Last news in Fakti

17 Януари, 2024 13:36 1 756 11

Екстремно време в Германия: сняг, поледици и отменени полети

  • време-
  • германия-
  • полети-
  • буря-
  • европа-
  • сняг

Лошото време създава проблеми и другаде в Европа

Екстремно време в Германия: сняг, поледици и отменени полети - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германия се готви за силни снеговалежи и поледици, както и за свързаните с тях проблеми с трафика. Очаква се и т.нар. черен лед - особено в централната и южната част на страната, пише АРД. Очакват се обилни снеговалежи в Западна и Централна Германия.

Лошите метеорологични условия ще се отразят и на въздушния трафик

Авиокомпания Lufthansa пътува с намален график на полетите. На своите хъбове във Франкфурт и Мюнхен тя ще може да предлага само най-необходимите полети в съответствие с летищните разпоредби, заяви говорител на авиокомпанията.

На летище Франкфурт се очаква да бъдат отменени полети заради прогнозирания снеговалеж. Говорителка на летището обяви, че 570 от общо 1047 планирани полета вече са отменени. Засега не е ясно дали броят им ще се увеличи, уточнява АРД. Съветът към пътуващите в следващите дни е да проверяват информацията за полетите си предварително от авиокомпаниите.

Летище Заарбрюкен изцяло затваря днес, а редица вътрешни полети от и до Берлин също са отменени. Пътуващите между Берлин и Франкфурт или Мюнхен също трябва да проверяват статута на полетите си, съветват от летището в германската столица.

Отменени учебни занятия в Бавария

Пътуващите с влак в Германия също трябва да са подготвени за проблеми, свързани с лошото време, пише АРД. Според говорителка на железниците те извършват "интензивна" подготовка. В засегнатите региони служителите са в готовност, например за разчистване на пунктове или осигуряване на безопасността на движението на железопътните прелези. В сряда бяха отменени влаковите услуги за пътувания на дълги разстояния.

В някои части на Бавария учебните занятия са отменени или се провеждат от домовете поради метеорологичните условия.

Екстремно време и другаде в Европа

Снегът обаче не засяга само части от Германия - екстремно време се очаква и в северната част на Великобритания. Около 100 училища в Шотландия останаха затворени като превантивна мярка заради снега и леда по пътищата, съобщи британската информационна агенция PA. Някои училища в Северна Ирландия също не отвориха врати.

Във Франция полицията издаде забрана за нощно шофиране на камиони по основните пътни артерии и други ограничения за региона на столицата и други области като Елзас и Лотарингия. На места се очаква до 20 см сняг и труднопроходими пътища. Отменени са много влакове между Париж и Франкфурт и Щутгарт.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Трол

    12 9 Отговор
    Не е нормално това време посред зима в Северното полукълбо.
  • 3 Еми кажете на

    19 3 Отговор
    зелените тикви, че НЯМА затопляне! Какво пак ни лъжат и с климатични изменения? Да не пътуваме, да не се греем на газ, на дърва ... изобщо да използваме ток само от фотоволтайци и перки...
    Всичкото това е голяма лъжа, пак от същите, които ни лъжеха и с инжекциите. хазарите

    Коментиран от #8

  • 4 реру

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Шолц":

    "Путин е виновен!"


    Той предупреждаваше още миналата година...

  • 5 Абе тези,

    16 7 Отговор
    при най-малките проблеми с времето, веднага всичко при тях умира?
    Ама ако искат да завладеят Русия ще измрат от студ там...
  • 6 Гост

    17 5 Отговор
    ХА ХА ХА ХА ХА. Глобално затопляне, хахаха. Студ посред зима нали. Ама иначе немците ги дерат от данъци да борят глупалното затопляне
  • 7 Калпазанин

    7 4 Отговор
    Тцтцтьтц, и в ден mara май беше писа че генерал Мраз объркал руснаците тцтцт т . Тукс май има турнири всеки ден кой е по прост и кой по голяма простотия ше публикува
  • 8 Хохо Бохо

    10 7 Отговор

    До коментар #3 от "Еми кажете на":

    То и Русия не е заплаха за Европа ама те плашат с нея за да те крадат, манипулират и заблудят за истинската заплаха. Същото е с озоновата дупка, ковид и кемтрелс. Стадото трябва да се плаши до смърт за да не се усети, че чобана е главният му враг

    Коментиран от #9

  • 9 ...

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хохо Бохо":

    Интересно е какво ще стане със стадото ако се пусне в гората при вълците. Само питам за един приятел.
  • 10 Въпрос

    5 0 Отговор
    А какво стана с Глобалното затопляне?
  • 11 Кавали

    2 0 Отговор
    През 1972 година в Иран пада сняг 8 метра на места. Предполагам, че не са чували за глобално затопляне по него време.
Новини по държави: