленски. Всички други съперници за президент, участвали в изборите през 2019 г., са или в затвора, или в изгнание. Някои анализатори смятат, че Залужни може да замени Зеленски след неизбежни преговори с Москва. Преди година Зеленски официално въведе в действие решението на Съвета за национална сигурност и отбрана за невъзможността за водене на преговори с руския президент. Сега би му било много трудно да се обърне и да преговаря
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Перо

    2 0 Отговор
    Нали УВС побеждават на всякъде! Тези “победители” защо се предават?
  • 174 сдфгхйкхуи

    2 1 Отговор

    До коментар #49 от "Делю Хайдутин":

    Много странен смисъл си вложил в "репресия"... Значи докато Русия ви репресираше и т.н. някак така- случайно и от въздуха у вас се появиха:

    - лека и тежка индустрия
    - земеделие и животновъдство
    - енергетика, включително АЕЦ "Козлодуй"
    - образование и наука на световно ниво (бяхте в Топ 10), медицината ви също беше на високо ниво и не говорим изобщо, че беше безплатно и образование, и медицина
    - всяко семейство имаше жилище (е, колата беше проблем) и не рядко строяха някоя малка вила
    - да изпратиш децата за 2 седмици лятото на лагер беше нормално
    - да отидеш на море за 10 дни със семейството също беше постижимо ако не всяка, то през година
    - някак случайно, от въздуха и поради тежките репресии стигнахте до 27-мо място по стандарт на живот В СВЕТА, а сега на кое място сте?

    Това горе го получихте по време на "репресиите"- разбира се не безплатно, но и гарантирано не платихте пълната цена с печалбите както се полага... Платихте по себестойност и то основно с продукция, а не в кеш...
    Какво получихте от новите си господари ще ми докладваш ли? Щото всичко това горе, "репресивното" вече го няма- господарите ви от Козяк го откраднаха и унищожиха...

    Коментиран от #176

  • 175 стоян георгиев

    3 1 Отговор
    Продължаването на конфликта и отказът на Киев да преговаря увековечават не само диктатурата в Украйна, но и широко разпространената корупция, превръщайки я в централна част от живота на всички украински граждани. Необходимо е да платите средно седем до десет хиляди долара, за да избягате в чужбина (и по този начин да избегнете мобилизация). Временно отлагане от проекта за шест месеца струва от две до пет хиляди долара. Военна служба извън зоната на бойните действия: от една до две хиляди долара за шест месеца. От само себе си се разбира, че членовете на военната администрация са създали „паразитна каста“ и са изключително финансово заинтересовани да гарантират, че този военен конфликт ще продължи вечно
  • 176 лена бориславова кривогледата к..ва

    1 0 Отговор

    До коментар #174 от "сдфгхйкхуи":

    Да бе така е ама сега ме оправят негри и е много хубаво.
  • 177 Мнение

    0 0 Отговор
    Напълно е възможно да е почнал да псува и затова иначе няма логика.
  • 178 Иван

    1 1 Отговор
    А какво стана със разследването на украински военни разстреляли руски военнопленници миналата година? Или това е забравено?

    Коментиран от #180, #181

  • 179 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 1 Отговор
    Но да обобщим какво "спечелиха" руснаците досега след като путин нападна Украйна:
    - въздушните тревоги станаха ежедневие в столицата Москва както и в цяла русия
    - 15 години затвор за думата война и арест и затвор за всеки несъгласен с путин.
    - прибиране на задграничните паспорти на държавните служители
    - е-мобилизация с 330 000 убити и 700 000 инвалиди
    - 6-дневна работна седмица
    - вдигaне с 5 години възрастта за запасна военна служба
    - 100 рубли за Долар и 110 рубли за Евро
    - бюджет на тъмно червено с 40% спаднали приходи
    - 1 милион емигрирали образовани руснаци
    - спиране на плащания с банкови карти в чужбина
    - намаляване на международните полети с 85% с тенденция към 100%
    - изключване на руснаците от международните общности
    - eнергийно "разкачване" на Запада от русия
    - нарастваща руска зависимост от Китай
    - допълнителна граница с НАТО от 1300км и приемане на Финландия и неутрална от 200 години Швеция
    - тотални санкции за почти всичко за внос и износ към русия
    - блокиране на валутните резерви
    - конфискация на имущество на санкционираните
    - изтегляне от русия на водещите световни фирми
    - въоръжаване и помощи за Украйна за стотици милиарди долари
    - космическата програма на русия претърпя пълен провал след разбиването на модула Луна-25
    - след опит за преврат "Вагнер" се разпадна - Пригожин е убит - следва Суровикин ...
    - в страната назрява кървава и разрушителна гражданска война след която най-вероятно русия ще се разпадне‼️

    Коментиран от #182, #186

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Баба Мира ботокса от нова тв

    1 3 Отговор

    До коментар #179 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ами да обобщим:
    Русия увеличи територията си с 120 000 квадратни километра.
    Русия увеличи населението си с 12 милиона души
    Русия стана първата държава в света която си взе цяло море /Азовско/
    Русия увеличава своя БВП при безпрецедентни санкции
    Русия възобнови собственото си производство на храни
    Русия направи армията си най боеспособна в света
    Русия възобновява своята промишленост
    Русия възобнови работа в производства свързани с новите технологии.
    Русия възобнови производството на самолети за гражданската си авиация
    Русия усъвършенства и повиши производството си на оръжие
    Русия разработи производство на собствени дронове
    Русия възобнови космическата си програма
    Русия проверява на боен терен оръжия срещу НАТО.
    Русия унижи президенската институция на сащ използвайки за целта гротеска като Байдън /Най важният човек в саш, спасяван във стотици холивудски филми стана за посмесище
    Русия разруши хегемонията на САЩ
    Русия отслаби щатския долар
    Русия отслаби икономиката на ЕС Германия загуби пазар от 160 милиона души
    Русия направи Франция най голямата по територия държава в Еропа
    Русия показа на света истинското лице на дивият запад.
    Русия направи така , че великобритания си има за министър председател очевидна индийска маймуна / англетата го сложиха за да се подмажат на бившите си роби/ така Англия е тотално унижена.
    Русия възвърна православно славянските ценности
    Русия възвърна вярата в църквата и бог
    Русия вкара запада във ве по голяма д

    Коментиран от #183

  • 183 Мира ботокса от НОВА ТВ

    2 2 Отговор

    До коментар #182 от "Баба Мира ботокса от нова тв":

    Да обобщим Русия увеличи територията си с 120 000 квадратни километра.
    Русия увеличи населението си с 12 милиона души
    Русия стана първата държава в света която си взе цяло море /Азовско/
    Русия увеличава своя БВП при безпрецедентни санкции
    Русия възобнови собственото си производство на храни
    Русия направи армията си най боеспособна в света
    Русия възобновява своята промишленост
    Русия възобнови работа в производства свързани с новите технологии.
    Русия възобнови производството на самолети за гражданската си авиация
    Русия усъвършенства и повиши производството си на оръжие
    Русия разработи производство на собствени дронове
    Русия възобнови космическата си програма
    Русия проверява на боен терен оръжия срещу НАТО.
    Русия унижи президенската институция на сащ използвайки за целта гротеска като Байдън /Най важният човек в саш, спасяван във стотици холивудски филми стана за посмесище
    Русия разруши хегемонията на САЩ
    Русия отслаби щатския долар
    Русия отслаби икономиката на ЕС Германия загуби пазар от 160 милиона души
    Русия направи Франция най голямата по територия държава в Еропа
    Русия показа на света истинското лице на дивият запад.
    Русия направи така , че великобритания си има за министър председател очевидна индийска маймуна / англетата го сложиха за да се подмажат на бившите си роби/ така Англия е тотално унижена.
    Русия възвърна православно славянските ценности
    Русия възвърна вярата в църквата и бог
    Русия вкара запада във ве по голяма дългова
  • 184 Даже не ми стига мястото да обобщя

    2 1 Отговор
    Русия увеличи територията си с 120 000 квадратни километра.
    Русия увеличи населението си с 12 милиона души
    Русия стана първата държава в света която си взе цяло море /Азовско/
    Русия увеличава своя БВП при безпрецедентни санкции
    Русия възобнови собственото си производство на храни
    Русия направи армията си най боеспособна в света
    Русия възобновява своята промишленост
    Русия възобнови работа в производства свързани с новите технологии.
    Русия възобнови производството на самолети за гражданската си авиация
    Русия усъвършенства и повиши производството си на оръжие
    Русия разработи производство на собствени дронове
    Русия възобнови космическата си програма
    Русия проверява на боен терен оръжия срещу НАТО.
    Русия унижи президенската институция на сащ използвайки за целта гротеска като Байдън /Най важният човек в саш, спасяван във стотици холивудски филми стана за посмесище
    Русия разруши хегемонията на САЩ
    Русия отслаби щатския долар
    Русия отслаби икономиката на ЕС Германия загуби пазар от 160 милиона души
    Русия направи Франция най голямата по територия държава в Еропа
    Русия показа на света истинското лице на дивият запад.
    Русия направи така , че великобритания си има за министър председател очевидна индийска маймуна / англетата го сложиха за да се подмажат на бившите си роби/ така Англия е тотално унижена.
    Русия възвърна православно славянските ценности
    Русия възвърна вярата в църквата и бог
    Русия вкара запада във ве по голяма дългова спирала
    Р
  • 185 В.В.П

    0 0 Отговор
    Ребята, остана ли нещо от втарая освен леш и скрап!
  • 186 български интелектуалец

    1 0 Отговор

    До коментар #179 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Дано империята на злото Русия изчезне завинги от картата на света
  • 187 БЪЛГАРИН

    1 1 Отговор
    Украинци нищо друго не ви остава освен и вие да убивате руски терористи навсякаде по света
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Хммм

    0 0 Отговор

    До коментар #160 от "Хохол":

    Мрачна картина чертаеш. По-мрачна от сегашната.
  • 190 Хммм

    1 0 Отговор

    До коментар #138 от "стоян георгиев":

    Чакай сега. Руснаците искали да налагат своите морал и ценности и трябвало да ги изолираме. От друга страна ние виждаме че англосаксонците постоянно ни налагат техните си ценности. Няма ли и тях да изолираме? Определено не ми харесва тяхното ЛГБТ , и предпочитам нашите си кукери и сурвакари пред техните вещици по Хелоин.
  • 191 Хммм

    0 0 Отговор

    До коментар #134 от "стоян георгиев":

    Сигурен ли си че говориш за русофилите? Описанието ти е по-подходящо за Денков.
  • 192 Хммм

    0 0 Отговор

    До коментар #128 от "стоян георгиев":

    На какво са се надявали , на същото като нас да получат бананче
  • 193 ТъГаврев

    1 0 Отговор
    Ново явление е че укр масово се предават . Въпреки заварените танкове и заградените поделения л
    А хора няма . Време за опорката че руснаците разстрелвали пленници .

    Ако Русия убива пленниците си откъде има такива за размяна ?
  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Механик":

    Правильно.И който не живее по съвест ,Като Русия ,да бъде бит и е..,н
Новини по държави: