Last news in Fakti

5 Февруари, 2024 07:21 3 817 81

ISW: Владимир Путин осъзна, че създаденият от него репресивен режим вече му пречи

  • русия-
  • владимир путин-
  • кремъл

Военният блогър твърди, че в Русия съществува култура, при която местните власти работят в тясно сътрудничество с регионалните медии, за да цензурират и прикриват от Кремъл всякакви негативни съобщения

ISW: Владимир Путин осъзна, че създаденият от него репресивен режим вече му пречи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин продължава да се сблъсква с дилемата на авторитарния режим, който систематично му пречи да получава точна информация за военно-политическите реалности в Русия.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).

Известен руски военен блогър - който преди това се появяваше в държавните медии и беше временно задържан през март 2022 г. - публикува тирада, в която обвинява руската бюрокрация и Министерството на отбраната (МО), че умишлено укриват информация от Путин, вероятно в отговор на неотдавнашните усилия на руските пропагандисти да прикрият руските военни неуспехи край Новомихайловка.

Военният блогър твърди, че в Русия съществува култура, при която местните власти работят в тясно сътрудничество с регионалните медии, за да цензурират и прикриват от Кремъл всякакви негативни съобщения.

Военният блогър твърди, че през 2004 г. Путин е създал консултативна институция на гражданското общество, наречена Руска гражданска камара, чиито членове да наблюдават дейността на местните власти, за да предоставят негативна, но точна информация "на върха", но камарата не е успяла да го направи, защото представителите на камарата са решили да запазят мълчание - също като длъжностните лица, които са избрани да наблюдават.

Военният блогър отбелязва, че след това през 2011 г. Путин създава Общоруския народен фронт, за да се насочи към същия проблем, и че инициативата е успешна, докато представителите не започват да следват стъпките на Руската гражданска камара.

По думите на военния блогър руското МО полага подобни на регионалните служители тайни усилия, за да прикрие своите неуспехи от Путин, и се възмущава от гласовете, които подкопават тези усилия.

Военният блогър заяви, че руското МО прави почти невъзможно за военните блогъри и държавните служители да посещават фронтовите линии и твърди, че има слухове, че руското военно командване изпраща генерали в Сирия, ако те започнат да общуват често с Путин.

Неотдавнашните усилия на Путин да отговори на опасенията на блогърите относно недостига на руски безпилотни самолети и неуспехите при отблъскването на украинските сили от източния (ляв) бряг на Херсонска област показват, че той продължава да вижда смисъл в това блогърите да служат като конструктивна опозиция, която проверява руските правителствени и военни служители.

Създадените в миналото от Путин Общоруски народен фронт и Руска гражданска камара, както и сравнително снизходителното му отношение към блогърите по време на пълномащабната инвазия показват, че е малко вероятно той да цензурира решително общностите на блогърите и доброволците, защото вероятно цени възможността да проверяват неговото правителство.

Малко вероятно е Путин сам да предприеме кампания за масова цензура срещу блогърите, освен ако избрани фракции в Кремъл не успеят да го убедят, че блогърите представляват непосредствена заплаха за стабилността на режима му.

Изглежда, че служителите на Кремъл са успели да убедят Путин да елиминира и неутрализира някои военни блогъри и участници в информационното пространство като бившия руски офицер Игор Гиркин и медийните мрежи, свързани с финансиста от групата "Вагнер" Евгений Пригожин.

Служителите на Кремъл обаче вероятно не са успели да настроят Путин срещу огромната общност от военни блогъри, които критикуват бюрокрацията и същевременно горещо подкрепят Путин и военните му усилия в Украйна.

Военният блогър твърди, че Кремъл може да види честни дискусии за реалностите на руското бойно поле само от разказите на военните блогъри и доброволците, изложени в докладите му за медиен мониторинг, и отбелязва, че липсата на прозрачност е систематичен проблем сред руските правителствени структури.

По-късно блогърът прогнозира, че бюрократите ще се опитат да блокират Telegram и да арестуват блогъри след президентските избори в Русия през март 2024 г. в отговор на забележката на друг блогър, че руските канали в Telegram остават единственият източник на конструктивна опозиция в Русия.

Съобщените от Русия концентрации на резерви в Украйна до голяма степен съответстват на оценените от нея приоритети по протежение на фронта, въпреки че не са непременно показателни за бъдещите руски операции. Украинският военен наблюдател Костянтин Машовец заяви, че в момента руските сили разполагат със 17 полка, 16 батальона и две тактически подразделения на ниво полк и батальон в резерв.

Машовец заяви, че общият брой на руския личен състав в резервните части е около 60 000-62 000 души, но руските сили са оборудвали с оръжие и техника само около 20 000 души от резерва на тактическо и оперативно-тактическо ниво. Машовец заяви, че руските резерви са съсредоточени в най-голям брой в оперативната зона на Южната групировка на силите, следвана от Западната групировка на силите, Днепърската групировка на силите, Запорожската групировка на силите, Източната групировка на силите и Централната групировка на силите.

Южната групировка на силите отговаря за направленията Бахмут и Авдеевка и Машовец отбеляза, че концентрацията на резерви в този район съвпада с районите, в които руските сили съсредоточават настъпателните си усилия. Машовец отбеляза, че не е изненадващо, че групировката на силите "Днепър" - която действа в окупираната Херсонска област - има третия най-голям брой резерви, като се има предвид, че руските сили може да са обезпокоени от украинска заплаха в източния (левия) бряг на Херсонска област.

Украински официални лица неотдавна посочиха, че руските сили разполагат с над 70 000 души на източния бряг на река Днепър в Запорожка и Херсонска област, но голяма част от тях са съсредоточени по-дълбоко в тила.

Резервите на Днепърската групировка на силите вероятно ще могат лесно да се придвижат в посока Запорожие, ако обстоятелствата го изискват. Машовец прецени, че Централната групировка на силите, която отговаря за направлението Лиман, има най-ниска концентрация на резерви поради по-малката си оперативна зона, която изисква по-малко войски.

ISW допълнително оценява, че Централната групировка на силите има по-ниска концентрация на резерви, тъй като руските операции по направлението Лиман вероятно са предназначени да подкрепят операциите на Западната групировка на силите по линията Купянск-Сватово, както ISW скоро ще изложи в предстоящ оперативен анализ на руското настъпление по оста Харков-Луганск.

Руските сили ще могат свободно да преместват резервните си концентрации между различните сектори на фронта, докато Русия държи стратегическата инициатива на целия театър.

ISW продължава да оценява, че активната украинска отбрана на целия театър през 2024 г. ще отстъпи стратегическата инициатива на Русия, което ще позволи на Москва да определя къде, кога и в какъв мащаб се водят боеве в Украйна и да разпределя руските ресурси по подходящ начин, като същевременно принуждава Украйна да реагира.

Украйна обаче ще може да лиши Русия от тази възможност, ако успее да оспори инициативата.

Руската отбранителна индустриална база (ОИБ) едва ли ще може да поддържа изцяло резервния състав на Русия, въпреки че Русия е в състояние да поддържа сегашния темп на операциите си и продължава да полага усилия за разширяване на руската ОИБ. Машовец заяви, че оперативните и стратегическите резерви като цяло не са боеспособни, но руското командване е склонно да гледа на резервния си компонент като на "бездънна бъчва".

Машовец заяви, че руският ВПК е в състояние да произвежда около 250-300 "нови и напълно модернизирани" танка годишно. Машовец заяви, че руските сили могат също така да ремонтират около 250-300 танка годишно, които са били на дългосрочно съхранение или са претърпели щети на бойното поле. Машовец заяви, че ситуацията е подобна и при бойните бронирани машини, което предполага, че руската ДИБ може повече или по-малко да покрие годишните загуби на руските сили от превозни средства. Машовец заяви, че руската ВПК обаче не може да произведе достатъчно материали, за да оборудва големи руски резерви, ако внезапно възникне такава необходимост.

Държавният секретар на латвийското министерство на отбраната Янис Гарисонс заяви на 13 декември, че Русия може да "произвежда и ремонтира" около 100-150 танка на месец.

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев заяви през март 2023 г., че руската ВПК може да произведе 1500 основни бойни танка през 2023 г., което предполага средно производство от 125 танка на месец.

Дори при тези по-високи оценки руската ВПК вероятно няма да може да поддържа по-голяма мобилизация на жива сила и вероятно ще трябва да се разшири значително, за да поддържа по-големи настъпателни операции, които ще изискват използването на повече резерви от жива сила.

ISW продължава да оценява, че Русия би имала възможност да разшири своя ВПК и да натрупа ресурси, ако поддържа инициативата на целия театър през цялата 2024 г., макар че вероятно няма да е в степен, достатъчна за снабдяване на големи маси мобилизирани резервисти или наборници през тази година.

На 4 февруари украинският президент Володимир Зеленски посети фронтовата линия край Роботине, Запорожка област, и Източното военновъздушно командване на Украйна в Днепропетровска област.

Командирът на украинската Таврийска група войски бригаден генерал Олександър Тарнавски и командирът на украинската Запорожка група войски бригаден генерал Володимир Хорбатюк докладваха на Зеленски за украинските отбранителни операции по направлението Авдеевка, ситуацията край Роботине и други райони на фронта, както и за разположението на украинските отбранителни линии.

Зеленски посети и украинското Източно военновъздушно командване и обсъди мерките за укрепване на мобилните огневи групи и системите за електронна война (ЕВ) за отразяване на руските безпилотни удари, използването на западни и хибридни (западно-украински) системи за ПВО и перспективите за укрепване на способностите на украинските Източни групи за ПВО.

Руските блогъри продължиха да критикуват руските власти, че не са оборудвали правилно руските сили с безпилотни самолети и системи за електронна война (ЕВ) в отговор на неотдавнашното неуспешно руско механизирано нападение край Новомихайловка, Донецка област. На 4 февруари руските военни блогъри заявиха, че руското производство на безпилотни летателни апарати се управлява лошо, което ограничава способността на Русия да въвежда иновации.

Един от военните блогъри твърди, че лошото управление води до неоправдани руски загуби и ще бъде "бичът" на руската победа срещу Украйна.

Депутатът от Московската дума Андрей Медведев по-рано разкритикува масовото производство на безпилотни летателни апарати в Русия, тъй като то води до производството на голям брой безпилотни летателни апарати, които нямат необходимите технологични адаптации, за да се конкурират с украинските безпилотни летателни апарати на бойното поле.

Друг руски блогър реагира на кадрите от 30 януари, на които се вижда как украински безпилотни самолети нанасят удари по настъпващите руски бронирани машини и танкове край Новомихайловка, като заяви, че е било "небрежно" руските командири да позволят на руските бронирани машини да влязат в битка без подходящо оборудване.

Военният блогър твърди, че руските сили трябва да се "откажат" от идеята за дълбоки механизирани пробиви, докато руските сили не бъдат адекватно оборудвани системи, и междувременно трябва да провеждат малки пехотни атаки с подкрепата на дронове.

Руските военни блогъри наскоро се спряха на това събитие като показателно за борбата на руските военни да въведат иновации и да излязат от сегашната позиционна война в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    19 27 Отговор
    двойника му

    Коментиран от #78

  • 2 Българин

    32 39 Отговор
    Путин не смее да излезе от бункера си
  • 3 Тити

    27 36 Отговор
    Докато осъзнае ще му теглят куршума.
  • 4 Българин🇧🇬

    43 27 Отговор
    Молете се Путин да живее дълго защото не се знае следващият президент на Русия колко акъл ще има

    Коментиран от #76

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Даммммм

    46 12 Отговор
    Пак "експерти" пак" мислители" които уж знаят какво мисли Путин...-и накрая пак ще има олелееееее-ма той Путин пак ни и зк лати...Е вече никой не вярва на тези "експертини мнения" и ги четем за забавление

    Коментиран от #65

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 АМИН

    39 26 Отговор
    Да е жив и здрав другаря Путин и все така да бори успешно враговете на Русия и да пази световния мир от обичайните злодеи.

    Коментиран от #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Акула

    27 19 Отговор
    Слава на Путин
  • 14 Ама

    15 22 Отговор
    той бил имал съзнание ли ? Абсурдно !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Артилерист

    38 3 Отговор
    Пак е хванат някакъв си, от някъде си, за да ни каже нещо си...
  • 17 АМИНЕ

    25 26 Отговор

    До коментар #9 от "АМИН":

    не забравяй, че България е обявена за враг от расссия.

    Коментиран от #23, #26, #57

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 бля ,бля ,бля ...

    23 2 Отговор
    От сутринта почнаха глупостите ....
  • 20 я пишете бе

    20 5 Отговор
    пампера колко пъти падна от леглото тая нощ .
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 кавото повикало такова се обадило....

    22 19 Отговор

    До коментар #17 от "АМИНЕ":

    България водеше дълги години брутална антируска политика така ,че нормално е да са я обявили за такава като би направила всяка една държава на тяхно място.Даже закъсняха.

    Коментиран от #40

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Българин

    24 13 Отговор

    До коментар #17 от "АМИНЕ":

    "не забравяй, че България е обявена за враг от расссия"

    Само че не българите а американските марионетки назначени от посолствоТО са врагове на Русия - те да не забравят дали ще има достатъчно място по колесниците на американските самолети.

    Но като знам какви продажници са всички евроатлантици те ще са първите които ще посрещат руснаците с цветя и както за една нощ чедодейно се превърнаха от върли комуняги в евроатлантици така пак чудодейно ще се превърнат в русофили.

    Коментиран от #66

  • 27 Анонимен

    6 7 Отговор
    Сирия не си ли счита за почивка на курорт след фронта?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Спокойно ще бъде разсекрртено 2123 г

    14 16 Отговор
    На терористите в Кремъл всичко човешко вече им е чуждо..оня ден другаря Салавьов облечен в униформа обясняваше как жените на мобилизираните били недостойни за мъчениците на фронта..ако спрат собствените си лъжи и пропаганда ще потъна за два месеца в революция

    Коментиран от #32

  • 30 Само отговарям

    19 14 Отговор

    До коментар #22 от "Българин":

    Жалка картинка си! Яйца си имат и евтини, но и да няма, ще ядат черен хайвер вместо тях.

    Проблеми с яйцата и двойните им цени, има и на запад. Всъщност оплакванията почнаха първо от САЩ.
    Но вие ще си продълажавате с опорките.

    Коментиран от #33, #34, #43

  • 31 Перо

    14 2 Отговор
    Кой е измисления, анонимен “военен блогър” или това е тайна, да не се разбере етноса му или НПО-то!
  • 32 Антитрол

    12 9 Отговор

    До коментар #29 от "Спокойно ще бъде разсекрртено 2123 г":

    "На терористите в Кремъл всичко човешко вече им е чуждо"

    Е друго си е господарите ти нетерористи да бомбят цивилни в Газа или пък да сринат милионни градове като Мосул и Рака в едно с цивилното население - това е много човешко нали?

    Коментиран от #37

  • 33 Хохохо

    7 10 Отговор

    До коментар #30 от "Само отговарям":

    Ушанка..хайвера отдавна го изядохте бе мой..минавате на кедрови шишарки като катерици те скоро

    Коментиран от #41

  • 34 Зевзек

    9 5 Отговор

    До коментар #30 от "Само отговарям":

    Ами какво да правят козячетата - все пак трябва да ядат а единствения начин е да следват опорките даже и да са си ги измислили те - както опорката за трита дни. Никой от управляващите в Русия не е казал такова нещо но те продължават да я дъвчат. Да не мислиш че е лесно да изкарат по някой цент - трябва по цял де да щракат по клавиатурата и да пишат глупости.

    Коментиран от #72

  • 35 Браво!

    4 8 Отговор
    Най-после статия от сериозен и уважаван източник, базиран във Вашинтон.
    А и цялата информация е потвърдена от британското разузнаване

    Коментиран от #45

  • 36 възход

    8 9 Отговор
    Скоро путлеран ще осъзнае че трябва да се гръмне.

    Коментиран от #39

  • 37 Шопо

    9 3 Отговор

    До коментар #32 от "Антитрол":

    Бомбите на САЩ са демократични.
  • 38 Зевзек

    7 5 Отговор
    "минавате на кедрови шишарки като катерици те скоро"

    Не знам колко скоро ще е ама вие минахте ли на скакалци и буболечки че Урсулка нали така ви нареди. Пък руснаците не ги мисли - ако те свършат черния хайвер вие ще четете за него само в учебниците по история.
  • 39 Антитрол

    4 1 Отговор

    До коментар #36 от "възход":

    А ти кога ще го осъзнаеш същото
  • 40 Иншаллах

    4 4 Отговор

    До коментар #23 от "кавото повикало такова се обадило....":

    Да прелети някоя крилата около жалкото ти съществуване

    Коментиран от #48

  • 41 Само отговарям

    9 2 Отговор

    До коментар #33 от "Хохохо":

    За хайвера се пошегувах перефразирайки за "хляба и тортите". Май само ти не си разбрал! Но все пак да те подсетя, че черния хайвер в Русия няма свършване.

    Но по номера ти да наричаш всеки "ушанка" или "путинофил" , си ни ясен!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ти да видиш

    5 2 Отговор

    До коментар #30 от "Само отговарям":

    Ката няма яйца в Русия с какво ще замерят украинските танкове ?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Те от сарказъм не разбират

    11 2 Отговор

    До коментар #35 от "Браво!":

    а и не им трябва да разбират. Карат си по наръчника, който им е спуснат от "Америка за България". Иначе- пляс!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Паисий Хилендарски

    5 5 Отговор
    Дрън, дрън... Един диктатор по принцип има изгода да насъсква подчинените си един срещу друг за да не стане някой от тях твърде силен. Сталин сменя шефовете на НКВД няколко пъти и все ги разстрелва - Ягода, Ежов, Берия.. Нормално е новото джобно диктаторче също да насъсква различни фракции една срещу друга. Колкото дали престъпника разполага с информация спомнете си старият феодален наратив за добрия цар и лошите боляри. Отделно си спомнете Хитлер през втората част на войната - той просто отказва да чуе истинате... ОТКАЗВА.. Ами не виждам голяма разлика
  • 48 с удоволствие

    6 5 Отговор

    До коментар #40 от "Иншаллах":

    Няма проблеми стига да зарадва и западните ви русофобчета.Аз съм готов ако това е цената.Ще ви видим и вас както сте я подкарали да правите конфликт с Русия.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Русия е приемник на СССР

    6 9 Отговор
    а Путин е приемник на комунистическите диктатори на СССР, които откакто свърши втората световна война не са се спирали и изнасяха революции, преврати, бунтове, шпионаж с тероризъм и комунистически диктатури и разпалваха конфликти и пожарите на войни навсякъде по света и във всички по невралгични точки по планетата за да имат сфери на влияние, - от Корейския полуостров, през Азия и Африка до Латинска Америка, в които след това САЩ бяха принудени да се намесват за да успокояват със сила обстановката и да гасят разпалените военни пожари....!!!!

    Коментиран от #55

  • 51 Урюрвкос

    7 1 Отговор
    Путин не чете DW и ISW затова не получава точна информация за военно-политическите реалности в Русия.....и това дразни, колко труд пари, журналисти, статии на вятъра
  • 52 " репресивен режим вече му пречи"

    3 1 Отговор
    Само в Русия ли? В Германия правителството плаща на статисти да отидатпна демонстрация против опозицията. Отделно се появи нова партия и то я организира юрист от много висок ранг. Човека знае, какво говори, какво е позволено по Конституцията, как да критикува съобразно ЗАКОНИТЕ! И какво?
    Фашизираното правителство го обявиха и него за "опасен радикал" и го поставиха под наблюдение на службите за сигурност. Отделно искат да му спрат всичките пари, които е заработи, като шеф на конституционния съд!!! В САЩ съдят Тръмп също с измислени обвинения! По целия свят имаме фашистки тенденции на власт!!!
  • 53 Хахаха

    7 1 Отговор
    "Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW)" - или по точно казано това е мнението на Виктория Нюланд (корабийката)
  • 54 Грантомет

    6 1 Отговор
    има пропаганда, има жалка пропаганда, и най-отдолу на дъното е isw
  • 55 СССР не беше никак

    3 2 Отговор

    До коментар #50 от "Русия е приемник на СССР":

    Лош! По онова време се договаряне. Виж днес! Тези са с изцъклени очи и могат и да направят тотална ядрена катастрофа. Днес на власт са някакви побъркани. Тогава имаше и забрани и дивотии, НО все още "човешки и нормални"! Как ще си обясниш, какво става днес? Отивам в магазина да си купя мишка за компа. На вратата ме спира охраната. Показвам им медицински тест от преди 1 чак, че не съм заразен. Не, това не било достатъчно? За "по-сигурно" трябвало да към факсън??? А Ттогава, защо има и задължителен тест? Или си заразен или НЕ, теста показва! Но пък и факсването било някак си "свързано"??? Медицинска логика??? Не ме пуснаха в магазина!!!! С истински тест, ЧЕ всичко е нормално!!!!

    Коментиран от #64

  • 56 В.В.П.

    9 2 Отговор
    Путин ги преби като УЛИЧНИЦИ...Велик..Тоя казал ,оня казал..135К им територия на бивша Окраина е в Рф...Путин не го интересува блогъра ,нито ДВ ,нито ИСВ,най малко пък Таймс ..Терористката. Марионетка Окраина ще бъде смазана ..Такава е съдбата на злобния Хазар террорист..
  • 57 А ти

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "АМИНЕ":

    Явно не си разбрал, не България а нашите управници(проамерикански слуги) са обявени за врагове.
  • 58 Акула

    5 3 Отговор
    Слава на Русия!Русия е сСила и Мощ.
  • 59 В.В.П.

    7 3 Отговор
    Целият цивилизован свят е за Путин и Рф ..Зад терориста Киеф ,стои ционизма от Сащ и Англия ...+ Подлоги ..

    Коментиран от #67

  • 60 Ха ха ха

    1 0 Отговор
    Ха ха ха
  • 61 Гост

    1 0 Отговор
    Ако някой е прочел пасквила до края.Моля обадете ми се,за здравите нерви ,инат и геройство които сте проявили,при налични име и адрес мога да ви изпратя сума покриваща цената на бутилка евтино уйски.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 В.В.П.

    1 2 Отговор
    И сащ и Рф ,са наясно че жив Окроп няма да остане .тягаво е положението..

    Коментиран от #74

  • 64 Русия е приемник на СССР

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "СССР не беше никак":

    Толкова добре беше с СССР , че отиди и протестирай пред ученика на диктаторите Путин че няма свобода за "ваксинации" и че не всичко е нормално за да си купиш "мишка", а за друго да не говориме и ще видиш какво ще ти се случи и постигне...?!!!
  • 65 Хи хи хи хи

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Даммммм":

    Толкова ли е трудно да проумееш че Путин е кла те ни я
  • 66 А бре

    6 1 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Стига с тази Русия бре?Като не ти изнася тук,бегай на там,на пилешки крака и оранжерийни краставици.Никой не те задържа! 45 години бяхме буфер на сесесерето и какво-върнаха ни половин век назад!!
  • 67 Аспарух

    7 2 Отговор

    До коментар #59 от "В.В.П.":

    Товарищ нещо си се объркал.Цивилизования свят осъди дивата агресия на Рашистан.ООН 90% от държавите.
    А крепостния свят го подкрепят С.Корея, Иран, Еритрея, Венецуела, Белорусия, Хамас, Хизбула, и май всЬО.

    Коментиран от #75

  • 68 пиночет

    5 1 Отговор
    Руснаците ще си останат завинаги,роби на Кремъл!
  • 69 В.В.П.

    0 4 Отговор
    За окропите няма да има бял ден..Може и да изядат ядреното дърво..Тягаво е положението .

    Коментиран от #73

  • 70 касата

    5 0 Отговор
    Най долнопробното нещо е,да си руска подлога!
  • 71 Съспишъс

    0 1 Отговор
    Манипулативни тъпащини тоя институт дето все натяквате мнението им едва ли целта им е да имат хората обективна представа за ставащото по света
  • 72 Интересно

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Зевзек":

    Защо толкова си се загрижил за"козячетата"? Не е нужно да са "козячета" хората,които да ви мразят и не ненавиждат!А те не са никак малко! Запомнете,зьозьо : Геополитическата посока за България е взета вече.Вие и задниците си да одерете нищо не може да промените! И знаеш ли защо? Защото от вас АБСОЛЮТНО НИЩО НЕ ЗАВИСИ!!
  • 73 КУХ

    4 0 Отговор

    До коментар #69 от "В.В.П.":

    Ти къде ще си по това време? А твоите приятели, блатните ватенки ,те къде ще са?
  • 74 А бе

    3 0 Отговор

    До коментар #63 от "В.В.П.":

    Нямаше те известно време,кога те изтърва д-р Гълъбова,?
  • 75 Хи хи хи хи

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Аспарух":

    Мани го този ,не виждаш ли че е изтрещял,та чак дими.
  • 76 А бе

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българин🇧🇬":

    И аз се моля за същото. Няма кой по добре да съсипе блатната кочина от него.
  • 77 Чичо Гошо

    2 3 Отговор
    Хора престанете да пишете глупости.
    Путин не го мислете... Гледайте тракторите в Европата.
  • 78 Някой

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    С няколко думи, руските некадърници нямат шансове за успех...
  • 79 Харон

    1 0 Отговор
    Крайно време е да откриват "заговор" на воените срещу правителството. И понеже е извънредно положение извънредно да се арестуват заговорниците които са пречка, и "специалистите" в мазето на Люблянка вече знаят какво трябва да се прави. Освен това по тубата или х да организират програма Русийски Форум например 1 час в седмицата където директно да отговаря на въпроси зададени от населението от което и да било населено място в империята....Затова да почне изграждането на населените места клубовете на Русийски Форум. Пряка връзка с народа....
  • 80 Далавера

    0 0 Отговор
    Учудвам се колко много платени драскачи знаят какво мисли Путин и какво ще смята да прави Русия!? Няма лошо, щом някой глупак има пари да ви плаща - продължавайте! И без друго никой не ви чете пасквилите!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: