Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Март, 2024 19:15 1 524 8

Нова инициатива! Първият дипломат на Ердоган търси вариант за износ на украинско зърно през Черно море

  • турция-
  • украйна-
  • черно море-
  • зърнена сделка-
  • пшеница-
  • хакан фидан

Хакан Фидан припомни, че зърнената сделка, която приключи миналата година, позволи износа на около 33 млн. тона зърно за външните пазари, което помогна за овладяването на продоволствената криза

Нова инициатива! Първият дипломат на Ердоган търси вариант за износ на украинско зърно през Черно море - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турция работи с ООН за постигане на споразумение за реализирането на нова инициатива за износ на зърно през Черно море. Това заяви днес турският външен министър Хакан Фидан, който участва в 11-ия Глобален форум в Баку, предават турските медии, цитирани от БТА.

Това ще бъде различна инициатива, с различно име, а не предишната сделка за зърно. Но това, което е важно тук, е, че през Черно море трябва да се изнася зърно, както и други стоки, така че морето да служи на търговските интереси на целия свят, каза той.

Още новини от Украйна

Фидан припомни, че зърнената сделка, която приключи миналата година, позволи износа на около 33 млн. тона зърно за външните пазари, което помогна за овладяването на продоволствената криза.

По-рано днес Фидан участва в 9-ата среща на външните министри на Турция, Азербайджан и Грузия в Баку.

Във връзка с войната между Русия и Украйна Фидан заяви, че войната в Украйна продължава да носи все повече човешки и материални загуби в региона и извън него, информира Aнадолската агенция.

По отношение на кризата в Газа министър Фидан каза, че „продължаващото клане в Газа показва безсилието на международната система."


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    6 7 Отговор
    Турците взимаха 35% процента от Украинското зърно като такса за участие в сделката.Затова турчина гледа да докопа нещо за да може да зАспи.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Абе в грешка си

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана Z":

    На нас костя ни каза че е взимал 150%
  • 4 Дааа

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "САТЪРА НА ХАНА":

    А ти искаш ли да ядеш кактус
  • 5 БАЙ КУРТИ

    8 2 Отговор
    Зърното го пласираха в ЕС /75% ПОЛЯЦИТЕ защо изсипваха контейнерите на границата. Слънчогледа пак по същия начин. Няма лошо /имат ,продават. Но Говедата изкупиха земята в Украйна и бълват ГМО. А зърното уж било за гладуващите. Блажени са БАЛЪЦИТЕ и триполовите около тях.
  • 6 дядо поп

    5 2 Отговор
    Ергоган е по добре да поработи върху инициативата за внос на зърно , от страна на Украйна , че за да има реколта се иска първо обработка на площите , засаждане , грижи за засаденото , и прибиране на реколтата! Така , че най добре е да си запазят третираното зърно за тази година и да си го ядат , ако искат да не внасят!
  • 7 РАЗАНИТЕ УБИРАТ. АВАНТАТА

    2 5 Отговор
    МРЪСНИ ТУРЧИЛЯЦИ
  • 8 Българските турци

    2 0 Отговор
    Турция прочиства и подготвя трасето на "Пътя на pазвитието" от Персийския залив до Черно море !! Хакан Фидан снове в региона ...от Багдат директно в Баку ! Векторите на "Пътя на коприната" се размножават и Турция и Черно море се превръщат във фокуса на лъчите на търговията ,транспорта и енергопренасянето между Изток и Запад !!!
Новини по държави: