Last news in Fakti

19 Януари, 2024 19:58 1 255 10

Санкции! ЕС одобри специален пакет мерки срещу "Хамас"

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • бенямин нетаняху-
  • исмаил хания

Според въпросната информация първите мерки ще бъдат предприети спрямо шестима души, участващи във финансирането на радикалното ислямистко движение

Санкции! ЕС одобри специален пакет мерки срещу "Хамас" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският съюз прие днес пакет санкции срещу "Хамас", предаде Ройтерс, като се позова на изявление на Съвета на ЕС, пише БТА.

Наказателните мерки са насочени срещу шестима души, свързани с палестинското ислямистко движение, което нападна Израел на 7 октомври. В отговор еврейската държава предприе военна операция в ивицата Газа, откъдето "Хамас" предприе своята атака.

Европейският съюз е одобрил днес специален пакет от санкции, които ще бъдат наложени на радикалната палестинска групировка, воюваща с Израел, заяви малко по-рано пред Ройтерс високопоставен представител на ЕС, пожелал анонимност.

Наказателните мерки, включващи замразяване на активите под юрисдикцията на Европейския съюз и забрана за влизане на негова територия, са насочени срещу хора, участващи във финансирането на "Хамас". Това са базираният в Судан финансист Абделбасит Хамза Елхасан Мохамед Хаир,Набил Шуман и синът му Халед, финансист на палестинското ислямистко движение Рида Али Хамис, високопоставеният представител на "Хамас" Муса Дудин и базираният в Алжир финансист Айман Ахмад ад Дууайк.

"Новата санкционна рамка ще се прилага до 19 януари 2025. Тя ще бъде преглеждана постоянно и обновявана или променяна по целесъобразност", пише още в изявлението на Съвета на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разглезено богаташче от БСП

    9 1 Отговор
    Трябва и срещу израел
  • 2 Браво

    4 3 Отговор
    Само така ЕС, слава на лаинятата
  • 3 Я го знам !

    9 1 Отговор
    Еврейски номера.ЕС ще гори ! Гоите ще палят свещички и ще слагат плюшени играчки.Срам !
  • 4 ЕС цъфнал и вързал

    15 1 Отговор
    че и санкции налага.Абе смешковци това е бумеранг за вас,ама иска се воля и мозък.Бизнеса в света не е заключен за ЕС,напротив.
  • 5 Калпазанин

    7 0 Отговор
    Нагли лицемери
  • 6 Нямате законно право, поредно харакири

    6 0 Отговор
    HЯМА ТАКАВА ЗАКОНОВА МЕЖДУНАРОДНА МЯРКА ДА СЕ НАЛАГАТ САНКЦИ . ТОВА Е НЕЗАКОННО. И ВСЯКО ТАКОВА ДЕЙСНВИИ ВОДИ ДО АГРЕСИЯ,ОТМАЩЕНИЕ ,ТЪРСЕНЕ НА ОТВЕТЕН УДАР,
    ВРАЖСЕБНОСТ ,ЕСКАЛАЦИЯ!!!
    КОЙ ВИ НАУЧИ НАТЕЗИ НЕЗАКОННИ,АНТИМИРНИ ПРИЙОМИ, ПОРЕДНАГА ТЪПНЯ ,ПОРЕДНОТО ХАРАКИРИ??? ЕДИНСТВЕНОТО НА КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ ОПРЕТЕ Е ДИПЛОМАЦИЯТА. ОСТАНАЛОТО Е ЕСКАЛАЦИЯ. ТАКА ЛАБОТЯТ САНКЦИИТЕ ВИ ,СЛЕПИ СТИ ,КОГА ЩЕ ПРОГЛЕДНЕТЕ.
  • 7 Брат Румен Ралчев

    3 0 Отговор
    И ние сме част от ЕС. (пак ще сме страната на загубилите)
  • 8 Асен

    2 0 Отговор
    Тези от еврогейската сглобка се взеха много на сериозно!! Превъзхождат по агресия НАТО, но изборите в САЩ ще преобърнат света ,чао на деменцията и агресията !
  • 9 Редник

    1 0 Отговор
    Борел каза, че Израел са финансирали Хамас. Защо ЕС не санкционира Израел? Просто питам, за да е ясно какви ни управляват в ЕС.
  • 10 Въпрос

    0 0 Отговор
    А санкции срещу Израел и помощникът им САЩ кога? За Русия санкции може,за същото (и по-брутално дори) дума не споменава ЕС за санкции.
Новини по държави: