Last news in Fakti

3 Март, 2024 15:15 1 133 8

Под тежък обстрел! Израелската армия засили ударите си срещу "Хамас" в Хан Юнис

  • израел-
  • хан юнис-
  • рафах-
  • газа-
  • хамас

Градът е в центъра на военната офанзива на Израел през последните седмици, отбелязва Ройтерс

Под тежък обстрел! Израелската армия засили ударите си срещу "Хамас" в Хан Юнис - 1
Снимка: Shutterstock

Израелските военни заявиха днес, че са засилили операциите си в южния град Хан Юнис в ивицата Газа, като са били унищожени десетки цели на палестинското ислямистко движение "Хамас" при въздушни и артилерийски удари, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Според изявлението израелските военновъздушни сили и артилерията са поразили около 50 цели в рамките на шест минути в опит да "засилят оперативните действия в района".

Местните жители заявиха, че са били изненадани от бързото настъпление на израелските танкове, предизвикало нови сражения с палестинските бойци. В един от жилищните комплекси някои семейства използваха социалните мрежи, за да съобщят, че не могат да напуснат домовете си заради танковете по улиците на града.

Палестинската групировка "Ислямски джихад" каза, че е атакувала два танка с ракети и е взривила сграда, в която са влезли израелски войници.

Град Хан Юнис е в центъра на военната офанзива на Израел през последните седмици, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    5 6 Отговор
    Израел предварително спечели на бойното поле войната срещу Хамас. Още на 7-ми октомври. Но и на същата дата изгуби войната на информационното поле, защото Нетаняху съзнателно остави ХАМАС да нападне Израел и излъга, че не знаел нищо.

    Коментиран от #7

  • 2 САЩ

    10 3 Отговор
    Жив терорист да не остане
  • 3 Факт

    6 7 Отговор
    В българския парламент е пълно с евреи и турци.Чакайте от тия хиени нещо добро !
  • 4 стоян

    7 3 Отговор
    На украинците свършиха боеприпасите а на тия палестински терористи не свършват макар че са обградени - явно сериозно са се запасили
  • 5 Природолюбител

    3 5 Отговор
    В природата има междувидова борба за оцеляване и вътрешновидова борба за оцеляване. Това което се случва там е вътрешновидова борба. Онези, които подкрепят по-негодните, увреждат генофонда на човечеството, или искат да заемат мястото на тези, които са по-добрите. Така, както превзеха Холивуд, така смятат и да превземат финансите.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Генерал Колев

    2 1 Отговор
    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.