Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Януари, 2024 19:56 2 259 130

Володимир Зеленски: 2024 година - да издържиш цялата война с Русия

  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • русия-
  • крим-
  • донбас

Основният приоритет на нашата държава остава непроменен - осигуряване на всичко необходимо за отбраната на Украйна и нашите активни действия - боеприпаси, дронове, оборудване и личен състав

Володимир Зеленски: 2024 година - да издържиш цялата война с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Да издържиш през 2024 година означава да издържиш цялата война с Русия. Това каза във вечерното обръщение към нацията президентът на Украйна Володимир Зеленски, съобщава "Укринформ."

В него той откроява като събитие за изминалия ден телефонния си разговор с турския си колега Реджеп Ердоган.

"Беше много смислена дискусия. Както винаги, ние използваме всеки ден от тази седмица, за да активизираме нашите международни усилия, така че тази година да започне да дава резултати от първите седмици. Изразих благодарност на президента Ердоган за постигнатото ниво на сътрудничество в различни области, включително отбраната. Имаме съвместни проекти, които вече са успешни, и тази година трябва да направим още повече, за да укрепим нашите държави и нации.", каза Зеленски.

Много зависи от украинско-турското сътрудничество, особено сигурността в нашия регион, Черно море и по света - включително продоволствената сигурност. Благодарен съм лично на президента Ердоган и на цяла Турция за подкрепата на работата ни по коридора за морски износ от Украйна. Към днешна дата през коридора са транспортирани над 14 милиона тона товари от началото му - близо петстотин кораба. Това е голяма победа - както от икономическа гледна точка, така и от гледна точка на сигурността и геополитиката. Ние демонстрираме, че можем да възстановим сигурността в нашия регион въпреки всички съществуващи заплахи. Виждаме как силата на нашето партньорство добавя сила към целия ни регион.

Обсъдих работата ни по формулата на мира с президента Ердоган. Информирах го за подготовката за нова среща на съветниците, планирана да се проведе в Давос през януари, и отправих покана към представител на Турция. Анкара потвърди участието си. Участието на всяка държава в това съвместно усилие, сега с работата на съветници и по-късно с участието на лидери, ще демонстрира важността на международното право да функционира в пълния си капацитет, като се започне от Хартата на ООН и всички други норми, които гарантират уважение към нациите и териториалната цялост на държави.

Специално внимание беше отделено на точката от Формулата на мира относно връщането на всички военнопленници и депортирани.

Обсъдих това днес с президента Ердоган, наблягайки на завръщането на украински деца, отвлечени от руснаци, както и на завръщането на военнопленниците и тези, които са изправени пред репресии в окупираните територии, особено в Крим. Посредничеството на Турция е изключително важно за освобождаването на кримските татари и всички останали - възрастни и деца, военни и цивилни, държани в руски плен.

Работим с всички партньори, за да гарантираме, че Украйна ще получи адекватен обем пакети за сигурност този месец. Вече имаме друга отбранителна стъпка от Германия за Украйна, включително ракети за противовъздушна отбрана, 155 мм артилерия и други основни артикули. Благодаря ти! Това е много навременен пакет. Очакваме подобни стъпки от други наши партньори, включително Съединените щати, за да гарантираме, че руският терор няма да надделее тази зима, както не можа миналата година.

Най-интензивни са били боевете в Авдеевка, близо до Маринка, Бахмут, Лиман, Купянск, южната част на страната ни. Абсолютно героичен е трудът на нашите войници - всички сили за отбрана и сигурност, всяка бригада на предната линия, всяко подразделение, всички работещи в отбраната и всички оказващи помощ, съобщи още държавният глава.

Основният приоритет на нашата държава остава непроменен - осигуряване на всичко необходимо за отбраната на Украйна и нашите активни действия. Боеприпаси, дронове, оборудване, личен състав, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    64 12 Отговор
    Зельо, направи си селфи, че не останаха хора да те снимат! Дано това да ти е последната снимка приживе!
  • 2 Йо хо хо

    57 4 Отговор
    А ние в България траем нашите измислени политици и заради тях и украинските туристи

    Коментиран от #30

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Зелю

    48 3 Отговор
    Тряват ми 500 хил пушечни мяса, после ще търсим у Източна Европа
  • 6 Иван

    29 3 Отговор
    Израел няма да издържи.
  • 7 404

    49 7 Отговор
    Офицер от САЩ: Управляващите в Киев приличат на нацистите от Третия райх (видео
    Украинските въоръжени сили удариха детски центрове, детски заведения и детски площадки в Донецк, за да ужасят и сплашат жителите на града, това заяви бившият офицер от въоръжените сили на САЩ Скот Бенет.
    „Видях отчаянието на украинската политическа върхушка, което наблюдавахме през последните няколко дни, когато украинците изстреляха над 16 ракети по град Донецк на Нова година.“
    Офицер от САЩ: Управляващите в Киев приличат на нацистите от Третия райх (видео
    Офицерът отбеляза, че западните средства за масова информация умишлено премълчават факта, че украинските въоръжени сили са ударили със смъртоносни оръжия детски инфраструктурни обекти, споменавайки само за ракетния удар срещу сградата на хотела.
    Бенет сравни режима в Киев с властите на Третия райх, които в края на Втората световна война извършиха най-жестоките престъпления само за да спечелят време.
  • 8 123

    48 6 Отговор
    Ако беше война, отдавна да сте чао.
  • 9 ЕВРОНЮЗ

    32 3 Отговор
    Официалният говорител на НАТО за бивша Украйна пак се е изказал
  • 10 ЦРУ

    40 5 Отговор
    Сталин изгуби повече от 40 млн души и стана хипер сила така и тук до 100 г Русия ще има в пъти повече население а тези сега 146 млн скоро няма да привършат в Украйна, така че е сигулно кой губи, а и русия използва 10 % от капацитета на армията си която е разпиляна по всички граници на Русия с съседите има ги и в Сирия и навсякъде
  • 11 Кар за Зельо

    27 2 Отговор
    Кар за усраиннатта
  • 12 Попи

    39 6 Отговор
    Още ли е жив този клоун? Отавай на фронта бокл...к. Само пътешестваш да си хледаш кефа, уж пари търсиш.
  • 13 Сатана Z

    40 6 Отговор
    Само Zеленски може да унищожи Украйна и Руснаците затова го държат жив.В противен случай на негово място ще дойде някой,който ще иска мирни преговори и Путин ще-не ще,ще трябва да се навие.А при зеления фюрер-еврей нещата са ясни,до последният жив укроинец.Докато свършат.
  • 14 Сбъркан русофил

    5 28 Отговор
    Ердогане, моля те, дай на украинците Байрактари, не ставай сбъркан путинофил, като мене!
  • 15 Кой да издържи.....

    21 3 Отговор
    Крайната вече е полуразложен труп.
  • 16 Леле!

    35 5 Отговор
    През по голямата част на почивка по Европа с молби за оръжия с патувания до ФАЩ!Без да може до обясни защо не спази минските споразумения!Защо загуби 20 процента от територията си! Защо украинци за подложени на геноцид от него!Защо да умират заради Крим,които никога не е бил техен?За да могат Краварите база до направят директно срещу Москва ли?Пълен шут е този!Погуби народа си ,заради нечии интереси ,пари и власт !Зеленият потник!Лошият герой от комиксите!

    Коментиран от #47

  • 17 Путинофил

    5 21 Отговор
    Гответе новият сезон на Слънчака за новите "бежанки" - рускините с украински паспорти от Одеса !
    Ние путинофилите ще плащаме масрафа.
  • 18 Сороидна пр..ъд...я

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "Дядо Йоцо гледа":

    Купи още няколко кух..и лей...ки като тебе и ще си изкараш надникна за деня . Забравих/ ти вече смени ли си пола . Ако не си... ще ти отрежа бюджета.
  • 19 Крим е български!

    10 11 Отговор
    Там от векове живеят българи! Сталин ги кръсти кримски татари и ги изсели в Сибир.
    После засели там руснаци, 90% военни!
  • 20 Редник

    21 4 Отговор
    Бита карта! Пътник. Това е Зеленски.
  • 21 Респект

    8 20 Отговор
    Този човек унищожи Армията на 22 републики от Рушлямската пе-дерация

    Коментиран от #24

  • 22 ХАХАХА

    21 3 Отговор
    Личи си ,че дзеления пигмей е родом от съветска осраийнина . Имитация на позата на Владимир Илич Ленин ,с протегна ръка и поглед в бъдещето е съвършена ! Абе осрайнината си е руска земя ,дори пигмея не може да избяга от родствените връзки ! ХАХАХА!

    Коментиран от #25

  • 23 Укропат

    13 2 Отговор
    Шефчето е стабилен! Кон да го изпраска ,няма да мръдне!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Цъ,....

    3 14 Отговор

    До коментар #22 от "ХАХАХА":

    Това е остров Змийни а той сочи къде точно да върви.руския корабль....Демек при Маскал.

    Коментиран от #27, #40

  • 26 Хари

    15 3 Отговор
    Не ме интересува как се опитва да им мие главите да воюват. Да се предават на руснаците и да свършва това, че измряха хиляди, а милиони се пръснаха по света. Съдбата ги е сложила там геополитически, а войната не е начина да се оправиш с Русия. Най важното е да запазят човешките животи и Украйна, а както е тръгнало губят и двете неща.
  • 27 ХАХАХА

    11 2 Отговор

    До коментар #25 от "Цъ,....":

    Сочи ,че осрайната отива на ....... си барабар с пигмея и сбирщайна наречена войска !
  • 28 Физиотерапевт

    6 3 Отговор
    Някой интерисуваше ли го всичко това?
  • 29 Шекспир

    14 3 Отговор
    Така наркомана ще говори и за 2025 година ако остане жив до тогава защото украинците много го обичат и ще го окачат на високо да служи за пример на всички мераклии които заиграват с краварските евреи за сметка на украинските жертви

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Кококо

    16 4 Отговор
    Тия бедните украинци измряха за чужди интереси. А богатите си живеят живота в чужбина. Да стискат зъби и да затягат коланите през 2024 който оцелее. И украинския елит като нашия.

    Коментиран от #36, #55

  • 32 Рашка с чашка

    5 15 Отговор

    До коментар #29 от "Шекспир":

    Защо, другарю руски роб , украинците , които бият руската армия като брашнен чувал , ще се обърнат срещу Зеленски? За това че не е национален предател, като вас ли?
  • 33 Артилерист

    10 4 Отговор
    Този клоун израстна артистично неимоверно за две години. Даже нашите атлантици му паднаха на колене за майсторлъка. Тоя поема всяка сценка, която му подхвърлят американците и англичаните. Назубря я, излиза пред телевизора или някакви статисти и я изиграва настървено. Лошото е, че много се изтъркаха, няма свежест и взе да омръзва и на най-заклетите си почитатели. Денков да не чака идеи само от посолствоТО, ами да прояви инициатива и да го покани пак Пасито, Тагарев и другите от Атлантическия клуб да му поизлъскат окисления образ. Военните от Атлантическия клуб знаят, че пуцинга върши добра работа...
  • 34 Няма...

    11 2 Отговор
    ...човешки организъм да понесе толко... дрога като този, честно, за войната незнам, ама.... не го виждам дълго жив с тази дрога ;), по-добре САЩ да го пратят да го лекуват някъде от зависимост...
  • 35 любопитен

    10 1 Отговор
    К,во стана с контранаступа?
  • 36 Рашка с чашка

    3 14 Отговор

    До коментар #31 от "Кококо":

    А според теб трябваше всички украинци да се подчинят на диктатурата на Путин и да приемат че са славяни втора категория, като всички останали славяни и са длъжни вечно да са роби на Русия??? Русия, която сама се определя като наследник на Татарската ,,Златна орда,, ?

    Коментиран от #44

  • 37 Хайа

    6 1 Отговор
    Кокайнчик Брендо пак ли ти смени белото
  • 38 Механик

    9 2 Отговор
    Всички кифли си правят "селфи". Манталитет и жажда за внимание.
    Мъж, дето си прави селфи е доста по-долу от кифлите.
    Самия факт, че го прави, говори показателно за него.
    п.п.
    А, бълнуванията на друсаняк дето си прави селфи, са неща, дето не заслужават внимание.
  • 39 Хехе

    8 2 Отговор
    На тоя артист през 2024 г. ще му четем некролога.
  • 40 Тити

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Цъ,....":

    А ти може на май кааси в ладията да ходиш.
  • 41 Ами

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дядо Йоцо гледа":

    Много поздрави да носиш на Светльо от Ултраси Запад Люлин.
  • 42 Ами да

    4 10 Отговор
    Зеленски е патриот за пример! И ще успее, за разлика от страхливия плъх путин!

    Коментиран от #50

  • 43 Сандо

    1 2 Отговор
    Че те Радев по-малко го цитират.А на Зеления искрено му пожелавам да посрещне 2025 година.
  • 44 Сандо

    8 3 Отговор

    До коментар #36 от "Рашка с чашка":

    Не,трябваше само да изпълнят подписаните от тях мински съглашения и всичко щеше да е нормално с тях;

    Коментиран от #49

  • 45 ТО НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА ВЕЧЕ

    6 2 Отговор
    БЕ. ЧИФУТИНО СДУХАН
  • 46 А4о_Ба4о

    5 1 Отговор
    ,,Информирах го за подготовката за нова среща на съветниците, планирана да се проведе в Давос през януари, и отправих покана към представител на Турция." Малее тази наистина си повярва че нещо зависи от него. Говори сякаш той организира всички събития и кани дипломати на тях. Някои наистина трябва да го спре.
  • 47 ХА ХА

    4 5 Отговор

    До коментар #16 от "Леле!":

    Защо им е база на краварите у крим, след като финландия е бая по близо, а и ще си думкат и москва и питер.

    Коментиран от #51, #52

  • 48 МИЛИЧКО

    3 2 Отговор
    ВОЙНАТА ОЩЕ НЕ Е ЗАПОЧНАЛА
    КИЕВ Е ЦЯЛ ХАРКОВ Е ЦЯЛ
    ТОВА КВА ВОЙНА Е
    МОМЧЕНЦА С ТЕСНИ ДУ...ПЕНЦА ВОЙНАТА ОЩЕ НЕ Е ЗАПОЧНАЛА
  • 49 ХА ХА

    2 4 Отговор

    До коментар #44 от "Сандо":

    А ти знаеш ли какво точно пише в тези съглашения и кой какво е направил, или си дращиш квото драска целия русор@пски колектив.

    Коментиран от #62

  • 50 КАСАПИН

    5 2 Отговор

    До коментар #42 от "Ами да":

    ЗЕЛЕНСКИ Е ПРОСТО ЕДИН ЛЪЖЛИВ ИЗПОЛЗВАЧ ПРЕЦАКВАЩ НАРОДА СИ ЗА ЧУЖДА ИЗГОДА И МАНГИЗИ
    СХВАШАШ
    А УКРАИНЦИТЕ СА КОМПЛЕКСИРАНИ НО ВИСОКОМЕРНИ ГЛУПАЦИ ДЕТО ЩЕ ПЛАТЯТ СКЪПО ЗА ПОУМНЯВАНЕТО СИ СЪЩИТЕ КАТО МАКЕДОНЦИТЕ НЕЩАСТНИ КОМПЛЕКСАРИ МАНИПУЛИРАНИ ОТ АМГЛОСАКСОНСКИТЕ ТАРИКАТИ
  • 51 ОНЗИ

    5 3 Отговор

    До коментар #47 от "ХА ХА":

    Не знам краварите кво ще си думкат,но тееб мога в Дивия да те думм камм.
  • 52 ГЕОСТРАТЕГ

    6 3 Отговор

    До коментар #47 от "ХА ХА":

    МОЖЕШ ДА ДУМКАШ МАЙКА СИ В ПЕТЪК
    ДУМ ДУМ ДУМ
    АКО НЕ ТЕ ИЗДУМКА БАЩА ТИ

    Коментиран от #54, #80

  • 53 Браво Зеленски

    2 6 Отговор
    Страхливецът умира сто пъти, а героят веднъж! Така че Зеленски, теб те чакат още сто живота!

    Коментиран от #56, #57

  • 54 ХА ХА

    3 3 Отговор

    До коментар #52 от "ГЕОСТРАТЕГ":

    Нищо ново не каза бе отворко,от години го правя и дъртия няма нищо напротив.
  • 55 Бегай

    1 9 Отговор

    До коментар #31 от "Кококо":

    Украинците умират за родината си,която едно дребно ,комплексирано чудовище иска да пороби.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Е па браво

    1 9 Отговор

    До коментар #53 от "Браво Зеленски":

    Зеленски не се крие, като путлер , в бункер.Ръководи държавата си ,обикаля света и ни разкрива за зверствата на рашките.
  • 58 Браво Зеленски

    3 5 Отговор
    Ти издържа! Е, двеста хиляди украински военни не можаха да повтарят твоя чутовен подвиг, но това е животът. Оцеляха за годината и един милион инвалиди, но вземат пример от теб - ще просят из цялото НАТО и ЕС!
  • 59 Ха ха ха

    6 1 Отговор
    Володимир, който се роди в Русия и го кръстиха Владимир, изпусна въздуха и смръкна две пътечки.
  • 60 Моля моля

    6 1 Отговор
    Мъка му е на тоя, че сащисаните го издокараха. Украйна вече я няма.

    Коментиран от #67

  • 61 Не мога да повярвам

    5 1 Отговор
    Не съм чел, нито чувал за ръководител на държава унищожена от противника, да с хвали, че е оцелял една година. Такава деградация и морално уродство не знам да е описано - поне откакто има писменост.
  • 62 Те си знаят, за разлика от теб

    6 1 Отговор

    До коментар #49 от "ХА ХА":

    Арестович вече започна да говори за разделянето на Украйна. Освен това разделянето по примера на ФРГ и ГДР според него е добра сделка.
    "Западът не дава оръжие. Затова е по-добре да изберете разделяне и да продължите да връщате окупираните територии не с военни средства.
    Не беше ли по-добре да изпълним Минските споразумения? Защо Зеленски съсипа страната?"
  • 63 А самия Зеленски

    3 0 Отговор
    издържа ли на бой?

    Или само украйнския народ призовава да издържи.
    Не се разбира само каква е целта? Да изядат и торбата сол и боя ли?
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 реру

    5 1 Отговор
    Джууленски не е разбрал още ,че просто е един употребен конн домм.

    Коментиран от #69

  • 66 Х. а х о л

    5 2 Отговор
    Американските власти започват да осъзнават, че за да се сложи край на военния конфликт, Украйна ще трябва да бъде разделена, пише DE. Според автора Вашингтон може да започне да действа срещу Зеленски, тъй като Путин няма намерение да забавя напредването си на бойното поле.
  • 67 Не му е мъка за народа*

    4 2 Отговор

    До коментар #60 от "Моля моля":

    Проблемът му е, че започват преговори между Русия и САЩ. Това означава физическото му премахване. Не е никак умен, но усеща накъде вървят събитията. Затова набляга на наркотици.
  • 68 Х. а х о л

    3 2 Отговор
    Американският политически истаблишмънт „започва да осъзнава“, че за да се сложи край на военния конфликт, Украйна ще трябва да бъде разделена и че Русия ще вземе за себе си поне част от териториите, които вече контролира. Това посочи британският журналист и експерт по Русия Оуен Матюс.
  • 69 Защо обиждаш презервативите?

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "реру":

    Те спасяват наивни млади момичета от неразтешими за тях проблеми или опозоряване.
  • 70 Х а х о л

    2 2 Отговор
    Германска броня, прехвърлена в Украйна, заседнала в кал през зимата: Руският турбинен танк Т-80 е похвален за много по-голяма мобилност
  • 71 9689

    1 2 Отговор
    Този пак е прекалил с напушването.Войната е между колективния запад и Русия.Украинския народ е пушечното месо.
  • 72 Слава на Украйна!

    2 4 Отговор
    Зеленски направи русия жалка!

    Коментиран от #74, #93

  • 73 Х а х о л

    2 2 Отговор
    Колкото по-дълго продължава конфликтът, толкова повече предимства има Русия, пише RS. Но Западът продължава да окачва на ушите на Украйна оптимистични щампи, които по същество са басни, смята авторът. Според него Вашингтон и Киев трябва да започнат преговори с Руската федерация.
  • 74 Х а х о л

    4 1 Отговор

    До коментар #72 от "Слава на Украйна!":

    Скоро кирдык твоей Украине!
  • 75 стоян георгиев

    2 1 Отговор
    Колкото по-дълго се проточи конфликтът, толкова повече предимства ще концентрират руснаците в ръцете си. Киев, напротив, ще загуби лостовете си за влияние в мирните преговори. С тези темпове скоро нищо няма да остане от Украйна.
  • 76 Тони

    1 2 Отговор
    Военният и икономически баланс на силите в конфликта се промени силно срещу Украйна и е много трудно да си представим как тази тенденция може да бъде обърната. Киев все още има възможност да постигне разумна победа над Русия - но само ако Съединените щати поемат твърд ангажимент за постигане на компромисен мир. Но САЩ едва ли ще се съгласят да воюват за Украйна, нейните интереси са по-важни за тях от някоя бедна Украйна

    Коментиран от #85

  • 77 Шаман

    2 2 Отговор
    От време на време бесове обсебват някоя нация!
    В момента бесовете виреят у руснаците!
    Погледнете им пропагандистите - имат нужда от екзорцист!
  • 78 Роза

    3 3 Отговор
    Населението на Русия е поне четири пъти по-голямо от това на Украйна, а нейният БВП е цели 14 пъти по-голям. Опитите на Запада да навреди на Русия с икономически санкции се провалиха. През 2023 г. руската икономика нарасна с около 3% в резултат на нарастващия износ на енергия към незападни страни и мащабни и успешни инвестиции във военно-промишления комплекс. Украйна прави отчаяни опити да увеличи собственото си военно производство, но индустриалната й база е много по-слаба и има сериозен недостиг на квалифициран персонал. Украйна губи от Русия във всички отношения.
  • 79 Х. а х о л

    3 0 Отговор
    Изправени пред суровата реалност, украинското правителство и западните поддръжници на пълна победа за Киев прибягнаха до цял набор от оптимистични клишета, които клеветниците могат да нарекат в най-добрия случай съмнителни, а в най-лошия - басни. Така продължават да мамят украинците, че Украйна е на път да победи Русия, а украинците като магарета лековерно вярват на измамниците...
  • 80 ХА ХА

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "ГЕОСТРАТЕГ":

    Днес е събота и ред да те думнем тебе.

    Коментиран от #84

  • 81 Герой!

    2 1 Отговор
    Зеленски ще бъде новият победител на коварно-тоталитарна Московия! Смело по стъпките на Наполеон! Или Хитлер, няма значение.
  • 82 стоян георгиев

    1 3 Отговор
    Ливен рисува много живописна картина: американски крокодил сграбчи Украйна с челюстите си, но все повече се изплъзва от устата му и за да не загуби цялата си плячка, Ливен кани крокодила да влезе в преговори. Освен това той смята, че резултатът от преговорите ще бъде „победа за Киев“ и следователно загуба за Путин. И попита Путин: трябва ли му или не? И не попита руските войници на фронта. И хората на Русия не питаха. Всички витаят в някаква емпирия. Първо вярваха, че Русия ще рухне от санкциите, след това, че Русия ще загуби на бойното поле, защото има „изостанали оръжия“, след това, че всичко ще се реши с „контранастъпление“. Сега техните вестникари насаждат нова илюзия: преговори. Забавен. Когато челюстите на крокодила се уморят да държат Украйна или това, което е останало от нея, тогава всичко ще се разреши от само себе си
  • 83 Х. а х о л

    1 1 Отговор
    вижте и прочетете какво очаква Украйна - това е парагвайският сценарий
  • 84 ГЕОСТРАТЕГ

    1 1 Отговор

    До коментар #80 от "ХА ХА":

    Прати же наси да я поразвеселя малко,че си зает с троллене и тя скучае.

    Коментиран от #87, #96

  • 85 Балансиране му е майката

    1 2 Отговор

    До коментар #76 от "Тони":

    Русия е световна сила. Както САЩ или Китайската На република, или КНДР. Трагедията на Украйна не е, че не е световна сила, а че я управляват авантюристи с много слб интелект. Трагедията е, че цената ще платят наивни украински индианци. Но това е животът. Ум царува, ум ъ, ум патки пасе. Зеленски все пак още го спасява това, че и Путин е умен колкото него.
  • 86 русия е най голямото зло

    3 0 Отговор
    Най после светът си отвори очите и видя че злото е в Кремъл!
    русия не е държава, не е и нация. русия е алчност, агресия, злоба, завист! В русия властват престъпници които управляват каша от хора които нямат нищо общо помежду си освен падението! Много зло сте сторили на света руснаци, затова и много б.ой ще ядете!
    Цял свят видя че Кремъл се управлява от фашисти и терористи!
    Естествено САЩ ЕС НАТО ще помогнат на Украйна да се защити от руския агресор!
    Тумора който трови света се нарича русия и трябва да се ун ищо жи за винаги!
    Кремълските терористи и фашисти подлежат на ун ищ оже ние!
    Знаем че няма да се спрете докато мръ сн ата ви ра шис тка семка
    не бъде уни щож ена!
    фашисти, комунисти, рашисти, ислямисти трябва
    да бъдат из бив ани до крак, и в Русия и в Газа и в Иран!
    Това се и случва и дано по скоро да приключи!
    Успех Зеленски в почистването на Украинската земя от руския агресор!
    Ние нормалните хора сме с теб, останалите са с пс ихоп ата Путин!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Слава на Зеленски

    3 0 Отговор
    Зеленски от комедиант стана президент, а Путин от президент стана клоун който ако не беше оцапан с толкова много невинна човешка кръв щеше да си остане в историята само като поредния кремълски смешник!

    Коментиран от #90

  • 89 Слава на САЩ ЕС НАТО

    3 0 Отговор
    САЩ ЕС НАТО правят това което трябва - помагат на света да се защити и отърве от руската фашистка чума и сатанизъм!
    Зеленски прави това което трябва - защитава Европа и Украинския народ от руските терористи които от осем години извършват геноцид и военни престъпления срещу цивилни украински граждани - деца, жени, невинни хора!
    Европейските държави никога няма да бъдат руски губернии!
    Европейците никога няма да станат руски роби!
    Украйна (България) предпочете за свое бъдеще ЕС и НАТО пред руския Гладомор!
    Вечна Слава на Зеленски нисък на ръст но Великан по дух, Светъл Лъч който разпръсна Мракът на кремълската империя на злото и нейния кървав фюрер Путин!
    Слава на Украинските Майки които раждат Герои!
    Слава на САЩ ЕС НАТО и Украинските антифашисти които прочистват Планетата от руския нацизъм и колониализъм!
    Благословена си Ти Украйна с такъв президент като Зеленски!

    Коментиран от #92

  • 90 Странна информация

    0 2 Отговор

    До коментар #88 от "Слава на Зеленски":

    Сталин са го наричали Бащата на народите по цял свят. Например в Индия е една от най-големите комунистически партии по света, почитат Сталин и Ленин. Профашистка Украйна вече е минало.

    Коментиран от #97

  • 91 Хвала на Зеленски

    2 1 Отговор
    Поклон пред Зеленски заради смелостта му да каже на глас това което целия свят знае но си мълчи, а именно че на руснаците им е генетично заложено да са тер ори сти и уб ийци!

    Коментиран от #95

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Байдън

    2 2 Отговор

    До коментар #72 от "Слава на Украйна!":

    От руската "мощ" останаха само тленни мощи!

    🤭😁🤣😂
  • 94 Пригъзин

    2 1 Отговор
    специалната военна руска Осирация върви точно по план!

    хихихи

    Коментиран от #98

  • 95 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #91 от "Хвала на Зеленски":

    Това че руснаците са терористи и уб ий ци, ние българите си го знаем отдавна!
  • 96 ХА ХА

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "ГЕОСТРАТЕГ":

    Твийттауста е же нами, само аз мога да и свърша работа.
  • 97 🤭😁🤣😂

    2 0 Отговор

    До коментар #90 от "Странна информация":

    Ами те в Индия си мажат тялото с кравешки ла йна и пият кравешка ури на, така че нищо чудно че почитат Сталин и Ленин след толкова дълга употреба на кравешки продукти, хихихи!
  • 98 Щирлиц

    3 1 Отговор

    До коментар #94 от "Пригъзин":

    Да, руската армия е непобедима...само по руските телевизии, хихихи
  • 99 Украйна победи

    3 1 Отговор
    Самото съществуване на свободна Украйна е победа за нея и останалия цивилизован свят, и поражение за терориста Путин и всички тъмни сили които подкрепят кремълските нацисти!

    Коментиран от #100

  • 100 сбогом зло русия

    3 2 Отговор

    До коментар #99 от "Украйна победи":

    Щом Путин не е постигнал нито една от целите си заради които нападна Украйна, значи руснаците не са победили!
    За какви руски победи бъл ну ват руските тро ло ве?!
  • 101 Патриот

    4 3 Отговор
    Путин е мразен в цял свят. Това е цената да си слуга на Дявола!
    русия е мразена в целия свят. Това е цената да си държава управлявана от наместника на Дявола който живее в Кремъл!
    Ние истинските българи също мразим нацистка русия и нейните слуги фамилия копейкини, които унищожават България!
    Украинците които се борят за свободата си и за свободата на народите по света са във сърцата на всички почтени хора които искат справедливост, а не кремълска фашистка диктатура!

    Коментиран от #104, #120

  • 102 Ленин

    0 2 Отговор
    Ей омръзна ми, вече две години слушам само за войни и убийства. Тия китайци няма ли да пуснат нов Ковид 24 да ни отърват от тези войни. Ем по-добре си беше, локдаун, хоум-офис, е вярно повече хора умряха ама поне хуманно... писна ми вече.....искам си Ковида обратно!
  • 103 Време е

    3 2 Отговор
    да почистим България от прод ажн иците майкопродавци "възраждане (на комунизма)" които за жълти копейки сеят лъжите на русия и простотокостя!
  • 104 Прав си

    3 3 Отговор

    До коментар #101 от "Патриот":

    Кремъл се управлява от сатанисти начело с кагебееца антихрист Путин член на сатанинската комунистическа партия която седемдесет години воюваше и унищожаваше християнството, събаряше църкви, убиваше истинските православни свещенници и ги подменяше с агенти на КГБ. Днес същите комунистически сатани отново управляват в Кремъл! Затова русия е пръв приятел и съюзник на антихристиянски комунистически и ислямистки режими като китайския и иранския - смъртни врагове на православието!
    Или си с Христа или си в коалицията на Сатана - русия, иран, китай - които воюват с Бог!
  • 105 Изтока умира

    3 3 Отговор
    Трябва да се държим за НАТО. брикс е пробито корито. От изток дебне злото Китай. Нацистка Русия паразитира в упадък!
    САЩ отстояват свободата и справедливостта по света.
    САЩ ще см ачка всички нацистки отпадъци по света както го е правил винаги и ще ни освободи от тиранията на кремълските нацисти!

    Коментиран от #119, #126

  • 106 злото има едно име - русия

    3 3 Отговор
    Що за същество трябва да си, за да защитаваш една агресивна колониална империя която е изградена върху кръвта на много европейски и азиатски народи? Империя която е враг на държавата в която си се родил опитвайки се непрестанно да я направи задунайска губерния! Държава която напада и избива съседите си само защото не искат да са руски васали, желаят да са свободни и да вървят по собствен път! Държава която може единствено да разрушава и убива, а не да гради и създава! Държава в която терорът, насилието, лъжата, потъпкването на човешките права са се превърнали във висша "ценност" държава която се нарича РУСИЯ
    Тиранията Русия е заплаха за всяка свободна и демократична страна! Русия никога не е била и няма да бъде мирна страна! Русия още от създаването си и досега продължава да е най агресивната империя. Милиони са жертвите на руския колониализъм. Съзнавайки какви злини е извършила в жа лка та си история Русия, която днес оглавява класацията за световен терорист, се замислям колко е прекрасно че има на земята Велика Сила която може да изпепели и заличи световното зло - Русия!
  • 107 Всяка дума на руската пропаганда е лъжа

    3 4 Отговор
    Русия не за първи път води колониални войни!
    Русия е най-агресивната колониална империя на всички времена! Руските колонизатори избиха милиони. И досега продължават да живеят на чужда земя и да грабят чужди богатства! Съсипаха милиони съдби. Нападат съседни държави, организират прокремълски преврати и избиват хора! Милиони са жертвите на руската алчност и наглост! Кремълските фашисти заплашват да унищожат света с ядрена война! Нацистите в кремъл се занимават с интриги и подлост, лицемерие и лъжи и се опитват да колонизират територии по всички континенти! Плащат за прокремълска пропаганда и руски лъжи на безродници и майкопродавци като фамилия копейкини които унищожават България.
    Време е Русия да стане нормална държава! Това може да бъде
    когато кремълските нацисти бъдат напълно уни що жени! Само тогава Русия може да бъде изличена от списъка с нацистките държави!
  • 108 истината

    3 2 Отговор
    Защо русия нахлу в Украйна!? Каква е причината и кой е виновен за тази причина?! Не е Украйна. Това са военолюбивите имперски амбиции на руснаците! Кремълските нацисти искат да ограбят богатствата на Европа! Затова всички европейски държави влязоха в НАТО. Руските нацисти провокираха мира в Европа, защото са подпалвачи на войни и колонизатори! Основите на руската колониална империя са основани върху кръвта на много европейски и азиатски народи. Те са една алчна агресивна нация която воюва с целия свят. До кога ще търпим този Кремълски геноцид?! Войната в Украйна пак е заради колониалните амбиции на кремълските империалисти! Време е света да си отвори очите и да види че злото е в Кремъл! Вярно богата държава е Русия! Но защо е богата?! Защото Русия граби богатствата на народите които е поробила! Сега Зеленски иска оръжия за да защити украинския народ от руските терористи които избиват и грабят народа му! Кой ще плаща за престъпленията на кремълските нацисти?! Руският народ ще плаща за престъпленията на Путин. Или руснаците не са толкова невинни щом подкрепят диктатора си! Такива са си руснаците ще плащат за греховете си щом се водят по акъла на тиранина който обитава Кремъл!

    Коментиран от #117

  • 109 Украйна няма да стане руска губерния

    2 3 Отговор
    За руската наглост няма измислена дума дори! Кремълските нацисти дори наричат действията на цивилизования свят "абсурдни" и "неморални" защото давали на украинците оръжия, за да защитят живота и домовете си, защото давали генератори на украинците, за да оцелеят след варварските бомбардировки на Путин, това било неморално според кремълските нацисти! Затова те най "морално" и по "православно" му унищожават градовете, пътищата, електроцентралите, домовете на украинците, избиват наред, депортират хора, отвличат деца, мародерстват, изнасилват и това е по руски "морално" и "православно" Путин нападна Украйна съвсем целенасочено и брутално, за да я подчини на Кремъл и понеже срещна огромната съпротива на един свободолюбив, самоотвержен и смел народ герой, реши да ликвидира Украйна! Тази безумна великоимперска агресия започна още през 2014 г. Путин не можа да прости на украинците това че предпочетоха за свое бъдеще ЕС и НАТО пред руския Гладомор! Тогава Путин започна терористична война срещу Украйна. И всичко това защото украинците за първи път си избраха сами президент който не е посочен от Кремъл! Всички русоробски тъмни прокремълски сили беснеят заради помоща от САЩ за Украйна за да може да се защити! Според тях не е виновен Путин, а украинците които се борят за свободата си и тия които им помагат! Виновни са всички които не му се кланят! Типичен робски манталитет на прокремълските слуги! Робите мразят най много не господарите си а свободните хора и тези които

    Коментиран от #110, #118

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 САЩ МОГЪЩИЯ

    2 2 Отговор
    русия и иран треперят. Знаят че им остава малко време!

    Коментиран от #113

  • 113 Виждащ

    2 2 Отговор

    До коментар #112 от "САЩ МОГЪЩИЯ":

    русия и иран са злото. Това се вижда всеки ден!
  • 114 Украйна победи!

    2 1 Отговор
    русия загуби още една война. Кремълските нацисти са пълни неудачници!

    Коментиран от #115, #116

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Х. а х о л

    1 2 Отговор

    До коментар #114 от "Украйна победи!":

    защо не си отпред
  • 117 Тони

    1 1 Отговор

    До коментар #108 от "истината":

    трябваше по-малко да се скача по площадите с призиви да се убиват руснаци, затова русия нападна тези измети, които убиваха руснаци в Донбас през 2014 г.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Дръж се

    1 1 Отговор

    До коментар #105 от "Изтока умира":

    На нато за чертежите и обещанията и ще получиш Макарена много близо, но задният ти двор.Успех.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 кремъл умря

    2 2 Отговор
    Заради имперската си арогантност фашистка русия ще бъде изравнена със земята и всички тъмни сили които подкрепят кремълските нацисти ще понесат несгодите! Това е залога за да няма ТСВ!
    Само без русия ще има мир на земята!
  • 122 антифашист

    2 1 Отговор
    подкрепящите фашизма в русия също са фашисти!
  • 123 путин е пътник

    2 2 Отговор
    вият на умряло копейките, знаят че малко им остана, хихихи
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Българофил

    2 3 Отговор

    До коментар #124 от "антитрол":

    русофилите винаги са били най големите врагове на България!
    Заради един такъв русофил България без малко щеше да стане шестнайсета съветска губерния!
  • 126 Двуполюсен

    2 2 Отговор

    До коментар #105 от "Изтока умира":

    Путин греши. Светът не става многополюсен, а двуполюсен. И в двата русия не присъства. русия ще е васална територия на Китай. Източник на евтини ресурси за китайската индустрия. Една бензиностанция регистрирана като държава!
  • 127 Байдън направи Путин да стане Разпутин

    2 3 Отговор
    кремълските нацисти са толкова отчаяни че единствената им надежда да оцелеят остава единствено Тръмп !
    Затова Путин създаде Тръмп, щот без него русия е Пълен Аут!
    Сбогом зло русия, на тебе и Тръмп няма да ти помогне!
  • 128 Дежурен санитар

    2 2 Отговор
    Аре пишете по бързо, че гасим тока...
  • 129 Стратега

    0 1 Отговор
    Въоръжените сили на Украйна са загубили 500 хиляди убити и тежко ранени от началото на конфликта, публикуването на тази информация ще бъде шок за населението, заяви бившия генерален прокурор и бивш ръководител на Министерството на вътрешните работи на Украйна Юрий Луценко в YouTube канала „Директно“.
  • 130 Зеленски позира в Героични Пози, стил

    0 0 Отговор
    Наполеон и Дучето!!! Вживял сее Комика в тея Роли!! И двамата завършиха по сходен начин!?
Новини по държави: