Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Февруари, 2024 10:38 4 978 61

FT направи тревожно заключение за изявлението на Макрон за изпращане на войски в Украйна

  • украйна-
  • франция-
  • русия-
  • еманюел макрон-
  • нато-
  • войски-
  • макрон-
  • владимир путин

Проблемът за Макрон е, че Франция няма средствата да направи „каквото е необходимо“, за да защити Украйна

FT направи тревожно заключение за изявлението на Макрон за изпращане на войски в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Изявлението на френския президент Еманюел Макрон за възможността за изпращане на войски в Украйна не е поредната външнополитическа грешка, а целенасочен отговор, пише Financial Times . Макрон заключи, че империалистическите амбиции на Путин представляват екзистенциална заплаха за Европа, не само за Украйна, пише агенция УНИАН.

Москва води хибридна война срещу Франция, като използва по-специално кибератаки и онлайн кампании за дезинформация, както и тактики за сплашване във въздуха и морето, твърдят служители в Париж. Министърът на отбраната на Макрон наскоро каза, че Русия „тества нови прагове на агресивност". Русия дори заплаши да свали френски самолети над Черно море.

Още новини от Украйна

Както пише FT, всичко това е много по-различно от февруари 2022 г., когато Макрон преговаря с руския президент Владимир Путин и също настоя, че Русия не трябва да се „унижава“ и че ще се нуждае от „гаранции“ за сигурност от Запада. Неотстъпчивата агресия на Русия срещу Украйна обаче промени мнението на Макрон.

В Европа нарастват опасенията, че Украйна отслабва на бойното поле, тъй като доставките на боеприпаси намаляват. По-нататъшната военна подкрепа на САЩ в Конгреса е в застой. Ангажиментът на САЩ към колективната защита на Европа може да бъде отслабен или дори прекратен, ако Доналд Тръмп се върне в Белия дом.

Проблемът за Макрон е, че Франция няма средствата да направи „каквото е необходимо“, за да защити Украйна. Тя има средно голяма армия и е единствената страна в ЕС с ядрени оръжия. Но ограничените публични финанси му пречат да инвестира в отбраната, освен ако не намали разходите в други области.

Освен това на Макрон му липсва последователност. FT посочва, че съобщението на Макрон за изпращане на войски в Украйна може да е привлякло вниманието към нещо „по-тревожно“. А именно, съюзниците са разделени по въпроса колко далеч са готови да стигнат, за да помогнат на Украйна. В края на краищата други европейски служители побързаха да се отрекат от предложението на Макрон и бързо се дистанцираха от идеята за изпращане на войски.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохо Бохо

    149 8 Отговор
    Ми да бяхте кротували. Крим щеше да си е украински, Европа нямаше да е заплашена. Кой ви е виновен, че решихте да ритате мечката и да скачате по главата и? Ся що ревете? Сами сте си виновни и заслужавате мечката отново да ви разкъса на парчета

    Коментиран от #36

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пич

    122 4 Отговор
    Хахаха..... Макрон прилича на пинчер , който лае по каракачанска овчарка !!!

    Коментиран от #17

  • 4 Мечката

    7 93 Отговор
    Обче се оказа мечето БамZe хахах

    Рашиската феодалия върви към поредния раZпад

    Коментиран от #14, #43, #57

  • 5 Историк

    6 95 Отговор
    Колкото Макрон беше в грешка да се опитва да преговаря с руския Хитлер през 2022ра, толкова сега е прав, че на Украйна трябва да се помага с всички възможно средства.
  • 6 Байденко

    129 6 Отговор
    Проблемът на Макрон е, че Русия изгони Франция от Африка, а франсетата нямат отговор.

    Коментиран от #19

  • 7 ру БЛАТА

    11 67 Отговор
    Каквото и да стане цивилизованите народи вече винаги ще имат едно на ум като имат нещо общо с руZZ наци

    Коментиран от #44

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 име

    86 1 Отговор
    Хибридната война я водят местните политици, зависими от брюкселските пари, с подкрепата на американските марионетки в Брюксел. Всеки, който мисли раздлично, се обявава за руски агент, крайно десен, чуват се призиви за цензура и арести...
  • 10 Путлеристан

    4 51 Отговор
    Даже и малко от НАТО
    Ще ги напляска много ЯКО

    🇺🇸🇪🇺🪆☠️✌️

    Коментиран от #21, #24

  • 11 То е ясно !

    84 1 Отговор
    Макарона е бесен ,че загубиха колониите си в Африка,които развяват руски знамена.
  • 12 Макрончо

    73 1 Отговор
    Оркестъра те изгони от африка.а без да пиете кръвта на Африка както го правите векове, ще се сринете. Затова подскачаш и викаш като вдовица за ... .но няма кой да ти се върже.иначе ватенките ще пият водка в Париж .
  • 13 Бистришки Лъв!

    62 2 Отговор
    Тоя Макрон се оказа една обикновена...-
    Пунта Мара...!
  • 14 Хахаха

    2 9 Отговор

    До коментар #4 от "Мечката":

    Пак си викал същия долар, сменяй го.
  • 15 Тивикел

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "Калпазанин":

    Изпуснала и... Коваленко...
  • 16 Обобщение

    55 1 Отговор
    Поредния кръстоносен поход към Русия !
    Първите са за ограбването на Сирия и Палестина .
    След това за ограбването на Византия .
    След това война с България .
    А последните няколко са към Русия .
    И почти винаги са яли боя . И от Арабите , и от Българите , и от руснаците.
  • 17 Чип

    56 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Макрон- една голяма четвъртита тиква,забучена на хилаво тяло...и ръси ли,ръси простотии по адрес на Русия...!
  • 18 не може да бъде

    51 0 Отговор
    Изявлението на Макрон е не само непремерено ,но е и глупаво,гаф и още други неща .Западните лидери в т.ч и Столтенберг побързаха да се разграничат ,защото изпращането но натовски войски в Украйна означава световна война/даже по френския канал TV5 написаха че Макрон е изолиран по въпроса/ .Не бих обърнал особено внимание на това изказване -то е от поредицата глупости и гафове ,които говорят/правят всички западни лидери,.но за мен лично то подсказва за създаване на една атмосфера в булгаковси стил ,описана в "Кучешко сърце ",в която болшевиките измислят и предлагат най-неверояни глупости и простотии,които след това ще имат трагични последствия -това ни загатва Булгаков в неговия загадъчен стил.И понеже един от иницияторите и идеолозите на тези простотии в романа се казва Швондер ,ми дойде на ум ,че една видна иницияторка от ЕС би могла с достойнство да се казва г-жа Урсула швон дер Лайнен!

    Коментиран от #41

  • 19 Историк

    32 0 Отговор

    До коментар #6 от "Байденко":

    Грешка - Франция бе изгонена от ЦРУ за справка всички нови ръководители след превратите са хира упили в САЩ- говоря за тази част от Африка, която е била под френско влияния. Това попречи да се изгради също така газопровод, който щеше да доставя газ от вътрешността на континента до бреговете на Средиземно море и върху който Франция щеше да държи изключителните права - янките няма да допуснат да им бъде отнета далаверата с втечнения газ - за какво иначе бяха усилията да взривят Северен Поток 1 и 2...
  • 20 Истината

    37 1 Отговор
    Русите напредват по всички линии на фронта защото имат армия от собствената си нация а не наемници сражаващи се за банкноти !
  • 21 Хахаха

    31 0 Отговор

    До коментар #10 от "Путлеристан":

    Така ги пляскат две години, че Русия се разшири на запад.ще пляскат още като влезат в Париж.

    Коментиран от #23

  • 22 И въпреки всичко това е СИГНАЛ!

    3 40 Отговор
    Сигнал към Путин, че ако продължава с агресията си в Украйна нещата би могло да имат и друг обрат.Сега всички отричат, но най-вероятно подобен развой се е обсъждал на високо равнище и при затворени врати!.Нищо не се оставя на случайността и щабовете работят при всевъзможни сценарии.И всяко нещо си има предел! Ако Путин все още не е разбрал е време да разбере, че агресията срещу Украйна се възприема и като агресия към Европа и ако той сам не се спре, ще се наложи да бъде спрян!

    Коментиран от #30

  • 23 Zабрави

    8 3 Отговор

    До коментар #21 от "Хахаха":

    Нито дума за Лондон Лисабон Берлин ??
  • 24 Отговор

    22 1 Отговор

    До коментар #10 от "Путлеристан":

    НАТО може само да пляска гол з по манатарките и жълто розови знамена и начервени устни по ….
  • 25 Русофил

    2 33 Отговор
    Много мъдар ход на Макрон!
    Както винаги Франция е тази,която става лидер в политечските и не само политическите дела. Казвам го за тези,които разбират. Така се прави! Сега,ясно е,че не става дума да се пращат венни на фронта. Ясно е,че фронта е епицентъра,но има и работа извън него,например разминиране.
    Време е Путлер да разбере,че има граница,че има цивилизационен твърд отговор. Ясно е и това,че войната ще продължи,така е замислена от П. Това е план за дестобилизиране на света,разбирай демокрацията от който от векове в Русия не са се отазвали. Всичките им поразии прес 20 век ги знаем,отразяват се все още. Но няма как,няма как и би било световна катастрофа П.да добуда до победа. Няма да стане,споко!

    Коментиран от #28

  • 26 Въпрос

    28 0 Отговор
    Уж дремещата коала - Китай при евентуална намеса на НАТО на коя ли страна ще застане г-н Макарон ?
  • 27 интересно

    31 0 Отговор
    Защо след срещата в Париж , изведнъж вчера всички дадоха заден ?

    А нашия Денкоф се изтропа в най неподходящия момент в Окрайна !
  • 28 Само питам

    22 1 Отговор

    До коментар #25 от "Русофил":

    Кога и на кого е била лидер Франция ?
  • 29 Чичо Гошо

    20 1 Отговор
    До 25, не те знам на колко си години мой но хич те няма в главата.
    Тя не е израстък само да пазиш равновесие. А и не е лошо да прочетеш някоя книга щото телефона и компютъра няма да ти помогнат.
  • 30 А ако Путин не спре ?

    18 0 Отговор

    До коментар #22 от "И въпреки всичко това е СИГНАЛ!":

    Какво ще направят западняците ?
    То се молете да имате работа само с Руснаците , че да не ви налазят Китайците . Тогава ще си е е....ло ма....та!

    Коментиран от #46

  • 31 Русофил

    1 16 Отговор
    Китай няма файда от конфронтация с Европа с нас. Не са толкова прости,пресметливи са. Целта,която ще реализират е да гепят Русия и това знаем е неизбежно,както и да запазят европейските пазари и достъп до технологии

    Коментиран от #37, #54

  • 32 М инджев

    19 0 Отговор
    Шолц: " в частност нито една европейска страна или страна от НАТО няма да изпрати свои войски в Украйна"
    Но западните медии признават за участие на западни сили със специално предназначение, за което руснаците знаят отдавна.
  • 33 Само глупости

    16 0 Отговор
    Плещят се всякакви глупости от макарона какви войски..Прост пример като част от рукият арсенал в момента има 7 действащи руски атомни подводници само от класа Борей, всяка носи на борда си по 16 междуконтинентални ядрени ракети Булава. последно тестваха залпов пуск от тях. Да помислим влизат нато войски на територията на украйна и почват да се бият с Руската войска дали някой ще се занимава с война тип втора световна война просто ракетите ще полетят където е необходимо...
  • 34 Туман

    16 1 Отговор
    На финала, най-голямата и реална агресия срещу европа, беше взривяването на северен поток от ФАЩ. Акт, който ако Германия беше свободна и независима държава щеше незабавно да осъди!
  • 35 Механик

    19 1 Отговор
    Попилаха ви руснаците и сте в позиция цунцванг. Нямате печеливш ход.
    А колко лесно щеше да бъде, ако спазвахте минските споразумения. На които дори бяхте един от гарантите.
  • 36 Свещена глупост

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хохо Бохо":

    Макарон е започнал да се мисли за Наполеон! Само, че съдбата на самия Наполен е незавидна, камо ли на едиповия комплексар! Що за глупости се говорят от тия така наречени "лидери", самозванци и измамници, май всички са турени там където са с изборни измами, хем повечето хора не ги искат и не ги харесват, хем резултатите в тяхна полза, как става тая работа?
  • 37 надежди говежди

    6 0 Отговор

    До коментар #31 от "Русофил":

    Ай стига с тия стари лозунги . Кака Галка няма да ти даде КуРабийка !
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Само питам

    17 0 Отговор
    Кой ви накара да се заяждате с Руснаците ? Да разширявате нато и да правите преврат в Украйна ?
  • 40 много ми е

    19 1 Отговор
    интересно какво търсят френски изтребители над черно море! и защо Руската армия трябва да търпи някакви жабари около границата си! То че макрон не го слуша главата по рождение не е проблем на Русия! Да си седи в париж, да си гушка учителката и да не гледа на Володя в канчето!
  • 41 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "не може да бъде":

    Хубав коментар, ама се пише иницИаторка....

    Коментиран от #49

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 лиз ач евроатлантик

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мечката":

    Ми що ривети толкова тогава
  • 44 лиз ач евроатлантик

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "ру БЛАТА":

    Ганьооо,ти ли си цивилизования народ
  • 45 Русофил

    1 11 Отговор
    Изумително е,как се коментира в чата( не всички,слава Богу) през махленски жаргончета и тежки пропагндни увреждания! Четете хора,пътувайте! Интерисувайте се. Светът е богатство! Цивилизация,която Путлер иска да разруши за сметка на съсипаната си, но прекрасна страна не повод до се ръкопляска в инфантилен унес.
  • 46 Молим се.... да се вразуми "вожда"!

    1 9 Отговор

    До коментар #30 от "А ако Путин не спре ?":

    Защото явно не е в час горкия! Китайците казваш? Че те само доволно потриват ръце сега.нямат никакъв интерес да водят война и да си разрушат пазарите, на които пласират над 90% от продукцията си.Да не би да мислиш, че Русия е голям пазар за тях?.В момента Китай само ударно печели от внос на евтини суровини от Русия и от катастрофално падащия й индекс на доверие, което работи в полза на Пекин и утвърждаването му като разумен, предвидим и надежден партньор!

    Коментиран от #52

  • 47 Бай Шукри

    8 0 Отговор
    Ще съкращават безработицата във Франция...
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 не може да бъде

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "Гост":

    Извинявам се за правописната грешка ,искам да кажа че знам че е така,но на клавиатурата А и Я са една до друга ... видях че съм написал грешно ,при това 2 пъти но реших да го оставя така ...
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 чакай де

    5 0 Отговор

    До коментар #46 от "Молим се.... да се вразуми "вожда"!":

    Патакламата още не е започнала .
    А и да не мислиш че стратегията в международен план е само на Русия ? Всичко се обмисля и идеите се коментират взаимно . Кой където може да удари по запада .

    Коментиран от #55

  • 53 Слава Макароне

    8 0 Отговор
    Уникален политически гаф отречен от целия западен свят. Същия преди време беше казал, че Нато е в мозъчна смърт. Тези налудничави изказвания не се коментират у нас.
  • 54 Сергия

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "Русофил":

    Европейските пазари съвсем скоро ще се изравнят с африканските, както е тръгнало предстоят глад, мизерия и нищета. Така, че европейския пазар няма да бъде интересен за никого, защото няма да има с какво да плаща.
  • 55 Чакам, чакам

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "чакай де":

    Колко да чакам, толкова колкото от 1917 Русия се надява да доминира над Запада, ама все още-грънци.Хубаво е човек да мечтае, мечтите все оше са безплатни, но реалността е съвсем, съвсем друго нещо!
  • 56 4-ти километър

    4 0 Отговор
    Към кой от многото полове,отнасяме Макрона.Само така можем да анализираме състоянието му.И тук имаме 2-3 министри с патологична ориентация.
  • 57 Абе

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мечката":

    Тя Русия върви към разпад от първия опит на запада да и вземе ресурсите в лицето на Наполеон, втори опит Хитко и сега . В резултат на това тя само е уголемявала територията си. И сега май пак ще е така.

    Коментиран от #61

  • 58 Другият един

    4 0 Отговор
    Ако беше чел Макрон Бисмарк нямаше сега ЕС да е на това дередже и много по лошо ще става И именно от бъдещето най много го е страх Ама май все по явно става че не той взема решенията а работодателите му
  • 59 атеш айдар марийка дамбаз

    0 1 Отговор
    рекорд,руснаците демилитизираха 584000 (+23000 за януари) фашистки урки а други 780000 ги направиха инвалиди
  • 60 МаКарон,

    2 0 Отговор
    Прочети Историята на Франция и виж какво се е случило с Наполеон Бонапарт в Русия!
    Но какво може да се очаква от човек, който живее на семейни начала с баба си и няма да има наследници!
  • 61 Сесесере от отвъдното

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Абе":

    Айдебее тоя запад още ли не разпаднялся !!🪆😐
Новини по държави: