Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Януари, 2024 15:11 8 724 88

Украинската армия: Това са портите на ада

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • войници-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски

В статията на The New York Times се отбелязва, че войниците от украинските въоръжени сили трябва да се движат внимателно и живеят предимно в мазета, далеч от полезрението на руските сили

Войници и командири на въоръжените сили на Украйна разказаха пред The New York Times, че в широка зона на централния и източния фронт, руските атаки са станали толкова интензивни, че действието близо до фронтовата линия никога не е било толкова опасно.

Украинските войски по по-голямата част от 1000-километровата фронтова линия официално са в отбрана. Но битката не е стихнала, тъй като руските войски вече са преминали в настъпление.

Заместник-командирът на батальона на украинските въоръжени сили с позивна Шира призна пред изданието, че украинските военни са "физически изтощени“.

Войниците, добре свикнали с руския артилерийски огън, казаха, че от март изпитват допълнителната разрушителна сила на планиращите бомби, способни да унищожат подземни бункери.

"Сякаш самолет пада върху теб“, казва един от военните пред изданието. "Като портите на ада“.

В статията се отбелязва, че войниците от украинските въоръжени сили трябва да се движат внимателно и живеят предимно в мазета, далеч от полезрението на руските сили. Това се случва заради заплахата от руски дронове-камикадзе, които често принуждават украинските военни да изоставят техниката на фронтовата линия и да действат пеша.

И руската, и украинската армия използват дронове за проследяване и поразяване на цели. В същото време военните от украинските въоръжени сили признаха, че много безпилотни самолети са загубени в резултат от въздействието на средства за радиоелектронна борба.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Време е!

    134 28 Отговор
    Все повече разбират укрофашагите че трябва да бягат!

    Коментиран от #4, #70

  • 2 да де

    154 12 Отговор
    А бре преди около час не писахте ли точно обратното, че руснаците нямали сили да атакуват, кога лъжете?

    Коментиран от #24, #85

  • 3 ПутиН

    21 80 Отговор
    е шматка

    Коментиран от #53

  • 4 Мим

    117 19 Отговор

    До коментар #1 от "Време е!":

    Време е самите укри да вземат на прицел зеления и да им свършват мъките.Тогава ще има и мир...

    Коментиран от #25

  • 5 Хохо Бохо

    96 13 Отговор
    А най-добре се крият в мазета на жилищни сгради обитавани от цивилни, за предпочитане рускоговорящи, не че има моваговорящи на изток от Львив де. Много добре знаем за живите щитове и къде са любимите места за разполагане на бойна техника и складове на укровермахта.
  • 6 натовски мишок

    95 16 Отговор
    укро-натовците реват или така ми се струва?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Някой

    98 7 Отговор
    А, не вярвам. Британското разузнаване каза, че руснаците са изтощени и нямат ресурс за нова офанзива.
    Тъй че, тези украински войници сигурно са покварени от руската пропаганда.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Стареца и

    72 4 Отговор

    До коментар #9 от "Русофил":

    А пъховете, тоест укрите, се крият по мазатата! 30 плъха на един руснак!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 когато ги дефашизират

    57 4 Отговор
    с пикираща 2 км на 2 км всичко се изпепелява . 220 хиляди за 23 година . онзи ден нациста от синята агитка . умраял . тук щяха да го арестуват . с оръжия . не става . снайперис бил . те стоят в хълма и гледат с окомера . дронара като го е видял и тряс . на колбас . после измислиха версия , ама той от снайпер , ама куршум го отрепал . обещали му злато и жени, дрога и контрабанда . един месец и е трупясал . няма да е пленник и да му четат толстой и пушкин . всеки каквото е заслужил . дрон в гърба . докато подремва .
  • 13 Бесен-_ Язовец

    72 7 Отговор
    Живот в мазе заради интресите на соросите хахаха... мишките фашиски в мазета!
  • 14 платена статия от руското посолство

    6 53 Отговор
    Е, тая статия е пусната по всички сайтове ,в комплект с мнения на копейки :))))))
  • 15 Гост 2

    55 3 Отговор
    Марш в мазетата сороски мишоци
  • 16 Някой

    62 1 Отговор

    До коментар #7 от "шитляци":

    Хага? Първо да осъдят там военнопрестъпниците от САЩ и някои европейски страни. Когато това стане, Путин пак няма да признае юрисдикцията на това съдче. Както и останалите независими държави.
    Тъй че, малко по-спокойно.
  • 17 Българин

    52 0 Отговор
    Много жалко! Жалко за тези млади хора и от двете страни. Сатанистите гадове виновни за тази война са най-лошото нещо на този свят. Дори съмненията за разпространение на болести вече не звучи като конспирация.
  • 18 Олесия 🇺🇦

    40 1 Отговор
    Окрайна пашла нахуймбляд
  • 19 Сатана Z

    30 2 Отговор
    Глупава статия,бездарно написана без никакъв творчески размах.Само да допълня,че американците наричат Флорида “Портите на Ада “но няма да обяснявам защо.То е очевадно
  • 20 Лдкдн

    5 31 Отговор
    Тоест след 3 дена Киев ще е превзет !!!

    Коментиран от #66

  • 21 Мунчо със самальота

    2 41 Отговор
    Сигурно е така .... Дето се вика те за 2 години до биская стигнаха ... Базаналогова работа бате !!!
  • 22 Механик

    63 0 Отговор
    И ква излезе тя? До одеве ми пишехте как ситуацията била патова, как руснаците били в безизходица и нямат оръжие, как укрите всеки ден напредват по малко, но все пак превземат...
    Па то се оказа, че нещата са много сериозни за ВСУ.
    А, и другия път като руснаците ударят някоя сграда, не ми разправяйте, че там са били само лелички от забавачницата и възрастни свещяници. Щото малко по-горе, в статията си пише, че украинските боци се крият по кое??? Правилно- по мазетата. А мазета имаме къде? Правилно, в жилищните сгради.
  • 23 Плевнелиев

    34 10 Отговор

    До коментар #9 от "Русофил":

    Така е ! Украинските военни са герой а рушляците са мизерници . Сега като им отстъпим и Одеса ще им се разкаже играта 😂😂😂
  • 24 Хайл 14/88

    25 4 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Постоянно лъжат,ПОСТОЯННО.всичко във факти е трагедия
  • 25 Един

    3 40 Отговор

    До коментар #4 от "Мим":

    А що пък рашките да не бастисат Путлер и така да има мир?

    Коментиран от #33

  • 26 ура

    1 30 Отговор
    Фокус се е фокусирал върху руска пропаганда.Грижливо е преписан.
  • 27 Коце гага'у'зина

    2 40 Отговор
    Тия украинците нямат кораби, подводници,самолети,нямат оръжие ,пари и т,н а нашите другари от 10 г. Превземаха Авдеевка и... капец?!?
    А нали сме могучая, товарищи?!?
  • 28 3 днях в Киевь

    2 38 Отговор
    От 24 февруари когато джудже Путя нахлу в Украйна -
    Президентът на Русия Владимир Путин обяви началото на "специална военна операция" в Донбас. Това се случи в реч, излъчена в телевизионен ефир.

    Той призова украинските войници да се предадат и да се приберат по домовете си и предупреди, че ако това не се случи, Киев ще носи отговорността за по-нататъшни кръвопролития. И столицата на Украйна ще бъде превзета за 3 дни и режима в Киев ще бъде изправен пред Руски трибунал за военни престъпления...
    П.С. И така тези 3 дни станаха вече 733 а 67 километровата Руска колона тръгнала да превзема Киев си остана в Буча и Ирпин, предградия на Киев. Украинските войници не сложиха оръжие, напротив денацифицираха 920 хиляди клети орки изпратени на смърт от джуджето и наторили Украинската земя...

    Коментиран от #29

  • 29 Блогър от Москва

    3 40 Отговор

    До коментар #28 от "3 днях в Киевь":

    Там сме! 64 километровата рашистка военна колона тръгнала на парад в Киев и парада й все пак се състоя...Хиляди изгорени рашистки танкове и бронирани машини бяха докарани на буксир в Киев и дефилираха под овациите на жителите на столицата ,ето статията в този сайт от тогава - Случи се - Военния парад на Руската армия в Киев все пак се състоя..
    Руските окупатори искаха да проведат военен парад в центъра на украинската столица Киев. И най-накрая той се състоя.
    Активистът Серхий Стерненко публикува кадри от централната улица „Крешчатик“, на която е площад Майдан Незалежности, на който се състоя Революцията на достойнството през 2013 г. На булеварда бяха изложени руски военни машини, унищожени от украинската армия след 24 февруари, когато Русия започна пълномащабна непредизвикана война.
    Киев експо“ представя на гражданите и гостите на Киев „безаналоговите“ руски военни машини, но в не много приличен вид. Армията от военнопрестъпници на Владимир Путин беше разгромена в първите седмици на войната, въпреки че планираше да превземе Киев за 3 дни. Военните стратези в Кремъл не изчислиха правилно своите възможности и волята за съпротива на украинския народ. Така тридневната операция по превземане на Киев вече продължава 180 дни.
    Руските нашественици извършиха ужасяващи престъпления срещу цивилното население на Украйна, които никога няма да бъдат забравени. Унищожените танкове и бронирани машини са напомняне за диктатора Владимир Путин, че не може да спечели тази

    Коментиран от #31, #34, #36

  • 30 ЕВРОНЮЗ

    7 1 Отговор
    149.200 /ВОЛГА..... ИЛИ ⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️
  • 31 И аз гледах парада

    2 29 Отговор

    До коментар #29 от "Блогър от Москва":

    Бяха изтипосали на изгорените руски танкове и бронирани машини стотици пленени рашистки орки все едно са техни екипажи и викаха -"Киевь 3 днях"...Жителите на Киев снимаха за спомен парада на руската армия в тяхната столица и ликуваха хахахахаааа аааХахаха
  • 32 Леле мале

    17 0 Отговор
    А зад портите,да не ви чака Макдоналдс.
  • 33 Хайл 14/88

    23 2 Отговор

    До коментар #25 от "Един":

    Щото наркомана с тениската много проси и квото изпроси го продава в судан и сомалия,а на украинците вика че купил ново оръжие а то старо

    Коментиран от #84

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Хайл 14/88

    8 12 Отговор

    До коментар #29 от "Блогър от Москва":

    Танковете бяха милиони,даже и 7 подводници вървяха по сушата за парада...и тях изгориха🤣🤣🤣🤣
  • 37 Фактите говорят

    4 24 Отговор
    От 100 К ватенки пред Авдеевка ,3 армии вече 36К са,.,ФИРА! ))
    10 ....ГОДИНИ?!?!?!?
    Едни Янки за 19 дни и 320...ЧОВЕКА жертви, смачкаха 2 милионна Армия на Садамчо)))))))
    Бая има да "учат"...тия американци )))))))

    Коментиран от #51, #69

  • 38 Я го знам !

    13 1 Отговор
    Роднински войни 😂 След края на кютека пак ще ядат и пият заедно.Путин за това ги жали.

    Коментиран от #41

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ха-ха-ха

    3 21 Отговор

    До коментар #38 от "Я го знам !":

    След войната 1 маскаляк няма да стъпи в Украйна ма хом-ляк!
    Хахахаха
    Жали ги като изравняват градове със земята? Хахахахах
    От безпомощност пред селото , хвърля 500 кг бомби в жилищни квартали!

    Коментиран от #87

  • 42 Стойко

    5 23 Отговор
    Полетата на Авдеевка -руски танкове за скрап никнат вместо гъби

    Украинските военни публикуваха снимки от дрон на полетата в Авдеевско направление.
    Украинската 53-та механизирана бригада "Княз Владимир Мономах" публикува поредица от снимки, на които се вижда случващото се или по-точно последствията от него на фронтовата линия в Авдеевка. Там от месеци се водят тежки боеве, а щурмът на руските войски не спира.
    В петък украинският президент Володомир Зеленски посети именно тази фронтова линия и се срещна с войници, които удържат на напора на руснаците и им нанасят ужасяващи загуби в жива сила и военна техника.

    Коментиран от #55, #67, #78

  • 43 В.В.П.

    24 2 Отговор
    10000 снаряда бият на ден окропите ..Обръщат окопа на опако ..и вадят поровете отдолу..

    Коментиран от #46

  • 44 Стойко

    5 27 Отговор
    Войната вече е на рашистка територия! Каквото повика- това се обади! В Париж,Рим,Лондон,Вашингтон и сие всичко е спокойно! В Русия сирени за въздушни тревоги! Ликувайте! Слава на Украйна...Cъдрaни и глaдни копейки!!! Не ви чувам...По силно викайте - СЛАВА НА ВЕЛИКА УКРАЙНА! СЛАВА СВЕТОВЕН ЛИДЕР ЗЕЛЕНСКИ!

    Коментиран от #56, #75

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ъхъ.....

    3 16 Отговор

    До коментар #43 от "В.В.П.":

    И в Киев ...КОГА?
    ХАХАХАХАХА
    Надъхваш ли се женчо?
    Хахахахаха
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Няма

    21 2 Отговор

    До коментар #9 от "Русофил":

    да ти казвам, кой е Ю́рий Вита́льевич Луце́нко. Оня ден каза, че украинските загуби са над 500000, убити и тежко ранени. За руските не знам. Никой не казва.

    Коментиран от #50

  • 49 Страшно е

    3 21 Отговор
    Украйна успешно спира руските атаки към Авдеевка. Това е град в Източна Украйна, който се намира съвсем близо до Донецк, административният център на Донецка област.
    През октомври Русия започна нова мащабна атака срещу Авдеевка който опитва да превземе още от 2014 година . Днес от ВСУ обаче заявиха, че "продължават да удържа врага, който продължава да се опитва да обкръжи Авдийвка".
    В новия доклад за ситуацията на фронта се посочва, че украинските войници "отстояват позициите си и нанасят големи загуби на нашествениците".

    Коментиран от #52, #81

  • 50 Механик

    5 27 Отговор

    До коментар #48 от "Няма":

    Не знам колко са Украинските но знам че 900 000 рашистки майки питат защо синовете им са мъртви. 900 000 рашистки деца питат защо бащите им са мъртви! 900 000 рашистки жени питат къде са им мъжете. 900 000 а може би повече братя и сестри питат къде са братята им, 900 000 клети рашки повече никога няма да отворят входната врата на своя дом!!! За това се грижите кремълски убийци!!!🇧🇬🇪🇺🇺🇦🇺🇲🇧🇬

    Коментиран от #54, #59, #79

  • 51 Хайл 14/88

    3 11 Отговор

    До коментар #37 от "Фактите говорят":

    Какви 19 дни бе, Вова за 3 дня в Киев и за седмица в Лисабон
  • 52 Не е страшно а Отчайващо

    2 16 Отговор

    До коментар #49 от "Страшно е":

    Ботоксовия завръзляк и трус е пред инфаркт.
    Че тия мургавите от Факултето ще я вземат тая Авдеевка за ДЕН
    )))))))
  • 53 А ти си

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "ПутиН":

    Шмутка ха-ха-ха-ха хи-хи,голям смях. Благодяря ти ха-ха-ха.
  • 54 Ако не е тайна,

    11 0 Отговор

    До коментар #50 от "Механик":

    от къде черпиш информация, че ми стана интересно? Само не ми казвай, че си знаеш.
  • 55 Ще ти се

    2 5 Отговор

    До коментар #42 от "Стойко":

    После като ядеш боя , пак ще кажеш че си го ял ама не съвсем, Тоестсата били ама не съвсе, .Че си спечлил Втората свтинва война ама не съвесем. Че ти е влчзълк ама не съвсем целия, То така сте.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Лятна ушанка

    17 0 Отговор
    Рев, рев, рев.
    Преди беше:Дайте, дайте, сега:Много ни биете...
    Ееееее, Угодия нямат тия х охл и!
  • 59 Въййй

    11 0 Отговор

    До коментар #50 от "Механик":

    Много брееее.
    4 х 900 000
    прави
    3 600 000

    А бе отде ви копаят такива?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Последни вътре последни вън

    10 0 Отговор

    До коментар #60 от "Карпуз":

    Прекалено проклето племе сме, големите държави на запад ще се изнесат преди нас.
  • 62 Джонсън Борис

    14 0 Отговор
    И от двете страни на мен трябва да благодарят за всички загуби!

    Да не са ме слушали осраинците. Мен и без това не ме слуша главата, те съветите ми изпълниха.
  • 63 Валери Божинов

    20 0 Отговор

    До коментар #7 от "шитляци":

    Прав си, Путин се е запътил към Хага.... Само че с танковете. Скоро джендърския свят ще бъде в краката му и всички български евроатлантици ще станат заклети русофили....
  • 64 радваме се

    14 0 Отговор

    До коментар #9 от "Русофил":

    че има кой да ни дава достоверна информация от фронта… продъжавай в същия дух но като свърши войната незнам как ще се възприемеш когато реалността те удари по челото
  • 65 Ксаниба

    16 0 Отговор
    ...инските войски по по-голямата част от 1000-километровата фронтова линия официално са в отбрана. А неофициално са в л..ата!! Не бяха ли официално в пролетна контъофанзива - превземат крим, Донбассс, Москва!!!!???
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Фотошоп

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "Стойко":

    се казва тоя твоя “дрон” хахахах
  • 68 Тагарев съм

    14 1 Отговор
    Лошо ми е, а в посолството изпили аналгина...някой да има ?
  • 69 тез факти ги говорят

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "Фактите говорят":

    според цената ! който кавото си плати такива факти вадят !
  • 70 Хахахаха

    3 15 Отговор

    До коментар #1 от "Време е!":

    И къде ще бягат украинците бе копейка? Украинците са си в Украйна. Какво правят рашагите там?
  • 71 Когато

    14 2 Отговор
    свършат компотите в мазетата ще се върнат към Киев, ще изядат зелката на Зелката. Гладът е по-силен от тока.
  • 72 Като каза 20...!

    14 1 Отговор

    До коментар #9 от "Русофил":

    Та се сетих-
    До сега Украйна е загубила 20% от територията си...!

    Коментиран от #77

  • 73 Ники

    13 1 Отговор
    Преди половин час писаха едно , сега друго. Путин освен че спря ковид пандемията , направи и луди западняците , започнаха сами да си противоречат.
  • 74 В.В.П.

    10 1 Отговор
    Лежат в окопите и чакат си времето.. Студено и тъмно е .после бууууум. И чао..
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 АВДИЕВКА ЗА НОВА ГОДИНА

    2 7 Отговор
    Путин пак са окака
  • 77 СТИГА БЕ

    0 5 Отговор

    До коментар #72 от "Като каза 20...!":

    Затова ли Путин още са бие за нея.....
  • 78 Знайко

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "Стойко":

    ...само да ти обясня ,че осраинците използват руски танкове! Не се ли беше сещал?
    Снимки,а? А видеа защо нямаме? А обективен контрол от втори дрон защо нямаме? Защото действителноста се разминава със показаното в записа ли?
    Аз пък гледах уаргонзо и показаха какво каза шефа на един Терминатор: ...като излезем да работим и всички се изпокриват по траншеите и укритията!

    Коментиран от #80

  • 79 максим

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Механик":

    ти кога ги брои??? и какъв механик си? или се правиш на мъжкар? ако разбираш на компаса,вземи и се осевери.ако не разбираш, питай.че- много работи не знаеш,е ясно.ама с питане ,всичко се научава.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 максим

    4 0 Отговор

    До коментар #49 от "Страшно е":

    тоя доклад, откъде го видя ? къде е истината, за твоята авдеевка?ти, бил ли си някога там? или я знаеш от новините и уйкипедията?реалн-о знаеш ли, какво става там???нещата за всу и запада ,там са кошмарни.ама, ужасяващи.какво,ще правим?как са, твоите нови новини за там?
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 максим

    8 0 Отговор
    модератора- на факти,яко го е шубе от истината.страх го е от натовските и евро генералите,да не го набият или да не го уволнят.не се плаши,бре.истината,скоро ще я узнае, целия свят.ама ние,пак ще сме роби.пак,ще си като гост в собствената си българия.
  • 84 Един

    1 3 Отговор

    До коментар #33 от "Хайл 14/88":

    То пък рашките щото въобще не крадат от армията и все с ново оръжие воюват.
  • 85 дядо поп

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    То да е само това с мед да ги нахраниш. Не знам при това признание на украинците , че трябва да се движат съвсем внимателно , живеят предимно в мазета и извън полезрението на руските сили и тук непрекъснати и ежедневно се пише за жертви и то стотици от страна на руските сили. А кажете ми как става това , криеш се по дупките и от полезрението на врага и в същото време нанасяш сериозни загуби по живата сила на противника!
  • 86 Дедо

    5 0 Отговор
    " и да действат пеша " кърти мивки.
  • 87 И по големи

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Ха-ха-ха":

    Хвърлят 1500 - 2500 кг
  • 88 Напоеон

    1 1 Отговор
    Армията ми стана на тор в Русия, как така стана???
Новини по държави: