Last news in Fakti

31 Декември, 2023 14:24 3 588 110

"Глад за свобода": протестите в Сърбия не спират

  • сърбия-
  • косово-
  • алексадър вучич-
  • белград

Мнозина наблюдатели подозират, че Вучич ще изпрати "знак на добра воля" към ЕС и ще позволи повторен вот в Белград, мнозина се опасяват, че ще последва поредната изборна измама

"Глад за свобода": протестите в Сърбия не спират - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сърбия не може да намери покой: демонстрантите обвиняват управляващата партия на президента Александър Вучич в изборни измами и настояват за провеждане на нови избори. Вучич пък обвинява Запада за протестите.

"Ще продължа да идвам, въпреки празничните дни", казва студентка, която си проправя път през множеството в центъра на сръбската столица Белград. В петък много демонстранти си бяха донесли спални чували и одеяла. Предвижда се пътната блокада да продължи 24 часа до големия протест тази събота. "Искаме верни избирателни списъци и нови избори при справедливи условия. Надявам се и че много повече хора ще излязат на улицата", казва още студентката пред ДВ.

Повече от съмнително е обаче, че тези желания ще бъдат изпълнени. Въпреки че в Белград всеки ден има протести, огромното мнозинство от хората в сръбската столица си остават у дома. Малцина вярват, че протестите могат да променят каквото и да е.

"Глад за свобода"

"Изборите са приключили за 99% от хората", казва и политологът Бобан Стоянович. Хората се подготвят за новогодишната вечер и православната Коледа, която в Сърбия се отбелязва в началото на януари.

Проевропейският опозиционен алианс "Сърбия срещу насилието", който стана втора политическа сила на изборите на 17 декември, все още се опитва да събуди обществения интерес, включително чрез драстични средства.

Седем политици обявиха, че започват гладна стачка. Някои от тях трябваше да я прекратят по здравословни причини. Мариника Тепич, едно от най-известните лица на опозицията, издържа най-дълго. На гладувалата 12 дни жена ѝ бяха направени няколко интравенозни вливания. "Просто съм гладна за свобода и справедливост", обяснява тя.

Призиви за нови избори

Особено Белград не може да се успокои. Управляващата Сръбска прогресивна партия на всесилния президент Александър Вучич спечели поредната голяма победа. Опозицията твърди, че това е станало чрез измама и призова за нови избори.

Основният въпрос е важният символичен вот в столицата Белград. Там Сръбска прогресивна партия и съуправляващите с нея социалисти получиха точно половината от 110-те места. Те се нуждаят от подкрепата на само още един представител, за да продължат да управляват.

Възможен коалиционен партньор е противоречивият лекар и теоретик на конспирацията Бранимир Несторович, който беше истинската изненада на изборите. Неговото движение "Ние - глас от народа" се пребори за шест места в Белград.

Десетки хиляди "фантомни гласоподаватели"?

"Убедени сме, че изборите в Белград са били фалшифицирани", казва Раса Неделков, програмен директор на мониторинговата мисия на Центъра за изследвания, прозрачност и отговорност (ЦИПО). Става въпрос за купуване на гласове, натиск върху избирателите, но най-вече за масово фалшифициране на избирателните списъци, коментира Неделков пред белградския седмичник "Време".

Така например организацията му съобщава, че в един апартамент с площ от 58 кв.м. в Белград са били регистрирани 40 избиратели. А подобните случаи са много. Опозицията твърди, че за парламентарните и местни избори на 17 декември в Белград са били докарани десетки хиляди избиратели от други градове, както и от Република Сръбска в Босна, за да се осигури победата на Сръбската прогресивна партия на Вучич.

"Имаше десетки хиляди от тези "фантомни гласоподаватели", които дори не живеят в Белград. Една трета от тях всъщност гласуваха и по този начин оказаха решаващо влияние върху резултата", казва и източник на ДВ от избирателната комисия в сръбската столица.

Сръбското законодателство допуска гражданите да се пререгистрират и да могат незабавно да гласуват на новия си адрес. Фалшивите адреси са в компетентността на полицията и прокуратурата.

Сръбски "Майдан"?

Опозицията обвинява сръбската съдебна система, че не е независима. Подобно на по-голямата част от медиите, държавните и общинските работодатели и олигарсите, тя също е дълбоко свързана с Александър Вучич.

Президентът управлява Сърбия с желязна ръка вече 12 години. В почти ежедневните си телевизионни монолози той говори за икономически успехи, като омаловажава опозицията и малкото останали критични медии в страната. Вучич обвинява опозиционните сили, че искали да дестабилизират Сърбия - кампания, подкрепяна от западните държави. Близките до него таблоиди пък твърдят, че опозицията планирала "цветна революция", "Майдан" - като този в Украйна от 2014 година. Германия е основният заподозрян, че стои зад протестите.

"Успехът ще изисква синергията на три фактора - сплотеността на опозицията, енергията и постоянството на демонстрациите и натиска от чужбина върху Вучич", коментира преподавателят в Белградския факултет по политически науки Зоран Стоилкович. В момента обаче ситуацията не изглежда такава.

Мнозина наблюдатели подозират, че Вучич ще изпрати "знак на добра воля" към ЕС и ще позволи повторен вот в Белград. Мнозина се опасяват, че ще последва поредната изборна измама.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мани

    75 6 Отговор
    Го тоя глад за свобода, че нема връщане назад 🙂
  • 3 Кокошката🐔🐔🐔

    90 6 Отговор
    И сръбските студенти, също като българските, ще бъдат употребени без дори да разберат.
  • 4 И в Сърбия като в Русия и у нас!

    12 52 Отговор
    Робията е по-важна от свободата!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Цбнхь

    71 5 Отговор
    Пак НПО
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ВУЧИЧ СИ ОТИВА

    11 59 Отговор
    И Путин нема да го отърве.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гост

    86 10 Отговор
    Сърби,не се подавайте на провокации.Искат и на вас да ви спретнат"майдан".Забравихте ли ,че преди 30години "свободния свят"ви раздели и бомбардира или паметта е къса.

    Коментиран от #105

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ТрампЛин

    46 8 Отговор
    Вагнер в момента са заети в Африка, но вярвайте ми, ще дойдат!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Калпазанин

    58 3 Отговор
    А некой прочете ли нещо за протести в Германия, нема и да прочетете докато властта цензурира всичко. Я дайте и бройките на стачкуващите в Сърбия досущ като в Турция 2000 платени с тенджери и тигани и тези в западна Европа. Киберсзмс и безнаказаността и след чувството за безнаказаност води до това. Анархия
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Каква свобода са

    53 3 Отговор
    организирани протести от НПО-тата на оня нещастник зад океана?
  • 17 Варненец

    5 46 Отговор
    Днес явно е имало 13-та заплата от мутрафанката. Рашкия трол с 20-те сим карти, се активизирал яко.
  • 18 Новичок

    24 4 Отговор

    До коментар #13 от "Варненец":

    Галя там ли работи???

    Коментиран от #29

  • 19 3.14К

    52 7 Отговор
    Протестиращите в щатите имаха същите обвинения и ги обявиха за терористи и метежници. В Сърбия същите са борци за "демокрация и свобода"! На кой да се вярва?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Софийски

    11 35 Отговор
    Дори и сърбетата не искат руския ботуш
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 отегчен

    4 18 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Не преписвай собствените си грехове на другите. Ако на теб съвестта ти е гузна, това си е твой проблем.
  • 24 Ако искат

    20 4 Отговор
    сърбите да се оправят,властите да направят като на площад Тя нън мън!Иначе ще вземат примера на България!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Я го знам !

    46 7 Отговор
    Протести грънци.Събрала се една пасмина от наркомани и малолетни келеши.Всичко се спонсорира от Говедария.
  • 27 Справедлив

    34 4 Отговор
    Еврогейския съюз и американо са най големите подстрекатели .
  • 28 Реплика

    31 2 Отговор
    Ако правителството на Сърбия приложи същите санкции като правителството на Канада по отношение на ,,Конвоя на свободата" протестите ще приключат на момента.
  • 29 Варненец

    4 24 Отговор

    До коментар #18 от "Новичок":

    Не, копейкин, гумен, курнела и галевата работят там, за мутрафанова.
  • 30 Абе копейкин не знам

    39 4 Отговор

    До коментар #9 от "Мдааа":

    Но затова пък националните предатели ПП и ДБ ги чух в записите как продават България на посолството на САЩ! В нормална държава, националното предателство, е едно от най големите престъпления!

    Коментиран от #36

  • 31 Урюрвкос

    18 2 Отговор
    Янукович получи гаранции от Щайнмайер че ако не пипа протестиращите ще има справедливи (незаконни) избори и резултата го знаем. Вучич може да настъпе пак мотиката.

    Коментиран от #37

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 А50

    29 2 Отговор
    Ако са готови да получат хиляди мигранти и да съсипят икономиката си значи са готови да получат свобода в строгите рамки на бюрократите в ЕС.А Наздраве братя сръбе и умната
  • 36 Проруските предатели

    4 27 Отговор

    До коментар #30 от "Абе копейкин не знам":

    наричат у нас всеки предател, който не е на тяхната, защото те самите са такива!

    Коментиран от #39, #41, #48

  • 37 Сократ

    20 4 Отговор

    До коментар #31 от "Урюрвкос":

    Вучич, за разлика от корумпето янукович, гледа и мисли.

    Коментиран от #50

  • 38 Хлъц

    36 4 Отговор
    Истината се крие в краткото изречение..Мнозинството е останало в домовете си! ..Англосакса е стартирал пореден Мегдан.Ако стане,стане! Да монтират някой клоун- тип Зелен,и през него прозападна сглобка.Успеят ли, ще има покана за ЕС,но през задължително..първо в Отанчо,след това,ако слушкате,ако си продадете цялата промишленост,селско стопанство,ако ви превземем търговията с вериги,тока,водата- заповядайте! Тази хищна с ган,дори не търси нещо различно.Една и съща схема навсякъде.Но ще ударят на камък.Все още огромен брой сърби от онова поколение,което помни бомбените килими и ракети в центъра на Белград,са живи и здрави.
  • 39 Абе ти от

    12 8 Отговор

    До коментар #36 от "Проруските предатели":

    ползваш лъжите на националните предатели на България ПП и ДБ? Я мислех вече за марсиански ще свирите, а вие още сте на старите тапотии!
  • 40 Вероятно

    23 3 Отговор
    Трябва да изритаме онези от Козяк, за да не ни командват...
  • 41 Ко им е проруското

    24 4 Отговор

    До коментар #36 от "Проруските предатели":

    на националните предатели ПП и ДБ? Нали ги чухме как продават България на посолството на САЩ.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Факт

    1 6 Отговор

    До коментар #7 от "Америка за България":

    Центове или копейки?М?
  • 44 И бракята сръбе

    5 19 Отговор
    Не искат русский мир!
  • 45 Исторически парк

    15 1 Отговор
    "Свободата е робство" - Джордж Оруел
  • 46 Пустиняка

    3 2 Отговор
    Жьо сюи Сербиа
  • 47 Червен кхмер

    5 20 Отговор
    Вучич и русофилята ке паднат и от там последния путлеровски бастион на Балканите.Кво ще правят русофлята копейкова??? Чомодан, вокзал

    Коментиран от #69

  • 48 Да изселим Купейкин от България!

    6 18 Отговор

    До коментар #36 от "Проруските предатели":

    Рядко противна личност.

    Коментиран от #51

  • 49 Адрес 4000

    5 19 Отговор

    До коментар #1 от "Новичок":

    Цццц
    Копейка не се опитвай да изопачаваш
    Тези протести са против RyZZkий Мир
    Изненадващо или не в Сърбия явно има доста съпротивителни сили
    Великият стратег е на път да изгуби още един приятел
  • 50 Урюрвкос

    8 4 Отговор

    До коментар #37 от "Сократ":

    важното е да гледа и мисли защото нашите нито гледат нито мислят (нямат го този биологичен орган с който се мисли) но слушат много внимателно и изпълняват
  • 51 Е що не изселим

    13 6 Отговор

    До коментар #48 от "Да изселим Купейкин от България!":

    боклука от ПП, ДБ и ГЕРБ! И без това каква полза от жалки лъжци и крадци, пък и национални предатели!

    Коментиран от #53

  • 52 !!!?

    8 14 Отговор
    Сърбите днес са по-заключени в "руский мир" отколкото по времето на Тито !!!?

    Коментиран от #54, #58, #59, #60, #61

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Не е въпрос

    13 5 Отговор

    До коментар #53 от "Деса Дуловската":

    дали ти трябва, а кой е вредден за България! А по вредни от национапни предатели и жалки лъжци и крадци като ПП ДБ и ГЕРБ, нема! Факт!
  • 56 През новата 2024 години

    5 13 Отговор
    Копейките ги очакват много мъки.
  • 57 Ветеран от Протеста

    5 13 Отговор
    Колелото на Историята се върти...В Сърбия с 30 години закъснение,ама се завъртяло вече...
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Така ли

    12 5 Отговор

    До коментар #52 от "!!!?":

    казаха НПО-тата на оня от падък зад океана?
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Коз Як

    8 3 Отговор
    абе докато не дойде Ториа с курабийките, няма да стане работата
  • 64 фбр

    18 1 Отговор
    Дойче зеле , а защо не пишете колко милиона наляха краварите в Сърбия , за да се повтори майдана от 2014 година в Окраина !?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Мда

    14 1 Отговор
    Не се давай Вучич, че виж територията какво стана. Продадоха ми .
    Бой по каските . Да протестират в Брюксел
  • 68 Реплика

    14 1 Отговор
    Глад за свобода,ама друг път.Ако Вучич е диктатора,който се опитват да го изкарат,до сега да е приключил с арести и обвинения на ,,организаторите " на бунта,при това грубо и безкомпромисно.Пък ,,те" още протестират.
  • 69 Абе не знам

    8 1 Отговор

    До коментар #47 от "Червен кхмер":

    Но ако паднат,да не стане така,че тук след десетина години да търгуваш и плащаш с тюркиш лира.Ако си вярваш,че комшията се е отказал от вилаета си,- грешиш! Без значение,дали ще е Ердо или друг! Дори ако падне Ердо,и дойде друг- проамерикански настроен,кипърски вариант не ни мърда.През референдум,а след това директно. Да не си мислиш/ мислите,че каубоеца ще скочи на най мощният си съюзник,заради наш дребосък,с правителства Йес сър от 33 г назад?

    Коментиран от #91

  • 70 Гаглей

    5 11 Отговор
    Всички искат в Европа, да сте видели народ, който да излезе на улицата, за пресиединяване към брикс

    Коментиран от #72, #108

  • 71 Аз и моето семейство

    7 7 Отговор
    Подкрепяме братята сърби в борбата им за свобода!

    Коментиран от #73

  • 72 Е та кой

    3 0 Отговор

    До коментар #70 от "Гаглей":

    ви говори против Европа, че вменявате подобни глупости?
  • 73 И моето

    12 1 Отговор

    До коментар #71 от "Аз и моето семейство":

    Затова сме против организираните протести за преврат от НПО-тата на САЩ!
  • 74 да, ама не

    13 0 Отговор
    Броя на въпросните протестиращи намалява с всеки изминал ден - докарахо го до срамните 4-5 хиляди, които не могат да бъдат олицетворени като глас на Сърбия.
    Не им се получи умно-красивата революция на социалните инженери от Запада. Получиха си урока - не може да прилага все едни и същи номера и да искат хората да им се връзват.
    Не знам дали сърбите си харесват Вучич чак толкова, или пък не искат да бъдат приемани за тотални наивници, които ще им играят на западняците по същото хоро като нас или украинците, сигурно искат повече уважение от западняците и измисляне на други форми на Майданчето. Очевидно, препродаването на един и същи сценарий не работи.
  • 75 сори сорос

    14 2 Отговор
    Цветната революция в Сърбия е официално обявена: протестиращите носят знамена с надпис "Евромайдан"

    Наистина ли искат да потопят страната си в хаос и разруха?! Кой нормален човек, виждайки какво се случи в Украйна, би казал „това искам за моята страна“....
  • 76 Лилипутин

    1 8 Отговор
    Србия я освободи Руzия от свободата й.
  • 77 много е спорно

    17 2 Отговор
    доколко ЕС в сегашния си вид олицитворява "СВОБОДАТА".
    Като гледам всички ограничения, които се налагат все повече ми заприличва на забравеното старо подчинение, извън което не може и не трябва да има друга мисъл. Ако някой не повтаря екзалтирано, въведените свише опорки, то може да забрави за развитие и работа в държавните фирми. Сигурно скоро и в частните ще започнат да те притискат, а ако си е твоя, то ще притиснат директно фирмата.

    Коментиран от #82, #88

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 В Борисов

    20 2 Отговор
    Каква свобода, бе драги ми журналисти? Класически майдан, те си казаха хората, финанисран от берлин и виена. Сърбия ги дразни, че е независима, не налага санкции на Русия, не признава наркодепото и развъдник на американски терористи - Косово. Вече не се и натискат за ес, видяха, че е само празна обвивка. За щастие руските спецслужби са силни и предупредиха сърбите за преврата, който ще се провали, както в Беларус. На нас също ни разиграха майдан, срещу Жан Виденов, но тогава бяха силни, а сега са в упадък. Жалко е нивото на българските медии, пълен евроатлантически слугинаж.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Съвсем не е спорно

    4 5 Отговор

    До коментар #77 от "много е спорно":

    Я се опитай да критикуваш Путин, неговата война в Украйна, публикувай снимки на танкове и ракетни установки и ще вкушиш руската свобода в безкрайната сибирска пустош зад телено мрежи на " общежития" от общ характер.

    Коментиран от #87

  • 83 Аксиома

    4 10 Отговор
    Всеки обвързал се с тероРуссия живее в мизерия, корупция, безправие и диктатура.
    Няма нито едно изключение.
    Сърбите са научили това.

    Коментиран от #86

  • 84 Tётя Mитрофановна

    2 10 Отговор
    За смях станахте копейки! Опят двойка.
  • 85 Ако в Сърбия имат някаква МОЧА,

    3 10 Отговор
    Няма да се туткат като нас 30 години,а ще я бастисат за отрицателно време.
  • 86 Това е безспорен

    1 2 Отговор

    До коментар #83 от "Аксиома":

    Факт.

    Коментиран от #109

  • 87 Евтини

    1 1 Отговор

    До коментар #82 от "Съвсем не е спорно":

    опорки
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Бико

    2 9 Отговор
    Сърбия има едно условие за да влезе в ЕС-да признае независимостта на Косово. Но те са паталогични шовинисти да преглътнат тази костичка в гърлото както ние преглътнахме загубата на Македония. Ето защо са с Руzия, която им обещава връщане на Косово. Както и Германия ни обещаваше връщане на Беломорска Тракия и Македония.
  • 91 Червен кхмер

    4 7 Отговор

    До коментар #69 от "Абе не знам":

    Не знам за турската лира, по скоро евро.А така наречените "референсуми" и след това искаш не искаш те АсвАбАждАвАт и присъединяват го прави постоянно една друга империя, която днеска се е изродила в див нацизам - Путлеристан.
  • 92 !!!?

    3 7 Отговор
    Българите никой не ги спира да ходят където искат, но вие копейките се измъчвате във "фашистка" България, а не си отидете там от където сте домъкнали "альоша" !!!?
  • 93 Що не забраните коментарите

    7 1 Отговор
    поне няма да изглеждате толкова жалко като зависима и продадена медия! Медия която се продава, не струва и грам от онова в кофата ми за ......!
  • 94 Тома

    7 1 Отговор
    Сърбите искат да станат като българите.Да изкопаят дъното
  • 95 Тома неверни

    2 10 Отговор
    45 години ни учеха,че Западът гние, потъва,копае дъното. Сега отново червени кхмери повтарят,че България в ЕС копае дъното. Но като гледам България става все по европейска и цивилизована. А Руските сателити копаят същото дъно.

    Коментиран от #97

  • 96 Павел пенев

    5 1 Отговор
    Редно е сърбите да платят протести в Брюксел и тогава всичко ще спре в Белград.

    Коментиран от #99

  • 97 Къде е България,

    3 1 Отговор

    До коментар #95 от "Тома неверни":

    няма никакво значение, ако няма национални интереси и българи да ги защитават! И сега не е проблема, че си в ЕС! Проблем е, че те продават национални предатели!

    Коментиран от #100

  • 98 Комуновирус

    1 5 Отговор
    Копейките са на доизживяване. Полека -лека България се освобождава от крепостните на Руzия както и от монументите им. По-леко се диша.
  • 99 Няма да спре

    5 1 Отговор

    До коментар #96 от "Павел пенев":

    интриганта е зад океана!
  • 100 Тук е България

    2 4 Отговор

    До коментар #97 от "Къде е България,":

    На кой пазар те продават ,"патриоте" - на площад "Възраждане" ли?

    Коментиран от #101

  • 101 Тук е България

    6 2 Отговор

    До коментар #100 от "Тук е България":

    А националните предатели ПП, ДБ и ГЕВРБ я продават на САЩ! А тук е България и тя не е за продан!
  • 102 Стойчо

    2 5 Отговор
    Тия са по-тъпи от Укрите!

    Коментиран от #103

  • 103 Пройчо

    1 7 Отговор

    До коментар #102 от "Стойчо":

    Сърбите са чешити.Но не искат да имат нищо общо с ватнишката сган ,убийци на жени,деца и старци.Руzия губи и Сърбия!
  • 104 Гост

    6 2 Отговор
    А бе, глад за долари си е. НПО хърга долари, ама сърбите са злопаметни и не са забравили бомбардировките.
  • 105 Верно ли

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Те баламурниците, дето протестират там няма 30 и са същите мало.мници, като тези, дето списват тука под диктовка!
  • 106 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 1 Отговор
    ДЪЛГИЯ СAHДО E ............. "KOПИЕ" HА ............. ZЛОВОННИЯ ЧОРАП .............. ФАКТ !
  • 107 истината е

    2 0 Отговор
    глад за наркотици и разврат,като толкова са им притрябвали да идват в българия
  • 108 В гЕвропката искат

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Гаглей":

    само джендаря и хъхрещите бижанци. Платените предатели като тебе не са нормални хора и са задължително за поставяне под опека, като опасни за самите себе си и околните.
  • 109 Ха ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "Това е безспорен":

    Сам0 ли си потвърждаваш постнатите си преди това умопомрачения? Имитираш мнозинств0 и к0алиция? Бедни ми, зашематени сорослета, как се на туй нящо натрисате.
  • 110 бебо

    0 0 Отговор
    Навсякъде изборите , където не са по гайдата на американци и англичани , са чудовищно нечестни ! Гледайте изборите след няколко месеца в Русия , какъв вой ще бъде ? Само там където е избран „„ правилния човек ““ само там е демокрация !
Новини по държави: