Last news in Fakti

21 Март, 2024 21:03 2 637 32

Въоръжени до зъби! Китай ще бъде готов да нахлуе в Тайван до 2027 година

  • китай-
  • тайван-
  • си дзинпин-
  • уилям лай-
  • тайвански пролив

Китай все още се надява да асимилира Тайван без война, дори когато Пекин бързо се доближава до капацитета си за нападение

Въоръжени до зъби! Китай ще бъде готов да нахлуе в Тайван до 2027 година - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Китай бързо изгражда армията си до ниво, невиждано от Втората световна война, което означава, че е на път да бъде готов да нахлуе в Тайван до 2027 г." Това е заявил адмиралът от американския флот Джон Акуилино, ръководител на Индоийско-тихоокеанското командване на САЩ, пише Forbes.

"Всичко показва, че на среща на въоръжените сили на Комунистическата партия на Китай под ръководството на президента Си Дзинпин е приета заповед армията да бъде готова да нахлуе в Тайван до 2027 г.", е заявил адмирал Джон Акуилино.

"Освен това ходовете на въоръжените сили на Китай показват способността им да използват сила, ако им бъде наредено да направят това, за да изпълнят желаните от Си времеви график за обединение на Тайван с континентален Китай", е добавил адмиралът.

Акуилино е подчертал на изслушване пред Сената на 20 март, че вярва, че "Китай все още се надява да асимилира Тайван без война, дори когато Пекин бързо се доближава до капацитета си за нападение".

Той и Ели Ратнър, помощник-министър на отбраната на Индийско-тихоокеанското командване, са заявили, че заплахата от пряк конфликт между САЩ и Китай не е "нито непосредствена, нито неизбежна", но че Пентагонът трябва да действа бързо, за да намали риска от война.

Аквилино е допълнил, че "от трите основни проблема, пред които са изправени САЩ в региона - Русия, Китай и Северна Корея - Китай е "единствената страна, която има способността, капацитета и намерението да преобърне международния ред".

"В мащаб, невиждан от Втората световна война, китайската армия укрепва своите способности на сушата, в морето, във въздуха, в космоса, в кибер и информационните области", е заявил той.

Китайската армия е добавила повече от 400 бойни самолета и 20 военни кораба към своя арсенал и е удвоила запасите си от ракети през последните три години, твърди Акуилино.

В същото време Пекин увеличи броя на сателитите, които има, с 50 процента и повече от два пъти своя арсенал от ядрени бойни глави, е добавил той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостомел

    31 8 Отговор
    ФАЩ нахлуват в сръбската провинция Косово нахлува след това в Афганистан и Ирак по късно нахлуха и в Сирия и за капак сглобиха конфликт в Окрйнината.

    Коментиран от #21

  • 2 Глупости

    25 6 Отговор
    е как ще нахлуе като това си е китаиска територия
  • 3 Българин

    7 19 Отговор
    след Русия да се готви Китай

    Коментиран от #7, #30

  • 4 Факт4екър

    28 4 Отговор
    Американските колонисти нямат работа на китайския остров Тайван.
  • 5 ХАХАХА

    26 4 Отговор
    Единствените ,които нахлуват някъде без да са ги канили са краварите изживяващи се като стожер на демокрация ,която никой не им я иска ,налагайки я със сила.
  • 6 ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

    6 2 Отговор
    Който не говори за Алън Дълес и Макиавели, ЦИОНИЗМЪТ, а се прави на опозиция на статуквото и разбирач, е мега ииззрод. Волгин, Вацев, Дачков, пол. Марков, Иво 80%, за такива се отнася, това. Манипулират за да не кажат истината, че борбата е една, запазването на капитализмът. Либералите са експертите на капиталидтическият елит, князът. А консерваторите са опиум за масовото население. Консерваторите вярват, проповядват, че изходът е старите методи да възродят капитализмът. Един страх и дерт имат да няма социализъм и равенство-демокрация - няма олигархия и класово общество - слуги и елит. Неоконите си признават, че работят за запазване на неравенствата, тоест на властта си. Класовата система. Хитлер е консерватор. ДЯСНОТО Е КРИПТОФАШИЗЪМ. Либералите, банкерите са основната сила и център на ДЯСНОТО, но те действат чрез научни методи и прилагат прогресивни методи. Либералите веят знамето на демокрация, правата, екологията, както кръстоносците вееха знамето с кръстът, КАТО ТРОЯНСКИ КОН. Понеже повечето права са антифашистки - антидесни, социални, против богатите, те измислиха да защитават правата на разни малцинства, в това число и гейхо-ХОрата, също и буржоазният елит чрез ниски данъци и субсидии. И кошмарът СССР, още го сънуват, а решението е да направят на прах всички бивши социалистически страни. консерваторите са дясната ръка на буржоазната диктатура, империя, а либералите са мозъкът.
  • 7 Гоминданец

    21 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Да се готвят и китайците да бият НАТО

    Коментиран от #16

  • 8 Америка няма акъл за 5 стинки

    22 2 Отговор
    Преди 40 години дадоха инвестиции и технологии на китайците, а се га реват, кой ми с.а в гащите!
  • 9 Жонжибао

    1 1 Отговор
    Да ги ядат с парцалите и с отработеното КимЧи даже!
  • 10 Тайван Въоръжен със Топ оръжие

    5 13 Отговор
    Китай ще даде 200.000.000 жертви за този остров
    Тайван е със 900 пейтриат😉

    Коментиран от #26

  • 11 Хохо Бохо

    4 4 Отговор
    Ще бъде готов, но няма да го направи...
  • 12 Руслан Рушлякович

    4 1 Отговор
    Наще Парцаля Пасти да ядът
  • 13 Продунен Руснак

    4 4 Отговор
    Нас само ни дупят който Диктатор ни хване
  • 14 12343211

    5 2 Отговор
    Стратегически Китай няма избор...демокрация йок.
    Дано демократите не ни спретнат война.
  • 15 Сталин

    6 7 Отговор
    Китай са книжен тигър, трябваше да използват момента докато краварите са заети с Украйна и Русия ,да влязат в Тайван

    Коментиран от #17

  • 16 Не се занимавай!

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "Гоминданец":

    Българин е просто бот на факти!Сами да си подкрепят глупавата пропаганда!Да има дискусия!Че иначе няма кой!Няма кинти за пропаганда!
  • 17 Варненец

    5 6 Отговор

    До коментар #15 от "Сталин":

    Книжна мечка е любимата ти рашка
  • 18 Цензурата

    3 0 Отговор
    Бавно по бавно тъмната сянка на цензурата настъпва... А и платените тролове пишат ли пишат...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ТаУмВзе

    10 0 Отговор
    Тайван си е Изконно Китайски бре! Отнет им е Британчето по време на 2рата Опиумна Война.

    Коментиран от #24

  • 21 Ти май си Пила мляко

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гостомел":

    От Баща си
    Успокой се ма
  • 22 Пророка

    7 1 Отговор
    Китай ще си вземат Тайван до края на тази година.Ще се възползват от размириците в САЩ около изборите.
  • 23 Може и така да е

    3 6 Отговор
    А после да забравят за западна европа и сащ като пазари.
  • 24 Хохо Бохо

    1 8 Отговор

    До коментар #20 от "ТаУмВзе":

    То и Сибир си е Изконно Китайски бре!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 РЕАЛИСТ

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Тайван Въоръжен със Топ оръжие":

    Абе я не лъжи хората, бе. Тайван няма 900 ракети за Пейтриът, та камо ли 900 системи. Наскоро при учение се оказа , че ракетите за Пейтриът са дефектни. Връщат 100ракети за подобрение. Една система Пейтриът струва 2,5 милиарда долара за експорт. Една ракета е 10 милиона. Я си оправи сметките.
  • 27 Купичка ориз и саке

    2 3 Отговор
    До 2027 година половин Китай ще са нинджи, но и след месец да нахлуят, няма да сбъркат, тигърът е картонен, орелът му, също!
  • 28 Зъл плъх

    0 3 Отговор

    До коментар #25 от "Бесен-_ Язовец":

    Коорволяции шпермояди руззки мислят си че имат време до 2027 хахаха
  • 29 гражданин

    1 2 Отговор
    Бе тя и руснята беше втора армия в света....
  • 30 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Да се готви сащ
  • 31 Кака Маца

    0 0 Отговор
    Нече да се утрапи току ногу години!
  • 32 паси предателят

    1 0 Отговор
    Сега е моментът Русия да предостави на Китай ракетите Кинжал или Циркон само за броени секунди Американските кораби и самолетоносачaчат са на дъното на океана.( щом 600 км изминава за 2 минути - мисля ,че там е разстоянието между Китай - Тайван 160-170 км Американските воени корабите межу двете страни патрулират ). Войната там е неизбежна с всеки изминат ден напрежението се повишава , защото Америка постоянно предоставя въоръжение на Тайван подготвя я за предстоящата война .
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания