Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Февруари, 2024 14:02 2 032 19

Новият пакет санкции на ЕС срещу Кремъл! Не очаквайте забрани за внос

  • русия-
  • украйна-
  • санкции-
  • европейска комисия-
  • европейски съюз

Както комисията, така и държавите членки на Европейския съюз искат бързо да приемат нов пакет от мерки навреме за годишнината от руската инвазия в Украйна на 24 февруари

Новият пакет санкции на ЕС срещу Кремъл! Не очаквайте забрани за внос - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейската комисия няма да въвежда нови забрани за внос в следващия кръг от санкции срещу Русия, съобщава Ройтерс, позовавайки се на свои дипломатически източници. Както комисията, така и държавите членки на Европейския съюз искат бързо да приемат нов пакет от мерки навреме за годишнината от руската инвазия в Украйна на 24 февруари.

Въпреки призивите на някои страни от ЕС да се забрани допълнително руския износ на алуминий, Европейската комисия ще предложи пакет от мерки, които се надява да предизвикат минимален дебат сред страните членки, така че да може бързо да бъде приет, пише Ройтерс.

Още новини от Украйна

Страните членки трябва да гласуват единодушно за приемането на нови санкции.

Според един от дипломатите 13-ият пакет от санкции може да разшири списъкът с руски компании, на които фирми от ЕС не могат да продават стоки с двойна употреба. Източници на Ройтерс добавиха, че след приемането на 13-ия пакет от санкции, Европейската комисия бързо ще предложи 14-ти пакет от мерки, който може да включва нови забрани за внос.

В края на миналата година ЕС прие 12-ия пакет от санкции срещу Русия. Основният му акцент бе да се наложат допълнителни забрани за внос и износ върху страната, да се възпрепятства заобикалянето на санкциите и да се запълнят празнотите.

Пакетът съдържаше допълнително включване в списъка на руски физически и юридически лица и нови забрани за внос и износ, като забрана за износ на руски диаманти в Европа, разработена в сътрудничество с Г-7.

Затегна се и прилагането на разпоредбата за таван на цената на петрола, като се следи по-отблизо как танкерите могат да бъдат използвани за заобикаляне на ограничението. Включени бяха и по-строги задължения за проследяване на активи и строги мерки по отношение на дружества от трети държави, които заобикалят санкциите.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 атеш

    21 4 Отговор
    рекорд, руснаците избиха 584000 (+23000 за януари) фашистки урки а други 780000 ги направиха инвалиди
  • 2 Българин

    7 26 Отговор
    Русия ще фалира

    Коментиран от #15

  • 3 честен ционист

    14 8 Отговор
    Без руската рубла, Европа е за никъде.

    Коментиран от #10

  • 4 Ха, Ха

    31 3 Отговор
    ЕС изпитва нужда от някои ресурси на Русия, ама свърши се тя - ориентацията на Русия вече е на Изток, където световната индустрия "кипи".
  • 5 Българин

    6 26 Отговор
    закъсаха я ватенките
  • 6 Българин

    5 18 Отговор
    яйца-йок
  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 3 Отговор
    Санкциите нямат нищо общо с войната в Украйна‼️
  • 8 ХАХАХА

    16 0 Отговор
    Що са числа пред Брюксел за санкции безкрай. ХАХАХА
  • 9 КОТарАК

    26 1 Отговор
    в момента РФ е най-санкционираната държава през цялата световна история! за ,,могъществото,, и , можете да си правите изводи , че тя не санкционира никой в отговор

    Коментиран от #13

  • 10 🇺🇦🇧🇬

    3 9 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Вярно е-без то@летна хартия е кофти...
  • 11 Вижте кво!

    2 13 Отговор
    Ние сме част от ЕС и НАТО а не от РФ!!! Русофилите да хващат пътя за мАсква!!!

    Коментиран от #14

  • 12 атеш

    3 2 Отговор
    рекорд, руснаците избиха 584000 (+23000 за януари) фашистки урки а други 780000 ги направиха инвалиди
  • 13 Ами всъщност

    16 3 Отговор

    До коментар #9 от "КОТарАК":

    На Русия не й пука за санкциите на западналите, а между другото кравите не са спирали да купуват руски нефт и газ и то на борсовите цени, а не по тези на измисления им таван............ама иначе изискват другите да не го правят! И понеже на всеки му трябват руските суровини самите джендювци мислят схеми как да заобикалят тъпите санкции дето налагат............както винаги отнасят го пуделите като България щото "правилата и законите" важат само за малките и слабите, а големите играчи правят каквото си искат!

    Коментиран от #16, #17

  • 14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 1 Отговор

    До коментар #11 от "Вижте кво!":

    Виж кво,
    - част от НАТО, ама с руско оръжие и техника❗
    - част от ЕС ама със заплати бетер в Русия ❗
    А на теб като ти харесва, що не се изнесеш във Флорида❓- не ти дават виза ли ❓
  • 15 Атина Палада

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Русия още през 2022 г. занули външния си дълг. А ЕС е в дългова криза..
  • 16 КОТарАК

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ами всъщност":

    РФ мъж или плюнка е? щом се кани срещу запада-да сложи санкции
  • 17 Атина Палада

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ами всъщност":

    Още през януари месец тази година Европейските статистически данни показаха, че през цялата 2023 г. ЕС е най големия потребител на руски газ и нефт,но през трети страни Бяха показани точните данни. Та, ако ЕС не лъже в тези данни, сам можеш да си направиш извода кой е печеливш и кой губещ.Тъжното за нас е, че ние крайните потребители в ЕС плащаме сметката.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Алексбг

    0 4 Отговор
    Ударът по имперска Русия , освен военен трябва да е иконоически ,а също информационен.Не бива да се забравя ,че Русия е опасен и много мощен противник ,с голямо желание да воюва при всякакви обстоятелства. Отговорът на такъв неприятел ,трябва да бъде комбиниран и мощен.
Новини по държави: