Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 21:51, обновена 23 Февруари, 2024 04:44 3 661 9

Поне четири са жертвите в огромния пожар във Валенсия ВИДЕО

  • пожар-
  • испания-
  • валенсия-
  • огън-
  • сграда

Подпалила се е висока жилищна сграда

Поне четири са жертвите в огромния пожар във Валенсия ВИДЕО - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-малко четири души загинаха и 14 бяха ранени при пожар в 14-етажна жилищна сграда в испанския град Валенсия, предаде Франс прес, като се позова на службите за спешна помощ, предаде БТА.

"Можем да потвърдим, че има четирима загинали", каза пред журналисти Хорхе Суарес Торес, заместник-директор на спешните служби на област Валенсия.

По-рано спешните служби съобщиха, че на 14 души, получили наранявания от различна степен, се оказва медицинска помощ. Съобщено бе, че сред тях има дете на 7 години и че 12 от тях са приети в болници.

Шестима от ранените са пожарникари, "което подчертава трудността на задачата, която се изпълнява", отбеляза Хорхе Суарес Торес.

Пожарът е започнал на четвъртия етаж в жилищна сграда на 14 етажа, преди да се разпростре из другите етажи и да се прехвърли и на съседна сграда. 22 пожарникарски екипа са изпратени на място. Осем медицински екипа също на мястото на бедствието, където е била разположена и полева болница.

Пожарът е в квартала "Ел Кампанар". Жителите на други квартали на града са призовани да не се приближават до квартала, в който се намира горящата сграда, казаха властите на Валенсия. Премиерът Педро Санчес заяви, че е потресен от случващото се в града.

Собственичка на съседен на горящата 14-етажна кооперация, от която е започнал пожарът, магазин за цветя каза, че в сградата има 100 апартамента и те са обитавани и че тя е била построена преди 14 години. Силният вятър е допринесъл за разпалването още повече на пламъците в горящата кооперация и е бил основен фактор за влошаване на ситуацията, допълва Франс прес. През октомври миналата година 13 души загинаха при пожар в дискотека в областта Мурсия, припомня агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демократ

    7 12 Отговор
    Целия западен свят да изгори като източния както гори в момента

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пак аз

    5 0 Отговор
    В сградата има 138 апартамента, не 100.Поне числата не са трудни за превод.
  • 4 Пустиняците

    2 0 Отговор
    А с пожара в Мездра, ко стана?
  • 5 плюс минус

    2 0 Отговор
    Горките хора ....
    Но как така огънят се е разгорял по етажите!
    Да не би за има запалителни елементи при строителството?

    Коментиран от #9

  • 6 руzcлямец

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Демократ":

    за вас ще има топлина и светлина на 10к слънца
  • 7 Гошев

    2 1 Отговор
    Путин е виновен
  • 8 Бай Тошо

    1 0 Отговор
    Стиропора запалим и гори много добре, трябва да се внимава със сградите, които имат подобна изолация!
  • 9 Бай Тошо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "плюс минус":

    Изолацията на сградата я превръща във факла.
Новини по държави: