Last news in Fakti

31 Декември, 2023 09:30 1 968 97

България и Румъния ще се присъединят към Шенгенското пространство, започвайки от въздушните и морските граници

  • българия-
  • румъния-
  • шенген

През 2024 г. ще продължим да работим и за последващо отпадане на контрола по сухопътните граници, заяви Мария Габриел

България и Румъния ще се присъединят към Шенгенското пространство, започвайки от въздушните и морските граници - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съветът на ЕС потвърди късно вечерта на 30 декември, че България и Румъния ще се присъединят към Шенгенското пространство, започвайки от въздушните и морските граници .

Европейската комисия приветства взетото единодушно решение от Съвета за присъединяване на Румъния и България към Шенгенското пространство, като се започне с премахване на проверките по въздушните и морските граници, считано от март 2024 г, се посочва в съобщение на Европейската комисия.

Присъединяването на тези държави ще стимулира пътуването, търговията и туризма и допълнително ще подсили вътрешния пазар. Обсъжданията относно допълнително решение за премахване на проверките по сухопътните граници ще продължат през 2024 г. Едно разширено Шенгенско пространство ще направи Европейския съюз по-силен — както във вътрешен, така и в глобален план, пише в съобщението на Европейската комисия.

Председателят Фон дер Лайен е заявила, че това е исторически момент за България и Румъния. Както и ден за голяма гордост за румънските и българските граждани. "От месец март те ще могат да преминават свободно вътрешните морски и въздушни граници, без да бъдат подлагани на гранични проверки. Това е много голяма стъпка напред както за двете държави, така и за Шенгенското пространство като цяло. Поздравления за България и Румъния: това огромно постижение е възможно благодарение на вашата усърдна работа, отдаденост и упоритост. Благодарение на вас Шенгенското пространство ще стане още по-силно в полза на всички граждани на ЕС", посочва Фон дер Лайен.

През 2011 г. Комисията за първи път потвърди, че както България, така и Румъния са готови да станат част от Шенгенското пространство без проверки по вътрешните граници. Оттогава България и Румъния продължават да доказват, че изпълняват условията за ставане на член на Шенгенското пространство. Това отново бе потвърдено от три мисии за установяване на фактите, проведени на българските и румънските външни граници през 2022 г. и 2023 г. Комисията започна също пилотни проекти с Румъния и България през март 2023 г., за да укрепи управлението на външните граници, засили сътрудничеството със съседните държави и осигури бързи процедури за предоставяне на убежище и за връщане, се припомня в съобщението.

Шенгенското пространство също е готово да приветства България и Румъния. През последното десетилетие ЕС работи за укрепване на архитектурата, която защитава пространството без проверки по вътрешните граници. Въведени бяха редица мерки в областта на сигурността и полицейското и съдебното сътрудничество, за да се гарантира, че ЕС продължава да бъде силен пред заплахите за сигурността. Шенгенското пространство вече се подпомага и от нов модел на управление, нов механизъм за оценка и годишен цикъл на докладване и наблюдение. Благодарение на съвместните усилия, положени през последните години, Шенгенското пространство е по-силно и по-устойчиво, пише още в съобщението.

Това девето разширяване на Шенгенското пространство едновременно потвърждава и засилва взаимното доверие и единството между държавите членки - елементи на които пространството се основава - и ще допринесе за постигането на напредък по този изключително важен проект. То ще направи Съюза по-силен чрез засилена защита на общите ни външни граници и ефективно полицейско сътрудничество, по-проспериращ посредством премахване на загубата на време при чакане по границите и улесняване на контактите между хората и предприятията, както и по-привлекателен чрез значително разширяване на най-голямото в света общо пространство без вътрешни гранични проверки, допълват от Европейската комисия.

Следващи стъпки

Обсъжданията относно дата за евентуално премахване на проверките на лицата по вътрешните сухопътни граници ще продължат през 2024 г., като решение на Съвета по този въпрос се очаква да бъде взето в разумен срок.

За да се помогне на България и Румъния да защитават външните граници на Съюза, ще продължат да бъдат предоставяни значителна финансова подкрепа и помощ от Европейската агенция за гранична и брегова охрана (Frontex). Същевременно разработените от България и Румъния пилотни проекти по външните граници доказаха, че са ефективни, и следва да бъдат превърнати в по-структурни договорености.

България не приема допълнителни условия, свързани с бежанци от Сирия и Афганистан

За отпадането на контрола по въздушните и морските граници съобщиха късно снощи и от пресслужбата на Министерския съвет.

Противно на разпространената дезинформация през последните дни, България не приема допълнителни условия, свързани с бежанци от Сирия и Афганистан. България поема ангажимент да работи съвместно с Австрия и Румъния за ограничаване на вторичните движения в изпълнение на европейското законодателство. Това включва и стриктно прилагане на Регламента Дъблин и приемане обратно на лица, регистрирани като търсещи международна закрила в България и за които България е отговорна. Това задължение по Регламента Дъблин се прилага пряко във всяка държава членка от 2013 г. насам и е свързано с правилото за отговорността на държавата на първо влизане в ЕС. Ангажиментът, който се поема, е за засилено сътрудничество с ускорени темпове на работа и без излишни формалности. България няма и не може да приема лица, за които не е отговорна, уточняват от Министерския съвет.

През 2024 г. ще продължим да работим и за последващо отпадане на контрола по сухопътните граници, заяви Мария Габриел

"С България и Румъния Шенгенското пространство стана по-силно", заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел по повод единодушното решение от 30 декември 2023 г. късно вечерта на Съвета на Европейския съюз за присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство с отпадане на контрола по вътрешните въздушни и морски граници от 31 март 2024 г.

„В дипломацията се казва, че добър компромис е този, в който и двете страни не са доволни изцяло. Вярвам, че преговори водени от защита на националния интерес, не можеха да имат различен резултат. Нека направим така, че с взаимно доверие и общи действия, 2024 г. да бъде водена от общоевропейския интерес. С приемането на сегашното Решение на Съвета на ЕС, България става пълноправен член на Шенгенското пространство с поетапно отпадане на контрола по различните видове граници - от края на март 2024 г. ще отпадне контрола по въздушните и морски граници. През 2024 г. ще продължим да работим заедно и за последващо отпадане на контрола по сухопътните граници“, допълни Мария Габриел.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Майна

    55 4 Отговор
    Лайнер ви поздрави, ха ха ха.
    Какво уважение, а...
    Ама вие си мълчете!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БТБА

    63 3 Отговор
    а защо илюстровате с окраински паспорт? кой пътува с него - бай булгар, или бай роман?

    Коментиран от #90

  • 5 Хасковски каунь

    41 4 Отговор
    Започва сапунисването. От 24г - бръсним.
    Кажи ми, кажи, бедний народе,
    кой те в таз рабска люлка люлее?
    Тоз ли, що спасителят прободе
    на кръстът нявга зверски в ребрата,
    или тоз, що толкоз годин ти пее:
    „Търпи, и ще си спасиш душата?

    Коментиран от #71

  • 6 Уса

    41 6 Отговор
    И ще плати с едно голямо поредно нагаъзване може би последното,защото ще започне изчезването на българите
  • 7 БСП ЗЛО КОМУНДЕ

    13 21 Отговор
    С кръвясъл поглед посрещнах това решение
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Майна

    42 5 Отговор
    Радев, кво ще кажеш за приемането на емигрантите?
    Точно това искам да чуя..!
    Как Орбан може да затвори границите си?!
    Що не кажеш това!

    Коментиран от #15, #32, #46

  • 10 Пич

    47 4 Отговор
    Допускането по въздух , си е чист въздух !!! Но от нашите политици , вместо с мозък - с въздух , толкова!!!
  • 11 Реалност

    47 4 Отговор
    Нагледен пример, какво става когато имаш мекотели за политици. Срам.
  • 12 Хасковски каунь

    31 0 Отговор
    Прочетете " Елегия" . Ще разберете защо Ботев е велик
  • 13 зелен петел

    41 5 Отговор
    България и Румъния ще се присъединят към Шенгенското пространство на Куково лято!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Българин

    10 21 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    Радьев преговаря надгробното слово за довечера, зает е.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хасковски каунь

    30 2 Отговор
    Нека продължа с Ботев:
    А бедният роб търпи, и ние
    без срам, без укор, броиме време,
    откак е в хомот нашата шия,
    откак окови влачи народа,
    броим, и с вяра в туй скотско племе
    чакаме и ний ред за свобода!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 До "журналистите"

    40 2 Отговор
    Къде сте скъпи "журналисти", да припомните речите на онзи дето се изявява като премиер, как нямаше да подписваме друго освен пълно присъединяване?
  • 21 Мъжа на урсула

    38 3 Отговор
    Страхотен ,,успех,,
    Сега и новите 6000 ,,българи,, ще пощипват българките.
    А българина ще ,,празнува,, Нова година с пари назаем от Изикредит и ще се снима пред старата S-класа за фейсбука.
    Какво друго да очакваме от стадо, чиито идол е хераковски неограмотен простак
  • 22 ккк

    30 4 Отговор
    да срещу хиляди бежанци и след няколко години плюс другите дето са си тук и електората на Шиши и се чудете защо ще ни управляват такива като него
  • 23 Къде

    31 7 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Е Шенген, единствено което е прието, че всички амуджи влезли в европа през България, ще се връщат тук! И какво общо тука има митрофанова, моча и тн. Или за това ви плащат, за това ще пишете?
  • 24 Майна

    16 7 Отговор
    Радев, благодарим ти за Промяната!
    Каза си го и ни я ДОВЕДЕ!
    Ама това не знам кой истински български генерал би го сторил.
    Не отчетохме ,че ти си ПЕНТАГОНСКИ
    Отличник на Пентагона!
    ,,Винаги в синергия ред на САЩ!,,( твои думи, Триморецо)
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 РЕАЛИСТ

    21 2 Отговор
    България и Румъния винаги са били смятани за втора ръка хора от Запада. Не ни приеха заедно с Вишеградската четворка в ЕС. При Брекзит плашеха с нас Острова и те излязоха за да не идват българи и румънци. Като отпадна ограничението за работа ето това се случи:
    Председателят на комисията по вътрешни работи в британския Парламент Кийт Вац посети летището „Лутън” край Лондон сутринта на 1 януари 2014 г., за да брои пристигащите във Великобритания българи и румънци след отпадането на трудовите ограничения.

    Коментиран от #51

  • 27 БеГемот

    20 0 Отговор
    Десета категория хора....
  • 28 Майна

    18 6 Отговор
    Радев, що не се откажеш от посещение на Виенската филхармония?!
    В знак на протест срещу този позорен ,,въздушен Шенген,, и недопустимите му условия..
    Пак нямаш ,,правомощие,, ,а..
    Кой ти даде ПРАВОМОЩИЕ , бе..?!
    Чий служител си ТИ?!

    Коментиран от #40

  • 29 нннн

    31 0 Отговор
    Разбрахме, че ще влезем капково-въздушно в Шенген. Информирайте ни за тaлибaнитe, които ще внесем. 6 000 на месец или на година ще бъдат? Да не е на седмица?
  • 30 Гръч

    23 1 Отговор
    По въздух и вода ще ни доставят тарамбуките.За тях е шенгена а не за българите,които и в момента пътуваме свободно в Европа.Когато се напълним с терористи ще пътуваме свободно ама друг път
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Прав

    25 1 Отговор
    Поредното унижение за жалкото нещо останало от бившата държава България под ръководството на евро-атлантическите изтривалки пред посолствата на началниците. Ние ще сме Руандата на Европа.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Да вече сме в Шенген

    19 0 Отговор
    С хиляди талибани който да издържаме не стигат украйнци а сега и талибани честито ви Българи новата ви година

    Коментиран от #43

  • 37 Иди@ти от Факти

    25 1 Отговор
    Защо ни Обработвате с Укрински паспорт, а визирате България!
    Укрия, или България ще влиза в Шенген!
    Колко ви плащат от сглобката за да манипулирате обществото!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 УСА боклук

    14 0 Отговор
    Не е само ППДБ ! Къде е БОКО, ШИШИ–БИШИ ???
    Те гласували ли са за това?
  • 40 Бмх

    11 2 Отговор

    До коментар #28 от "Майна":

    Стига яди члена на Радев

    Коментиран от #52

  • 41 ОСТАФКА ТОТАЛНА...

    5 0 Отговор
    НА БФС....САМО РЪЧЕН БАГАЖ
  • 42 Не е фейк,

    18 0 Отговор

    До коментар #31 от "Да кажа":

    и не са 6000,това е само първата партида!
  • 43 @@@

    20 0 Отговор

    До коментар #36 от "Да вече сме в Шенген":

    Освен 6ООО талибани, в България ще дойдат още поне по 8-10 човека от огромните им фамилии и може да се окаже, че ще трябва да се грижим не за 6ООО, а за 6О ООО хиляди, които Австрийските ф@шисти са ни подарили!

    Коментиран от #79, #96

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Мутата

    17 0 Отговор
    Що не си го наврете тоя Шенген между подопашните бузи.
  • 46 По време на служебните правителства на

    3 11 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    Мунчо,в България влязоха над 20 000 хиляди мигранти.
  • 47 Факт

    2 12 Отговор
    Браво така или имаче сухопътните граници нямат голямо значение никой не ходи до Испания например с кола.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Това е безспорен

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Да кажа":

    Факт.
  • 50 Ти на това успех ли казваш бе подлого

    19 0 Отговор

    До коментар #31 от "Да кажа":

    Жълтопаветник проскубан
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 оня с х.я

    8 0 Отговор

    До коментар #40 от "Бмх":

    Кат не щеш на Радев,па яж моя.

    Коментиран от #56

  • 53 Споко

    11 1 Отговор
    Русия пак ще ни освободи. Педерастията е вредна за вашето здраве
  • 54 Да да

    14 0 Отговор
    Измамниците ни сглобиха.
  • 55 Буха ха

    14 0 Отговор
    Ще станем свидетели на битки между укри, талибани и наши ромляни.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ОНЗИ

    7 0 Отговор

    До коментар #25 от "Румен Решетников":

    По скороНова година ще си я караш в Максуда,царр Вулл скъсан.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Реплика

    14 2 Отговор

    До коментар #31 от "Да кажа":

    Не знам кой и какви слухове разпространява,но знам,че няма полу бременна жена,както и полу Шенген.
  • 60 Пешо от панелката

    15 0 Отговор
    По река Места с кану до Гърция, урааааа, няма да чакаме на границата
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Европа

    15 1 Отговор
    Утре ще нареди да правим и украинските поселения,да ги обгрижвам и да ги храним.
    Естествено,без задължения те да работят.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Миндю

    18 1 Отговор
    Бибенков и Габриел Неделчева се уакаха за Шенген! Бежанците да се натаняват в Банкя при Толупа!
  • 65 Българин

    13 1 Отговор
    Плюс бежанци-терористи.Честито българи.Правителството ни пороби.
  • 66 Бмх

    2 1 Отговор

    До коментар #63 от "оня с х.я":

    Това ли измисли простата ти кратуна?

    Коментиран от #89

  • 67 М3 голд

    19 2 Отговор
    Дълга статия, пълни глупости! Затворени са сухопътните граници за свободно движение. Мигрантите да останат при нас - това е целта им. И нашите будали подписват. Срамота!
  • 68 Пенчо

    18 1 Отговор
    Такава демагогия и пропаганда нямаше и при комунистите !? Смятайте докъде сме я докарали!
  • 69 Минаващ

    16 2 Отговор
    Редакторите, сменете снимката!
    Ставате смешни с този украински паспорт!
  • 70 Коментар # 21 мъжът на урсула

    10 1 Отговор
    Не се притеснявай, " новите българи" ще "пощипват " не само българките, защото обичат да пощипват и мъже.
  • 71 кап. Петко Войвода

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Хасковски каунь":

    НАКАЗАТЕЛЕН ЗАКОН

    1) АКО НЯКОЙ, БИЛ ВОЙВОДА, БИЛ ЧЛЕН НА КОМИТЕТА, БИЛ ВЪНКАШЕН, БИЛ КОЙ БИЛ, ДРЪЗНЕ ДА ИЗДАДЕ НЕЩО НА НЕПРИЯТЕЛЯТ НИ, ЩЕ СЕ НАКАЖЕ СЪС СМЪРТ.

    2) АКО НЯКОЙ ОТ ВЛИЯТЕЛНИТЕ БЪЛГАРИ ИЛИ ВОЙВОДА, ПОДКУПЕН ОТ ЧУЖДО ПРАВИТЕЛСТВО ИЛИ ОТ ДРУГО ЧАСТНО ЛИЦЕ, ПОИСКА ДА НИ ПРЕЧИ В РАБОТИТЕ ПОД КАКЪВТО НАЧИН И ДА БИЛО, ТАКЪВ ЩЕ СЕ СЧИТА ЗА НЕПРИЯТЕЛ И ЩЕ СЕ НАКАЗВА СЪС СМЪРТ.

    3) АКО НЯКОЙ ПРЕЗРЕ И ОТХВЪРЛИ ПРЕДНАЧЕРТАНАТА ДЪРЖАВНА СИСТЕМА “ДЕМОКРАТСКА РЕПУБЛИКА” И СЪСТАВИ ПАРТИИ ЗА ДЕСПОТСКО-ТИРАНСКА ИЛИ КОНСТИТУЦИОННА СИСТЕМА, ТО И ТАКВИЗИ ЩЕ СЕ СЧИТАТ ЗА НЕПРИЯТЕЛИ НА ОТЕЧЕСТВОТО НИ И ЩЕ СЕ НАКАЗВАТ СЪС СМЪРТ.

    4) АКО НЯКОЙ НЕ ПРИПОЗНАЙ ЦЕНТРАЛНИЯТ РЕВОЛЮЦИОНЕН БЪЛГАРСКИ КОМИТЕТ И ПОИСКА ДА СЕ ОПИТА ПО СВОЯ ГЛАВА ДА ПОДИГНЕ БУНТ, ТО ЗА ПРЪВ ПЪТ ЩЕ МУ СЕ КАЖЕ, НО АКО И ТО НЕ ПОМОГНЕ, ЩЕ СЕ НАКАЖЕ СЪС СМЪРТ.

    ИЗ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ: “НАРЕДА НА РАБОТНИЦИТЕ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД”"
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Майна

    2 1 Отговор

    До коментар #61 от "Коментар #9 майна":

    Хм, аз бях наивник , който му повярва на вдигнатия юмрук!
    Аз ,бях наивник..
    Той подписа осъждането на Русия като агресор, Той подписа в Румъния , че Русия неправомерно е ,,окупирала,, Крим !
    Не гласувах за него за втория мандат!
    Предателите и особено ,,троянските,, коне заслужават ..ДРУГО!
  • 75 Циник

    11 0 Отговор
    Никога не сме имали проблеми да пътуваме в Европа по въздух; проверките отнемат секунди, а със скениране на паспорт минаваш без никакви опашки. Това са бисери за свинете. Шенген е важен за камионите, които чакат с часове. Ама поне ще си имаме свежи афганистанци...
  • 76 Минаващ

    11 0 Отговор
    Реално Австрия постигна своето.
    Ще ни върне тези Авганистанци и сирийци, които са влезнали през нашите центрове за бежанци, а ние удобно сме ги пуснали да пътуват към тях.
    Търговията, което е основното перо даващо предимство от шенген на границата ще чака някога в бъдещо, няма определена дата и срок, това да се случи.
    Румъния все пак има предимство с пристанище в Констанца, част от търговския поток ще мине от там, ние пак ще махаме от брега.
    И в заключение, с кое точно да се гордее, както ни съветва Фон дер Лайен и Габриел, това че сме втора ръка европейци?!
  • 77 Lоста

    5 0 Отговор
    На едни от най-срамните страници в българската история, под заглавието “Нег0дници” ще стоят имената на Боко , Денков , Петков, Пеевски и Габриел.
  • 78 Браво и успех

    2 9 Отговор
    за следващия етап. Австрия също се е присъединила поетапно. Нищо страшно, в разумен срок влизаме и по сухопътните граници. За сведения на отрицателите, връщат ни 6000 легални бежанци, които са поискали убежище в България. Според Дъблинското споразумение е правилно да са при нас. Реват против Шенген, тези които печелят от трафика на хора; всички рашисти, активирани от Митрофанова. Но нямат нищо против да ходят в Германия да точат тяхната социална система.

    Коментиран от #82, #84

  • 79 Да кажа

    1 6 Отговор

    До коментар #43 от "@@@":

    Абре вий копейките за кво ревете за имигрантите бре За вожда ви костя българия е последното което го интересува . Много мъка последно време за майкопродавците бсп и възраждане мачкат ги всеки ден бавно но сигурно И кауша не е далеч за него

    Коментиран от #87

  • 80 Пепи

    5 0 Отговор
    Не зареждам на зелени бензиностанции и не купувам стоки от бракувани Германци.
  • 81 Смех

    1 1 Отговор
    Руснаците пълни с удмурти за имигрантите в БъГъ се разтравожили
  • 82 Пепи

    3 0 Отговор

    До коментар #78 от "Браво и успех":

    Според Дъблинското споразумение мигрантите трябва да остават в държавата където са преминали външна граница на ЕС. Демек всичките са наши. Или искаш да кажеш че не им харесва в Австрия и се връщат тук.
  • 83 Поредната измама

    6 0 Отговор
    В сила от 1 април?! Алооооо, тая па откъде пръкна . Дори бай Тошо не е обещавал ,... Че от Великден ще прави хляба безплатен, или,.... От Коледа ще забрани правене на бебета по класическа технология. Кви са тия бе? Либерални комунисти? Като фащ?
  • 84 Хахахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #78 от "Браво и успех":

    Дори да ни върнат което не вярвам Не означава че ще останат и ще получат Azil (убежище) у нас Процедурата е Ввръщат ги в лагера там се разглеждат молбите им за убежище От тях почти никой не отговаря на условията за политическо убежище И до един са икономически имигранти И ще бъдат върнати .При нас няма безплатни квартири и пари за което тези хора главно са дошли.Почти никой от тях няма да иска да стои дълго у нас
  • 85 Откъсънджъри

    6 0 Отговор
    Гербаджийската патица до сега веднъж не е казала нещо умно. Този французин е или много грозен или много глупав, че я взел за жена.
  • 86 Що не написал драскачев

    1 1 Отговор
    Колко кюмурчета чакат да тръгнат пеша за Рим? Те за това нема да пуснат никога.
  • 87 Костя

    2 2 Отговор

    До коментар #79 от "Да кажа":

    Аз като стана министър прецедател ,ще ви вкарам в Русген и ще ходите свободно до Сибир
  • 88 дядо поп

    7 0 Отговор
    България и Румъния в измисления въздушен и морски Шенген , а на снимката , сексработничка се чекира с Украинско тескере!
  • 89 оня с х.я

    1 1 Отговор

    До коментар #66 от "Бмх":

    Май простака си ти,недо клаатен 3топалафф козяшки троллее.
  • 90 Посредник за платен БГ-паспорт

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "БТБА":

    Може това да е 2-риян или 3-тия почетен паспорт на камарад Мария Неделчева - Габриел?! Или на БКП-номенклатурното ГРУ-агентурно обучено в Русия руско троянско тагаре в недрата на ЕС и НАТО?! Или на шефа на Брендо-Фарма в Украйна?!
  • 91 Луд

    0 0 Отговор
    Днес завод за полупроводници , а утри за цели проводници.
    Те така зазаха и преди 11 години че сме готови за шенген ,ама друг път.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Обяснете изборът на снимка!

    0 0 Отговор
    За илюстриране на статията на уважаемите си читатели! Титулувате се като една от най-четените медии в България, нали така? Доколкото заглавието ви е: "България и Румъния ще се присъединят към Шенгенското пространство...", как настоящото изображение има връзка със съдържанието? Нито Украйна е в ЕС, нито ще се присъединява към Шенген! Нова Година идва, бъдете професионалисти поне днес!
  • 96 Залужни

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "@@@":

    Тамън тагарето ще може да ги мобилизира и изпрати на фронта в Украйна!
  • 97 ФБР

    0 0 Отговор
    " Умна " герберска голяма бяла птица , а кога ща отпаднат и сухопътните граници !