Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Февруари, 2024 18:06 2 687 45

Руското министерство на отбраната: Отразихме украинска атака с безекипажни катери срещу транспортни кораби в Черно море

  • украйна-
  • черно море-
  • русия-
  • крим-
  • война

През последните месеци Украйна извърши поредица атаки с безекипажни катери и ракети срещу руски военни обекти в Черно Море, потапяйки поне един боен кораб и повреждайки други

Руското министерство на отбраната: Отразихме украинска атака с безекипажни катери срещу транспортни кораби в Черно море - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия обяви днес, че е отразила снощи украинска атака с безекипажни катери срещу "цивилни транспортни кораби" в Черно море, предадоха ТАСС и Ройтерс, цитирани от БТА.

До момента няма реакция от страна на Киев.

Руското министерство на отбраната обвини Украйна в "терористична атака срещу руски цивилни транспортни кораби с помощта на полупотопяеми морски дронове в югозападната (от гледна точка на Русия) част на Черно море".

Единият плавателен съд е бил унищожен с артилерийския огън, а другите са били обезвредени с помощта на средства за радиоелектронна борба. Няма пострадали руски военни и цивилни кораби, пише в съобщението, публикувано в "Телеграм".

През Черно море минава ключов маршрут за износа на пшеница и петрол от Украйна и Русия, отбелязва Ройтерс. През юли миналата година Русия отказа да бъде продължена сключената с посредничеството на Турция сделка за износ на зърно през Черно море.

През последните месеци Украйна извърши поредица атаки с безекипажни катери и ракети срещу руски военни обекти в Черно Море, потапяйки поне един боен кораб и повреждайки други.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    17 12 Отговор
    Господ да ви благослови!

    Коментиран от #15

  • 2 КОТарАК

    17 7 Отговор
    БРАВО...МОГУЧАЯ..

    Коментиран от #42

  • 3 Българин

    15 29 Отговор
    Русия остана без флот

    Коментиран от #16, #17, #28

  • 4 Българин

    16 27 Отговор
    братушките все отразяват и все им се увеличава подводния флот
  • 5 Водняк

    14 4 Отговор
    Бълбукането се отлага
  • 6 Укрофашагите

    27 13 Отговор
    Умират заслужено
  • 7 Българин

    13 21 Отговор
    ловът на големи руски патици продължава
  • 8 Така ще да е

    15 20 Отговор
    Значи утре да очакваме информация, че катерите отразили атаката са на свиждане на флагмана Москва.
  • 9 Слава на Украйна 🔱

    17 41 Отговор
    Бог да пази славната украинска войска и да я дари с пълна победа, защото нейното дело е право и свято!🇺🇦🇺🇦🇺🇦
    С вас сме братя и сестри украинци! С вас е братска България! Богъ съ вами! Бог съ нами! До победата над варварска московия!🇧🇬🇧🇬🇧🇬
    Победата на Украйна ще бъде освобождение за България от руско-болшевишко робство!🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    Коментиран от #37, #39, #40

  • 10 Не е ли така

    2 9 Отговор
    Важно е да работи въображение
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Иванушка 🇷🇺

    15 11 Отговор
    Не отразявайте, а превзимайте Одеса и цялата черноморска ивица на Уcpaйна. Да нападнеш пръв, а след това да "отразяваш" и отбраняваш някак си не ми се види правилната стратегия ))

    Коментиран от #14

  • 13 100

    7 12 Отговор
    Просто вече имате малко кораби и по-лесно ги прикривате.
  • 14 Един

    8 9 Отговор

    До коментар #12 от "Иванушка 🇷🇺":

    Толкова си могат, копейко.
  • 15 Нали тъй, отче

    13 15 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    Русия предизвика най-голямото изтребление между два съседни православни християнски народа в човешката история!
  • 16 Не вярно има още 5 шест кораба

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Но за музея са май😄
  • 17 Гост

    7 7 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Така е, факт! Сега ще строят салове и римски галери с гребла! Също като лопатите които попиляха НАТЮ, ахам…
    Сега чакам пак до ми блокират, оти ти си от редакцията, пратера мисирка, нали Баце!
  • 18 az #СВО

    13 4 Отговор
    Извънредно!
    Киев нареди принудителна евакуация на цялото население на гр. Часов Яр!
    Към него приближават руските сили откъм Артьомовск!
  • 19 💠🔆♻️

    8 5 Отговор
    Превод от интернет,

    Фронтът се пропуква, фронтът се разпада: украински офицери оплакват постепенното разпадане на армията след екстремни загуби.

    Украинската армия продължава да се сблъсква с влошаващ се дефицит на персонал на фронтовата линия, според множество офицери, интервюирани наскоро от Вашингтон пост, като сериозността на въпроса повдига нарастващата вероятност фронтовата линия скоро да се срине. Недостигът на работна ръка причинява "изтощение и понижен дух", тъй като много части не са в състояние да се сменят от фронта, според “Вашингтон пост", което се засилва от все по-сериозния недостиг на боеприпаси. Заместник-командирът на един пехотен батальон, представяйки се за Никита казва: "имаме преки проблеми с персонала... говоря с моите приятели, също офицери от други части и тези в пехотата; ситуацията е почти същата навсякъде."41-годишният командир на взвод, сражаващ се в Авдеевка, идентифициран като Сергей, каза, че повечето от хората му са над 40 години и изпитват нарастващо напрежение, "Можете да го почувствате; хората са изтощени както морално, така и физически", каза той. "Почти дузина" офицери и войници, които вестникът интервюира, скриха самоличността си, страхувайки се от възмездие у дома за разкриването на все по-отчаяното състояние на въоръжените сили на страната.
  • 20 💠🔆♻️

    5 5 Отговор
    Последните изявления, подчертаващи недостига на персонал, следват изявления както на руски, така и на украински служители, подчертаващи екстремния брой жертви, понесени от украинските сили през 2023 г. Старши офицер от наборната служба в Полтавска област, например, подполковник Виталий Бережни, заяви на 15 септември:" от 100 души, които се присъединиха към частите миналата есен, 10-20 остават, останалите са мъртви, ранени или инвалиди", което показва, че броят на жертвите в наборните части е 80-90 процента. Неназован командир на батальон от механизирана бригада информира Вашингтон пост, че неговата част е била намалена с 80 процента и е намалена до 40 пехотинци от 200. Друг командир на батальон, идентифициран като Александър, каза, че пехотните му роти са с около 35% персонал, като колегата му от ударна бригада заяви, че тази ситуация е "типична" за бойни единици.
  • 21 💠🔆♻️

    3 5 Отговор
    Уолстрийт Джърнъл през май беше един от многото източници, които съобщиха, че украинската армия изпраща наборници в битка с висока интензивност с малко или никакво обучение, което допълнително увеличава броя на жертвите. По-скоро командирът на батальона Александър се оплаква, че недостигът на персонал е основният проблем на фронтовата линия, като подчертава, че през последните пет месеца неговият батальон е бил изпратен с пет заместника, които са били толкова зле обучени, че офицерите се питат дали могат да бъдат изпратени в битка. Това не позволява на частите да се сменят на Фронтовата линия, като командирът наблюдава: "няма кой да ги замени, така че те седят повече, техният морал спада, те се разболяват или страдат от измръзване. Фронтовата линия се пропуква. Фронтът се разпада, " никой вече не идва в армията", а тези, които бяха доброволци, вече свършиха."Къде отиваме? Не знам. Няма положителна перспектива. Абсолютно никаква перспектива... това ще завърши с много смърт, глобален провал", заключи той.
  • 22 💠🔆♻️

    7 6 Отговор
    Интервюто на Тъкър Карлсон е Историческо в стремежът си да спре Русо Украинската Месомелачка.

    Интервюто не трябва да се подценява, в същноста си, от страна на Владимир Путин бяха изпуснати много спорни моменти в конфликта м/у Украйна и Юго Източните Русо Украински Области, след Майданът, като забрана за Руският Език в полза на Украинска Мова, също изгорените до смърт в Профсъюзният Дом в Одеса м/у които има и Етнически Българи.
    Бомбардирането на Донецк и Луганск от страна на ВСУ?
    Винаги съм казвал че Войната в Украйна има всички условия да бъде наречена Гражданска и че е абсолютно безмислена война която трябва да бъде прекратена веднага.

    Фактите са следните повече от
    1 125 000 се водят убити, тежко ранени и изчезнали от ВСУ, със сигурност за Руската страна числото надминава 100 000 , емигриралите от Украйна са близо 10 000 000.

    Украйна от страна с близо 49/51 милиона жители след като напуска Съветският Съюз е страна която в момента наброява не повече от 23/25 милиона жители.

    Войната която ще раздели отново Европейският континент за следващите сто години е факт и само след десетки години ще може със сигурност да се направят изводи за значението на безсмислената война в Европа.

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Отразявай няма да се даваш

    1 1 Отговор
    две години
  • 25 леле колко си начетен

    6 9 Отговор

    До коментар #22 от "💠🔆♻️":

    само дето източниците са ти зле
    та оттам, и ти

    Коментиран от #31

  • 26 Руснаков

    5 5 Отговор
    Ма моля Ви се Вие отразявате и тези които не са изстреляни...като свалените Ф16...царете на комедията...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Бандерия

    5 5 Отговор
    Се разпада, Укронацистите са в шок и ужас!
  • 30 Зеления потник се е скрил в бункера

    5 4 Отговор
    Дрогиран до козирката и уволнява всички наред.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Важното е контраступа да върви

    6 3 Отговор
    Леопардите влязоха в Крим, а Хаймарсите разрушиха керченския мост.
  • 33 Нацистката хунта

    5 5 Отговор
    В Киев се разцепва!Соросоидите са в паника!
  • 34 Зелен потник

    5 5 Отговор
    Украйна потъва!
  • 35 Зеленски от бункера

    4 5 Отговор
    Украйна се разцепва!
  • 36 Факт

    5 3 Отговор
    Предишната вечер руски войски удариха кафене в района на Харков, където се провеждаше празненство на украинските офицери в чест на назначаването на Александър Сирски за нов главнокомандващ, съобщи координаторът на николаевското подземие Сергей Лебедев. РИА Новости.
    "Беше нападнато кафене в град Велики Бурлук в източната част на Харковска област. По това време офицери от тази посока се събраха в кафенето, за да отпразнуват повишението на генерал Сирски в длъжността главнокомандващ", каза той. казах.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Факт

    6 4 Отговор
    Тези украинци не са хора, а жестока, некултурна и подла орда от убийци и злодеи." Михаил Булгаков "Най-важното качество за успеха на украинския народ е садистичната жестокост и отричането на всичко руско в себе си, робството и лицемерието. - Максим Горки "Руснакът - ще даде живота си без да мисли в името на светеца, а украинецът е подъл и хитър, той ще ви забие нож в гърба "" - Иван Тургенев "" Хората, които са били роби на поляците, наричат ​​себе си Украинците и някои скитници от Европа разрушават и унижават нещо в името на забавлението. “ – Фьодор Достоевски „Руският народ е народ, който в името на народа, в името на своя ближен, без колебание отдава живота си, воден само от вътрешна свобода, не признава робството, обича родината си до дъното на душата си и обича техните обичаи, има чувство за красота, той е по природа светлокос и синеок, физически и морално негъвкав, народ, който е живял от векове във вяра и страх от Бога, свято почита своята вяра, не толерира подлост и предателство, но са готови да подкрепят унижените и обидените в света. А украинците не са народ, а историческо проклятие за човечеството.“ – Иван Шмелов
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Болгарин

    7 4 Отговор

    До коментар #9 от "Слава на Украйна 🔱":

    Бог да благослови славната руска армия и да й даде пълна победа, защото делото й е справедливо и свято!
    Ние сме руски братя и сестри! Братска България е с вас! Бог да е с теб! Бог е с нас! Към победа над нацистката хунта начело с евреина Зеленски!🇧🇬🇧🇬🇧🇬
    Победата на Русия ще е естествена, ние сме православни християни и помнете приятелството ни с българите!!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬
  • 41 хихихи

    0 4 Отговор
    Тия укри потапят само военни кораби с тия дронове. Те са много по лесни мишени от транспортните. Транспортните кораби са бързи и маневренни.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Бешо

    0 4 Отговор
    Мир може да настъпи само ако Русия и Украйна се споразумеят Крим и другите заграбени територии от Русия да бъдат признати за независими държави. В тях да има войски от ООН. В противен случаи ще има много жертви от двете страни.
  • 44 Дафинка

    2 1 Отговор
    На България бяха отнети много територии след войната. Това не означава че трябва да воюваме срещу всички съседни държави. Дори никоя държава не ни помага. Затова правителството ни трябва много да внимава за да не разкаля терена.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: