Last news in Fakti

2 Март, 2024 18:18 2 728 8

Сергей Лавров: Подобряване на отношенията между Турция и Сирия е невъзможно

  • турция-
  • сирия-
  • башар асад-
  • реджеп ердоган-
  • сергей лавров-
  • газа

Към момента предприемането на практически стъпки не е възможно, защото това, което се случва в ивицата Газа и в други палестински територии, пряко засяга всички участници в този процес

Сергей Лавров: Подобряване на отношенията между Турция и Сирия е невъзможно - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Събитията в ивицата Газа и други палестински територии правят невъзможно предприемането на по-нататъшни практически стъпки за подобряване на отношенията между Турция и Сирия, каза руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция след дипломатическия форум в Анталия, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Към момента предприемането на практически стъпки не е възможно, защото това, което се случва в ивицата Газа и в други палестински територии, пряко засяга всички участници в този процес. Имам предвид американските бомбардировки на някои обекти на проиранските сили, бомбардировките срещу Ирак, Сирия и Йемен. И, разбира се, това няма как да не отклони вниманието от нормалния процес на изграждане на отношения между Сирия и Турция. Това се отразява и на способността ни с Иран да съдействаме в този процес", каза Лавров.

Турският журналист от телевизионния канал "Хабертюрк" Четинер Четин изрази по-рано мнение в социалната платформа "Екс", че твърдеше, че една от целите на подготвяната среща между президентите на Русия Владимир Путин и на Турция Реджеп Тайип Ердоган в Турция може да е подготовка на среща между Ердоган и сирийския президент Башар Асад в Москва, напомня ТАСС.

"В момента в медийното пространство се носят много слухове. Потвърждаваме интереса си да съдействаме за нормализиране на отношенията между Сирия и Турция", заяви външният министър Лавров. Контактите между Башар Асад и Реджеп Тайип Ердоган прекратени през 2011 г. поради критични различия относно методите за разрешаване на сирийската криза. Дипломатическите връзки между двете страни са прекъснати, отбелязва ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил

    15 12 Отговор
    Това важи и за кочината рашистан.
  • 2 реру

    16 4 Отговор
    "... може да е подготовка на среща между Ердоган и сирийския президент Башар Асад в Москва..."


    Може, ама трудна работа...

  • 3 Калантарян

    11 4 Отговор
    Пак не знае къде се намира .
  • 4 Иван

    8 11 Отговор
    Турските муслемски животни подкрепят джихадистките муслемски сунитски животни.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Чистка

    6 11 Отговор
    Кой 5 пари дава вече за лавров, путин, Кремъл и проотеежето им башар? Израел в поза партер, башар и Кремъл също, но скоро позата за тях ще е задна прашка от камасатра без значение колко дезинформират. Компрес, знаете откъде им е
  • 6 ИнХплатени

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Мяяукати раком и боком aнуc
  • 7 мето

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    ти какъв си бе хайванин
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: