Last news in Fakti

25 Март, 2024 21:55 1 128 24

Израелската армия: Не можем и няма да спрем бомбардировките, докато все още остават заложници в Газа

  • израел-
  • йоав галант-
  • газа-
  • хамас-
  • ливан-
  • хизбула-
  • бенямин нетаняху

Министър Йоав Галант каза още, че липсата на убедителна победа в Газа може да ни доведе по-близо до война на север, където от началото на войната в Газа през октомври израелските сили си разменят огън с бойци на „Хизбула“, намиращи се в Ливан

Израелската армия: Не можем и няма да спрем бомбардировките, докато все още остават заложници в Газа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант каза преди визитата си в Белия дом по-късно днес, че Тел Авив няма да спре войната си срещу „Хамас“, докато все още има израелски заложници в Газа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В изявление, разпространено от офиса на Галант, се казва, че по време на срещата си с американския съветник по национална сигурност Джейк Съливан, той ще наблегне върху това колко е важно да се унищожи „Хамас“ и заложниците да бъдат върнати у дома.

"Ние ще действаме срещу „Хамас“ навсякъде – включително на места, на които все още не сме били. Ще идентифицираме алтернативите на „Хамас“, така че израелските въоръжени сили да могат да довършат своята мисия”, каза той. „Ние нямаме моралното право да спрем войната, докато все още има заложници, задържани в Газа", добави Галант.

Военния министър каза още, че "липсата на убедителна победа в Газа може да ни доведе по-близо до война на север", където от началото на войната в Газа през октомври израелските сили си разменят огън с бойци на „Хизбула“, намиращи се в Ливан.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ксаниба

    13 3 Отговор
    абс;лютно като есесовците и гестапо край ленинград и в УССР и Беларусия!
  • 2 Анонимен

    8 10 Отговор
    Не оправдавам Израел, но Хамас носи вина за продължаващите бомбардировки и жертви, да им връщат заложниците и да нямат мотив за атаки.

    Коментиран от #5, #14

  • 3 Кирил Петков

    6 2 Отговор
    И аз не мога да спра с пикото
  • 4 Вовата съм

    11 6 Отговор
    Мхм, дондуркаха/хме/хте "богоизбраните" нехранимайковци с десетилетия и сега измислената нация и държава показа среден пръст на целия свят и има каза въврвете на маи.ната си, ще си правим каквото си искаме и вие ще ни търпите

    Коментиран от #13, #18

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Анонимен

    11 4 Отговор
    Защо няма санкции срещу Израел където се убиват стотици цивилни всеки ден включително и много деца.......В началото окраинците казваха че уж се убивали много деца но от повече от година млъкнаха по въпроса но в замяна Окрайна продължава да стреля по цивилни. Нали искат Окрайна да си върнат териториите но същевременно убиват цивилните които уж са саокраинци в тези територии и тези които искат уж да освободят от руснаците

    Коментиран от #16

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ханс

    3 3 Отговор
    Фюрера е бил абсолютен некадърник!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ционистка мъка

    6 5 Отговор
    За 2 седмици ще унищожим хамас. И така вече 6 месеца. Явно не са минали всичките 2 седмици.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тъмен субект

    6 2 Отговор
    Що за логика е това? Нали самите заложници са в Газа. Така риска да бъдат убити е огромен. Оцаче на кого му пука. Ев реите исщат да изгонят палестинците от теригориите им и да си ги завземат. Това е положението.

    Коментиран от #24

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Израел е в правото

    5 5 Отговор
    си да се защити. Беше изненадващо нападнат от ХАМАС на 7 октомври 2023г. Отвори се война, при нея едната страна губи. Щом държат още заложници и не се предава, ХАМАС ще бъде унищожен.
  • 16 Санкции трябва да има

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    към палестинците и ХАМАС! Светът много добре видя кои са убийците и какво направиха. Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?

    Коментиран от #19

  • 17 Хммм

    3 1 Отговор
    Ако бяха започнали преговори до сега всички заложници да се бяха прибрали живи и здрави. Израел проявява излишна жестокост. Заради няколко десетки заложници избиха десетки хиляди невинни жени и деца. Не го разбирам това. Как може след всичко това да се пишеш че си по-добър от терористите

    Коментиран от #23

  • 18 Вла

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Вовата съм":

    Честно да ти кажа, не ми пука за арабите.
  • 19 Ееех

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "Санкции трябва да има":

    Заложници се вземат когато искаш нещо. Израелците също държат хиляди палестински заложника. Защо никой не започна преговори.И смяташ ли че живота на тези 250 човека живота на няколко хиляди деца? Аз ако бях заложник не бих приела такава цена за моя живот.

    Коментиран от #22

  • 20 Докато в Газа

    4 4 Отговор
    и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.
  • 21 ХАМАС нямат нищо човешко

    4 0 Отговор
    По същество те са терористи за които избиването на деца,жени,стари хора,невинни,го нямат за нищо. Онговорете си на въпроса,защо 13-14 г . арабски деца стрелят с автомати и убиват?Защо зверствата които извършиха арабите на 7 октомври 2023г., спрямо евреите,нямат никакво нормално обяснение.Сега,когато арабите са на колене,"олеле мале".Само,че аз въобще не ги съжалявам.Арабите да си понесат заслужените последици.Който ги харесва,да си ги прибере у дома.За мен те не са хора.
  • 22 Дима

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ееех":

    Глупости на търкалета, арабелите в израелските затвори не са заложници, а осъдени престъпници!
  • 23 така де

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Хммм":

    на преговорите се искаше срещу един заложник да се пускат по 10 20 терористи и убийци ИНАЧЕ КАЗАНО айде да сменяме пари аз да ти давам по левче ти ми даваш по 20 евро и накрая се оказва че левчето е печатено 62г КАТО се визира това че терористите веднага влизат в бой и действия .Азраелците са смачкани като стари пари и не им се живее
  • 24 джак

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Тъмен субект":

    бе ти гледал ли си как се влиза къща по къща и се избиват само тези дето имат оръжие в ръка и стрелят по теб АМИ гледай филми как се тренират службите и тренировката свършва когато застрелят жена с бебе И при втори случай просто те отстраняват и не ставаш за службите