Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Февруари, 2024 22:54 4 631 38

Не идват добри новини за Киев от Вашингтон: Майк Джонсън каза, че Украйна не е приоритет в момента

  • украйна-
  • джо байдън-
  • майк джонсън-
  • русия-
  • сащ-
  • конгрес

Решаването на граничните проблеми остава приоритет номер едно на Републиканската партия

Не идват добри новини за Киев от Вашингтон: Майк Джонсън каза, че Украйна не е приоритет в момента - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Първо трябва да се погрижим за нуждите на Америка - Украйна ще е след това. Това заяви един от най-важните политици в Републиканската партия в САЩ на фона на продължаващия критичен недостиг на боеприпаси в украинската армия.

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън каза след среща с други лидери на Конгреса и президента Джо Байдън в Белия дом, че продължава да дава приоритет на граничната сигурност на САЩ, предаде "Украинска правда".

Още новини от Украйна

„Когато дойдох тук днес, целта ми беше да изразя това, което вярвам, че е очевидна истина: първо трябва да се погрижим за нуждите на Америка и преди всичко за нашата отворена граница“, каза той.

В края на изявлението Джонсън припомни и разглеждането на законопроекта за допълнително финансиране, който съдържа помощ за Украйна. "Ясно заявих на президента и на останалите присъстващи, че Камарата (на представителите) активно проучва всички възможни варианти. И ние ще се заемем с този въпрос своевременно. Но отново, първият приоритет за нашата страна е границата и нейната сигурност“, каза той.

Твърдолинейните републиканци не подкрепиха искането на Байдън за 60 милиарда долара спешна помощ за Украйна. Те са съгласни да я гласуват, но само след решаването на граничния проблем в САЩ.

Междувременно стана ясно, че САЩ няма да изпратят войници да се сражават в Украйна, обяви Белият дом. "Президентът (Джо) Байдън беше ясен, че Съединените щати няма да изпратят войски да се бият в Украйна", каза говорителката на Съвета за национална сигурност към американското президентство Адриен Уотсън. Тя добави, че Байдън смята, че "пътят на победата" минава през изпращането от САЩ на военна помощ за Украйна, а тя в момента е блокирана от Конгреса.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    25 1 Отговор
    Е.... като ги наричаха.....

    Коментиран от #2

  • 2 Пич

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Е , като ги наритаха..... ако автоматичният редактор беше женски.....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Атина Палада

    66 1 Отговор
    Изтеглянето на САЩ от Украйна е очебиина.И кучетата го разбраха. Англетата още ръчкат,но пък те са и в тиха война със САЩ! А ЕС е в кома.

    Коментиран от #6

  • 5 12343211

    35 1 Отговор
    Туй ще е то ,тъй ще е тя.
  • 6 Да допълня

    47 2 Отговор

    До коментар #4 от "Атина Палада":

    Германия/СоциалЛанд/ нещо се напъва
    заради Лвов;- но Русия им намекна,
    че ще излезе от договора 2+4... 😁
  • 7 ДОБРИ НОВИНИ

    60 2 Отговор
    Обаче козяците по цял свят очакват Русия да фалира до няколко седмици, Путин да бъде свален, поредното стратегическо оръжие да изтика руснаците направо зад Москва, а на Калининград да му видят сметката за часове и т.н. А конкретно родните козяци вярват и на правителството ни от доказани лъжци, че няма да пращаме военни в Украйна... Успееех!
  • 8 РЕАЛИСТ

    54 0 Отговор
    Путин пак ги матира. Конфликтът Пакистан -Израел е с много по голямо значение за САЩ от този в Украйна. Хизбула, Иран и Египет слушат Путин и това се знае в Тел Авив. САЩ загърбиха Украйна. Европа да се оправя.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Да бе

    40 1 Отговор
    Укр капитулацията май наближава? Както при "отбраната" на щатите срещу Виетнам, Ирак, Афганистан и пр.? Наскоро американски глобалисти с учудване установили след намесата на AI, че над щатските ресурси има евро/азиатски държави...
  • 12 Мъжа на урсула

    36 2 Отговор
    Президента Путин взема това, което иска и смята че е необходимо за Русия.
    Голямо парче за полските шляхти. Не че няма да го загубят пак ако не спрат да дразнят Русия.
    Гледам, че напоследък се освестиха въпреки че каубоите наляха много там а го отнесоха 00-крите кат по-,,умни,,.
    Парче за Унгария. Президента Орбан не е евро-атлантически дж$$ндър.
    М@млигарите могат да го д у х а т
  • 13 Зеленски съм

    25 5 Отговор
    Те и от Москва не идват добри новини.

    и от Пекин не идват, и от Делхи, и от Дамаск и почти всички столици, кутсуз.

    Коментиран от #17

  • 14 На ГМО-тата

    18 0 Отговор

    До коментар #9 от "отец Диоонисий майцепродавеца":

    Кой от р0дител 1 и 2
    играе майкаТ@ ?

    Коментиран от #26

  • 15 НАОРАВО СИ СТАНА ....

    34 2 Отговор
    ПРЕЛЪСТЕНА , НАйВАНА И ИЗОСТАВЕНА...........УКРАИНКА

    Коментиран от #20

  • 16 тома

    40 1 Отговор
    Само нашите не могат да разберат още че бандеровци си заминават.Ама аз съм прост и вие сте прости както ни каза бати бойко
  • 17 Макрон Бабколюбов

    26 1 Отговор

    До коментар #13 от "Зеленски съм":

    Само от Париж идват добри новини. Бриджит е забременяла. Даже вече е родила, при това доста отдавна, хахахха.
  • 18 Иван

    29 1 Отговор
    Нещата няма да се подобрят, докато боклука Байден не бъде убит.
  • 19 разумът

    36 1 Отговор
    ясно показва, че конфликта в Украйна трябва да остане локален. Всяко ескалиране или вкарване на войски от други страни само ще го разшири, предоставяйки абсолютното право на руснаците да се разправят със страните участници. Тогава, всяко говорене от типа - нали ви казахме, че Русия няма да спре до Украйна, би било нагла и безогледна лъжа, след като си изпратил преди това войска. Едни вид, щом си помолил да бъдеш захапан, то не се сърди като те хапят.
    В този контекст, реакцията на САЩ е очаквана - все пак, те никога не са имали намерение да се бият с Русия, тяхната идея винаги е била да заработи за сметка на конфликта. Меко казано, ако успеят да рабият руснаците и сложат ръка на ресурсите - много добре, но ако не успеят, то ще се задоволят и с ЕС, и това не е колония за изпускане. Тяхното е ясно.
    Виж тези в ЕС, защо се поддадоха и полегнаха - това изглежда като загадка, ако си мислил, че те управляват трезвомислещи хора. Но, ако приемеш, че са те управлявали пълни недоразумения, употребяващи дрогата на комика, то всичко си идва на мястото.
    Питам се онова творение от среден род, Макрон, разбира ли какво предлага, и по-важното е защо? Ясно е, че и французи няма да се намерят за месомелачката, та кого ще изпратят? Макрон може и да си мисли, че чрез война ще спаси съсипващата се икономика на Франция, ама този номер не минава два пъти - САЩ се облажиха и за франсетата не остана. За ЕС идват от тежки времена.
    Жалкото е, че идеята идва от държава, която ще пр

    Коментиран от #22

  • 20 Иван

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "НАОРАВО СИ СТАНА ....":

    Какво каза Путин преди две години???......красавица мАя.,относно Еленски или Украйна.
  • 21 Той

    29 0 Отговор
    Спираме на военната помощ на пък на това, което ни промиват е много важно решение и голям подарък за украйнски народ,който вече наистина се умори, ДА умори се. Все по-често се говори за отстъпки на земя в и ето на мир, има клипове, който млади хора казват, все тая под кой флаг ще бъдем управлявани, само да бъдем живи и да е МиР. Само на вироглавия Зеленски не му увря главата за това.

    Коментиран от #23, #24

  • 22 Иван

    23 1 Отговор

    До коментар #19 от "разумът":

    Руснаците вече имат достатъчно право да унищожат Европа.
  • 23 Иван

    17 1 Отговор

    До коментар #21 от "Той":

    На Майдана бяха неуморни.
  • 24 Мъжа на урсула

    19 1 Отговор

    До коментар #21 от "Той":

    От зеленикавия нищо не зависи. Той зависи от матряла на ,,украинеца,, брендо. Дали от едно посолство, собственик на едни плантации за субстанции не са се обадили в укрия да му дадат гражданство...

    П.С. Абе къде е брендо??? От началото на СВО нищо не се чува за него...
  • 25 Хохо Бохо

    16 0 Отговор
    Отворени са резервациите за краварските самолети, лоу кост билетите са за колесниците. Нацбандерите да побързат щото местата са ограничени
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Иван

    13 0 Отговор
    Сатанинската нацистка Синагога в Израел е по-важна
  • 28 Уса

    14 0 Отговор
    Украйна бе принесена в жертва а Русия си я прибра
  • 29 007

    7 1 Отговор
    Добър шанс за държавата, за всички българи в страната и навън, шанс заради безпорядъка в ЕС, кавгите в Америка за приоритета и некачествените кандидатпрезиденти, относителната ни моментна независимост от руската политика и и.. Този наш добър момент го виждат британци, американци, руснаци, европейци и всички те искат да ни въвлекат в тяхната кална бъркотия. Да спрат продажните байдънови пудели, руските подлоги, еврокариеристи, анадолските тарикати да ни търгуват за собствени цели и облаги. Сега е моментът, използвайте го и историята българска ще ви запомни с добро.
  • 30 Ден

    3 0 Отговор
    Хайде оплаквачите на усрайна да реват!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Артилерист

    8 0 Отговор
    Американците нямат етикет на много умни, но те имат пребогат опит с войните, защото от както са се обявили преди 240 години за държава непрекъсната някъде воюват по свита. Е, това са войни срещу държави със слаби армии, но все пак си е опит, за да могат да преценят, какво ще им се случи, ако се изправят в директен сблъсък с Русия. За американците тези 100-200 милиарда, които досега дадоха в Украйна за очертаващия се отрицателен резултат, е много болезнен удар. Те разбират, че при сегашните условия и още 200 млрд да хвърлят пак ще получат от същото. Но, ако съвсем превъртят и изпратят и войници, тогава полученото ще е съвсем трагично. То няма да е само със срама по челото, изоставеното оръжие и висенето по колесниците, като в Афганистан, примерно, но ще е съпроводено и с голямо изобилие от ковчези...
  • 33 Алена

    2 0 Отговор
    Май големите клечки на Колективния Запад си падат по хороскопи Всеки ден ги четат и потриват доволно ръце.Плутон над Русия предвещава успешна терористична война там.Защо да изпращат пари и оръжия на Украйна.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 гост

    2 0 Отговор
    Ходи на зеления да му направиш една тръба.
  • 36 Админ

    8 0 Отговор
    Сащ и нато са най големите терористични организации и държава в света. Създадоха фашистка Украйна с цел война с Русия, преди бе фашистка Германия. Сега искат цяла Европа да се бие с Русия, че и нашият гнусен премиер иска война с Русия, български войници на източният фронт да умират за фашизма. Русия е нашата освободителка от турско робство и от фашизма, факт. Слава Русия, слава Путин голям Президент на велика страна
  • 37 Пецата

    1 0 Отговор
    Спийкъра Джонсън не е като нашите Денков, Тагарев и останалите сглобкаджии да гледа и мисли първо за Украйна, после за Брюксел и накрая евентуално за държвата, на която са начело
  • 38 Телемост

    0 0 Отговор
    Но за нас са отлични.Да продължават.