Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 23:11 2 282 164

Смъртта на Алексей Навални: Светът реагира

  • русия-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • алексей навални

Следственият комитет на Русия каза, че е започнало процедурно разследване на смъртта на Навални

Смъртта на Алексей Навални: Светът реагира - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Десетки политици от цял свят споделиха реакциите си спрямо смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални, съобщено в петък от затворническата служба на Ямало-Ненецкия регион, където той е излежавал присъдата си.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи че Владимир Путин е бил информиран за смъртта на Навални.

Следственият комитет на Русия каза, че е започнало процедурно разследване на смъртта.

Руския вестник "Новая Газета" цитира майката на Навални във Фейсбук:

"Не искам да чувам никакви съболезнования. Видяхме го в затвора на 12 февруари, на среща. Беше жив, здрав и щастлив."

Помощник на Навални, Леонид Волков написа в социалната мрежа X, че не може да потвърди смъртта, като добави, че адвокатът на Навални е пътувал до мястото на затвора, където опозиционният лидер е излежавал присъдата си.

Заместникът на Навални, Иван Жданов написа в X, че роднините на Навални трябва да бъдат уведомени за смъртта му в рамките на 24 часа, но известия не са били отправени.

Руски редактор на вестник и носител на нобелова награда за мир Дмитрий Муратов нарече смърта на Навални "Убийство", и каза, че според него условията в затвора са го довършили.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се срещна с Юлия Навална на Мюнхенската конференция по сигурността в петък и изрази своите съболезнования, съобщи Държавният департамент на САЩ.

"Първо и най-важно, ако тези доклади са точни, сърцата ни са със съпругата му и семейството му. Освен това смъртта му в руски затвор и фиксацията и страхът от един човек само подчертават слабостта и изгнилата в сърцето система, която Путин изгради. Русия е отговорна за това."

"Ще разговаряме с много други страни, които са загрижени за Алексей Навални, особено ако тези доклади се потвърдят, че са достоверни.

Съветникът по националната сигурност на Белия Дом Джейк Съливан:

"Ако се потвърди, това е ужасна трагедия. И като се има предвид дългата и мръсна история на руското правителство да причинява вреда на опонентите си, това повдига реални и очевидни въпроси за случилото се тук."

Германския Канцлер Олаф Шолц припомни за срещата си с Навални в Германия, когато критикът на Кремъл все още се възстановявал след руската атака с отравяне:

"Срещнах Навални тук, в Берлин, когато той се опитваше да се възстанови в Германия от атаката с отравяне и също така говорих с него за голямата смелост, която е необходима, за да се върнеш в страната си. И той вероятно сега е платил за тази смелост с живота си."

Германският външен министър Аналена Бербок написа в X:

"Като никой друг, Алексей Навални беше символ на свободна и демократична Русия. Точно това е причината той да умре."

Украинският президент Володомир Зеленски коментира случилото се пред репортери в Мюнхен:

"Очевидно е: той беше убит от Путин, както хиляди други бяха измъчвани и тормозени от това "създание". Путин не го интересува кой ще умре, докато запазва позицията си. И затова не трябва да пази нищо. Путин трябва да загуби всичко и да отговаря за това, което е направил."

Британският премиер Риши Сунак в X:

"Това е ужасна новина. Като най-яростен защитник на руската демокрация, Алексей Навални демонстрира невероятна смелост през целия си живот."

Британският външен министър Дейвид Камерън настоя за отговорност пред репортери от Мюнхен:

"Трябва да държим Путин отговорен за това."

Френският външен министър Стефан Сежурне в X:

"Алексей Навални плати с живота си за съпротивата си срещу система на потисничество. Смъртта му в наказателна колония ни напомня за реалността на режима на Владимир Путин."

Шведският министър-председател Улф Кристерсон също призова, Путин да бъде държан отговорен за смъртта на Навални:

"Ужасни новини за Алексей Навални. Мислите ми са със семейството и приятелите му. Руските власти и лично президентът Путин са отговорни за това, че Алексей Навални вече не е между живите."

Председателят на Съвета на ЕС Шарл Мишел коментира в X:

"Алексей Навални се бори за ценностите на свободата и демокрацията. За своите идеали той направи най-голямата жертва. ЕС смята руския режим за единствен отговорен за тази трагична смърт."

Председателят на Европейската комисия Урсула Фон Дер Лайен:

"Дълбоко съм обезпокоена и натъжена от новината за смъртта на Алексей Навални. Путин не се страхува от нищо повече от несъгласието на собствения му народ. Мрачно напомняне за това какво представляват Путин и неговия режим. Нека се обединим в нашата борба за защита на свободата и безопасността на тези, които се осмеляват да се изправят срещу автокрацията".

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза

"Трябва да установим всички факти и Русия трябва да отговори на всички сериозни въпроси относно обстоятелствата на смъртта му.

Нидерландският министър-председател Марк Руте:

"Смъртта на Навални "илюстрира безпрецедентната бруталност на руския режим. Навални се бори за демократичните ценности и срещу корупцията. Той трябваше да плати за борбата си със смъртта, докато беше държан при най-суровите и нечовешки условия. Пожелавам на семейството, близките и всички, които се бориха с него за промяна в Русия, много сила."

Белгийският министър-председател Александър Де Кроо:

"Неговата трагична смърт отново подчертава защо ще продължим да подкрепяме Украйна. Русия няма да надделее в Украйна. Нашите мисли са със семейството и приятелите на Навални и всички смели руски политически затворници."

Президентът на Латвия Едгарс Ринкевич:

"Каквото и да мислите за Алексей Навални като политик, той просто беше брутално убит от Кремъл. Това е факт и това е нещо, което човек трябва да знае за истинската същност на настоящия режим в Русия. Моите съболезнования на семейството и приятелите."

Чешкият външен министър Ян Липавски:

"Все още е така, че точно както Русия се отнася към външната си политика, така се отнася и към своите граждани. Тя се превърна в насилствена държава, която убива хора, които мечтаят за по-добро бъдеще, като Немцов или сега Навални - затворени и измъчвани до смърт за това, че са се изправили на Путин. Почивай в мир."


Поставете оценка:
Оценка 3 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кой

    38 10 Отговор
    "Свят"" ⁉️🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #45

  • 5 ха ха хааа

    18 34 Отговор
    Нашата русня реагира тоже .. Възбудена е ..

    Коментиран от #46

  • 6 А50

    38 15 Отговор
    Починал от наркотичен глад
  • 7 😆😆😆

    60 18 Отговор
    Как се оказа жената на Навални в Мюнхен 🙄 на срещата за сигурност 🙄
    Странно съвпадение 👍
    И Грозев с Оскара узнал първи🙄
    👏👏👏

    Коментиран от #25, #53

  • 8 Пригожин

    24 6 Отговор
    Навални, просто си бил на грешното място в грешния момент, приятелю. Нещастно стечение на обстоятелствата.
  • 9 Да бе

    35 4 Отговор
    Дпс, пеевски не реагират, мани го "света". А Боко реагира минути или секунди след "новината" по фейса. Странно как се справя с атлантическата ценност - фейсбук с нокия фенерче...
  • 10 А50

    47 13 Отговор
    На укрите им дреме за навални, сега се чудят кой да опере пешкира за хилядите всушници попаднали в обкръжение. Това ще го раздуват соросоидните медии, ще ги познаете

    Коментиран от #80

  • 11 Дърт Ведър

    35 4 Отговор
    Путин да вземе да ги покани на погребението и да маскира Петров и Боширов като попове, ще изпонатръшкат цялата демократична върхушка с един замах.

    Коментиран от #65

  • 12 Реактор

    55 15 Отговор
    Абе що света не реагира, когато че фотите избиха над 30 000 цивилни в Газа или когато украинците измъчваха и убиха американски (САЩ) акредитиран журналист, а сега, когато провокатори убиха навални с цел да се дискредитира Русия и лично Путин преди президентските избори, които са след по-малко от месец се надигна такъв вой? Или това е отговор на колективния запад с цел да се отклони вниманието от отзвука, който даде по света с над един милиард гледания интервюто на Тъкър Карлсон.

    Коментиран от #152

  • 13 Избиват своите!

    34 9 Отговор
    И на децата е ясно , че го убиха МИтата с имплантиран чип! Самолета също го гръмнаха с пропагандна цел, по нареждане на терориста Зеленски! Както и да, е всички сме много щастливи!
  • 14 Цинизъм

    19 30 Отговор
    Престъпниците от руското Гестапо ще "разследват" собствените си престъпления и шефа си, който ги е наредил.

    Коментиран от #71

  • 15 Римлянин от Света

    16 2 Отговор
    Ние баце перманентно си се веселим и си пием, особено ако некой ни плаща за туй нещо, не че не го уважаваме, ама тоя за назе и чаветата нищо не е напрайл и ние си продължаваме с Азис.
    Айде и дано се оправи.

    Коментиран от #68

  • 16 ето така

    6 4 Отговор
    започват войните.

    Коментиран от #78

  • 17 Гориил

    20 14 Отговор
    Това не е първият път, когато Русия ви разобличава и уличава в лъжа.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Орбан

    8 7 Отговор
    Подлогата защо мълчи , х... В устата ли държи ..
  • 20 От страни

    24 8 Отговор
    Абе случайно или не ама Навальный се превежда от иврит като Мръс.нишки. наваль-мръс.ник. Евреите са знаели нещо?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 нннн

    31 8 Отговор
    Абе, какво става в Авдеевка? Навални ми омръзна още приживе.
  • 24 вече света е срещу някого

    17 4 Отговор
    или как използват емоциите ни....
  • 25 Дааа

    32 5 Отговор

    До коментар #7 от "😆😆😆":

    Абе нека си ги трепят, нищо лошо няма! По малко негодници, по добре! Утре наркомана ще гръмне Макарон и ще каже , че Путин го е накарал!
  • 26 Хм Хм

    6 17 Отговор
    "а сега, когато провокатори убиха навални с цел да се дискредитира Русия и лично Путин преди президентските избори"

    Прочети това, което си написал и кажи, че не цитираш руски опорки. Вложете и малко мисъл бе, хора! Те искат точно това от вас - да бъдете немислещи аватари.
  • 27 РЕАЛИСТ

    27 4 Отговор
    Абе всеки ден умират толкова много хора. Какво чудно има , че един затворник умрял. Прилошало му и се гътнал. Оня полицай , дето удушил оня Флойд в САЩ , го наръгаха в затвора ден преди да се разгледа експертизата , от какво е умрял Флойд. Светът не реагира. Епщайн умря при странни обстоятелства в затвора. Доктор Шипман умря също много странно. После се разбра, че роднини са му плащали за да прекрати мъките на болни и възрастни хора. Списъкът е дълъг.
  • 28 Объркано Атлантиче

    39 6 Отговор
    Къде беше този свят, когато Гонсало Лира - американски писател и режисьор, умря преди месец в украинска затворническа килия, арестуван само за това, че е казал истината за Зеленски?

    Западните медии сега скърбят за смъртта на Алексей Навални, американски агент и лидер на нацистки групи, които сега са забранени в Русия. Някой помни ли някоя медия да съобщи за смъртта на американския гражданин Гонсало Лира, който почина в украински затвор след изтезания и отказ от медицинска помощ?

    Коментиран от #32, #63

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 идиоти

    15 7 Отговор
    Навални мечтаеше да умре в родината си за това избяга от Немската болница
  • 31 ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ - ВРАГОВЕ НА ПУТИН

    24 6 Отговор
    ОТИВАТ В АДА ! ТАМ ИМ Е МЯСТОТО !

    Коментиран от #39

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Гориил

    20 4 Отговор
    Руските власти искрено искаха да защитят Навални от опити за убийство. Но янките не се спират пред нищо и постигат целите си.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Да бе

    32 6 Отговор
    Това ли е СВЕЪТ? Антъни Блинкен, Джейк Съливан, Олаф Шолц, Аналена Бербок, Зеленски, Риши Сунак, Дейвид Камерън, Стефан Сежурне, Шарл Мишел, Урсула Фон Дер Лайен, Йенс Столтенбер, Марк Руте, Александър Де Кроо, Едгарс Ринкевич и Ян Липавски.
    А светът не е само евроатлантика. Нещо както арабски, индийски, китайски и пр. реакции няма. И няма да има.

    Коментиран от #43

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ДрБр

    18 2 Отговор
    Ред сълзи, ред сополи!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Така Така

    22 3 Отговор
    Светът айайай ес сащ гб канада австралия свърши се светът хахаха , останалите са Бъдещият свят!
  • 41 крокодил

    19 2 Отговор
    цената на мастилото рязко се вдигна на борсата всички Журналя започнаха да пишат нета не успява да публикува теории и омрази

    Коментиран от #48

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Кнаус 485

    21 3 Отговор

    До коментар #4 от "Кой":

    Е как кой. Цялата вселена бе човек.... джендърският свят, само той може да тъжи и да скърби за един негодяи...... И понеже много уважавам тоя негодяй предлагам цялата вселена да обяви 30-дневен вселенски траур..... Не,не е достатъчно....достатъчно според мен ще бъде цялата галактика а и всички галактики да обявят 30-дневен траур за един официално признат престъпник, па макар и джендърския свят лицемерно да тъжи за него....

    Коментиран от #55

  • 46 Ъхъ

    21 5 Отговор

    До коментар #5 от "ха ха хааа":

    Нямат край добрите новини!!! Освободиха Авдеевка, анихилираха хиляди нацисти, партньорските служби свалиха самолет със собствени войници, които се връщат от плен и накрая взривиха чипът имплантиран в престъпникът Навални! Ууухаааааа! Седмицата още не е свършила!
  • 47 Глюпости ,

    5 3 Отговор
    Басирам се , че още докато е бил жив , са му открили тромб ..

    Коментиран от #54

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Оййй

    5 0 Отговор
    Ви го наместа бря
  • 50 Така ли?

    5 3 Отговор

    До коментар #43 от "Академик Денков":

    Осъждането става в съда. Ти евреин ли си?

    Коментиран от #62

  • 51 На баба ти

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Смърфиета":

    Фърчилото

    Коментиран от #66

  • 52 Тц тц тц

    23 5 Отговор
    Защо света така се загрижи за някакъв руснак в Русия,а не за американския журналист Гонсало Лира?Подкрепят руснак,а си затварят очите за американец.Защитават чужди граници,а своите ги отварят за мигранти,които приличат на войници.Щур свят хаха.
    Този като нищо може да си е отишъл от ваксините срещу ковид.Доста по-млади футболисти след ваксинация получиха също тромбоза.Вече като чуем,че е бил млад и с тази диагноза си подразбираме,че е бил ваксиниран с експерименталните бъркочи.

    Коментиран от #98

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 слепок

    11 3 Отговор
    Една хубава новина преди уикенда.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Гарантирано от диктатора

    5 16 Отговор
    Путлер призова рускините да раждат поне по две деца и за да им покаже за какво му тряват те, уби един от най-достойните руснаци.

    Резултата за руснаците ще бъде повсеместни депресия, отчаяние, алкохолизъм, страх, морална и социална деградация, и самоубийства отгоре на бруталната мизерия, която ги чака.

    Това е бъдещето, което Путлер успя да постигне за Русия.
  • 59 Така Така

    7 2 Отговор

    До коментар #39 от "Дявол : А твойто място":

    Ти не си ли си го оперирал дженди, нали така е модерно за вас ,веееш ли знаменцето?

    Коментиран от #64

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ха ха хааа

    6 6 Отговор
    Препоръчвам на нашите звездолети да гледат филма на Навални , лека му пръст - Дворец за Путин .. лека му пръст 🤭

    Коментиран от #135

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Хм Хм

    3 11 Отговор

    До коментар #28 от "Объркано Атлантиче":

    "Западните медии сега скърбят за смъртта на Алексей Навални"

    Виж сега, ако не си наясно Навални беше също така националист. Т.е. не е бил прозападно настроен и в тази връзка никой на Запад не скърби конкретно за него. Но на всички е ясно, че е убит от руската репресивна машина, както Борис Немцов, Анна Политковская и още мноого неудобни хора. Хората протестират срещу арогaнтността и диващинaта на такова управление. Понимаеш?
  • 64 Знаменцето ще ти се развее

    1 6 Отговор

    До коментар #59 от "Така Така":

    когато ти го слож ....а... А от тебе се иска само да пръцаш от кеф за са се вее флага ! Най сладко се хака русофилски ду...п.....
  • 65 кнаус 485

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "Дърт Ведър":

    И понеже много уважавам тоя негодяй предлагам цялата вселена да обяви 30-дневен вселенски траур..... Не,не е достатъчно....достатъчно според мен ще бъде цялата галактика а и всички галактики да обявят 30-дневен траур за един официално признат престъпник, па макар и джендърския свят лицемерно да тъжи за него....

    Коментиран от #72

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Шегобийци

    7 0 Отговор
    Светът реагирал друг път глупости на търкалета
  • 68 кнаус 485

    12 0 Отговор

    До коментар #15 от "Римлянин от Света":

    И понеже много уважавам тоя негодяй предлагам цялата вселена да обяви 30-дневен вселенски траур..... Не,не е достатъчно....достатъчно според мен ще бъде цялата галактика а и всички галактики да обявят 30-дневен траур за един официално признат престъпник, па макар и джендърския свят лицемерно да тъжи за него....
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Гарантирано от диктатора

    5 11 Отговор
    Путлер уби руската нация.

    След бруталната саморазправа ссъс символа на свободна Русия, за руснаците следва депресия, отчаяние, мизерия, терор и безвремие, в които ще се удави и последния живец на нацията.

    Коментиран от #142

  • 71 Лицемер

    12 2 Отговор

    До коментар #14 от "Цинизъм":

    Ти като плачеш за Навални, каза ли поне една дума за Асандж?

    Коментиран от #76

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Иванушка 🇷🇺

    11 0 Отговор
    "...Беше жив, здрав и щастлив..."

    Щастлив ? Щастлив в Затвора ?
    За да си щастлив в затвора или трябва да си пидapacт или толкова да мразиш жена си че нарочно да влезнеш зад решетките. В случая явно и двата фактора )))
  • 75 Тоя па къв е

    12 0 Отговор
    Какъв е тия невални? Че не го познавам

    Това новия министър прецедател на българия ли е ?
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Споко

    15 1 Отговор
    Такива като Навални Америка си купува бързо и лесно. Друг ще го смени и той ще е отново опозиционен лидер. Вижте, когато е Дж. Асанж, той ще е терорист.
  • 78 Все

    0 8 Отговор

    До коментар #16 от "ето така":

    От Рашастан започват.
  • 79 Един боклук и една машина за боклук

    9 1 Отговор
    По малко на земята
  • 80 Леля Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "А50":

    Свариха им котленце ли?
  • 81 Иванушка 🇷🇺

    13 0 Отговор
    Отсега ви казвам темите за Уикенда.

    Петък - Навални
    Събота - Навални
    Неделя - Навални
    Понеделник - КоВид 😆
  • 82 Жълтиц..

    10 0 Отговор
    Follow the money.
    На кого е изгодно точно сега убийстото на Навални? Предисловие изборите в Русия и решението на Палатата на представителите за парите ...

    Коментиран от #89

  • 83 Гарантирано от диктатора

    2 17 Отговор
    Руснаците нямат бъдеще.

    Путлер го унищожи.

    Коментиран от #101

  • 84 Айдамееее

    4 7 Отговор
    Започват доставките на томахавки.
  • 85 В.В.П.

    10 1 Отговор
    Заешкото сърце на ленка ,не издържа ..Падна АВДЕЕВКА и умря...Ахаха ...
  • 86 В.В.П.

    13 1 Отговор
    Зелю фашиста така ще пукне.Ахаха....Оленка ще дрънка глупости в Мюнхен..
  • 87 ??????

    11 0 Отговор
    Кой уби Навални? Който взриви газопровода.
  • 88 Гарантирано от диктатора

    2 10 Отговор
    Путлер искаше да остане в историята на Русия.

    И ще остане: като този, който я унищожи.

    Коментиран от #102

  • 89 Как на кого

    0 10 Отговор

    До коментар #82 от "Жълтиц..":

    На тоя дето държи животът му в ръцете си....Путлер.
  • 90 Гориил

    7 0 Отговор
    Светът не ви харесва и ви казва да млъкнете.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 До тук беше със симпатиите по света

    2 6 Отговор
    към Путин след интервюто му.

    На Макрон му се размина, но и с Навални се наредиха нещата

    Коментиран от #93

  • 93 Мдаа

    2 10 Отговор

    До коментар #92 от "До тук беше със симпатиите по света":

    От интревюто на Тъкър с Путлер излезе, че Путлер е привърженик и идеен съмишленик на Хитлер.

    Убийството на Навални само затвърждава, че КГБ и Гестапо са един и същи тип организация, а между "наказателните колонии" на Путлерова Русия и концентрационните лагери на Хитлер няма никаква разлика.

    Коментиран от #115

  • 94 Иванушка 🇷🇺

    12 1 Отговор
    "....опозиционен лидер..."

    Каква е тази глупост ? Коя Опозиционна партия е представлявал усопшия и колко активисти има ?
    Светът продължава с истерията без да се замисля за съдържанието.

    Коментиран от #99

  • 95 Кнаус 485

    7 1 Отговор

    До коментар #72 от "Смърфиета":

    Заради смъртта на осъдения и доказан престъпник обявявам траур за 365 дни и че няма да мисля за любовницата, без това вече ми излиза много скъпо, а ще бъда примерен и верен съпруг.... Лека нощ.....
  • 96 Иван

    10 1 Отговор
    Гнусната еврейска са.танинска хазарска сп.ер.ма Нахални не е важен, Гонзало Лира е по-важен.
  • 97 Гогата

    11 1 Отговор
    И номера с Навалин няма да мине изглежда англосаксончетата са в голяма истерия след интервюто на Тъкър
  • 98 Добър въпрос!

    12 0 Отговор

    До коментар #52 от "Тц тц тц":

    Искат или се надяват да попречат Путин да бъде преизбран!
    Всички са пионки във играта 🙄
  • 99 Иван

    10 0 Отговор

    До коментар #94 от "Иванушка 🇷🇺":

    Гнусен еврейски агент на Мосад е умрял, не е шега работа.
  • 100 Иван

    11 0 Отговор
    Видяли са гнусния коварен евреин в затвора на 12-ти Февруари........близките и роднините на Джулиан Асандж нямат право да се срещат с него.
  • 101 Ха-ха

    7 1 Отговор

    До коментар #83 от "Гарантирано от диктатора":

    О Неграмотний, ти хабер нямаш, къде е Русия в развитието.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Гарантирано то диктатора

    2 6 Отговор
    Какво бъдеще има народ, в който диктатора начело избива собствените си граждани?
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Сбогом Русия

    2 7 Отговор
    След Путин, Русия я чака десетилетия мизерия!
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Клати Курти

    1 1 Отговор

    До коментар #104 от "Иван":

    Бей хазаров!
  • 108 Факт

    4 9 Отговор
    Свртът е полудял какво ги гледате бе избиите ши бъни те руснаци

    Коментиран от #116

  • 109 Иван

    7 0 Отговор
    Защо Албин Курти не сте го споменали? Нали той е натовец и използва еврото.
  • 110 Перо

    9 0 Отговор
    Бизнесът на Грозев умря с Навални! Вече няма за какво да плюва и чичко Шорош ще спре дивидента!
  • 111 Факт

    1 9 Отговор
    Запада не разбира руската гмеж те просто искат да умрът нека им помогнем
  • 112 От 13 февруари, Фактор.бг

    11 0 Отговор
    Американски блогър, осъден за критики към Зеленски и Байдън, издъхна в украински затвор
    Смъртта му бе потвърдена от Държавния департамент на САЩ
  • 113 Голям праз

    6 1 Отговор

    До коментар #57 от "Грантаджиев соросоид":

    Демокрация кво да правиш! Атина 20 000 демократи управляват 100 000 роби! Е това е родината на демокрацията, защо се учудваш?
  • 114 Дабе

    5 2 Отговор
    Светът не се състои ои 20-30 фашизирани държавици

    Коментиран от #124

  • 115 Хахаха

    1 3 Отговор

    До коментар #93 от "Мдаа":

    Историко имам един въпрос.Отговори ми кой уби Алексей Петров-трактора.ако не можеш, затваряш си човката и гледаш какво правят големите батковци.

    Коментиран от #119

  • 116 Хахаха

    0 6 Отговор

    До коментар #108 от "Факт":

    Отивай се пробвай. Многооо са ходили, и то големи арбапи. Но ги няма да ги питаш как е там, такива като теб там ги правят жени.
  • 117 Иван

    4 6 Отговор
    Да, целият свят видя уродократо лице на комунизма . Много по-страшно извращение от фашизма едно време в Германия.
    Лошото е че Европа и светът чак сега го проумява. Но при правилни действия скоро комунизмът ще бъде неутрализиран !

    Коментиран от #118

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Хи Хи Хи

    4 4 Отговор

    До коментар #115 от "Хахаха":

    На кой му пука кой е очистил мафиота Алексей Петров, Очистили са го "правилните" хора ! Понимайш копейко ?
  • 120 A защо не им

    6 3 Отговор
    Пука за хилядите деца, убити в Газа? Или там Израел е "братска страна " тогава, това не са убийства?

    Коментиран от #122

  • 121 Иван

    3 3 Отговор

    До коментар #118 от "Иван":

    Такова нещо не съм казвал ! Няма еврейски комунистически кибуци !
  • 122 Кукумизин

    4 1 Отговор

    До коментар #120 от "A защо не им":

    кАКВА гАЗА, КАКВИ 5 ЛЕВА БЕ НЕАНДЕРТАЛЕЦО ?
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Копейко

    3 4 Отговор

    До коментар #114 от "Дабе":

    Фашизоидните държави са само 2-3 Русия, С.Кореа, Куба, Китай................ аре станака 4
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Понеже Путин ама хич не знаеше

    9 3 Отговор
    как ще реагира "светът", затова го уби без никаква нужда. Но пък в точния момент.
    Точно когато милиони хора почнаха да му симпатизират след интервюто на Такър.

    Вий хората за канарчета ли ги взимате? Щото номера с убийството на Макрон не мина?

    Коментиран от #128

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Света реагира като стадо

    4 2 Отговор
    Тона го зададе овчаря САЩ, който е и най вероятният виновник за това!
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Пилотът Гошу

    2 0 Отговор

    До коментар #125 от "Али Копейката":

    Знаеш ти, на баба си налъмите... Задните си части с джипиес не можете да откриете, едноклетъчни същества...
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Не Гър

    1 1 Отговор

    До коментар #61 от "ха ха хааа":

    Да ама пък Тръмп си има небостъргач!
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 РУСИЯ СЕ САМОУБИ КАТО ДЪРЖАВА И НАЦИЯ

    3 5 Отговор
    Путин ще остане в световната история , като Унищожителят на Русия и РФ..!

    Коментиран от #141

  • 138 крум

    4 1 Отговор
    Един боклук по-малко
  • 139 Джони

    2 3 Отговор
    О, малки ми пyтинопитеци??? Толкоз сте маленки че лилипутя от кремълъ ви гледа с наведенъ глъвъ!
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Хмхмхмхмхм

    2 6 Отговор

    До коментар #70 от "Гарантирано от диктатора":

    A може би руснаците си заслужават всичко, което следва по-нататък. Не може /кримнаш/ и /украйнанаша/, да се възторгват и подмокрят, че ей сега ще завладеят целия свят, ама... само да не са лично те, нека армията им направи това, а те да си спят спокойно, и просто на сутринта да се появят по улиците им със знаменца в ръце, как всичко е русия от владивосток до лисабон и е възстановена руската империя, те са господарите, а слугите са всички бивши граждани на покорените народи. Ако руснаците НАИСТИНА не искаха русия да води завоевателни войни със съседните им държави, просто щяха да излязат на улиците и площадите им- русия не притежава толкова огромен брой милиционери, които да ги арестуват, както и затвори, които да ги поберат. Но ситуацията е друга и руснаците са виновни за съпричастността си и одобрението си на военните агресии, водени от кремъл и путин и затова нямат никакво оправдание.
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Байдън бе прав-"Путин е убиец"

    3 3 Отговор
    Светът реагира и политици от цял свят споделиха реакциите си спрямо смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални и обвиниха диктатора Путин, че е Убиеца, само българските русофили "възрожденци" и заслепени русопоклонници и рублояди , защитаващи и пропагандиращи руско фашисткия и нацистки режим на Путин в България се изпокриха като мишоци по дупките си...!!!
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Абе вие сериозно ли вярвате

    4 4 Отговор
    че Путин ще убие Навални точно когато милиони хора започнаха да му симпатизират след интервюто? Кой има полза от това да предизвика тоя джангър точно сега? Със сигурност НЕ Путин.

    Добре, че поне на Макрон му се размина да го елиминират и да припишат смъртта му на Путин.
  • 148 Никакъв свят не е "реагирал"

    3 4 Отговор
    А само отбрания слугинаж.
    Иначе светът знае че за Путин това не е в негова полза и без никаква логика да го е искал.. А ако е убийство наистина, е ясно кой е изфабрикувал постановката. И дори Макрон знае.

    Коментиран от #156

  • 149 А честито,

    4 3 Отговор
    Всички копейки - каквото пожелават на другите - да им се върне десетократно !!!
  • 150 Р.К.И.

    5 1 Отговор
    Когато чашата е пълна и една капка е достатъчна за да прелее.
  • 151 Данко Иванов

    4 2 Отговор
    По времето на Хитлер, германците са имали най бързите изстребители в света - Ме-109 и Fw-190, и балистични насочваеми ракети.
    А по времето на Сталин - руzнаците са се върнали към човекоядството - от Глад.
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Доктор Манчев

    1 0 Отговор
    Путин е перверзен нацист, и извратен убиец!!!
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Бате Гойко

    1 0 Отговор

    До коментар #148 от "Никакъв свят не е "реагирал"":

    Путин е нацист, извратен убиец!
  • 157 АССС

    1 1 Отговор
    Поредния тъпанар използван от краварите по някъкъв начин да навредят на Русия .За всеки коЙто има поне малко АКЪЛ на коЙ му е нужна тази смърт в момента ? На тези дето губят на бойното поле в медийното ими на този дето ако поискаше може да го държи в затвора и да не излезе от там
  • 158 Българските турци

    7 0 Отговор
    Ние помним Солженицин ! Помним и академик Сахаров ! Това са класически пропагандни балони раздувани и преувеличавани наволя из световните медии !... С какво е различен животът на Навални от живота на палестинските деца умиращи под американските бомби на Нетаняху !..Защо "големи" политици и "елитни" личности са толкова афинитетни към живота на един дисидент а са глухи и слепи към 30 хиляди жертви сред руините на Газзе ?!... Не са ли именно това прословутите Крокодилски сълзи и жестоката лицемерна манипулация със съзнанието и съвестта на човечеството ?!!...
  • 159 Бъдете сигурни

    3 0 Отговор
    Асанж когато умре ще е самоубийство. При "демокрацията" неудобните предпочитат, да се самоубият, точно както Джефри Епстийн. Нищо че е бил охраняван и технически е нямал възможност.
  • 160 Гонсало Лира

    4 0 Отговор
    Не беше този американски гражданин,където скоро е загина в украински затвор и нито едно световно СМИ не пище за него?
  • 161 Що много словесна плява

    2 0 Отговор
    Светът реагира в зависимост от "къде си", по три начина. Едни са с "затворени и измъчвани до смърт". Други са с "получил си го е". Трети са с "глуности на търкаллета"
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Има три вида коментаи

    0 0 Отговор
    Такива, онакива и премахнати. Балан ще настъпи при фоакти,затаковане.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания