Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Февруари, 2024 15:37 4 019 93

Кремъл насърчава милитаризацията на живеещите в чужбина руснаци

 • русия-
 • украйна-
 • владимир путин-
 • приднестровие-
 • сергей лавров

Руският външен министър Сергей Лавров заяви на 14 февруари, че Москва е "загрижена" за руските граждани в Приднестровието и няма да позволи те да станат жертви на поредната западна авантюра

Кремъл насърчава милитаризацията на живеещите в чужбина руснаци - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кремъл все повече насърчава реториката за "сънародниците на Русия в чужбина", сред които са етнически руснаци и рускоговорящи, за да оправдае войната си в Украйна и вероятно да създаде информационни условия за провокации в страните, където живеят руски "сънародници".

За това предупреждава Институтът за изследване на войната (ISW).

Още новини от Украйна

Кремъл също така използва идеята за защита на "сънародниците си в чужбина", за да оправдае факта, че руските войски са окупирали Приднестровието от 1992 г., а приднестровските официални лица вероятно са отправяли призиви относно жителите на Приднестровието с руско гражданство, за да създадат допълнителни информационни условия за Кремъл да ескалира руските действия в Приднестровието и Молдова.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви на 14 февруари, че Русия е "загрижена" за руските граждани в Приднестровието и "няма да позволи те да станат жертви на поредната западна авантюра".

На 28 февруари се проведе Седмият конгрес на депутатите от Приднестровието, на който бяха приети редица решения, които вероятно имат за цел да осигурят на Кремъл оправдания за широк спектър от възможни ескалационни действия срещу Молдова - действия, които Кремъл може да предприеме както незабавно, така и в дългосрочен план.

Конгресът на приднестровските депутати прие седем решения, включително искане до руската Държавна дума и Съвета на федерацията за руска "защита" на Приднестровието в отговор на предполагаемия засилващ се натиск от страна на Молдова. Приднестровските официални лица изрично използваха в искането си думата "защита" (zashchita), която означава както "защита", така и "защита", вероятно за да създадат условия Кремъл да тълкува "защитата" във военен смисъл, ако пожелае.

В искането си за руска "защита" приднестровските официални лица се позовават на задълженията на руската "мироопазваща мисия" в Приднестровието и на около 220 000 руски граждани, които според тях пребивават в Приднестровието.

Приднестровските официални лица вероятно се стремят тези призиви да послужат като основа за евентуална руска намеса в Приднестровието и Молдова в близък или дългосрочен план, тъй като те съвпадат с руските оправдания за предишни намеси, най-вече за нахлуванията в Украйна.

Служителите и рупорите на Кремъл продължават да поставят информационни условия за използване на Приднестровието и проруската молдовска автономна област Гагаузия за дестабилизиране на Молдова, но все още не са посочили как и с каква конкретна цел възнамеряват да използват тези информационни условия.

Тези призиви за Приднестровието по-специално не призовават руските сили да предприемат конкретни действия и вероятно имат широк обхват, за да предоставят на Кремъл най-широк набор от възможни начини за действие (COA) за ескалация и намеса, насочени към дестабилизиране на Молдова.

Тези призиви за Приднестровието също така не са ограничени във времето и позволяват на Кремъл да отправя различни призиви, когато сметне за необходимо или целесъобразно. Приднестровските призиви създават дългосрочна обосновка за Кремъл да продължи ескалацията и интервенциите срещу Молдова, независимо от изхода на войната в Украйна.

След конгреса на приднестровските депутати Кремъл все още не е посочил непосредствен път за ескалация, въпреки че руският президент Владимир Путин може да отговори на исканията на приднестровците по време на речта си пред Федералното събрание на Русия на 29 февруари.

Възможни са няколко развития на сценария за Молдова:

1. Кремъл може да реши да не предприема никакви действия веднага след конгреса на 28 февруари и да позволи запазване на статуквото между Приднестровието и Молдова.

2. Кремъл може да окаже засилен дипломатически натиск върху Молдова да отмени неотдавнашния си Митнически кодекс, който влезе в сила на 1 януари 2024 г. Той е определян от проруските сепаратисти като икономическа война.

3. Кремъл може също така да се опита да изпрати допълнителна военна помощ на приднестровските сили в бъдеще, въпреки че понастоящем не е ясно как Кремъл би се надявал да транспортира военно оборудване или персонал до Приднестровието.

4. Кремъл може да засили хибридните операции, насочени към дестабилизиране и по-нататъшно поляризиране на молдовската политика и общество преди преговорите за присъединяване на Молдова към Европейския съюз (ЕС) през юни 2024 г. и президентските избори в Молдова през ноември 2024 г., за да подкопае и забави бъдещото присъединяване на Молдова към ЕС.

5. Кремъл може да реши да анексира официално Приднестровието в бъдеще, за да оправдае военна интервенция срещу Молдова в дългосрочен план. Преди това Кремъл е използвал подобни оправдания, по-специално защитата на руски граждани и "сънародници" в чужбина, за да оправдае военна намеса срещу Грузия и Украйна. На този етап не се виждат подобни сигнали.

Съобщава се, че украинските сили са нанесли още един удар по руско военно поделение в окупираната Донецка област, което отново предизвика гнева на руските военни блогъри и отново породи опасения относно използването на системите HIMARS от страна на Украйна. Руски потребител на Telegram, който твърди, че е служител на неуточнен клон на руските специални служби, съобщава, че украински удар с HIMARS е нанесъл удар по събрание на личния състав на 155-а пехотна бригада на ВМС (Тихоокеански флот) по време на церемония по връчване на военни награди в Оленовка, Донецка област, през нощта на 27 февруари.

Руският източник твърди, че при удара са загинали 19 души, включително заместник-командирът на бригадата, майор и капитан, и са били ранени 12 души, включително командирът на бригадата полковник Михаил Гудков.

Украйна нанесе подобен удар на 20 февруари в Херсонска област.

Русия продължава да преследва участници, които смята за "чуждестранни агенти", за да затвърди контрола си върху руското информационно пространство преди президентските избори през март 2024 г.

На 28 февруари Държавната дума на Русия прие закон, с който се забранява на руснаците да рекламират съдържанието на лица и организации, законно определени като "чуждестранни агенти", както и да рекламират собственото си съдържание на платформи, които тези "чуждестранни агенти" притежават.

ISW вече оцени, че ако този закон бъде приет, той ще повлияе на способността на руските опозиционни медии да работят и да отразяват достоверно събитията в Русия, а поне един руски опозиционен журналист вече е преустановил работата си поради новата забрана за реклама.

Руското издание РБК съобщи, че големите руски рекламни агенции вече включват в рекламните си договори клаузи за едностранно прекратяване, в случай че Кремъл определи клиента като чуждестранен агент по време на срока на договора.

Руското опозиционно издание "Верстка" съобщи на 28 февруари, че Кремъл е увеличил повече от два пъти наказателните преследвания на определени чуждестранни агенти за нарушаване на руските закони за цензура от 2022 г. до 2023 г., най-често за предполагаемо разпространение на "фалшива" информация за руската армия или насърчаване на екстремизма.

Някои руски регионални власти също увеличават усилията си за възпиране на нарушенията на руските закони за цензура.

В разследване на Financial Times (FT), публикувано на 27 февруари, което се основава на изтекли секретни руски военни документи от периода 2008-2014 г., се посочват предполагаемите критерии на Русия за използване на тактически ядрени оръжия.

FT съобщи, че документите показват, че Русия е разработила военни игри за използване на тактически оръжия и твърди, че файловете показват, че Русия има по-нисък праг за използване на ядрени оръжия, "ако желаният резултат не може да бъде постигнат с конвенционални средства", отколкото руските официални лица някога са признавали публично.

FT заяви, че критериите за ядрен отговор варират от "вражеско нахлуване на руска територия" до по-конкретни параметри, като например "унищожаване на 20% от стратегическите подводници с балистични ракети на Русия". FT отбеляза, че неуточнени експерти са потвърдили, че документите продължават да са актуални за руската ядрена доктрина, въпреки че са на повече от десет години.

ISW не може да провери независимо легитимността на документите, но често е отбелязвала, че руските актьори се позовават на ядрена реторика и заплахи за използване на ядрено оръжие, за да се насочат към западното информационно пространство и да предизвикат безпокойство, целящо да отслаби западната подкрепа за Украйна.

Отдавна е установено, че руската ядрена доктрина включва възможността за използване на ядрени оръжия в конвенционални войни при прагове, много по-ниски от тези на западните държави.

Изглежда, че Турция и Китай се стремят към собствени платформи за преговори за уреждане на конфликта в Украйна, което Кремъл вероятно ще използва, за да развие дългогодишните си разкази относно преговорите и войната.

Специалният представител на Китай по евразийските въпроси Ли Хиу ще посети държавите от ЕС, Украйна и Русия от 2 март, за да проведе кръг от совалкова дипломация по отношение на политическото решение на войната в Украйна.

Русия се възползва по-рано от подхода на Китай към неясно дефиниран политически мирен план за Украйна, за да твърди, че Китай подкрепя военните усилия на Русия в Украйна, както ISW вече съобщи.

По подобен начин турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви на 28 февруари, че Анкара е готова да предостави друга платформа за преговори на Русия и Украйна.

Кремъл вероятно ще използва тези предложени платформи като оръжие, за да развие тезата, че Украйна е страната, която отказва преговори. ISW продължава да оценява, че Кремъл не се интересува от добронамерени преговори с Украйна и няма интерес от прекратяване на войната при други условия освен формулираните от Русия.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

 • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 2 ...

  58 31 Отговор
  За кво са му умни хора видели и друго освен фашистка Русия. Нали ще кажат на другите как живеят по света.

  Коментиран от #5, #15, #35, #50

 • 3 Небинарен евро-жидо-атлантик с аутизъм

  32 47 Отговор
  Брюксел насърчава изп,еде-р@стяв@нето на европейците.

  Коментиран от #65

 • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 6 Почна се с пропагандата за

  26 4 Отговор
  Подрастващи дебили и пенсионирани бабета
 • 7 Сталин

  16 21 Отговор
  Европа си пази оръжията за тях в предстоящата голяма война,не като нас които дадохме всички снаряди и танкове и бронестраспортьори, България няма и една редица модерно оръжие,Турция може да ни превземе само с 10 байрактари,отделно България е изтъргувана от посолството, всички които живеят на север от линията Бургас,Пловдиви Кърджали да се преместят в България,защото това ще бъдат турски земи, Ердоган отдавна е хвърлил око на златните ни мини в Родопите.
  To be an enemy of the United States can be dangerous. To be it’s friend is fatal.”

  - Henry Kissinger

  "Да бъдеш враг на САЩ може да бъде опасно.Да бъдеш техен приятел е фатално."

  - Хенри Кисинджър

  Коментиран от #68

 • 8 A пък

  27 14 Отговор
  Холандски кореспондент съобщи неочаквани за Запада новини от ДНР
  29.02.2024 07:05
  NRC: жителите на окупираните от ВСУ територии на ДНР очакват пристигането на руската армия
  Жителите на ДНР не са доволни от окупацията на техните територии от въоръжените сили на Украйна, научи кореспондент на холандското издание NRC, който посети територията, която все още се контролира от Украйна.
  «Украинските войници чувстват, че тяхното присъствие съвсем не е нужно на всички. 
  Те виждат това по начина, по който жителите ги гледат. Войниците наричат ​​жителите, които живеят сред летящи снаряди, «ждуни» (търпеливо, смирено същество, бел. ред.) и предполагат, че те очакват с нетърпение пристигането на Русия», заяви кореспондентът.
  Жител на Михайловка сподели в разговор, че Донбас не е отишъл на Майдана, населението му е работило в мините. Сега регионът е на линията на огъня и няма къде да се бяга.
  «Зеленски може всичко да спре. Нужно е да се вземе решение. Защо лъжат хората? Контранастъплението се провали. Миналия месец тук удариха с над 100 ракети. Вземете решение, седнете и проведете преговори. Всеки ден тук загиват стотици хора», заяви за кореспондента местен жител на име Сергей.
  Като цяло обстановката за ВСУ в ДНР е много тежка, пише изданието. Войниците с мъка се шегуват на тема обстановката. Те казват, че «у дома е по-добре» и добавят, че дори битката за Артьомовск не е била толкова тежка.

  Коментиран от #55, #84

 • 9 Голям зор

  12 14 Отговор
  Защото са в загниващия капитал..лизъм а не в Цвети...ща раш.
 • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 11 Я го знам !

  26 16 Отговор
  Руски диаспори има в цял Свят.Това не означава,че са терористи.В САЩ когато негрите чупеха и палеха,не смееха да пипнат руски заведения.Защо ли 😂?
 • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 13 Сталин

  27 20 Отговор
  Тази седмица руските въоръжени сили са унищожили леопард с изцяло немски екипаж в Украйна,така че е Украйна вече има войски на НАТО ,не случайно оная вещица Гаргамел беше във Вашингтон ,а Кирчо беше на посещение в английското посолство,за да координират плана за вкарване на България във войната ,има вече доста мъже които са получили повиквателни за армията и на Шабла вече се изграждат протоводесантни съоръжения и наблюдателни постове към морето ,също от източник зная че има и раздвижване в щаба на американските военноморски сили във Варна,голяма група американски офицери са посетили щаба там тази седмица.Тулупа,Пеевски и другите нищожества само да отърват кожата от Магнитски ще вкарат България във война ,таке че тези кучета трябва да ги унищожим сега преди те да ни ликвидират.

  Коментиран от #45

 • 14 Хахахаха

  22 19 Отговор

  До коментар #4 от "Сталин":

  Само не разбрах, защо само запада е виновен и за запада ще умираме, като путлера започна войната?

  Коментиран от #64

 • 15 честен ционист

  14 8 Отговор

  До коментар #2 от "...":

  И как живеят? Наравно на софрата на господарите ли? Или като прислуга?

  Коментиран от #25

 • 16 Дедо

  15 20 Отговор
  Кво правим ако се загрижат за 10 те хиляди руснаци в Камчия? Ще ни пернат ли една специална военна операцийка с анексиране на цялото ни морско крайбрежие

  Коментиран от #17, #18

 • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 20 Русофил

  11 12 Отговор
  Хубаво ги насърчават, ама пръчката да ги ударят през ръцете тези милитаризирани руснаци е в друг.

  Коментиран от #24, #67

 • 21 Русофил

  17 17 Отговор

  До коментар #4 от "Сталин":

  Преди да умра ще елиминирам поне 10 руски агресора

  Коментиран от #23, #69

 • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 23 Умирам от смях

  19 14 Отговор

  До коментар #21 от "Русофил":

  единственото което ще ликвидираш е запека си, щото ще се н@с,е,ре-ш като гръмне пушката

  Коментиран от #82

 • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 25 ...

  12 1 Отговор

  До коментар #15 от "честен ционист":

  Ти так си?
  Слугуваш ли? Преведен ли си? Забранено ли ти е да говориш различно от властта?
 • 26 Купувай билет

  15 5 Отговор

  До коментар #19 от "Смея ти се много":

  Чемодан-вокзал-Урал

  Коментиран от #39, #76

 • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 29 ОркКрист

  6 8 Отговор
  значи ще има оркоцид
 • 30 ОркКрист

  4 8 Отговор
  значи ще има оркоцид
 • 31 Хахахаха

  16 9 Отговор

  До коментар #28 от "Хахахаха":

  Май отдавна си сее да прогоните хората и да им вземете териториите и ресурсите и в Донбас и в Крим и в Приднедтровието , Но ударихте на камък. Мъц. Опорката ви се срути 54 държави подкрепящи Хитлер.. и пак подкрепящи зелен наркоман нацист се о..раха. Хахахаха
 • 32 той човека

  4 5 Отговор
  каза ,Не сьздавайте прецидент в международната политика , имайки предвид откьсването на косово от сьрбия..а западният режим ..Всичко е законно. Е сега точно по този сценарий..дрьжте дьрвото.
 • 33 Някой си...

  14 9 Отговор
  Май е време и нашите руски хрантутни ци да се махат ...да се наложи дсанък имот от 100евро/кв.м. и след като си платят, да ги товарят на дректни полети..

  Коментиран от #38, #80

 • 34 абе буч

  8 4 Отговор

  До коментар #28 от "Хахахаха":

  албания що неси прибра косовските албанци??
 • 35 Евроатлантик

  33 6 Отговор

  До коментар #2 от "...":

  По всичко си личи, че в Кремъл е пълно с изpoди...

  Коментиран от #52

 • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 37 Глупаци

  14 6 Отговор
  Копейкините в България да готови за служба. Да ги взимат.
 • 38 Руснака

  7 10 Отговор

  До коментар #33 от "Някой си...":

  купи си вазелин...и учи РУССКИ скоро ще ти потрябва..е ако не избягаш за фаш.

  Коментиран от #43

 • 39 Май ка ти да е, ба

  8 5 Отговор

  До коментар #26 от "Купувай билет":

  мий се, бохчите, терминал 2 и при негрите в Брюксел
 • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 45 А само за

  9 6 Отговор

  До коментар #13 от "Сталин":

  последното денонощие, ВСУ унищожи 3 (три) Су-шки. Общо 13 самолета за м. февруари.
 • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 47 Някой си...

  2 1 Отговор

  До коментар #41 от "Смея ти се много":

  Я.. ти личен опит ли споделяш? Така ли правиш с твоята точка? Лекета като тебе , от страхливите при това, имате късмет , че ви дават да се чуете и си покажете простотията.. такива като тебе при каквото и упоравление да сте, единствено само за овчари ставате.. Хубавото е , че никой не ви брои за нищо, все едно не сте живи..
 • 48 Р.К.И.

  6 2 Отговор
  Как милитаризация в чужбина? Коя държава позволява на чужденци да носят оръжие и да се милитаризират?
 • 49 Бацо Гацов

  3 2 Отговор

  До коментар #46 от "Смея ти се много":

  Явно си ментално увреден.. няма да се учудя ако си от малцинствата, многократно насилван от по-големите.. яко избиваш комплекси.. иначе като ходиш, сигурно заметаш с десния крак..

  Коментиран от #70

 • 50 асд

  10 5 Отговор

  До коментар #2 от "...":

  Я си гледай работата с този “Руски фашизъм“ . Саудитска Арабия посрещна Путин с изрисувано руско знаме в небето ...само за европейските слуги на краварите Путин е “злодей и фашист . Европа дрънка врели некипели за руснаците . Само като си помисля , че по соц. времето слушахме тайно радио “Свободна Европа“ , Дойче Веле“ , цар Симеон и мечтаехме за Сащ и Зап. Европа... и те дойдоха.... и ни колонизираха, и ни сложиха да ни управлява мафията и най-безчестните хора , които изкрадоха парите на държавата.
 • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 52 Само че

  2 0 Отговор

  До коментар #35 от "Евроатлантик":

  той Байдън не обитава Кремъл!
 • 53 Р.К.И.

  2 3 Отговор

  До коментар #42 от "Смея ти се много":

  Непрекъснато плачете колко милиони българи са напуснали страната, но не казвате, като са напуснали къде са отишли. В кои държави са отишли? Само тези хора колко са и с поведението си, каква ориентация доказват? Е няма такъв рейс.

  Коментиран от #72

 • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 55 Само една лека

  7 1 Отговор

  До коментар #8 от "A пък":

  поправка,че думата ждуньi означава не смирени,а чакащи.Така наричат укрите от нац отрядите хората които са си останали по домовете и чакат руснаците.
 • 56 АРЕС Z

  4 5 Отговор
  Правилно,но не само да ги насърчава,а трябва и да ги въоръжава и където срещнат кравар и фашист 200 !!!
 • 57 Калантарян

  5 2 Отговор
  Пак не знае къде се намира .

  Тотално изперкал .

  Утре ще каже и руснаците на Черноморието да се въоръжават.
 • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 60 Р.а.з.пор ен П.у.те.ня. .к

  5 5 Отговор
  Днеска още
  3 броя Су34 бяха разпорени .

  Поренето на Путеняци ,не трябва да спира
 • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 62 Факти

  4 5 Отговор
  Сталин затова избиваше хора от републиките и заселваше на тяхно място руснаци. Това е най-ефективният начин за окупация - не с войска, а с население. Защо никой не си задава въпроса какво правят тези руснаци в Крим и Донбас? Защо когато СССР се разпадна тази територия остана в Украйна, а не в Русия? Защото това си е украинска територия, където Русия извърши геноцид. Сталин изби 1/4 от населението на Украйна с гладомор и после засели опустелите земи с руснаци. Защо мислите се е появил Бандера? Той е отговора на руския терор и политиката на Сталин за унищожаване на украинската нация. Русия винаги напада първа, а после обвинява Украйна, че се защитава. От 3 века Русия извършва геноцид в Украйна. Безброй пъти е забранявала украинския език, изселвала е украинците и ги е избивала. Украйна обаче не се предава и отказва да бъде претопена от империята на злото. Това е достойно за уважение.

  Коментиран от #66

 • 63 Майсторът 🐷 на Илюзиите

  2 0 Отговор

  До коментар #51 от "Да питам..":

  Сайта за това съществува бре! Кажи сега, как се казва нещо дето можеш да имаш сто ника и безконтролно да тRолиш? Не си ли наясно?
 • 64 Ти си безнадежден

  2 1 Отговор

  До коментар #14 от "Хахахаха":

  случай, и няма смисъл да ти се обяснява.Войната дори американците си го признаха,че е от 2014г.,а Путин ще я приключи..
 • 65 терзиев от дс

  0 1 Отговор

  До коментар #3 от "Небинарен евро-жидо-атлантик с аутизъм":

  Обидиха ли те, лелче?
 • 66 Майсторът 🐷 на Илюзиите

  3 0 Отговор

  До коментар #62 от "Факти":

  То само там да беше...! Я кажи, какво прави от векове Русия в Кавказ? Прочети оная кратичка повест на Толстой - Хаджи Мурат! Чете се на един дъх, и казва много.
 • 67 И би ли казал

  3 2 Отговор

  До коментар #20 от "Русофил":

  в кой е,че нещо онези краваристанци се ометоха отвъд гьола,че нещо границата им куца яко и гражданската не им мърда,а западнала джейропа е в колапс.

  Коментиран от #71

 • 68 1944

  4 1 Отговор

  До коментар #7 от "Сталин":

  дедо пешо пий си парцуцата и спри да сричаш стари броеве на работническо дело.
 • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 71 Майсторът 🐷 на Илюзиите

  4 3 Отговор

  До коментар #67 от "И би ли казал":

  А ти що търсиш в "Джейропа-та" бе, касKет? Що не си още при Свинеокото Слънце от Кремъл?
 • 72 Р.ъчна К.оличка с И.нжекцион

  4 5 Отговор

  До коментар #53 от "Р.К.И.":

  Преди 34 години бяхме 9+ млн., сега сме 5+ млн.!
  Това намаление е заради безработицата в Бг!
  Напусналите страната не са на екскурзии, круизи или почивки, а БАЧКАТ за насъщния! Болшинството бачкат в Европа, а защо там питай всеки емигрирал там – щото там в болшинство търсят нискоквалифицирани бачкатори! Бъди сигурен, че никой няма да оправдае политиката на Бг управниците, тъй като тези "екскурзианти" при всяка възможност се прибират в Бг. Бъди оптимист ако напълниш и една Р.К.И. с евроатлантически симпатизанти! Блян!
  Баба Ванга: "Нема Америка да ни помогне, пак Русия ке ни спаси"

  Коментиран от #74, #87, #93

 • 73 Майсторът 🐷 на Илюзиите

  3 2 Отговор

  До коментар #69 от "Като гледам закоравелите":

  Къде ги "гледаш" тея работи - в Мосьфилм ли?
 • 74 Майсторът 🐷 на Илюзиите

  3 2 Отговор

  До коментар #72 от "Р.ъчна К.оличка с И.нжекцион":

  Това "намаление" щеше да стане и при Бай ти Тошо ако на границата не се стреляше на месо! Що се правите всички на улави?

  Коментиран от #78

 • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 76 На теб дори и билета не ти требва,

  2 1 Отговор

  До коментар #26 от "Купувай билет":

  зеления наркоман ша та отнесе с 200 за фронта,точно такива търси кат теб.
 • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 78 Бинго

  2 4 Отговор

  До коментар #74 от "Майсторът 🐷 на Илюзиите":

  Кажи, кажи де, нещо за бай Тошовата икономика де? Това за границата и автоматите е изпята песен. Бъди в крак с модата кажи нещо по така.
 • 79 Нинова

  3 2 Отговор

  До коментар #61 от "Костя Копейкин":

  Не се излагай- на мен ми плащат в юани: много съм доволна! Цункам те!
 • 80 А,вас директно на

  3 4 Отговор

  До коментар #33 от "Някой си...":

  фронта че зеления шмъркач ви чака оакани балкански голи пилдаци.
 • 81 Руснаков

  5 4 Отговор
  Тази земя е на Молдова...Нали помним какво стана с Нагорни Карабах...почти всички арменци се изнесоха и земята остана на Азербайджан,...Да се изнасят проблемните хора и да си отиват в Матушка...С изкуствено създадените държава е така...десетилетия проблеми и...Освобождение...

  Коментиран от #90

 • 82 1944

  5 2 Отговор

  До коментар #23 от "Умирам от смях":

  спокойно дядка. не сички са деца на бъзливи обирджии на мандри.
 • 83 Бамбука

  2 3 Отговор
  Това е някак си извратено. Някои принудително за разселени в Молдова, други за избягали на топло, тишина и спокоен живот. После "мама" се сеща за тях и стават агресивни изпълнители на чужда воля.
 • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 85 Нее бе

  1 1 Отговор

  До коментар #59 от "Ще лапнеш":

  Той го е наседнал.
 • 86 Ленин

  5 3 Отговор
  Кремъл са фашизирани националсоциалисти и са гладни като улични кучета!
 • 87 А бе

  4 4 Отговор

  До коментар #72 от "Р.ъчна К.оличка с И.нжекцион":

  И сега българите сме пак 9 милиона,но много емигрираха заради вас,които сте вторачени в това,какво е било. Младия човек го интересува бъдещето,не миналото ! За момента в България се усеща недостиг на работна ръка

  Коментиран от #89

 • 88 Българин

  2 3 Отговор
  Ангсаксонците и сащ не подклаждат огън,те бомбят директно с уранови бомби,то затова и закостеняват софианци,ощемалко обеднен уран и ще светнат кат японци
 • 89 Да бе

  1 0 Отговор

  До коментар #87 от "А бе":

  Три изречения пълни с безмислици, на които и бабите пред блока ще се смеят.
  Ако знаеш смисъла на думата "НОСТАЛГИЯ" няма да има нужда да се гледаш в огледалото!
 • 90 Ха ха ха ха

  1 2 Отговор

  До коментар #81 от "Руснаков":

  В грешка си, бе историчарю. Тази земя е българска, върху която гърци и французи в 18 век създават румъния и молдова. Има много материал по темата. Само да търсиш и да четеш. Не гледай и не слушай какво бълват Средства за Масова Реклама Агитация и Дезинформация - СМРАД.

  Коментиран от #91

 • 91 Руснаков

  4 1 Отговор

  До коментар #90 от "Ха ха ха ха":

  Навремето и Ние сме били на три морета ама сега не става...Въпроса е че Русия си замълча когато Азерите си взеха територията която им се пада по документи...но сега конЛавров се плюнчи че няма да оставят Приднестровието...Не е ли идентична ситуацията...мизерно руско промито племе...дай им да крадат територии...
 • 92 вятъра на промяната

  4 1 Отговор
  В Катар един бедуин открил нефт и направил от Катар една богата държава. В Русия откриха нефт, откриха злато, откриха диаманти, откриха залежи от цялата менделеева таблица, но още не са открили бедуина.
 • 93 Русофил

  3 0 Отговор

  До коментар #72 от "Р.ъчна К.оличка с И.нжекцион":

  Ванга е казала: русията нема да падне, тя ке се разпадне.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания