Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Март, 2024 13:14 9 385 27

Британски разузнавателен доклад: Русия търси начини да предпази Черноморския си флот от Украйна

  • британско разузнаване-
  • доклад-
  • русия-
  • черноморски флот-
  • украйна-
  • черно море

Отбелязва се, че Шойгу е получил актуална информация за украинските операции и е обсъдил работата на руските военноморски активи в региона

Британски разузнавателен доклад: Русия търси начини да предпази Черноморския си флот от Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

В последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания се посочва, че продължителният успех на Украйна в провеждането на нейната асиметрична морска ударна кампания доведе до посещение на руския министър на отбраната Сергей Шойгу в командния пункт на Черноморския флот в Крим на 17 март.

Отбелязва се, че Шойгу е получил актуална информация за украинските операции и е обсъдил работата на руските военноморски активи в региона, предава News.bg.

Според информация от Руското министерство на отбраната, нови мерки са обявени с цел смекчаване на заплахата от безпилотни летателни и наземни апарати..

Отделено е внимание и за извършването на ежедневни учения за готовност за борба с въздушни и наземни дронове, което позволява на операторите на апаратите бързо да отблъскват атаки през деня и през нощта.

Подобно на това, министърът Шойгу е издал наредба за монтиране на допълнително оръжие с голям калибър на неопределени активи, с цел засилване на тяхната защита.

Според Британското министерство на отбраната, руският флот вероятно е ограничил операциите си до източната част на Черно море поради увеличаващите се загуби и нарастващата заплаха.

Допълва се, че Украйна продължава да търси възможности за нанасяне на удари от разстояние, поради което Руското министерство на отбраната е било принудено да увеличи усилията си за запазване на флота си в Черно море.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Докато търси да защити

    19 11 Отговор
    освободи Мирное и Орловка

    Коментиран от #11

  • 2 18 избраха да са живи

    31 12 Отговор
    В Донецкото направление цял взвод украински военнослужещи от 50-а бригада от Въоръжените сили на Украйна се предаде на руската армия.
  • 3 Сатана Z

    34 17 Отговор
    Превземане на Черноморското крайбрежие на 404 ще спре терористичните атаки по Крим .
    Одеса е Руски град.
  • 4 Пич

    22 13 Отговор
    Тоя па...... тогава докарайте няколко британски " предпазвача " , и после ще ги търсите като малоазийският Боинг - с години !!!
  • 5 Най-достоверната информация!

    31 15 Отговор
    Аз от британското разузнаване разбрах, че руснаците се бият с лопати, а пък ракетите им свършили още преди две години. И Путин преврат му направили, ама преди това умрял. Аз вярвам само на британското разузнаване, понеже то никога не лъже! Британското разузнаване, дойче зеле и бесарабския фронт - Бермудския триъгълник на истината!
  • 6 ТаУмВзе

    20 18 Отговор
    И британчето има Бесни Халюцинации клекнали! Един Посейдон и чао на островните. Но е по добре да са под Халифат според мен. Z
  • 7 КОТарАК

    17 9 Отговор
    ам тя и флот ли има?СССР имаше флот-тоя е откраднат от републиките!!!кво е построила ново?
  • 8 Е не

    23 4 Отговор
    Ще го остави на диверсантите от ми 6 да се гаврят. Цяло чудо е, че са толкова търпеливи и не са сринали Одеса. Евреите на тяхно място камък върху камък нямаше да оставят.
  • 9 Лейтенант грубер

    18 8 Отговор
    Кат русия
    Няма втора
    Тъй могъща на света
    Тя е нашата опора
    Тя е нашата висота дааааа
  • 10 реру

    20 6 Отговор
    "... нови мерки са обявени с цел смекчаване на заплахата от безпилотни летателни и наземни апарати..."


    Дори са завършили тестовете и вече се монтира новият от I-во поколение

  • 11 ГЕРБЕР

    6 17 Отговор

    До коментар #1 от "Докато търси да защити":

    Слава на Англо-Саксите
  • 12 Коментар

    13 13 Отговор
    Не е по темата,но знаете ли кой липсва от няколко дни и нямаше изказване срещу руските избори?Зелето липсва.По социалните мрежи разпространяват,че е предозирал от злоба обаче никъде няма официално написано.
    Все пак странно,че няма изказвания.Дори да е предозирал сигурно ще му намерят двойник.Освен ако и двойника не в предозирал с бело хаха.

    Коментиран от #18

  • 13 Мишел

    14 11 Отговор
    Пак британски източници: Целта на опита за украинско - власовско нахлуване в Белгородска област е било завземане на хранилище на отработено ядрено гориво. След това чрез шантаж с ядрено замърсяване (мръсни бомби) на руска територия, да бъде принудена Русия да се изтегли от Украйна. Telegraph.
  • 14 сенатор Л. Греъм

    14 2 Отговор
    Умрете за интересите на Съединените щати: Сенатор Греъм, който пристигна в Киев, призова Украйна да изпрати младежи под 25 години на фронта и бързо да приеме закон за мобилизация.
    ▪️„Надявам се, че тези, които имат право да служат във Въоръжените сили на Украйна, ще се присъединят. Не мога да повярвам това на 27 години. Вие се борите за живота си, така че трябва да служите, а не на 25 или 27 години. Имаме нужда от повече хора“, цитира Washington Post думите на Греъм.
    ▪️Той също така призова украинците да не основават решенията си за мобилизация на това дали Съединените щати продължават да ги подкрепят.
    ▪️„Без значение какво правим, вие трябва да се борите. Без значение какво правим, вие се борете за себе си“, каза сенаторът.

    Коментиран от #24

  • 15 Хи Хи Хи

    8 8 Отговор
    ЧЕ ТО ОСТАНА ЛИ НЕЩО ОТ ТОЯ ФЛОТ ВЕ..?

    Коментиран от #17

  • 16 Ком

    14 2 Отговор
    Навлизането дронове във съвременната война доста смени картината бойните полета. Бронираните чудовища кораби, танкове губят значение, а за самолетоносачите е пелна трагедия. Стават плаващи ковчези.
  • 17 Мишел

    9 4 Отговор

    До коментар #15 от "Хи Хи Хи":

    От 33 руски кораба и една подводница в Черно море украинците потопиха 2 бойни кораба(най големия и най малкия), повредиха 4 кораба и подводницата (един поправен, останалите в строя до края на годината.
    Украинският флот в Черно море аз 31 кораба и една подводница нито един в строя. 24 зарязване през 2014 в Крим и останалите потопени в украински пристанища. В Очаков са потопени тежкия крайцер Киев- най големият боен кораб в Черно море и крайцерът Хетман Сагайдачнъй- близнак на Москва.
  • 18 Българин 🇧🇬

    3 9 Отговор

    До коментар #12 от "Коментар":

    Всички русороби ли сте толкова остроумни?

    Коментиран от #19

  • 19 Българин🇧🇬🇷🇺

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Българин 🇧🇬":

    Да, за разлика от жидоробите !
  • 20 мишо

    7 2 Отговор
    Човек когато прочете изказванията му - умирайте за нас вашият живот за нас е нищо важното да се сражавате за нашите интереси и да умирате . Как един нормален човек това не може да проумее ? Умират като кучета за чужди интереси ? До сега не е имало подобно нещо толкова открито да кажеш на някой да отиде да си отдаде живота за него ? това е изглежда новата Западна ценност вместо те за тях има кой да се сражава. Действителни са реши да пожертват последният Украинец .
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Фактчек

    5 2 Отговор
    Има много показателни видеа в тубата за шевроните на укровермахта, те буквално са копие на шевроните на германските от времето на ВСВ-стилизиран орел с разперени крила държащ в нокти пречупен кръст. На укрите е АБСОЛЮТНО СЪЩИЯ орел държащ с ноктите си украинския герб тризъбец. Какво повече може да се каже на това освен откровен фашизъм...

    Коментиран от #25

  • 24 Новини от диспансера

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "сенатор Л. Греъм":

    Пълен Малоумник. Махнаха един подобен индивид-Виктория Нюланд, на нейно място на вахта веднага застъпи сенатор Греъм...
  • 25 Путин гол до кръста на кон

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "Фактчек":

    Аз пък на нашите им дадох леко променена свастика подобна на Z.
  • 26 Защопъкне

    1 1 Отговор
    Англичаните да спрат да казват на руснаците какво да правят. Чакат доклада от Англия и вече знаят какво да правят. А нас какво ни интересува например, че руснаците търсят тоалетна всеки ден. Прави впечатление, че задръстените ингилизи често прескачат въпроса с голямото 00. Очаквам в скоро време да се откажат от 00. За да не правят като руснаците да включат въпроса в дерогационните мерки. Така няма да са зависими и ще са истински задръстени . Техния собственик не го избират. Дори и идиот, той е наследствен. Голяма демокрация ...

    Коментиран от #27

  • 27 САМО

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Защопъкне":

    блатниците могат да разчитат на диктатура ! А що се отнася до "00", то в Англия никога не е продавана тоалетна хартия с инструкции за ползване ... от човекоподобни !!!
Новини по държави: