Last news in Fakti

4 Януари, 2024 08:01 5 588 38

Как Германия се превърна в публичния дом на Европа

  • проституция-
  • проститутки-
  • германия-
  • европа-
  • публичен дом-
  • жени-
  • трафик на жени-
  • вероника шюрле

"Проституцията не е работа, тя е насилие срещу жените", казва жена, която е родена в България

Как Германия се превърна в публичния дом на Европа - 1
Снимка: Shutterstock

Статията ни пренася в квартал на Щутгарт, където жени предлагат сексуални услуги срещу пари. Ярко осветени табели привличат клиенти в публичните домове. Много апартаменти в района са взети под наем от сутеньори, пише АРД.

Проституцията тук е била част от уличния пейзаж в продължение на много десетилетия, също както модерните барове и малките кафенета, продължава изданието. Нормален квартал ли е това, пита то. Не, не е нормален, смята социалната работничка Вероника Шюрле от организацията "Esther Ministries", водеща кампании срещу принудителната проституция. "Проституцията не е работа, тя е насилие срещу жените", казва жената, която е родена в България.

Ужасни работни условия

Шюрле подкрепя забраната за купуването на секс по примера на скандинавските страни. Тъй нареченият скандинавски модел всъщност идва от Швеция. Там за купуването на секс услуги се наказват клиентите, а публичните домове се затварят. Проститутките обаче не се санкционират. Целта е да се ограничат експлоатацията и трафикът на хора. В германската политика все по-силно се чуват гласове в подкрепа на скандинавския модел. Вероника Шюрле се надява това да намали "огромното търсене", отбелязва АРД.

Социалната работничка разказва, че само на една улица разстояние от законния квартал на червените фенери в Щутгарт проститутките, работещи принудително, го правят в отвратителни условия. Много от тях идват от Източна Европа. "Те не могат да си позволят и ден почивка, дори ако са болни или са в цикъл", казва тя. Някои от тях продължават да работят до малко преди раждането - чак до осмия месец, се казва в репортажа на АРД. Пред изданието Вероника Шюрле казва още, че се правят и много аборти. Дори в шестия месец има прекъсвания бременността, а често манипулациите се извършват от самозвани "акушерки", научаваме още от публикацията на АРД.

Насилието не е изключение

АРД разказва, че с организацията си Шюрле се опитва да изкара жертвите като Юлия (името е променено - бел. ред.) от лапите на принудителната проституция. Юлия, която също като Шюрле идва от България, е била секс работничка в Германия в продължение на 12 години, през които ту е спирала, ту отново е започвала. Първоначално работата ѝ е била доброволна, споделя самата тя. Преди няколко седмици сутеньорът ѝ превъртял и ѝ счупил ръката. "Този път беше катастрофа", казва жената. "Удари ме с прът."

Резултатът: настанена е била в болница, където е останала 12 дни, претърпяла е и операция. След преживяното Юлия си заминава обратно за България. Шюрле се надява това да ѝ бъде окончателното сбогуване с този вид работа. Според депутатката от Германската социалдемократическа партия от Баден-Вюртемберг Лени Браймайер секс работата е проблем, свързан с човешките права. Някои жени я извършват доброволно, обяснява тя. Но за нея това не оправдава страданията на много други жени, "които са унижавани, бити и унищожавани". Повечето от жените са без здравна осигуровка. Освен от Източна Европа, проституират и жени от Африка и Китай.

Панацея ли е скандинавският модел?

Съдържателят на публичен дом от Щутгарт Джон Хеер е против забраната за купуване на секс. Опасенията му са, че ситуацията за секс работничките и проститутките дори ще се влоши в резултат от скандинавския модел. "Разбира се, че ще стане по-опасно", убеден е Хеер.

Организации като Deutsche Aidshilfe, Diakonie и други също са против скандинавския модел. Те смятат, че така проститутките могат по-лесно да станат жертва на насилие и да се заразят с болести. Предимно източноевропейски банди и рокерски групи принуждават жените да проституират в незаконни публични домове или в апартаменти, взети под наем. През последните седмици полицията в Баден-Вюртемберг е успяла да залови две банди. Няколко души бяха осъдени в Хайлброн, в момента се води и дело в Констанц.

Според Федералната криминална служба през миналата година в цялата страна са били регистрирани 346 случая на сексуална експлоатация. Волфганг Финк от Службата за криминални разследвания на провинция Баден-Вюртемберг е убеден, че това е само върхът на айсберга. Той подкрепя общата забрана на проституцията или най-малкото е за по-висока възрастова граница, която да защитава младите жени. Много хора наричат Германия "бордеят на Европа" - заради либералните закони. Финк смята, че това не е преувеличение: "Това е наистина така. Ние сме страната в Европа, в която проституцията е най-разпространена", цитира АРД думите му.

Автори: Хана Фогел (АРД), Натали Майер (АРД)


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мъжа на урсула

    58 6 Отговор
    Германските ,,жени,, да се замислят защо мъжете ходят по такива места.
    Феминизма много прецака жените ма на тях все мъжа им е виновен
  • 4 Така Така

    41 2 Отговор
    лпгато държавата е у......ва се превръща в публичен дом

    Коментиран от #5

  • 5 Така Така

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Така Така":

    Когато имах предвид
  • 6 Аййййй

    25 8 Отговор
    Те немците са тюфлеци моат само вурстове да ядът
  • 7 факуса

    49 2 Отговор
    а защо високоморалните с много ценности германци ходят по проститутки,ако не не ползват услугите им те ще изчезнат

    Коментиран от #28

  • 8 ЕВРОНЮЗ

    53 3 Отговор
    И преди и сега фашизма се интересува само от парите... Във Франкфурт в радиус от 500 метра около сградата на европейската централната банка всичко е публични домове.
  • 9 Пха ха ха ха

    40 1 Отговор
    Публичните домове ще фалират докато африканците таковат германските безнаказано
  • 10 Иванушка 🇷🇺

    27 4 Отговор
    Екстра са си германките, но се не бръснат много-много.
    Имайте го впредвид - чиста натура )))
  • 11 Пръдливия Ханс

    52 1 Отговор
    Фюрера се преобръща в гроба като гледа какво направиха от Германия
  • 12 Рускиня

    40 6 Отговор
    Какъв Щитгард, я елате на Лъвовият мост в София или на някоя магистрала, с лопата да ги ринеш. Даже в апартамента над нас живееше под наем украинка и си въртеше”бизнес” оплаквахме се, но никой неможеше да й се противопоставя, че тв беше украинска а не българска работничка.

    Коментиран от #15

  • 13 Русоробскu фронт

    24 7 Отговор
    Имат си пари дойчовците,угаждат си.Докато в Бг тролетариата са все още на ръчна.......
  • 14 Секса трябва

    30 3 Отговор
    да е безплатен!

    Особено сега, когато Германия е в тотална рецесия.
    Дойче Веле да се стегнат и да помислят за народа!
  • 15 Русоробскu фронт

    7 25 Отговор

    До коментар #12 от "Рускиня":

    Ми като не ти харесва в Бг,чемодан,вокзал Москва. Там е тишина особено на Садовое Кольцо....

    Коментиран от #26

  • 16 ЕУРО

    16 4 Отговор
    ЦЕННОСТИ

    Коментиран от #25

  • 17 Само инжинерите и докторите

    19 0 Отговор
    ги пребарват германките в тъмното и се уреждат безплатно.

    А дойчо велчев трябва да си цака.
  • 18 Дивергент

    31 0 Отговор
    В статията умишлено се смесват трафика на хора с цел експлоатация и либералните закони,позволяващи проституцията.Експлоатацията на хора се случва по много начини.Наркотиците официално също са под ударите на закона,а реално са достъпни на улицата.Проблемът е в абдикацията на държавните структури да опазват населението от престъпността в нейните различни форми.
  • 19 Кирил

    13 4 Отговор
    Така е защото се напълниха с мигранти които търсят секс
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Госあ

    16 3 Отговор
    швабата пак започна да учи Европа на ценности …
  • 23 Русоробскu фронт

    17 2 Отговор
    Сега обаче Германистан има нужда от нови попълнения от Урина,Молдавия и нашенските русороби(понеже имат 45 годишен опит)
  • 24 Аз например не желая да живея с жена

    5 8 Отговор
    Да имам семеиство и така насетне а искам да бачкам яко за пари и да си купувам секс
  • 25 ценности от векове

    16 6 Отговор

    До коментар #16 от "ЕУРО":

    Това е най-древната професия. Стига фалшив морал. Повечето от жените го правят с удоволствие!
  • 26 Олга

    16 1 Отговор

    До коментар #15 от "Русоробскu фронт":

    От кога БГ става бащина ти градина, че ще нареждаш кой къде ще ходи? Като ще ги пратиш всички бели хора навън има опасност, че ще се веселиш и ще играеш як чалга кючек САМО с цигани по празници и делници. Без това малко остана при тази демография и плодовитостта на братя ти роми.
  • 27 Айде по-сериозно

    13 1 Отговор
    Трябва да разграничават легалните пуфове от нелегалните. В случая правят един бъркоч който обърква човека. Насилие, лоши условия и прости жени е комбинация в нелегалните такива които има в цял свят. Факт. Но, легалните са образец в Германия...обстановка, музика, бар, жените работят по собствен избор със осигуровки, мед.прегледи и така. Говоря от опит. А за нашенките дето друго не могат какво да кажа? Упето да ви е яко
  • 28 Цял пакет

    11 4 Отговор

    До коментар #7 от "факуса":

    Защото там получаваш много повече от секс. Удовлетворение от от цялата обстановка, лека музика, бар с напитки, сауна, джакузи, млади полуголи жени те обсипват с внимание и желание а ти само протягаш ръка и си я вземаш като стар котарак. Ако платиш за цяла нощ, те възкачат на трона. Това няма как да го изживееш в къщи. Затова ходят там, не само германци а всички мъже писнало им ежедневието.
  • 29 Айде бе

    8 2 Отговор
    Германия ви е виновна, че в цяла Европа и особено в БГ територията нелегалната проституция прави едните богати а другите работят малтретирани. Въпрос на избор е професията им, ако не искат да продават на пазара домати. Ама искат да печелят пари без да си дават зор. Ето такива ревът, че ги еслксплоатират....калпави, прости и бездушни. Точка по въпроса.
  • 30 Аз съм бе

    7 0 Отговор
    Зелето пак търси под вола теле с този компот от пропаганда и лъжи. Гнусна работа
  • 31 Така

    6 0 Отговор
    Просто, ще се появи един с мустаци пак от някъде. Неизбежно е.
  • 32 ахххх, Германия

    6 0 Отговор
    това културно, инженерно и толерантно средищие на Европа :D:D:D:D:D
  • 33 Някой си...

    2 6 Отговор
    ДА БЯХТЕ ОТБЕЛЯЗАЛИ, ЧЕ 90% ОТ ТОЗИ ПАЗАР СЕ ДЪРЖИ ОТ РУСКИНИ И РУСКАТА МАФИЯ!! Когато Европа се освободи от тези отрепки, със сигурност ще е едно много по-добро място за живеене..

    Коментиран от #35

  • 34 любител

    4 1 Отговор
    само не разбрах защо ревът швабите ми в целия свят е така от хиляди години нали проституцията е най древната професия.има жени на които това им доставя удоволствие без работа много пари и същевременно радост за мъжете на които им писва всеки ден да ядът фасул и им се иска и агнешко. едните и другите доволни.въпроса е как е уредено. от там са и проблемите.навсякъде където има улици с фенери си е чисто и просто професия доставяща удоволствие. а кои жрици са най добри ще кажат клиентите.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 От страни

    2 1 Отговор
    То цял свят натам отива вие ми приказвате за Германия....
  • 37 руслямците

    3 1 Отговор
    обичат да ги обичат в швабистан
  • 38 палка

    2 1 Отговор
    Евроатлантическа идиотия всичките простотии идват от запада
Новини по държави: