Last news in Fakti

10 Февруари, 2024 16:16 4 821 5

Тежък инцидент в Атлантика

  • кадис-
  • дрога-
  • испания-
  • атлантически океан

В залива на град Кадис испански митнически агенти и служители на правоприлагащите органи редовно конфискуват наркотици

Тежък инцидент в Атлантика - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Двама служители на испанската Гражданска гвардия загинаха снощи, когато бяха блъснати от лодка за трафик на наркотици в пристанището на Барбате, недалеч от югозападния град Кадис, предаде Франс прес, като се позова на полицейски източник, пише БТА.

Двама полицаи са били ранени. Единият от тях остава в болница, но няма опасност за живота му, каза днес Гражданската гвардия.

Тя съобщи още, че е задържала петима души на същата лодка.

Видео, публикувано от няколко испански новинарски сайтове, показва нощно преследване в пристанището между две или три малки, много бързи лодки, които лавират между вълни, причинени от пристигащи и заминаващи плавателни съдове.

Обединената асоциация на гражданските гвардейци, "осъди трагичните събития" в социалната мрежа "Екс" и поиска "задълбочено вътрешно разследване".

Премиерът Педро Санчес изрази съжаление за гибелта на двамата полицаи.

В залива на Кадис испански митнически агенти и служители на правоприлагащите органи редовно конфискуват наркотици.

Испания е един от маршрутите за внос на наркотици в Европа, а южната автономна област Андалусия, поради близостта си до Мароко - голям производител на смола от канабис, е една от входните точки за дрога на континента, отбелязва АФП.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въй Въй

    12 1 Отговор
    Скоро ще има блъснати и от лодките с мигранти
  • 2 Тез "гвардейци" и "полицайки"

    9 2 Отговор
    Нямат ли Оръжие?!?!
  • 3 Ветеринарен психолог

    11 1 Отговор
    Снимката е от романа на Агата Кристи- Десет малки негърчета.

    Коментиран от #4

  • 4 Зора

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ветеринарен психолог":

    Сега сменят имената на известни романи, години след кончината на авторите им, с полит-полово и цветово "коректни" местоимения, вече цветнити са ТЕ, полово ориентираните са ТО, а политиците са ТИЯ, в зависимост от движението им в партии и коалиции. Да се чудиш дали е смешно, жалко или трагично...

    Коментиран от #5

  • 5 Ветеринарен психолог

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Зора":

    Мен в Германия за малко да ме арестуват. Бях в бара. Един ме помоли да седне. Казах му,че не искам негър на масата си и той извика полиция. Едни младоци момче и момиче полицаи.И ме питат- защо съм го нарекъл негър?- Отговорих им ,че в училище са ме учили ,че африканците се наричат негри. Те ме гледат,примигват на парцали и се чудят ,какво да кажат. И момичето ми вика- Хер,сега бързаме. Но да знаете. Тук тези ги наричаме -фарбе меншен/цветни хора.-Викам,чудесно! Не искам на моята маса да сядат цветни хора......
Новини по държави: