Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 16:33 2 556 157

Алексей Навални - опонент номер едно на Кремъл, който почина в затвора месец преди президентските избори в Русия

  • алексей навални-
  • русия-
  • кремъл-
  • владимир путин

В свое разследване Навални обвини Владимир Путин, че си е построил луксозен дворец на брега на Черно море и руският президент беше принуден лично да отрече да притежава въпросния палат

Алексей Навални - опонент номер едно на Кремъл, който почина в затвора месец преди президентските избори в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският опозиционер Алексей Навални, критик номер едно на Кремъл, почина днес в затвор в Арктика, където излежаваше 19-годишна присъда, предаде Франс прес, като се позова на Федералната служба за изтърпяване на наказанията (ФСИН).

"На 16 февруари 2024 г. в поправителна колония № 3 затворникът Навални А. А. се почувствал зле след разходка и почти веднага загубил съзнание", съобщи регионалното подразделение на ФСИН в Ямало-Ненецкия автономен окръг в комюнике. То увери, че службите за спешна помощ са се опитали да го спасят.

"Предприети бяха всички необходими реанимационни мерки, но те не дадоха положителен резултат. Лекарите от спешна медицинска помощ констатираха, че пациентът е мъртъв. Причините за смъртта му се установяват", пише в краткото комюнике.

Навални, на 47 години, излежаваше 19-годишна присъда "за екстремизъм" в отдалечена наказателна колония в Арктика при много тежки условия. Многобройните процеси срещу него бяха широко заклеймени като политически мотивирани и наказание за опозицията му срещу Владимир Путин, отбелязва АФП.

Руският президент е бил информиран за смъртта на Навални, каза неговият прессекретар Дмитрий Песков.

На различни съдебни заседания, на които се яви чрез видеоконферентна връзка, този висок рус мъж с пронизващи сини очи изглеждаше отслабнал и състарен, посочва АФП. Той имаше здравословни проблеми, свързани с гладната стачка, която бе обявил в затвора, и отравянето му през 2020 г., от което оцеля по чудо.

Преди години се чуваха критики срещу Навални заради неговото заиграване с крайната десница и двусмислената му позиция за анексията на Крим през 2014 г. Руската опозиция и неправителствени организации, както и Западът, обаче се обединиха около опозиционера след отравянето му през август 2020 г. в Сибир по време на кампания за регионални избори, отбелязва АФП.

На прага на смъртта, Навални бе транспортиран за лечение в Германия със съгласието на руските власти. Излекуван и далеч от това да бъде уплашен, критикът на Кремъл направи голямо завръщане през декември 2020 г., като хвана в капан руски агент, който призна по телефона, че отравянето му наистина е дело на тайните служби.

Отхвърляйки всякаква идея за изгнание, Навални се завърна в Русия на 17 януари 2021 г., сигурен, че ще бъде арестуван начаса. Още с пристигането си на летището, той наистина бе арестуван пред телевизионните камери, припомня АФП.

Само два дни по-късно критик номер едно на Кремъл нанесе нов изненадващ удар. В ново разследване Навални обвини Путин, че си е построил луксозен дворец на брега на Черно море. Въздействието бе такова, че руският президент бе принуден лично да отрече да притежава въпросния палат.

От затвора Навални изразяваше подкрепа за другарите си по съдба, лишени от свобода заради репресиите, като изобличаваше руската съдебна система, която наричаше "фашистка", отбелязва АФП. От чужбина неговите екипи междувременно продължаваха да публикуват разследвания за забогатяването на руския политически елит, някои от чиито представители според тях са пряко облагодетелствани от конфликта в Украйна.

Затворът не пречупи Навални в неговата непоколебимост, отбелязва АФП. По време на изслушванията и в послания, публикувани в социалните мрежи чрез адвокатите му, той продължи да обижда Путин, наричайки го "дядо, скрит в бункер", тъй като руският президент рядко се появява на публични места, отбелязва АФП.

По време на процеса си "за екстремизъм" Навални критикуваше руската пълномащабна инвазия в Украйна, наричайки я "най-глупавата и безсмислена война на 21-и век".

В онлайн посланията си той се шегуваше с тормоза, на който го подлагаше управата на затвора. На 1 февруари той призова за демонстрации в цяла Русия по време на президентските избори на 15-17 март, които се очаква да подпечатат оставането на Путин на власт за още един мандат, посочва АФП.

Победата на руския президент изглежда сигурна, защото опонентите му, начело с Навални, бяха хвърлени в затвора или принудени да напуснат страната през последните години, а репресиите се засилиха още повече след нападението срещу Украйна на 24 февруари 2022 г.

Руските власти изглеждаха решени да направят невъзможен живота на своя най-голям критик, който от своя страна каза, че е решен никога да не се пречупи, обобщава АФП.

"Няма да мълча и се надявам, че всеки, който ме чуе, няма да мълчи", каза Навални в съда през септември 2022 г., след като прекара 12 дни в изолатора за това, че осъди руското нападение срещу Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххххххххххх

    19 13 Отговор
    За мъртвите - добро или нищо.

    Коментиран от #100, #109

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сталин

    24 29 Отговор
    Кланницата наближава скоро по света и в България,тази седмица в Дубай на среща на СЗО обявиха започването на операция Х за бъдещия вирус Х ,през май месец е приемането на Глобалната Стратегия за Реакция при Пандемия,след като всички държави ратифицират това споразумение ,ще започне новата пандемия от поредния еврейски вирус,което означава отказ от държавен суверенитет при Пандемия и СЗО -разбирай Световното правителство на ционистката финансова мафия поема контрола на държавата и тогава ще започне истинската кланница с насилствена ваксинация , който не иска ще бъде въдворен в изолатор -концлагер и никой няма да може да излиза от вкъщи без зелен сертификат ,вратите на Кауфланд ще се отварят само като си сканиращ сертификата за ваксинация ,ще оцелеят само около 10 души на 1000 000 другите ще бъдат отровени от еврейски ваксини

    Коментиран от #9, #154, #156

  • 5 Диди.

    43 27 Отговор
    ЦРУ винаги убива шпионите си.

    Коментиран от #87

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Атина Палада

    42 29 Отговор
    С 3%-4% подкрепа какъв опонент може да бъде? Опозиция с 4% ха ха ха

    Коментиран от #31, #113

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Р.К.И.

    29 22 Отговор
    Възможно е тази смърт да катализира някакви процеси в руското общество. Ако изобщо има общество.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 КОТарАК

    24 22 Отговор
    поне не пишете простотии бе , русофили! върна се човека , за да го убият

    Коментиран от #29, #48

  • 13 Време е!

    26 21 Отговор
    Много добра новина, да запчват и в БГ!!!
  • 14 Какво стана с...

    27 8 Отговор
    ...Асандж?!Нещо много бързо се потули случая...!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Слабо Папагале!

    25 8 Отговор

    До коментар #2 от "Гоорил":

    Дай още!Слабо папагалиш😆!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Евроатлант

    33 14 Отговор
    Само ми е чудно за какво им е на Руснаците да го убиват, та той си стои в колонията, няма да участва в изборите. А и да участва най-добрия му резултат е 3 процента. Но щом бате Бойко веднага се включи след 1 час да обеснява как е бил убит, значи е така.

    Коментиран от #41

  • 20 Еми

    28 5 Отговор
    Дотук само глупости... останало му е един полезен ход, ... защото в Сибир, може много да грачиш, ама няма и гарги да те чуят...
  • 21 и какво

    22 15 Отговор
    навални беше по-известен в чужбина, отколкото в русия, там рейтинга му бешее едноцифрен и то от проучванията и анкетите на опозиционните агенции! Просто беше употребен и изоставен! И не е чудно, примери бол, бол! Сега пак ще го употребяват, този път като „убит“ от режима на Путин!

    Коментиран от #32, #35

  • 22 Поклон

    26 21 Отговор
    Един достоен руснак! Това вече е руснак! Страхливците от Кремъл го унищожиха! Комуниста е най-страхливото животно! Трепе на ред само да оцелее!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Атина Палада

    8 7 Отговор

    До коментар #11 от "Атина Палада":

    Моля, да престанеш да пишеш с моя ник!
    Предварително благодаря!
    ПС: Ако не можеш да си измислиш ник, обади се за да ти подскажаа как да се подписваш:😀

    Коментиран от #36, #118

  • 25 Sкаnкhunt42

    12 16 Отговор
    Всяка 0рк@,която приветства смъртта на човек,убит само защото не е съгласен с управлението в родината му,няма място в нашето общество!
    Вие сте унтерменши,заслужавате да живеете под диктатура и ви пожелавам от сърце да се случи на вас и вашите деца,само да не е в България!
  • 26 пешо

    19 12 Отговор
    стигате с тоя предател , краварска подлога
  • 27 Христо

    10 8 Отговор
    Винаги се пита кой печели.

    Какво печели Путин от смъртта на Навални!?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ами като знае...

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "КОТарАК":

    ...с кой си има работа,защо се връща...?!

    Коментиран от #37

  • 30 Христо

    5 5 Отговор

    До коментар #8 от "Отец Дионисий":

    Който кълне нали знаеш - връща се на близките му

    Коментиран от #122

  • 31 Права си

    14 12 Отговор

    До коментар #7 от "Атина Палада":

    Каква му е ползата да го трепе, като беше осъден за много години. Пък и руснаците не го обичаха. Рейтинг- около 1%. Издирван и във Франция за кражба на милиарди.
  • 32 Мдааа

    11 13 Отговор

    До коментар #21 от "и какво":

    Ами как да е известен в Русия? То там телевизия, радио, интернет всичко е Путлеризъм. Това сме си го преживяли тук. Но в керайна сметка страхливците го доунищожиха!

    Коментиран от #47

  • 33 Д-р Ох Боли

    8 7 Отговор
    От "ваксината" против Кромид дето си я е сложил в Германистан е получил тромб.
  • 34 Макс

    16 11 Отговор
    Не, той не почина . Убиха го . Убиха го така , както убиват всяко светло нещо . Русия потъва в тъма , това е държава и народ, който обича тъгата и депресията. Руснака не иска да е щастлив ,а и не може да бъде такъв . За него щастието е да се насвяткаш до козирката , да гърмиш с пушка , да изнасилиш момиче , а после да поспиш . Когато се събудиш , всичко наново .В един момент намразваш себе си /не всички са способни на това / , а после се питаш защо само аз да съм виновен ?! Не искам да познавам нито един руснак повече , те са срам за човечестото.
  • 35 Атина Палада

    10 12 Отговор

    До коментар #21 от "и какво":

    Навални франсетата го търсят за финансова измама у Франция..
  • 36 Дуфай ма

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "Атина Палада":

    сволач

    Коментиран от #56

  • 37 КОТарАК

    8 3 Отговор

    До коментар #29 от "Ами като знае...":

    ще ти отговоря с цитат от руснаците-
    Вернулся на Родину! Думал народ его поддержит! А народ оказался с гнильцой!

    Коментиран от #64

  • 38 РОДНИНИТЕ НА ПРИГООЖИН...

    3 0 Отговор
    ...СА ПОТРЕСЕНИ.....
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 И аз като служител на ДАНС

    5 12 Отговор
    бих го приключил тоя Навални на момента !
  • 41 Очаквам!

    7 3 Отговор

    До коментар #19 от "Евроатлант":

    Включване от бат-Бойко как ,,мръсните комунисти"(от които всъщност е и той самият...) претрепали дЕдо му с тоягите,също като Навални...!
  • 42 Хахаха

    11 10 Отговор
    Алексей Навални - опонент номер едно на Кремъл със 0.1%рейтинг. Но със право беше мошенник №1 в Русия.
  • 43 Аре бегай

    7 8 Отговор
    Бла бл бла...Нахални е чао. И светец да го изкарат си остава прост мъж решил да победи "системата" с помощ задокеана. Върна се на сигурна смърт в Русия а можеше да си живурка още в Германия без проблем.

    Коментиран от #125

  • 44 Един боклук по малко

    7 11 Отговор
    И кво ?

    Коментиран от #51

  • 45 az #СВО

    5 10 Отговор
    Така става като смесваш дрога, алкохол и лекарства....
  • 46 Бог да го прости

    11 6 Отговор
    Защо го направи така и не разбрах, така и няма да разбера? Защо се върна в държавата на Русия? Защото той избра смъртта пред живота и възможноста да се бори за родината си? Ног да го прости! И дано същия Бог да унищожи по най-жестокия начин убиеца му - Владимир Путин!
  • 47 Атина Палада

    12 7 Отговор

    До коментар #32 от "Мдааа":

    Ох Божееее, ама той ти казва, че е известен на Запад с кражбите си. У Франция има заведено дело за измама в особено голям размер..
    Защо смяташ, че се върна от болницата в Германия у Русия? М?
  • 48 Пръц

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "КОТарАК":

    Да не беше се връщал. Негова грешка, сега я плати с векове напред.
  • 49 Едина краварска марионетка си замина

    7 8 Отговор
    Съдбата на предателите е такава
  • 50 Поне медиите повече с тоя

    2 5 Отговор
    Няма да ни занимават, че ни писна
  • 51 Предполагам

    8 4 Отговор

    До коментар #44 от "Един боклук по малко":

    Себе си имаш предвид? Ако е така, прав си. Даже си нещо повече от квалификацията си. Измет!

    Коментиран от #155

  • 52 Ха ха ха ха

    3 4 Отговор
    Следващия ще е Потника, мястото на Нахални е свободно. Даже може неговата килия да получи с почести разбира се.
  • 53 Читател

    4 6 Отговор
    Националните предатели там приключват в затвора тук са в управлението на страната.
  • 54 Аха

    4 5 Отговор
    Дрогата не прощава. Спря я и умря.
  • 55 САЩисан вие на поляна

    5 5 Отговор
    Козяшките вувузели, толкова сте вдлъбнати, че чак изпъквате - най-малко руснаците имат някаква изгода от смъртта на Навални.
  • 56 Атина Палада

    6 4 Отговор

    До коментар #36 от "Дуфай ма":

    Изправи се пред огледалото и ще видиш сволчА.
  • 57 Хахахаха

    8 5 Отговор
    Всъщност смъртта му показва, че всичко което е казал е истина.

    Коментиран от #63

  • 58 Демократ

    9 5 Отговор
    Това е съдбата на всеки несъгласен с Путин. Навални смело се върна в Москва преди 4 г.след като Путин се опита да го отрови с невисок, въпреки риска за живота си. Оттогава е бил задържан и осъждан и измъчван и накрая убит. Злодеити в България, които се радват на всяко убийство, извършено от Путин. Веднага да се махнат и да заминат при убиеца да му се радват отблизо.

    Коментиран от #97

  • 59 ВБЪЛГАРУЯ ГИ ОПРАВЯТ С ИНФАРКТИ

    1 3 Отговор
    ЗА МНОГО ПО БЪРЗО ВРЕМЕ.ВУЖ МИШО БИРАТА ЖЕНА МУ...ВАНЬО ТАНОВ. ШЕФА НА ФИРМА ГРОМА ОТ СИМИТЛИ ИЛИ НАПРАВО С ПИЩАК КАТО А. ПЕТРОВ И МНОГО ДРУГИ И ИЗОБЩО НЕГИ ВКАРВАТ В ЗАТВОРИТЕ
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 И откъде на къде

    4 7 Отговор
    Тоя трябва да го хранят до живот . За една копейка нищо не е направил през жалкият си живот ...
  • 62 az #СВО

    4 6 Отговор
    Човекът имаше БАР, вземаше лекарства и пиеше алкохол. Това го докара до оная ситуация да го лекуват в Германия.
    Помните ли?

    Този край беше предопределен...
    Щеше да се случи и по-рано, ако не беше влязъл в затвора.

    Коментиран от #72, #76

  • 63 рОЙ И ВАНЬО ТАНОВ КАЗА ИСТИНАТА

    0 1 Отговор

    До коментар #57 от "Хахахаха":

    ...........
  • 64 Би ли превел?!

    7 4 Отговор

    До коментар #37 от "КОТарАК":

    Не всички сме Ватенки и Ушанки...!

    Коментиран от #73

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Един боклук по малко

    4 8 Отговор
    И кво ?
  • 67 МАНЕЕЕЕ

    3 4 Отговор
    ЩЕ ПАДНЕ ЛАЙ.
  • 68 От любовни ласки ще да е

    4 5 Отговор
    Ами на менторите му от запад им е нужен мъртъв... защо им е жив и вързан престъпник... ако им беше нужен жив що не си го държаха на запад, а го върнаха в панделка!!! Така сега има да лаят, да измислят легенди и от престъпник да го прават герой!!!

    Коментиран от #71

  • 69 ЕВРОНЮЗ

    3 8 Отговор
    ЮРУШ, ЦЯЛАТА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА ИЗМЕТ НА АБРАЗУРАТА........... СВОБОДА ЗА ДЖУЛИАН АСАНЖ, ИЗНЕСЪЛ ФАКТИТЕ ЗА КРЪВОЛОКЪТ НАТО ПРЕДВОЖДАН ОТ КРАЛСТВОТО НА ХАМБУРГРЕРА ПОКРИЛ ЗЕМНОТО КЪЛБО С РЕКИ ОТ КРЪВ И ЧОВЕШКИ ТРУПОВЕ.....

    Коментиран от #92

  • 70 Кресна

    8 4 Отговор
    Мир на праха му,но защо когато убиха американно-чилийския журналист имаше само една статия в този сайт с точно 3 изречения ,а сега за Навални за 3 часа има вече 15????И 1000 статии да пуснете ,няма да промените мнението на хората .За едни е предател спонсориран от запада ,за други бил борец за нещо.

    Коментиран от #80

  • 71 ЕВРОНЮЗ

    2 3 Отговор

    До коментар #68 от "От любовни ласки ще да е":

    Справка, Георги Марков
  • 72 И другото!

    6 7 Отговор

    До коментар #62 от "az #СВО":

    Човекът в бившият затвор имаше интернет и всекидневно,необезпокояван от никой плюеше по официалната руска власт!
    После в новият затвор-колонията,нямаше интернет и човекът го изживя много тежко...!
    Със сигурност това му е дало отражение да се спомине скоропостижно...!

    Коментиран от #90

  • 73 КОТарАК

    2 3 Отговор

    До коментар #64 от "Би ли превел?!":

    ако не знаеш руски , поне от обща култура , нямаш работа под такова заглавие да чатиш! аз знам и руски и английски , но не съм нито ватенка ни кравар

    Коментиран от #96, #130

  • 74 друга гледна точка

    3 4 Отговор
    Кой има интерес от кончината на Навални?!?! Месец преди президентските избори изпратиха в отвъдното един млад човек, какво щеше да бъде влиянитео му ако беше жив в затвора и какво ще е отражението от смърта му върху хората, които ще гласуват?!?!?!?
  • 75 Рашките предложили размяна

    4 5 Отговор
    САЩ казали: Тоя пък шибеккк за кво ни е ?
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Нещо не се връзва!

    6 4 Отговор
    Каква полза имат руснаците от убийството на Навални? Особено в този момент! Кой има полза от убийство на Навални в руски затвор?/ако наистина е убит/

    И каква бе тази информация по френска официална медия за неуспешно планирано убийство на Макрон в Киев, което трябвало да се припише на Русия?? А след това информацията блокирана от Министерството На Истината.
    Кой е Буданов? И кой му дърпа конците?

    Коментиран от #82, #116, #134

  • 78 Шарл де Гол

    5 2 Отговор
    "Понеже руският народ не е способен на развитие и прогрес, злобата и фрустрацията е тяхно постоянно душевно състояние "
  • 79 Смотло,

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Атина Палада":

    Ако някой е недоносен,погледни в огледалото и ще видиш кой е.

    Коментиран от #86

  • 80 Охо,какво си видял...!

    5 3 Отговор

    До коментар #70 от "Кресна":

    Потокът от статии за ,,героичният Навални",сега започва...

    Коментиран от #137

  • 81 Бесен-_ Язовец

    4 2 Отговор
    Сорос.нята е покрусена редиците им безродни уредяха.

    Коментиран от #104

  • 82 По-здравословно за теб е

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "Нещо не се връзва!":

    да не знаеш кой е Буданов.
  • 83 Косово

    6 3 Отговор
    Точно преди изборите ,Русия няма никаква изгода убива човек който въобще не е заплаха за правителството на Русия .Редно е да се потърсят убийците на друго място.
  • 84 мдаааа ... ти да видиш

    1 0 Отговор
    Щели били да го пльоснат до Ленин
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Явно че!

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Диди.":

    Навални е споделил с началниците си от ЦРУ,че възнамерява да подшушне нещо на Москва и ония го неутрализираха,за да няма свидетели...!
  • 88 Смотло,

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "Атина Палада":

    Ти ела да караш моя .
  • 89 Ъхъъъъъъ мозък

    4 2 Отговор
    Алексей Навални никога не е бил нито опонент номер едно на Кремъл, нито някакъв опонент.... Куче което лаеше и дори не лаеше ...
  • 90 az #СВО

    1 0 Отговор

    До коментар #72 от "И другото!":

    И това също.
  • 91 az #СВО

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "az #СВО":

    Не пиши с моя ник!
    Измисли свой.
  • 92 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    2 6 Отговор

    До коментар #69 от "ЕВРОНЮЗ":

    Ето какво ще ти кажа - драскането само с големи букви във форум е еквивалент на това да крещиш в лицето на накого в живота! Прави си сам извода, що за индивид си! И не, не позна - нормалните хора просто се отвращаваме от Кръволок като Путин, чиито ръце са до раменете в руска и украинска кръв! И не, не го прави за "Руското величие" - прави го за собствена лична изгода. Путин е феодал - узорпатор създал престъпна шайка олигарси, с която мачка и собствения си народ. Единствените индивиди които от два часа бълват трескави радостни постове като твоя - това сте нездравите, маргинализирани и оскотели Путинолюби. Не зная що за индивид трябва да си, за да те радва смъртта и човешкото нещастие, но мога да предположа - смачкан, маргинализиран, оскотял от безпаричие и липса на перспектива. Жалки сте! Честит да ви е нови труп оставен от идола ви по кървавия му пат нагоре. И се молете един ден да не попаднете на пътя му, защото той не подбира.

    Коментиран от #102

  • 93 Смотльо,

    1 0 Отговор

    До коментар #86 от "Кресна":

    Това е занаят на тази дето те е докарала на този свят ,хвани я за ръчичка и ще има и за двама ви .
  • 94 Добре де ....ами

    3 2 Отговор
    Алексей Навални що не е поискал на фронта да го пратят а ? .....
  • 95 az #СВО

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "ТТТ":

    Посочил съм само факти!
  • 96 ЕВРОСТЪРШЕЛ!

    3 3 Отговор

    До коментар #73 от "КОТарАК":

    Явно,че си Ватенка,под прикритие...!
  • 97 И като е в затвора

    7 3 Отговор

    До коментар #58 от "Демократ":

    защо е трябвало руснаците да го убиват? Какво печелят от това? За да наливат в мелницата на западната пропаганда това което виждаме сега ли?

    Я се научете да мислите с главите си.
  • 98 Дедо ви...

    7 2 Отговор
    Защо нещата ми напомнят точно случващото се преди 5 години. Случващото се в Сирия, отравянето на Скрипал на фона на предстоящите избори за президент на Русия. Сега нищо по различно: предстоящи избори за президент в Русия, СВО, падането на Авдеевка, пробив на руснаците по целия фронт, а сега и смърта на Навални. И тогава и сега всичко тръгва от едно мекто " Мъгливия Албион"
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Хохо Бохо

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ххххххххххх":

    Интетесно защо в България се помнят само част от цитатите, същото е и с мислите на Бисмарк. Или на който както му е удобно. "За мъртвите или добро или нищо ОСВЕН ИСТИНАТА" е цитата

    Коментиран от #157

  • 101 Диамантената ръка

    4 1 Отговор
    Нямат излизане от средновековието тия примати...
  • 102 Смотльо,

    4 1 Отговор

    До коментар #92 от "Майсторът 🐷 на Илюзиите":

    А вие "нормалните " хора не се ли отвращавате от това което прави Израел над палестинците ,защото не сте толкова кресливи и не сте такива защитници на човешкия живот както с украинците .Нещо по въпроса?

    Коментиран от #108

  • 103 На мен не ми е мъчно

    1 1 Отговор
    А на Вас?

    Коментиран от #112

  • 104 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    2 2 Отговор

    До коментар #81 от "Бесен-_ Язовец":

    Не?! Покрусени сме... от познанията ти по български език! "Уредяха", а?! За пореден път се убеждавам, че за да си гостоприемник на руската пропаганда, е задължително да си неинтелигентен, необразован, и силно маргинализиран! Няма как нормален индивид да се върже на това!
  • 105 Кому е нужно

    3 3 Отговор
    В съда за решаване на едно дело винаги се задава въпроса... кой има интерес?
    Руснаците особено в случая преди избори нямат никакъв интерес, особено и след като той е безопасна игла.
    Явно интереса трябва да се търси при тия дето му дърпат конците и му плащат.
    Ами на менторите му от запад им е нужен мъртъв... защо им е жив и вързан престъпник... ако им беше нужен жив що не си го държаха на запад, а го върнаха в панделка!!! Така сега има да лаят, да измислят легенди и от престъпник да го прават герой!!!
  • 106 От страни

    4 1 Отговор
    Ей не пишете тея смешки бе. Къв опонент и то №1? Тоя е никой и е в затвора а го изкарвате че е бил готов да се бори с Путин за президенското място? Путин е забравил за него и това е лошото щото трябваше да го пази. Не е добре това щото излиза че в затвора може да се направи такава акция на чуждите специални служби. Имат си агенти или са фанали некой за канарче да им свърши работата еднократно. То ФСБ-то ще разнищи случката ама пред изборите на Путин за кво му беше тоя "гемор"? Как убиха Магнитски в затвора така и тоя. Преди месеци съм го писал че когато му дойде времето тоя ще направи последно нещо полезно за господарите си - ще издъхне като куче за да могат господарите му да ревнат че е учит от Путин. Нащите подлоги написаха доста глупостив коментарите. Един даже го издокара че Путин е убил Навални щото е юнак, левент, висок, убавец......Боже събери си версиите.

    Коментиран от #124

  • 107 Всеки затворник

    3 2 Отговор
    Би го приключил на момента, при първа възможност . Няма вариант просто дори углавни престъпници и садисти някаква симпатия към този индивид да изпитат. Просто няма
  • 108 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    3 3 Отговор

    До коментар #102 от "Смотльо,":

    Ми задай си въпроса кой побутна Хамас да атакува Израел - и ще си отговориш сам! Например, тоя дето изтичкаха после при него да го молят за помощ - твоя идол Путин! Нататък - последствията. Следва да си наясно, че евреите и арабите са братовчеди - еднакво жестоки и безогледни! И, че там когато започне война е много, много кървава! Но и тази не започна без "помощ" от твоя идол!
  • 109 От страни

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ххххххххххх":

    Не е точно така звучеше - за мъртвите или добро или нищо освен истината. А истинат за Навални е че живя като плъх и издъхна като куче. "Земля ему стекловатой!"
  • 110 Луна 25

    5 1 Отговор
    Върна се и умря като герой, а боклука в кремъл и до Истанбул го е страх да отиде. Бесилото те чака вова, генетична съветска грешке. Альоша кога?
  • 111 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гоорил":

    Тая партенка от месеци я копипействате - мислиш ли че некой я чете? Недейте да самозалъгвате.
  • 112 Муфаса

    0 1 Отговор

    До коментар #103 от "На мен не ми е мъчно":

    Тараканите не са с право на мнение! На кой му пука дали му е мъчно на един панелен таракан или не?
  • 113 От страни

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Атина Палада":

    И толкова не е имал. Хамстерите му са способни само пари да просят но на нищо повече.
  • 114 Всеки шпион на САЩ

    3 3 Отговор
    Трябва да бъде трепан. Кво толкова а.... ? Един боклук бил умрял, ами ще мрат разбира се, за това им се плаща ...
  • 115 Ама аде де

    1 2 Отговор
    Що престъпници се спасиха като отидоха на фронта... тоя ПЕЗЕВЕНК що не отиде!!! Така поне можеше да го признаят за герой родолюбец, а сега си отиде като предател, родоостъпник и обикновен престъпник!!!
  • 116 Какво значение има кой и защо?

    1 1 Отговор

    До коментар #77 от "Нещо не се връзва!":

    Какво тук значи някаква си личност. Друг ще го смени и толкоз. Примерно Надеждин, когото вече подготвиха за запълване на вакантното място!

    По-важното е че сега имат гориво за пропагандата си срещу Торбалан с месеци напред. Борбата изисква жертви.
    Макрон им се изплъзна, но този път пасианса им излезе.
  • 117 Смотльо,

    2 2 Отговор
    Кой създаде Хамас? Въобще не чувстваш ли колко се излагаш с непознаване на темите по които подхващаш ? Не Русия създаде Хамас и не Русия спонсорира Хамас ,а ако не знаеш ,толкова по зле за теб .Въобще имаш ли престава защо въобще Сащ имаше интерес от тази война там и изгонването на палестинците от Газа? Не нямаш ,но устата ти голяма и Хамас не е причина да се убиват над 45000 цивилни от които над 15000 са деца .По твоята логика ,Русия също няма да допусне на близо до себе си бази на Сащ ,а и тази територия е руска ,Украйна има колко има и Северна Македония .Аман от хора без познания които не спират да пишат глупост след глупост .

    Коментиран от #136

  • 118 От страни

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Атина Палада":

    Тия така правят. Но ние си знаем кой на кво становище е и го приемаме с разбиране. В един свестен форум с постояни никове и с регистрация такова да не е имало и да сме видели че са един-двама човека дето го копипечтват това всичко.
  • 119 Антон

    5 4 Отговор
    Защо всички тролове, се опитват да вменяват че някой го е убил? Ами ако е така , обаче от западна служба, подкупила някой в коломнията. Защо? Защото интервюто на Путин, не само набра скорост , но и получи глобално одобрение! И ето веднага да хвърляме кал!.
    Между другото няма гражданин в България и ес като цяло, който да може да си представи какви са условията в затвор отвъд полярния кръг! Така че всеки един от нас би хвърлил топа.
    отделмо, за какво им е да го убиват, от гледна точка на мъки и страдания, е по-добре да бъде жив, така всеки ден стрда, умира, обезличава се, до следващия кошмарен ден.
    Айде малко мислете,
  • 120 Доктор Манчев

    2 3 Отговор
    За какви избори говорите?!? Нациста Путин е узурпирал властта в Русия над две десетилетия! За какви избори говорите!!!
  • 121 защо,

    2 1 Отговор
    никой не си задава простия и пръв въпрос при всяко разследване?!? А тоя е: Ако е убийство, то кой има полза от него?!? Аз съм си отговорил, отговорете си и вие!
  • 122 От страни

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Христо":

    Тоя е толкова "отец" колко аз съм Лили Иванова. А кармата за такива неща е доста тежка. После ще пита за кво му е ама нема да има кой да му отговори.
  • 123 Павел пенев

    3 1 Отговор
    Сега очакваме и другия виден опозиционер и западен агент Христо Грозев.
  • 124 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    2 5 Отговор

    До коментар #106 от "От страни":

    Дори и оригинални не сте! Прости КГБ-йски хватки - първо опитвате да дехуманизирате жертвата! Така насилника изглежда по "величаво" и "благородно"! А истината е простичка - Свинеокия Диктатор е безогледен! В началото на пътя си погреба морячетата от Курск без да трепне. Всичко това, което обвивате н лъскавата опаковка на "Руския свят", "Православната общнаст" и т.н. са просто личните изгоди и страсти на един безскрупулен Диктатор! Путин уби Навални по същите причини както и Политковска - защото е злопаметен, комплексиран и най вече - безнаказан! Уби го защото може. Толкова!

    Коментиран от #132, #140

  • 125 От страни

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Аре бегай":

    Сигурен съм че не е искал ама са го накаралида се върне. Там той не им трябва. Той им трябва в Русия да клати режима. Сигурно се е молил да го оставят в Германия ама са му рекли: "Айде, Альоша още веднъж и край, ще те приберем, ще живуркаш". Знаели са къде го пращат.
  • 126 Бесен-_ Язовец

    3 2 Отговор
    Шпионина Навални никога не бил опонент на Кремъл поради простата причина, че в Русия е обичат шпионите на Сорос.
  • 127 Не съм чувал някой да иска да го разменя

    1 2 Отговор
    Явно никакъв актив за никой не е бил а само идиот
  • 128 Забелязал

    1 0 Отговор
    Руският президент се информира за всеки починал затворник или само в случай когато самият руски президент го е поръчал.🤔
  • 129 Иго

    3 2 Отговор
    Един велик поет и революционер беше написал "Не сме народ а мърша" ,колко истински звучат тези думи днес!!! Пет века турско робство ,35 години ББ мутренски рекет ,грабеж ,преследване и съд за неудобните ,множество убийства и нито едно не разкрито и този наглец вместо с доживотна присъда ,величае фашизма и плаче горко за Навални - престъпник и предател !!! Сглобка ,вразумете се предатели !!!
  • 130 От страни

    0 1 Отговор

    До коментар #73 от "КОТарАК":

    Няма ги картините вече. Правиле са ремонти и са в хранилището. Ако напишеш названието ще помоля да ми ги покажат от хранилището.
  • 131 Иванка

    2 1 Отговор
    Сега трябва да се молим същата съдб а да не стигне и Ж.жулиан Ас анж, Карлес Пучд емон, Еду?ард Сноуден, Бр№адли Ман!ниг.
  • 132 Хей,

    0 3 Отговор

    До коментар #124 от "Майсторът 🐷 на Илюзиите":

    Не чустваш ли колко си подигравам за незнанието си и говоренето на глупости ? Тук всякакви има ,ама ти биеш всички по глупост .

    Коментиран от #138

  • 133 Поне се отървахме

    3 4 Отговор
    Медиите да ни досаждат с този Навални
  • 134 От страни

    1 1 Отговор

    До коментар #77 от "Нещо не се връзва!":

    Бъди сигурен - нормалните хора разбират как стоят работите. То и подлогите го разбират ама има заповед и спасяват надницата.
  • 135 Артилерист

    6 4 Отговор
    Сороските номера чрез Навални, Бог да го прости, в Русия не минаха. Русия се поучи от действията на американците с несъгласните с тях по целия свят и взе решителни мерки. Платените сороски опозиционери не предлагат нищо конкретно за бъдещето на страната, с тях на власт, освен празни, кухи приказки от сорта: демокрация, права на човека, свобода на словото. Кое от това го има сега в България, например? В момента в България шества по-жестока диктатура отколкото при соца. Тогава се знаеше кое е забранено и като го спазваш никой не те закача. Сега уж си свободен да наругаеш властта, но просто те посещават двама биячи и ти потрошават кокалите. Няма на кой да се оплачеш. Ако се правиш на много отворен те смилат професионално или ти слагат един "Гешев" защитен свидетел и те пращат при бай Ставри. Това е свободата в американските колонии...
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 От страни

    4 0 Отговор

    До коментар #80 от "Охо,какво си видял...!":

    Началото на майдана в Русия. Готвили са го за изборите. Ще почват да ръчкат хамстерите на Навални да излизат да "клатят режима". Гледайте новините от Русия.

    Коментиран от #146

  • 138 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    1 2 Отговор

    До коментар #132 от "Хей,":

    Истината за маргиналността русофилска боли ли?
  • 139 Руснак

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    За своей страной следи, братушечка.
  • 140 Атина Палада

    0 0 Отговор

    До коментар #124 от "Майсторът 🐷 на Илюзиите":

    Разсъжденията ти са на първокласник!
    Дано ги разсъждаваш с джоба си, защото ако е с главата... си за съжаление!
    Навални с неговия рейтинг е най-удобната опозиция на Путин!

    Коментиран от #151

  • 141 РЕД И ХАОС

    2 0 Отговор
    Ако Живков беше убил Г. Марков защо не го съдиха, а Т.Ж. приветстваше демокрацията и капитализмът, промените в Полша и Унгария - в изказване ноември 1989г. - че соц елитът искали така. ДС и КГБ създадоха от свой агенти - които да играят дисиденти и опозиция. Западът знаеше това и се радваха, че няма истински дисиденти - които ще опонират и на тях. Играещият роля е добър разпространител на лъжи, на антикомунизъм и русофобия. Навални и Марков са агенти, играещи опозиция. Волгин, Карбовски, Вацев, Костадинов, Тръмп, са също фалшива опозиция, а са агенти на план Дълес и цццииоонизмът, банкерите и капитализмът, дълбоката държава, еврейската мафия и плутокрация.
  • 142 Сам

    1 0 Отговор
    Язък за инвеститора.Изгоре.
  • 143 Путин

    3 3 Отговор
    Го беше страх от Навални като дявол тамян.
    Дано тази смърт катализира някакви необратими последици за руската измъчена държава.

    Коментиран от #147, #152

  • 144 Сър Ник - коуч и инфлуенсър , блогър

    0 1 Отговор
    Санитарите в лагера ( напомням, че е на Полярния кръг) , незабавно са се опитали да го спасят давайки му руски аспирин и заливайки го със студена вода! За съжаление на Путин, не успели.
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Нека опитат...

    2 1 Отговор

    До коментар #137 от "От страни":

    ...да...,,клатят" режима в Русия...!
    Че тогава да видим как ОМОН хубавичко тях ще...,,изклатят"...!

    Коментиран от #150

  • 147 Съвет!

    1 1 Отговор

    До коментар #143 от "Путин":

    Намали филмите...!

    Коментиран от #149

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 СИА

    1 0 Отговор

    До коментар #147 от "Съвет!":

    ти внимавай с филмите, щото врагът ще се унищожи първо вътре в държавите... няма нужда от червеи.
  • 150 като

    0 0 Отговор

    До коментар #146 от "Нека опитат...":

    при разпадането на сесесерето и сив и варшавският договор ли? мислете какво може да ви се случи с антинатовска пропаганда в натовска държава. мислете... и за децата мислете.
  • 151 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    0 0 Отговор

    До коментар #140 от "Атина Палада":

    Само толкова ли? Интересно за каква "опозиция" говориш в страна където момиче с вдигнат празен - подчертавам - празен лист хартия го прибраха 5-ма Робокопи от ОМОН на 3-тата минута от Червения площад? В страната където тези които Путин не харесва падат "случайно" от 18 етаж? Или биват убити брутално - като Политковска? И ти - дето си бъркаш никовете в бързината да наплюеш, наричаш мен първокласник?! Нее, нещо си се объркал!

    Коментиран от #153

  • 152 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    1 0 Отговор

    До коментар #143 от "Путин":

    Ами - питай нашите Путинофили - те ще те "посветят" във всички Пасолствени апори на Митрофановна! Запада, значить уби Навални! А Путин, значить дори "предпочита" Байдън с неговия 60 милиарден транш от който /при мисълта за който/ сигурен съм, въпреки Рижия ИзТръмпнал Клоун - Путин получава нощни напикавания. Е така е, не както си го мислиш. И да не забравиш - Украйна нападна Русия, защото искаше да щипне розовото дупи на Кървавия Свинеок Кремлински Сатрап!
  • 153 Атина Палада

    0 0 Отговор

    До коментар #151 от "Майсторът 🐷 на Илюзиите":

    Не, аз не бъркам никовете... Една твоя дружка започна да пише от моя ник!
    Колкото до останалото в коментара ти.... са пълни г.лупости! Дори ми е под достойнството да ги коментирам!
  • 154 АРГОН

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    Много точен анализ.
    Браво.
    Евреите са нашето нещастие.
  • 155 Предполагай

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Предполагам":

    Но такива като тебе имаше в предвид !!!
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Хххххххххх

    0 0 Отговор

    До коментар #100 от "Хохо Бохо":

    За истината не го знаех. Благодаря за корекцията.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания