Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Януари, 2024 18:03 4 075 194

Русия ще нападне НАТО? Реална ли е тази заплаха?

  • украйна-
  • русия-
  • германия-
  • нато-
  • война-
  • заплаха-
  • владимир путин

Германското министерство на отбраната разработва различни сценарии при евентуална ескалация на напрежението

Русия ще нападне НАТО? Реална ли е тази заплаха? - 1
Снимка: NATO

Нараства ли опасността от война между Русия и НАТО? Този стряскащ въпрос все по-често може да се чуе не само в пропагандните канонади на руските медии, но дори в дискусии в Лондон или Берлин.

В Германия булевардният вестник "Билд", информационният портал "Т-Онлайн" и няколко други медии през последните дни обърнаха сериозно внимание на различните сценарии за евентуална война между Русия и НАТО, които очевидно се разработват в съответните служби (в случая германски).

Още новини от Украйна

Сценарии за война между Русия и НАТО?

Тази новина беше силно раздута от някои медии в Русия, които оповестиха, че Германия едва ли не смята да нападне Русия. Но за какво всъщност става дума?

Вестник "Билд" твърди, че разполага с поверителен план на Бундесвера, разработен в случай на "драматичен сценарий на хибридно широкомащабно руско нападение по източния фланг на НАТО" през лятото на 2025 година.

Първата фаза, посочва изданието, щяла започне още през февруари тази година с допълнителна мобилизация на 200 000 военнослужещи в Русия и успешна пролетна офанзива на руската армия в Украйна до юни тази година. През юли щяло да стартира първото тайно, а след това и все по-открито нападение на Русия срещу западни държави с използване на кибердиверсии и други методи на хибридната война - главно срещу балтийските държави.

Според цитирания предполагаем сценарий, през септември Москва започва широкомащабни учения "Запад-2024" в Западна Русия и Беларус, а през октомври разполага ракети със среден обсег и струпва войски в Калининградска област, уж за да предотврати предстоящо нападение на НАТО. Русия планира да завземе тесния коридор на границата между Полша и Литва и да организира там граничен конфликт през декември 2024 с много жертви. През май 2025 НАТО взема решение за възпиращи мерки. А на фона на временното безвластие в САЩ след президентските избори там Русия решава да повтори източноукраинския сценарий от 2014, този път на територията на НАТО. В "деня Х" главнокомандващият на НАТО нарежда да се прехвърлят на източния фланг на НАТО 300 000 войници на Алианса, включително 30 000 войници на Бундесвера,

Не е ясно как завършва ескалацията. Германското булевардно издание уверява, че сценарият на Бундесвера приключва на 30-ия ден след "деня Х", когато половин милион тежко въоръжени руски и натовски войници се изправят едни срещу други в района на Сувалския коридор - 60-километровата сухопътна територия, която свързва Калининград с Беларус, по границата на Полша с Литва.

Какво казват от министерството на отбраната?

Германското министерство на отбраната засега не коментира сценария за ескалация в отношенията между Русия и НАТО, описан от "Билд". Говорителят на министерството все пак заяви, че "проучването на различни сценарии, колкото и невероятни да са те, е част от всекидневната работа на армията, особено по време на обучение."

Янис Сартс, директор на Центъра на НАТО за стратегически комуникации, изтъкна, че в случая става дума за сценарий на учение, а не за поверителен разузнавателен анализ.

Волфганг Рихтер, пенсиониран полковник от Бундесвера и военен експерт във Фондация "Наука и политика" в Берлин, също не вижда нищо необичайно в това, че Бундесверът разполага със сценарии за всички случаи: "Става дума за разработване на сценарии, което е абсолютно нормално за всяка армия. От две години говорим за агресивната война на Русия срещу Украйна и е съвсем естествено НАТО да реагира с планове за защита на източните си партньори при различни сценарии."

Експертът обяснява, че целта на подобни разработки е да се подготвим за различни варианти в случай на нападение, за да разберем например колко бързо могат да бъдат преместени войските до потенциалното полесражение или пък къде биха могли да възникнат проблеми.

"Тук определено става въпрос не за конкретна прогноза за руско нападение, а за възможен сценарий на това, което може да се случи. (…) Нека отново да го кажа: това не е прогноза за нападение и няма нищо общо с вероятността за нападение", казва пред Дойче Веле Волфганг Рихтер.

Щефан Майстер, експерт в Германското дружество за външна политика, смята, че от една страна е полезно да се разработват различни сценарии за руска атака срещу НАТО, дори и да са относително нереалистични. "Защото сега Русия е много силно въвлечена във военните действия в Украйна и търпи големи загуби на жива сила и техника. Ние не очаквахме и голямата война на Русия срещу Украйна и не бяхме готови за нея", признава експертът.

Майстер смята, че в момента Русия няма потенциал да започне голяма война срещу НАТО. "Но не можем да изключим и руско нападение срещу балтийските държави", добавя той.

"Разбира се, че трябва да се разработват сценарии"

Щефан Майстер все пак предупреждава, че не бива да се изпада в крайности и говори дори за известна "истерия" в обществените дискусии. Според него особено в определени кръгове "вероятността за руско нападение срещу страните от НАТО е много надценена". Трябва да анализираме по-внимателно какво наистина е реалистично да се очаква от Руската федерация и какво е "просто паника, внесена в дискусията ни от страни, които биха могли да бъдат засегнати", казва Майстер, намеквайки за балтийските държави. "Разбира се, необходимо е да се разработят различни сценарии за руско нападение в зоната на отговорност на НАТО, да се изчисли колко войници и военна техника ще са необходими в такъв случай. Но в момента е много по-належащо да се помисли от какво ще има нужда Украйна след година или две и още сега да се направят съответните поръчки."

Друг експерт по военните въпроси, Фабиан Хофман от университета в Осло, също смята, че Русия няма намерение да започва война срещу НАТО. Сайтът "Т-Онлайн" цитира Хофман, който твърди, че Русия определено ще изгуби една такава евентуална война, поради което Кремъл в момента се опитва да направи нещо друго: да държи в свои ръце нишките на заплахите и на възможните ескалации. Според него Русия иска да принуди НАТО към отстъпки под угрозата, че тя е в състояние да нанесе огромни щети. С това се има предвид руската заплаха срещу гражданските инфраструктури в европейските държави от НАТО.

Накратко тезата на Хофман, формулирана от него в Х (бившия "Туитър"), гласи: Русия няма намерение да започва същинска военна конфронтация, тъй като ще бъде победена. Русия просто провокира състезание в дисциплината "кой е готов да рискува повече". А на Запада му липсва решителност, твърди експертът. И обобщава: "Вътрешнополитическо разединение и безкрайните дискусии около възможната ескалация - всичко това само подсилва убедеността на Русия, че НАТО ще отстъпи, ако ножът опре до кокал."

Автор: Никита Жолквер


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Война

    75 37 Отговор
    Да бъде война и Руската армия да отърве света от западните колонизатори фашисти. Слава на Руската армия 💪💪🇷🇺🇷🇺

    Коментиран от #5, #20, #79, #83, #160

  • 2 И Преди и сега

    21 69 Отговор
    Крепостните блатници много държави са асвабадили,само своята не са успели

    Коментиран от #122

  • 3 Сесесере2🤢🤮

    19 52 Отговор
    Да бе в блато стяло не би НАТО видяло
  • 4 Боби

    23 60 Отговор
    Тия орки не могат с Украйна да се оправят, щели НАТО да нападат, егати вица!
  • 5 Загрижен

    18 25 Отговор

    До коментар #1 от "Война":

    Бързо при доктора.

    Коментиран от #64

  • 6 Рушия

    13 41 Отговор
    Нито една от модерните технологии не е започнала в БЛАТОТО, те както и киХайците само имитират защото обществата им са изостанали във всички посоки ама иначе претенции до небесата че трябвало да асвабаждават нещо си пффф
  • 7 Иванушка 🇷🇺

    60 12 Отговор
    Русия никога не е нападала, винаги е Освобождавала.
    Сега ще освободи и Европа от НАТУ-то )))

    Коментиран от #18

  • 8 Русофил

    17 45 Отговор
    Ще нападне, но ще и счупят зъбите на русията.
  • 9 Варненец

    47 13 Отговор
    Само от млатене разбират американските под.логи
  • 10 Блатолф Путлер

    8 41 Отговор
    Ако тъПутин беше нормален човек нямаше да прави от студен конфликт(започнат по програмата за дестабилизация на ФСБ КГБ!) с 20000 жертви за 7 години (3000 на година) ПЪЛНОМАЩАБНА ВОЙНА със стотици хиляди жертви и милиони имигранти само че той НЕ е човек а е (морално)джудже ПСИХОПАТ !!

    Коментиран от #49

  • 11 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    39 10 Отговор
    НАТО само ще се разпусне много скоро, под натиска на променящата се икономика в цял свят и идването на новия световен ред, който ще е много по-справедлив от това къде живяхме последните 34 години на див капитализъм и англосаксонска хегемония и господство.

    Коментиран от #70

  • 12 Хахаха хахаха

    45 9 Отговор
    НАТО няма дори гориво за конвенционална война с Русия ще издъхнат за 2 дни хахаха хахаха
  • 13 вова Zаешкото сърце🐇✈️

    13 15 Отговор
    Елате задунайски братя да Zащитим света от многополовите демони...носете си всичко

    Коментиран от #114

  • 14 мхм

    20 6 Отговор
    Нато без Сащ и Велика Британия е едно нищо
  • 15 Отец Афанасий

    38 7 Отговор
    Дай боже, да се помолим Русия да ни избави от натовската напаст.

    Коментиран от #31, #42, #100, #107

  • 16 Келнер

    6 24 Отговор
    с. корея, иран и рушлямистан е като досадната шумна група в някой ресторант: всички останали искат да ги няма защото развалят атмосферата
  • 17 Ква война?

    35 8 Отговор
    Хутите в момента се подиграват с НАТО в Червено море какво остава за Русия направо руснаците ще попилеят НАТО.

    Коментиран от #60

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Рушлямистан

    5 25 Отговор
    Чух че блатните са измислили нов модел телефони и таблети които стрелят 💡

    Казват се БЛАТФОН 🤩🪆
  • 20 Смях, смях ,смях

    5 27 Отговор

    До коментар #1 от "Война":

    Блатната джамахирия щяла да напада НАТО?
  • 21 И що да го напада ?

    18 0 Отговор
    А? Има ли причина ?
  • 22 Деций

    33 6 Отговор
    Това са Глупости!На Русия не и трябва земята на НАТО,по на НАТО му трябва земята на Русия!Не Русия е оградила САЩ със бази,а е обратното!На Русия и трябва мирно сътрудничество и търговия,а на САЩ безплатни ресурси ,за да продължат агонията и съществуването си!
  • 23 Рашка наглост

    4 24 Отговор
    Удивителното е че казват че фащ сорос и тн УНИЩОЖИХА УКРАЙНА!?!?

    Аз лично виждам ру ракети и снаряди да сриват цели градове !!!

    Коментиран от #126

  • 24 Олесия 🇺🇦

    21 1 Отговор
    На амриканопоср@но му протече цифкаата в Украйна
  • 25 Його

    5 19 Отговор
    БРИКС Ботсвана Русия Иран Конго и Северна Корея
  • 26 По добре да нападне

    20 1 Отговор
    НЕ НАТО, а САЩ !

    Коментиран от #72

  • 27 Първо адеевка

    2 18 Отговор
    Че две години минаха вече за туй селце

    Коментиран от #47

  • 28 🇺🇲 статуята на свободата

    6 26 Отговор
    Украйна няма как да бъде победена!

    Твърде много милиони свободолюбиви хора живеят там и нищо не може да ги пречупи!

    скучно и точка.
  • 29 ДоЦент

    22 3 Отговор
    Целият български народ се надява това да е реално иначе България е обречена на евроатлантическо унищожение и забвение!
  • 30 Ти да видиш

    9 0 Отговор
    Яко ооо, кога започва ?
  • 31 Дякон Унуфрий АраллампиевА

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Отец Афанасий":

    Амин Да дойде ден за съд над пролялите кръвта свята
  • 32 Важно !

    26 2 Отговор
    20-годишният договор на България с терористичния алианс на НАТО изтича през април тази година!!! Има го официално в интернет! След април трябва незабавно да го напуснем !!!

    Коментиран от #105, #112

  • 33 Коня пред каруцата

    5 0 Отговор
    Сега Украйна първо, па после ще му мислим....
  • 34 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    1 16 Отговор
    Но най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 35 НАТО вече нападна Русия

    21 2 Отговор
    "Световният ред, основан на правила, устрои геноцид в Газа и разпали конфликта в Близкия изток веднага след като загуби прокси войната с Русия и погуби стотици хиляди хора, забранявайки на Украйна да подписва мирно споразумение при приемливи условия."

    Коментиран от #88

  • 36 Иванушка 🇷🇺

    2 16 Отговор
    20:1 – такова е съотношението на руските спрямо украинските жертви при Авдеевка според твърдение на политическия анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке. Рьопке коментира темата, че съотношението е "дори по-добро, отколкото при Бахмут". Въпреки това обаче, руснаците не се спират и на руското военно командване изобщо не му пука за живота на руските войници – имат достатъчно пушечно месо, хвърлят го и ще го хвърлят.
    Рьопке визуализира разказаното в профила си в Twitter със снимка от видео, показващо обстрел с дронове по руски бронирани машини, като пред една от тях се виждат редици с чували с трупове. Кадрите са от Авдеевка. Рьопке добавя: При някои руски атаки към Водяне и Северно (южния фланг на Авдеевка), руснаците загубиха 100 души срещу 0 от украинска страна. ВИДЕОТО (18+), от което е взето снимката, не е за хора със слаби нерви.

    Коментиран от #51

  • 37 Пентагона 🇺🇲

    8 4 Отговор
    Петоколонниците в Европа се замаяха от подмазване, ане знаят, че сме фалирали.
  • 38 Реална ли е тази заплаха?

    10 4 Отговор
    Зависи от причините и до къде може да полудее НАТО. Русия едва ли ще го инициира
  • 39 Последния Софиянец

    3 18 Отговор
    64 километровата рашистка военна колона тръгнала на парад в Киев и парада й все пак се състоя...Хиляди изгорени рашистки танкове и бронирани машини бяха докарани на буксир в Киев и дефилираха под овациите на жителите на столицата ,ето статията в този сайт от тогава -Случи се - Военния парад на Руската армия в Киев все пак се състоя..Руските окупатори искаха да проведат военен парад в центъра на украинската столица Киев. И най-накрая той се състоя.
    Активистът Серхий Стерненко публикува кадри от централната улица „Крешчатик“, на която е площад Майдан Незалежности, на който се състоя Революцията на достойнството през 2013 г. На булеварда бяха изложени руски военни машини, унищожени от украинската армия след 24 февруари, когато Русия започна пълномащабна непредизвикана война.
    Киев експо“ представя на гражданите и гостите на Киев „безаналоговите“ руски военни машини, но в не много приличен вид. Армията от военнопрестъпници на Владимир Путин беше разгромена в първите седмици на войната, въпреки че планираше да превземе Киев за 3 дни. Военните стратези в Кремъл не изчислиха правилно своите възможности и волята за съпротива на украинския народ. Така тридневната операция по превземане на Киев вече продължава 180 дни.
    Руските нашественици извършиха ужасяващи престъпления срещу цивилното население на Украйна, които никога няма да бъдат забравени. Унищожените танкове и бронирани машини са напомняне за диктатора Владимир Путин, че не може да спечели тази война. Защо
  • 40 Прозрял

    5 10 Отговор
    Всеки нормален човек би се "трогнал" от заглавието на статията! НАТО не е държава,а отбранителен съюз.В него членуват 31 държави.Как Русия ще се справи,след като за две годи в Украйна онагледи тотален провал!
  • 41 Варненец

    16 2 Отговор
    Щели с Русия да се бият, а не могат за България 8 самолета от ретро чертежа да сглобат вече 5 години .
  • 42 КовидманЯк

    3 14 Отговор

    До коментар #15 от "Отец Афанасий":

    1 200 000 ватирана армия, 400 000 могилизирани нови, ботокса каза, че има 480 000 доброволци, готвача извади 200 000 затворници, а церозния дима спомена, че всеки ден има 1500/ 2000 доброволци. А след "изборите" предстои пълна могилизация, всьо по график.
  • 43 Нас кво ни засяга

    4 7 Отговор
    Реално за радост не сме в НАТО

    Коментиран от #53

  • 44 Руския ганьо путин

    3 14 Отговор
    Унгарския комунист от интернационала Дьорд Сорос инсталира Путин и сега си върти схемите,бурятите от време оно нападат и грабят само по слаби
  • 45 Питам:

    14 2 Отговор
    Русия ли се приближава към НАТО или НАТО към Русия през последните 30 години?

    Коментиран от #92

  • 46 ЕВРОНЮЗ

    13 3 Отговор
    Кое НАТО ще напада.???? Онова на Столтенберг вече го разкова като счупена щайга 🤣🤣🤣🤣🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    Коментиран от #54, #65

  • 47 Г200

    3 4 Отговор

    До коментар #27 от "Първо адеевка":

    Чакай още малко груз 200 да натрупа че много добре върви
  • 48 ЧНГ Пловдив

    4 11 Отговор
    Чисти Набързо гАлоша в Пловдив 💥
  • 49 Психопат

    4 9 Отговор

    До коментар #10 от "Блатолф Путлер":

    Джуджето е психопат ама не пати той а народа му, вече 400 000 гриза си изпатиха и още толкова сакати
  • 50 Да питам

    5 7 Отговор
    Лани едни нощни вълци бяха тръгнали към Берлин.Викам,до къде стигнаха?
  • 51 Мхм

    2 10 Отговор

    До коментар #36 от "Иванушка 🇷🇺":

    Нека го хвърлят скоро руските курвачки ще плащат на китайци и араби да ги оправят.Рушкия демогравски е аут.
  • 52 Хохо Бохо

    7 2 Отговор
    Как работи контролът над хората? Достатъчно е да ги уплашите здрави с вирус, с измислен враг или с бедствие, глобално затопляне и след това може да правите с обществото каквото си поискате. Истинският враг е този, който ви плаши с чучела, него трябва да изринем, не са Русия, КОВИД, глобалното затопляне, извънземните и кемтрейлса.... Колкото по-рано го осъзнаете толкова по-малко жертви ще има
  • 53 Ами даааа......

    9 3 Отговор

    До коментар #43 от "Нас кво ни засяга":

    Ние сме на практика окупирани от НАТО !
  • 54 Брой жертвите

    3 7 Отговор

    До коментар #46 от "ЕВРОНЮЗ":

    Все така продължавайте ребята пълнете чувалите
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Така Така

    9 2 Отговор
    Нато ще се самоубие без война толковс са многожсъзданията с аномалии в този сатанински съюз. Русия си гледа и брани своята земя. И разбира се се стреми да има буфер с тия психично болни хора от алианса, че те са на границата на РФ , а според договореното след 2 световна гранизата на натю е от Берлин на Запад, а не на Изток, но наглеците всичкп въртят и сучат, че да лъжат наивните хора, че те са прави и били се защитаеали от руска агресия хахаха и....ти
  • 57 ЕВРОНЮЗ

    0 10 Отговор
    За две години,почти, Специална военна операция " загинаха над 500 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?
  • 58 Берсерк

    1 10 Отговор
    Русия си строши зъбите с Украйна!
    А с НАТО ще си строши челюстта!
    И накрая главата!

    Коментиран от #147

  • 59 Хохо Бохо

    0 9 Отговор
    А пуслер искаше да разколебае, уплаши и разедини украинците – получи обединена нация, готова на всичко, за да защити независимостта си.

    - Искаше денацификация, но се оказа, че неговите войски действат по нацистки модел в окупираните територии, извършвайки военни престъпления на всяка крачка.

    - Искаше свиване на НАТО – поучи разширен Северно-атлантически блок с нови членове.

    - Искаше да наложи нов световен ред – „руский мир“, - оказа се в изолация и под санкции.

    2024 г. ще е преломна за рабссия, за жалост това ще стане чрез много кръв и жертви, по стара руска традиция. Защото пуслер изповядва теорията, че „ключеви за развитието на рабссия са военните, а не икономическите фактори“.
  • 60 Руска действителност

    0 10 Отговор

    До коментар #17 от "Ква война?":

    Всеки ден украинските герои унижават блатните татари.
    От "втората" армия в света ги направи армия фейлетон.
    Рашистите преминаха от "взимаме Киев за три дни" до "преживяхме нощта, което е много добре"! 🙂 и не само на фронта, а и в замръзналите цели области, оставени без ток, вода и парно.
  • 61 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    2 9 Отговор
    Цял свят се възхищава на Президента Зеленски ! Той е новия символ на борбата за свобода и независимост от тиранията ❗
    Цял свят ненавижда масовия убиец пycлеp❗
    Думите на Президента Зеленски ще се помнят векове❗
    "Дори през непроницаемата тъмнина Украйна и цивилизованият свят ясно виждат тези терористични актове❗
    Умишлени и цинични ракетни по гражданска критична инфраструктура. Не по военни съоръжения❗
    Все още ли си мислите, че можете да ни уплашите, да ни пречупите, да ни накарате да отстъпим?
    Наистина ли нищо не разбрахте?
    Не разбрахте ли кои сме ние? За какво сме? За какво говорим?
    Четете по устните ми:
    Без газ или без вас? Без вас.
    Без вас или без светлината? Без вас.
    Без вода или без вас? Без вас.
    Без храна или без вас? Без вас.
    Студът, гладът, тъмнината и жаждата не са толкова страшни и смъртоносни за нас, колкото вашето „приятелство и братство“.
    Но историята ще постави всичко на мястото си.
    И ние ще сме
  • 62 Аз за НАТО не съм гласувал

    10 3 Отговор
    И не знам някой българин да е

    Коментиран от #94, #99, #102

  • 63 Отец Афанасий

    1 7 Отговор
    Бог да накаже пияния агресор и копейките продажни с децата им недоносени

    Коментиран от #66

  • 64 хахаха

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Загрижен":

    Русофилистиците не са за доктор, а за цирка.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Отец Дионисий

    0 1 Отговор

    До коментар #63 от "Отец Афанасий":

    Да брат, до крак ще заминат у трап.
  • 67 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    0 5 Отговор
    Само млатене за блатника и гладната капейка
  • 68 Престанете такива

    4 0 Отговор
    Елементарни заглавия
    Мислите ли че нормален човек би чел
    съдържанието им
  • 69 Мишел

    4 0 Отговор
    Война на НатО срещу Русия няма да има, защото НатО не са в състояние с оръжията, които имат, да нанесат първи глобален удар.
    Война на Русия срещу НатО няма да има, защото НатО няма да посмее да нападне Русия .
    Засега ядрена война ще има само ако Израел започне да губи от арабите.

    Коментиран от #73

  • 70 Последния Софиянец

    1 6 Отговор

    До коментар #11 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Само млатене за блатника и гладната капейка
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 фен на сидеров

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "По добре да нападне":

    разсипе ли ЮК и всичко свършва ! те са идеолозите и инициаторите !
  • 73 Иванушка 🇷🇺

    0 5 Отговор

    До коментар #69 от "Мишел":

    Да , но произвеждаме само най важното, церозни кабзончици и евтини девушки, другото го чакаме от чайна и иран за долари. Няма как да се мерим с Нато
  • 74 Иванушка 🇷🇺

    4 0 Отговор
    Подозирах че наоколо е пълно с европИдали, но не и в такива мащаби ))))
  • 75 Русия ще нападне НАТО?

    4 1 Отговор
    Споко бре ! На Русия Украйна и стига....
  • 76 Пилотът Гошу

    2 0 Отговор
    Дано не е другата седмица, че имам работа.
  • 77 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    0 4 Отговор
    А кармата на пycлеpoвич е да доведе руската империя на злото до нов разпад ❗ ❗
    И го прави. Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден ❗ ❗
    пycлеp, освен всичко друго прекрасно, ще доведе до катастрофа и шпионската мрежа на Москва. Изгонените досега в Европа и Америка стотици руски шпиони със статут на дипломати са само върхът на айсберга. Тепърва ще бъдат разкривани още шпиони. Особено нелегали. Колкото повече недоволни има в Москва, колкото повече се оформя и разразява борба между клановете на властта, толкова повече засегнати и недоволни ще има. Ще текат като пробита лейка тайните им служби ❗ ❗
    Предателствата ще бъдат много. Умните руски служители с достъп до тайни ще гледат да получат убежище на Запад, като в замяна изтъргуват информацията, която знаят ❗ ❗
    Включително като предадат самоличността на агентурата на Кремъл в държавните по света, включително и у нас. А страната е в зона на нарастващ стратегически интерес❗❗
    Да го имате предвид това руски продажници, "четирихилядници" и вся остальная❗❗
  • 78 Мишел

    0 5 Отговор
    От блатная остана само леш.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Украйна

    4 1 Отговор
    Беше създадена от Ленин след революцията в 17-та година
    Украинците събориха паметника и на негово място издигнаха паметник на откровения фашист Бандера
    Само това да е и е ясно що за режим върлува в тази държава

    Коментиран от #93

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Какви

    3 0 Отговор
    Германското министерство на отбраната сценарии разработвало нас въобще не ни засяга
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 КовидманЯк

    3 2 Отговор

    До коментар #79 от "Оракула от Делфи":

    Каква рушлямия, Зеленски я унищожи за полтора года с 20 Хаймарса.
  • 85 Механик

    2 3 Отговор
    герасимов няма ли да го вадят от фризера!?
  • 86 Тъпо заглавие

    4 1 Отговор
    Лишено от всякаква логика.....
  • 87 Екатерина ||

    2 3 Отговор
    Умриела след полов акт с кон Тя е била империца на Русия
  • 88 Даа бе

    2 5 Отговор

    До коментар #35 от "НАТО вече нападна Русия":

    Точно обратното е пишман манипулаторе НАТО не е нападало Русия,Украйна също! Войната в Газа,нападенията на хутите, провокациите чрез Северна Корея срещу Южна Корея,всичко това е дело на Путин!! И децата вече зная това.
  • 89 Аре брее

    3 1 Отговор
    НАТО ви пази, ЕС ви храни..... хахахаха.....
  • 90 Пак ли Русия

    4 1 Отговор
    Трябва да ви освобождава бре ?
  • 91 факти само истински

    3 2 Отговор
    чудесно таман пак ще ни поробят да се знае кой ни е господар стига сме се раздвоявали а и не само да си говорят че 44 са ни поробили нека да се случи да не ни лъжат само
  • 92 А не си ли задаваш

    4 3 Отговор

    До коментар #45 от "Питам:":

    въпроса защо НАТО се разшири точно с бившите участнички от Варшавския договор (доскорошни "верни" съюзници на СССР) дори с бивши съюзни републики като трите Прибалтики и досега миролюбивите Финландия и Швеция? Какво стана с тия които не се присъединиха към НАТО - Грузия, Украйна, Беларус? На Грузия ѝ взеха Абхазия и Южна Осетия с война 2008г., на Украйна Крим,ЛНР и ДНР и война от 2014г. и 2022г., тоталитарен проруски режим в Беларус с ядрени руски ракети на територията превръщайки я в цел за НАТО. Сега се заканват на Приднестровието, Молдова, Казахстан, Армения.
  • 93 555555

    2 2 Отговор

    До коментар #80 от "Украйна":

    Обратния съединител ,с ляво либерелни наклонности,на него ли се кланяш?Не че нещо ама Сорос е като девствена амброзия спрямо него.Изобщо не си наясно с идеалите които е изповядвал този уууроод.
  • 94 Препоръка

    2 7 Отговор

    До коментар #62 от "Аз за НАТО не съм гласувал":

    На такива като вас изобщо трябва да се забрани да гласуват,за каквото и да било!

    Коментиран от #95, #97, #103

  • 95 Тъй бре , тъй.....

    3 1 Отговор

    До коментар #94 от "Препоръка":

    На българина викаш трябва да се забрани да гласува

    Коментиран от #106, #109

  • 96 Киро

    4 1 Отговор
    Поредната лъжа ,то руснаците се оказаха заплаха за цял свят, но войните разпалват САЩ, НАТО и Англия !!
  • 97 Това ли ви е

    3 1 Отговор

    До коментар #94 от "Препоръка":

    Демокрацията ?
  • 98 СТГА БРЕ

    1 4 Отговор
    Путин две години с Украйна да мъчи, тия ми говорят за НАТО...
  • 99 Предполагам,

    2 5 Отговор

    До коментар #62 от "Аз за НАТО не съм гласувал":

    че си гласувал за Варшавския Договор или нещо греша? За СИВ също ли гласува?

    Коментиран от #104, #110, #119

  • 100 Дай боже

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Отец Афанасий":

    да дойде ден,когато ще се обесиш на патрахила си.
  • 101 Заглавието да се чете

    5 1 Отговор
    Стягайте се за запас и мобилизация ! Тагаренко работи по въпроса......

    Коментиран от #118

  • 102 Не искаш ли

    2 5 Отговор

    До коментар #62 от "Аз за НАТО не съм гласувал":

    референдум когато спиш, как и на къде да те обръщат?
  • 103 555555

    2 7 Отговор

    До коментар #94 от "Препоръка":

    Трябва да се въведе тест за интелигентност,тогава над деветдесет процента от путинофилите отпадат по подразбиране.

    Коментиран от #108, #188

  • 104 Варшавския Договор

    6 2 Отговор

    До коментар #99 от "Предполагам,":

    Е години по късно създаден от НАТО ! Точно в отговор на НАТО, където и Русия впрочем документи за членство е била подала !
  • 105 Мишел

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "Важно !":

    Няма нужда България да напуска НатО.
    Защото историята не познава съюз, който е оцелял , след като към него се е присъединила България.
    След загубата в Украйна САЩ ще напуснат НатО , за да не рискуват да бъдат унищожени заради т.5 от устава на пакта. Без САЩ съществуването на НатО е безсмислено.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 тест за интелигентност,

    7 0 Отговор

    До коментар #103 от "555555":

    Няма атлантик който да го изкара ! На 100% съм сигурен

    Коментиран от #140

  • 109 555555

    1 2 Отговор

    До коментар #95 от "Тъй бре , тъй.....":

    Не само на убочаваните за тъпанарикатотебе

    Коментиран от #113, #130

  • 110 Нали уж тогава беше тоталитаризъм

    5 0 Отговор

    До коментар #99 от "Предполагам,":

    А сега е демокрация ? .....

    Коментиран от #142

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Излез,заяви го

    0 3 Отговор

    До коментар #32 от "Важно !":

    от някоя държавна институция,да видим дали ще се прибреш в къщи.

    Коментиран от #115, #151

  • 113 тест за интелигентност

    3 0 Отговор

    До коментар #109 от "555555":

    Няма да минеш категорично, като гледам какво си написал.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Кресна

    4 0 Отговор
    Възможно е само в главите на хора които имат нужда от специална помощ.
  • 117 Много ми е важно да знаете

    5 0 Отговор
    Какво """булевардният вестник "Билд""" бил написал .....ама много.....
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 А за какво

    5 0 Отговор

    До коментар #99 от "Предполагам,":

    Ручахме жабетата 35 години ако е същото ?
  • 120 Ами ние Българите ще излезем

    1 1 Отговор

    До коментар #118 от "555555":

    и защитим родината.... от НАТО ли бре ?

    Коментиран от #135

  • 121 Кресна

    7 1 Отговор
    Една и съща статия се върти от седмица ,но за американския журналист убит в украински затвор само 4 реда .Русия нито ще напада Европа ,нито има капацитета да задържи Европа ,нито и трябва територия в която няма абсолютно нищо .Тоз поместил тази статия да ми каже само една причина Русия да нападне Европа и още утре заминавам доброволец .Що за глупости и що за облъчване на неукото население .Попитайте дори в България един военен но не атлантатик и от полковник на горе дали въобще такива неща имат почва да се коментират .Това е единствено опит да се подготви населението на Европа ,че ще политиците на Европа ще ни вкарат във война с Русия защото в Европа назряват бунтове и и няма как да бъдат спрени ,нито икономиката в Европа ще се възстанови ,с мъчително върви надолу .Това е цялата истина .

    Коментиран от #128

  • 122 Смотльо,

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "И Преди и сега":

    Теб кой ще те освободи от необразоваността ?
  • 123 Мнение

    6 2 Отговор
    Поредните лъжи! Русия никога няма да нападне НАТО! Виж за обратното не съм сигурен! Надявам се НАТО скоро да отиде на бунището на историята, като варшавския договор!

    Коментиран от #167

  • 124 Кресна

    6 1 Отговор
    Убеждавам се всеки ден ,че деня на народния съд е близо ,с политиците е ясно ,но с необразованите младежи какво ще се прави? Освен да се отворят на наново урановите мини ,друго спасение няма .
  • 125 Харон

    3 1 Отговор

    До коментар #118 от "555555":

    Кво ще защитиш ,бе 3т0 палаффф,тоалетните за 3тия род ли.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 НАТО трябваше да се закрие

    6 0 Отговор
    Още когато Варшавския Договор се разпусна

    Коментиран от #144, #182

  • 128 Мнение

    7 1 Отговор

    До коментар #121 от "Кресна":

    Съвършено си прав! Взе ми мислите от главата! Поредната долна западна пропаганда! Аз живея в Германия и Германия се тресе от стачки ежедневно!
  • 129 Боярышник

    2 6 Отговор
    Не мога да повярвам колко много тролчета-глупендърчета има в коментиращите.
    НАТО не една държава мало.мници! Ако някой има смелостта да нападне страна от НАТО....всичките памперси на света няма да стигнат.Голамо се.не от страх ще падне.
  • 130 А бре

    2 2 Отговор

    До коментар #109 от "555555":

    Абе тъъъъпирр,да се научиш малмо на граматика,селл льооо.Осми клас завършил ли си?

    Коментиран от #134, #143

  • 131 Смотльо,

    6 0 Отговор

    До коментар #118 от "555555":

    Щом джендъри ще спасяват България,спасена ще е :))))

    Коментиран от #138, #146

  • 132 АНТИ

    5 2 Отговор
    та сега НАТО,воюва с РУСИЯ и яде як пердах в урката Никоя държава или нация не е побеждавала РУСИЯ

    Коментиран от #149

  • 133 Аз за НАТО не съм гласувал

    6 1 Отговор
    Който за него е гласувал да си го брани....точка.... Там онези двайсетина кретена да си го бранят

    Коментиран от #172

  • 134 Смотльо,

    2 1 Отговор

    До коментар #130 от "А бре":

    Ти не падаш по долу от него като гледам писането ти:)))

    Коментиран от #141

  • 135 555555

    5 5 Отговор

    До коментар #120 от "Ами ние Българите ще излезем":

    НАТО е наш съюзник.За враг ни обяви Русия.И не ми повтаряй опорките че някой я е нападал,тя напада суверенни Държави.

    Коментиран от #137, #139

  • 136 Васко Делчев

    5 1 Отговор
    Божи какви глупаци мислят над измислици..... Дори и да нападне Русия НАТО (North atlanitic terroristic organization) ние сме на страната на РУсия.

    Коментиран от #179

  • 137 Онзи

    3 1 Отговор

    До коментар #135 от "555555":

    Сусс,бе гроз Нико,че си тъъъп ,тъъъп си ,ама си и гроо зен.

    Коментиран от #165

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Аз съюзници нямам

    4 2 Отговор

    До коментар #135 от "555555":

    Ако ти имаш аре на фронта мушмул....

    Коментиран от #183

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 А бре

    4 1 Отговор

    До коментар #134 от "Смотльо,":

    Ти си същия говв нярр с 55555 тиците.

    Коментиран от #153

  • 142 У нас и тогава

    1 1 Отговор

    До коментар #110 от "Нали уж тогава беше тоталитаризъм":

    (1955г.) и сега не е демокрация. Виж например Финландия нападната 1940г. от СССР не се присъединява към НАТО през 1949г., въпреки 1300км граница с СССР, а чак сега, същото и със Швеция.
  • 143 555555

    1 4 Отговор

    До коментар #130 от "А бре":

    Граматика ,ама като напишеш това което искаш да кажеш ,комунуидния сайт цензурира.
  • 144 Мнение

    5 1 Отговор

    До коментар #127 от "НАТО трябваше да се закрие":

    Точно така! Но те смятаха,че ще владеят еднополюсно света во век и веков! И да , варшавския договор се разпусна мирно,но той не беше агресивен съюз като НАТО! Ще му дойде края и на него , защото светът става многополюсен и империята на злото САЩ го разбира това прекрасно, колкото и да се напъва!

    Коментиран от #161

  • 145 От Атлантиците акъл не се иска

    6 1 Отговор
    А да са пушечно месо. Спрете да умувате най на края и на подскоци към фронта

    Коментиран от #152

  • 146 Смотан

    1 6 Отговор

    До коментар #131 от "Смотльо,":

    Защо украинските джендери бият руските богатири като маче у дирек?

    Коментиран от #150

  • 147 Кресна

    8 3 Отговор

    До коментар #58 от "Берсерк":

    Аз съм бивш офицер от българската армия .Я кажи ми теоретично при една война (Никой не желае ядрена война ) за един месец НАТО колко войска подготвена може да събере да се бие в конвенционална война с Русия ? Аз ще ти кажа приблизително и ако имаш военен близък го попитай да ли съм прав .Цялото НАТО включително със Сащ не могат да съберат за 1 месец подготвена войска повече от 80 000.С това ли ще се бият с Русия ???? Смяташ ли че не си дават сметка военните в НАТО и не лаят като политиците на страните от НАТО .Кога за последно си направи труда да провериш коя държава с каква подготвена армия разполага ? Едно е да чуваш глупост тук,глупост там ,друго е да разбереш истинската същност на проблема .Войник не се подготвя за 3 дни нито за 1 месец .Русия вече е във война 2 години и правят грешки ,а такива като теб колко време ще издържат на фронта срещу армия като руската която от две години воюва? Аз съм участвал в няколко размирни района по света и на годините на които съм ,не съм убеден ,че ще изкарам и седмица ,а такива като теб няма да изкарат и 1 час .Аман от хора не мислещи и неуки .Това не е компютъра .

    Коментиран от #155, #169

  • 148 НАГЛОСТА

    2 5 Отговор
    На възраждане няма край! Айде у лево безхаберници!
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 И какво ще стане ако

    1 0 Отговор

    До коментар #112 от "Излез,заяви го":

    Някой го заяви пред "държавна институция" ?....
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 666

    1 0 Отговор

    До коментар #152 от "Даа бе":

    На май каати у мррррзлиффкатаа.
  • 155 555555

    1 4 Отговор

    До коментар #147 от "Кресна":

    Съветвам те да разбереш колко са мобилизационните възможности на една Швейцария ,в рамките на две седмици,тогава ще осъзнаеш истинската несъстоятелност ,на Руската пропаганда в която вярваш.

    Коментиран от #158

  • 156 Кресна

    3 1 Отговор

    До коментар #152 от "Даа бе":

    Какъв интелект само лъха от теб .Браво на родителите ти,не са си харчили парите напразно :))))

    Коментиран от #170, #177

  • 157 Аз съюзници нямам

    2 0 Отговор
    И врагове нямам. Впрочем ако някой ги създава е престъпление по наказателния .. прокуратурата да почне да си върши работата
  • 158 Кресна

    5 0 Отговор

    До коментар #155 от "555555":

    За разлика от теб съм завършил и руска академия и западна .Знам доста добре състоянието на армиите . Този като гледаш себе си и твоята подготовка ,защо не помогнеш на Украйна която има много проблеми с мобилизацията ???

    Коментиран от #162

  • 159 А бре

    1 2 Отговор

    До коментар #153 от "Кресна":

    Кое не ви хареса драги ми господине,че съм небинарен,и държа да се обръщате към мен с Те?
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Така ли бе

    1 4 Отговор

    До коментар #144 от "Мнение":

    МОЧА прехласнатия? От както се помня все си пръцкате и унищожавате НАТО! Дааа, ама НЕ!Алианса се разширява И ОЩЕ ЩЕ СЕ РАЗШИРЯВА! Бъди благодарен за намесата му в бивша Югославия,иначе нямаше да си жив, неблагодарнико!!
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Доротея

    4 0 Отговор

    До коментар #162 от "555555":

    Заминавай и много по здрави да носиш на Светльо от Ултраси Люлин.

    Коментиран от #168

  • 164 Селяка

    1 3 Отговор

    До коментар #153 от "Кресна":

    А бе те всички които само претендират че имат интелект са затънали до уши калта. Ти от тях ли си?

    Коментиран от #166

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Клати Курти

    1 1 Отговор

    До коментар #164 от "Селяка":

    Ти си от тези от меееестното население което мрази да мисуи и се гордее с това.
  • 167 Не се вълнувай

    1 1 Отговор

    До коментар #123 от "Мнение":

    Ще изпревариш НАТО във всички случаи!!
  • 168 555555

    1 3 Отговор

    До коментар #163 от "Доротея":

    А ти прати много поздрави на ситния ,от Кобзон и оркестъра!Чакат го още много поздрави,както и тебе.

    Коментиран от #176

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Заплахата може хич не е реална

    5 0 Отговор
    но помага за дрането на още кожи от гърба на данъкопатките за издирването на последния украинец. И пълнене на едни гуши!

    DW: "Русия ще нападне НАТО? Реална ли е тази заплаха?"

    Колкото е реално че Путин или друг от правителството му е казвал "Киев за 3 дни" или "Авдеевка за Нова Година" или "Искаме замразяване на конфликта" .....
    Разни психари по "истинските" медии, си измислят разни неща, а после спорят със себе люто:)

    А истината е че НАТО се чуди в паниката си, как да се включи във войната, като обвини в това Русия.
    Ама хем боли хем сърби защото Зеленски ги обезоръжи и не са сигурни в резултата.
  • 175 Онзи

    1 1 Отговор

    До коментар #172 от "Като не си гласувал за НАТО":

    А ти марш в Белене.

    Коментиран от #178

  • 176 Доротея

    2 1 Отговор

    До коментар #168 от "555555":

    Кобзон ще ви пее на ушенце на двамата със Светльо.
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 А бе

    0 0 Отговор

    До коментар #175 от "Онзи":

    Няма да го вземат,всичко е резервирано за вас!
  • 179 Даа бе

    2 3 Отговор

    До коментар #136 от "Васко Делчев":

    НАТО не е държава бе кьорав,отбранителен съюз от 31 държави! Само три държави в Европа ще разпирдушинят Русия за отрицателно време! На къде сте тръгнали??
  • 180 васил

    6 1 Отговор
    За Русия не знам ще нападне ли или не . Но почти със сигурност знам близките няколко години война между Америка -Китай или Америка -Русия е неизбежна. Не ,че предсказвам , ясновидец а от държанието на Америка- агресивен, непредсказуем, неконтролируем, зил, коварен , хитър, подъл постоянно подстрекателство, провокации, създаване на напрежение Китай-Тайван , С. Корея-Ю. Корея , Япония-С.Корея , войната Украйна -Русия , Израел-Палестина . Всичко това показва Световният хегемон който доминираше в едно полярен мир е приключен създава се нов световен мир --много полярен с нова архитектура различна от днешната ще бъде. А Световната сган иска всичко това да продължи по старому както си беше досега.

    Коментиран от #184

  • 181 А бе

    1 1 Отговор

    До коментар #173 от "Ветеран от протеста":

    Човека пише с едър шрифт,защото бавно четете и още по бавно осмисляте написаното. Заради вас е!
  • 182 Даа бе

    1 1 Отговор

    До коментар #127 от "НАТО трябваше да се закрие":

    Ти ли щеше да закриваш НАТО? Ами защо не си ги направил?
  • 183 КУХ

    2 1 Отговор

    До коментар #139 от "Аз съюзници нямам":

    Добре че сме в НАТО и имаме съюзници, иначе сега щеше да играеш казачок по корем под масата.Защо не идеш ти на фронта, мушмул, или нямаш пари за памперси?
  • 184 А бе

    2 3 Отговор

    До коментар #180 от "васил":

    Ти знаеш ли кой създава напрежението? Децата вече знаят-Путин!!! Само ти още не си разбрал,сляпо вярваш на руска пропаганда!

    Коментиран от #189

  • 185 В България населението е с Русия

    4 2 Отговор
    А политиците с НАТО ,как ще протече този конфликт ако населението разполага с оръжия
  • 186 Ха, ха, ха

    1 1 Отговор
    Сериозно ли? Все едно мишка да подскача на лъв.
  • 187 Колко много

    1 0 Отговор
    глупости на едно място…
  • 188 Бинго

    1 0 Отговор

    До коментар #103 от "555555":

    Кой само говори за интелигентност??? Научи граматиката и правописа и тогава се пени! Като ти чета коментарите става ясно, че IQ-то ти е колкото сутрешната температура на Черни връх!
  • 189 Ти бе

    2 3 Отговор

    До коментар #184 от "А бе":

    Слава на Русия, нашата двойна освободителка!
  • 190 Рашизъм

    2 1 Отговор
    Рушия ще нападне НАТО и точно след 15 минути ще е останало само едно радиоактивно блато някъде до Масква. :)
  • 191 Коментар

    1 1 Отговор
    От какъв зор да нападат НАТО?Или натовците сами ще се набутат между шамарите?
    Руснаците не са длъжни никой да освобождават вече.След неблагодарността на укрите за какво им е да помагат на някой да се справя с изкукали дрогирани фашизирани управляващи?
    Има избори,има възможност за митинги.Хейтенето също помага,а и Господ също.
    Руснаците непрекъснато избягват случаен снаряд да не попадне на територията на натовска държава,а натовците нон стоп провокират руснаците.Хайде стига толкова...Това трябва вече да спре!
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 ФАКТ

    0 2 Отговор
    ЗАДАЙ СИ И ОЩЕ ЕДИН ВЪПРОС..ЗАЩО ЯДРЕНИТЕ РАКЕТИ...ДЕФАКТО ОРЪЖИЯТА ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА СВЕТЪТ ГИ ДЪРЖАТ САМО САЩ И РУСИЯ И АНГЛИЯ..ИЛИ ПОНЕ 9/10 ОТ ТЯХ...ЗАЩО ТАЗИ "СИЛА" Е ТОЧНО В ТЕЗИ ЕВРЕЙСКИ ДЪРЖАВИ...ЗАЩО СА ПРИ ЕВРЕИТЕ И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ГЛЕДАТ ДА ЗАБРАНЯВАТ НА ДРУГИ ДА ГИ ПРОИЗВЕЖДАТ...СПОРЕД ТЕБ ЗАЩО...КАЗВА СЕ ВЛАСТ..СТРАХ ..СИЛА..САМО ТАКА МОЖЕ ДА НАКАРАТ ОСТАНАЛИТЕ ДА КРОТУВАТ.КАКТО ПУТИН НЯКОЛКО ПЪТИ ПЛАШЕШЕ ЕВРОПА..ВНИМАВАЙТЕ ИМАМ ЯДРЕНИ РАКЕТИ...НЕ СЛУЧАЙНО И АНГЛИЯ СЕ ОТТЕГЛИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ..НЕ СЛУЧАЙНО В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ЕВРЕИТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА СКАРАТ ХРИСИЯТНИ И МЮСЮЛМАНИ...ИЗМИСЛЯЙКИ СИ НАЙ РАЗЛИЧНИ ИЗМИСЛЕНИ ГЕРОИ ИЛИ ОРГАНИЗАЦИИ....КОИТО ТОЧНО ТЕ СПОНСОРИРАТ ...САМО И САМО ХРИСТИЯНИ И МЮСЮЛМАНИ ДА СЕ ЗАМОИЗТРЕБЯТ И ЕВРЕИТЕ ДА СИ УПАВЛЯВАТ СВЕТЪТ СПОКОЙНО ...НАЛИ ТОВА ИМ Е ЦЕЛТА ОЩЕ ОТ КАКТО СА СЕ ПОЯВИЛИ...НАЛИ ТЕ СА ТЕЗИ КОИТО СА ИМАТ ЗА ИЗБРАНИТЕ...НАЛИ ТОЧНО ТЕ СА ПРЕДАЛИ ИСУС И МОХАМЕД...ЕЙ ТАМ Е УЛОВКАТА..ЧЕ ДО КАТО ТИ СИ МИСЛИШ ЧЕ САЩ Е СРЕЩУ РУСИЯ ИЛИ ОБРАТНОТО..ВСЪЩНОСТ НАКРАЯ ЩЕ РАЗБЕРЕШ ЧЕ САЩ ВСЪЩНОСТ НЕ ИСКА ЕВРОПА..А СЕ ПЛАНУВА МНОГО ОТДАВНА САЩ И РУСИЯ ДА ЗАВЗЕМАТ ЕВРОПА..И НАКРАЯ И РУСОФИЛИ И РУСОФОБИ ЩЕ ОСТАНЕТЕ С ПРЪСТ В УСТА КОГАТО РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ТОЧНО ВАШИТЕ "ВОЖДОВЕ" АМЕРИКАНЦИ И РУСНАЦИ ТОЧНО ТЕ ЩЕ ВИ ГО НАЧ-КАТ...
  • 194 9689

    0 0 Отговор
    DW,стига глупости.
Новини по държави: