Last news in Fakti

26 Март, 2024 10:28 2 946 88

Смъртоносната немарливост на Владимир Путин

  • русия-
  • москва-
  • атентат-
  • владимир путин-
  • ислямска държава

Никой не се противопостави на нападателите, нападнатите хора не получиха никакво предупреждение и никой от огромния апарат за сигурност на Путин не попречи на клането на беззащитни граждани

Смъртоносната немарливост на Владимир Путин  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Смъртоносната немарливост на руския президент Владимир Путин не може да бъде прикрита. Атаката край Москва го прави по-слаб от всякога, пише за в. "Гаридън" коментаторът по международни въпроси Саймън Тисдол.

При всеки провал на Владимир Путин се задава един и същи въпрос: това ще промени ли нещо? Терористичното нападение в концертната зала "Крокус сити" край Москва миналата седмица, при която бяха убити 137 души, е една от най-големите кризи, с които се е сблъсквал Путин за 25-годишното си управление, отбелязва Тисдол.

Няма съмнение, че Путин, в качеството си на държавен глава и на върховен ръководител на силите за сигурност, носи крайната отговорност за този катастрофален провал. Във всяка нормална политическа система би се очаквало той да подаде оставка, пише коментаторът за "Гардиън".

Фактът, че това е като цяло невъобразимо, не е задължително признак за силата на Путин. Диктатурата му унищожи механизмите за упражняване на контрол върху властта. Евентуални призиви президентът да поеме лична отговорност, едва ли ще бъде чути, камо ли да последват някакви действия във връзка с тях. Руският народ обаче, макар да е хронично заблуждаван и последователно дезинформиран, не е глупав, изтъква Тисдол.

Кръвта се лее по улиците и нацията е в траур - вече не може да се скрие, че митът за суперчовека Путин търпи сериозно крушение.

Смята се, че Кремъл е похарчил сума, равняваща се на над един милиард британски лири, за "управление на информацията", за да бъде гарантирана "победата" на Путин на скорошните президентски избори. Освен това има информация, че държавата е увеличила 20 пъти размера на средствата, които се харчат за интернет и медии. Всичко това имаше една-единствена цел: Путин да бъде представен като съвременен цар, който е неуязвим, без когото страната не може и който смело защитава Майка Русия от враговете ѝ.

В петък обаче четирима въоръжени напълно развенчаха този мит. Никой не се противопостави на нападателите, нападнатите хора не получиха никакво предупреждение и никой от огромния апарат за сигурност на Путин не попречи на клането на беззащитни граждани.

Дори в контролирано общество като руското тази смъртоносна немарливост няма да бъде забравена и простена, прогнозира Тисдол.

Случилото се показва и още една фундаментална слабост на Путин, която е едновременно личностна и политическа: той е толкова откъснат от реалността в Русия, че сам си вярва на лъжливите разкази. Въпреки че "Ислямска държава" публикува видеоклипове във връзка с атаката и пое отговорност за нападението, Путин твърди, че са виновни украинските "нацисти". Това не е просто цинично, а граничи с психопатията, пише коментаторът.

Путин е уязвим. Той можеше да предвиди, че се готви терористично нападение, но бе заслепен от арогантност и самодоволство. Когато САЩ споделиха информация за непосредствено готвещо се нападение, Путин я заклейми като опит за дезинформация. Вместо да преследват радикални ислямисти, службите за сигурност на Путин тормозят опозиционери, журналисти и хомосексуалисти, обобщава Саймън Тисдол.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Байчо

    71 37 Отговор
    Защо се подигравате така с човешката трагедия, да я използвате пак да осмивате Русия? Все едно на запад не се случи същото 100 пъти поне. Еми Путин лично освен да отиде да пази концертите.

    Коментиран от #8, #38, #68

  • 2 Русия е Некомпетентна

    47 56 Отговор
    За Съвременният свят
    Русия е отживелица
    Русия Живее във 60-те

    Коментиран от #9, #80, #86

  • 3 путя

    30 40 Отговор
    олигофрен
  • 4 Както казва депутат на Путин

    41 33 Отговор
    Никоя Страна със Толкова много
    Не е постигнала толкова Малко
  • 5 Ха ха ха

    38 22 Отговор
    Държава с кметове и премиер индийци,арсби и пакистанци
  • 6 И в Авдеевка

    23 5 Отговор
    Така беше, също и в Бахмут, в Маринка , Соледар, Мариупол..
  • 7 Путин ще Разруши Русия

    38 34 Отговор
    И Хитлер е бил обичан до последният си час

    Коментиран от #64

  • 8 Беги,бе.

    30 26 Отговор

    До коментар #1 от "Байчо":

    В бункера е по-сигурно.

    Коментиран от #45

  • 9 Грешка

    34 35 Отговор

    До коментар #2 от "Русия е Некомпетентна":

    Русия е в 1938.И копае още.

    Коментиран от #52

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гражданин

    33 30 Отговор
    Болшевизмът е психическо заболяване; лекува се с хапчета 7,62 мм
  • 12 Гост

    40 22 Отговор
    Нещо за кулите близнаци в този дух?

    Коментиран от #24

  • 13 А за

    32 30 Отговор
    Смъртоносната немарливост на Заленски и Запада, за милионите украинци, КОЙ е виновен??
    Пак ли Путин ??

    За всичко Путин е виновен..
  • 14 Случайност?

    29 32 Отговор
    Немарливост или организирано от него събитие? Защото няма НИКАКВО обяснение, защо полицейската му репресивна държава може да мачка хора събрали се на погребение ма противник на режима, но "не може" да мобилизира защита на граждани.

    Което ме подсеща, руските власти и лично Путин дадоха ли НЯКАКВО обяснение, защо:

    1) ОМОНовците се появяват на мястото НАД ЕДИН ЧАС СЛЕД НАЧАЛОТО А НАПАДЕНИЕТО при положение че централата им е БУКВАЛНО от другата страна на шосето, което минава покрай залата

    и

    2) защо служителите от полицейския участък с над 30 души, отговарящ за района в който е залата, ИЗОБЩО не се появяват на мястото, преди да е дошъл някой друг?

    Коментиран от #28

  • 15 ЕВРОНЮЗ

    28 13 Отговор
    АЛО Гардиън... АЛО тук ли сте..??? Търся Щаб квартирата на МИ - 6 в Киев но никой не отговаря. Гледам и сателитни снимки но нищо не се вижда..... 😂😂😂😂

    Коментиран от #30, #55

  • 16 Испански

    33 17 Отговор
    Никакво уважение към смърта на невините жертви. Журналистика в България и по специално в Факти буди нудомение от не професеанализма в всяка статия. Сякаш на запад нямаше атентати , загинали и съсипан съдби.

    Коментиран от #66

  • 17 Сатана Z

    31 16 Отговор
    Белият дом: Няма абсолютно никакви доказателства за участието на Украйна в терористичната атака край Москва

    Една китайска поговорка гласи:

    Ти каза - "аз повярвах",
    Ти повтори - аз започнах да се съмнявам,
    Ти започна да настояваш и аз разбрах, че лъжеш.

    Коментиран от #25

  • 18 Владо Путина загроби руските мъже

    22 24 Отговор
    Скоро и деца
    Силата на Русия е да погребва народа си
  • 19 Краварска медия

    31 17 Отговор
    Потресаващия слугинаж на бг ,,медиите,,
  • 20 Така ли

    34 13 Отговор
    Значи атаката на Кулите близнаци е "смъртоносна немърливост" на Буш и той е трябвало да подаде оставка, това ли казвате?!? А когато беше атаката в центъра на Париж, европейските лидери отидоха и се хванаха за ръце с френския президент, демонстрирайки съпричастност, а този "компетентен" журналяга не крещеше за оставки, каквито според него са нормални в "демократичния свят"! Двоен стандарт в действие!
  • 21 Садист е

    23 24 Отговор
    затова. Спомням си как издави моряците от Курск.
  • 22 Перо

    25 15 Отговор
    Джендърски простотии за дребни шекели!
  • 23 случайност ,

    19 7 Отговор
    но са живяли в Мосва ислямиските терористи . предавали на живо на сайта на ИДИЛ . Хладнокръвни убиици . И друг път са убивали - 100 процента е така . Хванаха ги . Може сами да са се наранили , но и у нас в ареста мрът като мухи по 6-7 на година . Такъв не е вишист . Обикновено от 12 годишен стреля и убива за пръв път . Опасни са . Знаят какво правят . Турция не са се усетили да ги хванат за връзки с ИДИЛ . Може скоро да са се обвързали с тях , но е някак трудно за вярване - масови убиици . наркомани .
  • 24 Да преди 23 години

    20 15 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Разузнаването беше на много по ниско ниво,
    Но сега виждаме че Американското Разузнаване работи на много по Високо ниво от Руското и то Във Русия!!

    Коментиран от #32, #70, #81

  • 25 Значи

    17 12 Отговор

    До коментар #17 от "Сатана Z":

    Вече знаем за твърденията на Москва за "нацистите" нали така?
  • 26 Мда

    21 13 Отговор
    Евтина пропаганда
  • 27 Объркано Атлантиче

    25 16 Отговор
    Току-що по украинската ICTV, ръководителят на Службата за сигурност на Украйна Василий Малюк потвърди, че СБУ се занимава с тероризъм на руска територия.
  • 28 ........

    33 16 Отговор

    До коментар #14 от "Случайност?":

    Екс-аналитик от ЦРУ: Белият дом е изплашен до смърт, защото е вероятен съавтор на терористичния акт (видео)
    Екс-аналитикът от ЦРУ Лари Джонсън в ефира на Judging
    Това ми беше работата, това беше част от моята работа, когато се занимавах с борба с тероризма: такъв вид предупреждения, като тези, които посолствата на САЩ и Великобриния направиха към американците и британците, планиращи екскурзия до Москва (да не стъпват в Русия в рамките на 48 часа, защото ще има терористичен акт, бел. ред.) се пускат само тогава, когато имате конкретна достоверна информация, а вие можете да предотвратите нападението.
    Обикновено в такива случаи, ако информацията е достатъчно конкретна и действително достоверна, ние я предаваме на другото правителство, за да може то да предприеме мерки до предотвратяване на опасността.
    Но в дадения случай само преди ден в открития източник на разузванетоххххх — това е един от каналите в Twitter, който в значителна степен е част от пропагандните усилия на ЦРУ, се появи съобщения за това, че Съветът за национална сигурност на САЩ и Белият дом все повече се разочароват от «несакционираните и вопиющи действия», предприети от Украйна срещу Русия.
    Това означава, че САЩ са знаели, че Украйна замисля нещо, имали са представа за това, което тя планира да направи. Има огромна вероятност Украйна да е направила не само това, а да го е направила с помощта на оръжия и подкрепа, предоставени от САЩ.
    Ето защо Белият дом е изплашен до смърт.

    Коментиран от #31

  • 29 В.В.П.

    18 13 Отговор
    Пълни глупости..Кефят се на терроризма .. Английските нацисти..
  • 30 Гощо

    10 10 Отговор

    До коментар #15 от "ЕВРОНЮЗ":

    Ами объркали сте се ! Погледнете 2000 килоетра по на запад и ще я видите! А ,да ... и да не забравите хапчетата!Надявам се имате диагноза вече.
  • 31 Случайност

    6 10 Отговор

    До коментар #28 от "........":

    Не видях отговор на въпросите ми.

    Коментиран от #40

  • 32 Хахахаха

    13 9 Отговор

    До коментар #24 от "Да преди 23 години":

    И затова не може да каже нищо за северните потоци. Хахахаха.
  • 33 Хахахаха

    15 18 Отговор
    Путлера сега няма армия да напада ИД и за това приписва нападението върху Украйна, защото там вече е нападнал. Та пак! Сега ще нападне ли ИД? Или националната сигурност вече не е толкова важна?
  • 34 Грозно

    15 13 Отговор
    То и за урагана Катрина е виновен Путин... Политически игрички с човешката трагедия...

    Коментиран от #41

  • 35 От посолствоТо

    17 12 Отговор
    Не прекалявайте слуги мои и не преигравайте, а и
    нарисуваните хартийки без покритие които ви давам не са неизчерпаеми.
  • 36 НР1900

    16 13 Отговор
    Безспорно не ми ражда главата как може да си във война и мерките за сигурност да са ти нулеви. Но пък погледнете какво е НДК - същото! И когато и тук се случи нещо подобно, за чия немарливост ще говорим?! И най-вече ще докажем вечната българска практика - търсим чуждите косури, а нашите не ги виждаме.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Калпазанин

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Байчо":

    Ти с кухи глави соотил ли си, тва тука да познаеш афгорите пи заглавията си е направо мазохизъм

    Коментиран от #75

  • 39 В.В.П.

    16 13 Отговор
    Путин е божията справедливост..Окрайна ще бъде унищожена ..Рано или късно...Радвайте се боклуци ,на терроризма ..
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Хахахаха

    13 20 Отговор

    До коментар #34 от "Грозно":

    Копейки, не правете путлера толкова важен, че бил виновен за всичко! Путлера е един старец. Никой не е казал, че е виновен за бедствията в САЩ, обаче за путлера все САЩ и НАТО са му виновни.
  • 42 Случайност

    13 18 Отговор

    До коментар #40 от "Иван":

    Цитирай частта, която отговаря на въпроса:

    Защо ОМОНовците се появяват на мястото НАД ЕДИН ЧАС СЛЕД НАЧАЛОТО А НАПАДЕНИЕТО при положение че централата им е БУКВАЛНО от другата страна на шосето, което минава покрай залата ?

    Коментиран от #46, #59

  • 43 Локо Сф1956

    20 10 Отговор
    Да припомним терористичните нападения със самолети през 2011 г в САЩ над кулите близнаци, Пентагона и ..т. н. Защо тогава родните журталисти не описваха "Смъртоносната немърливост от страна на американския президент и американските федерални служби". Има ли разлика.....

    Коментиран от #65

  • 44 Ксаниба

    15 11 Отговор
    вместо да търсят отговорниците за тероризъма, койтовсички знаем, че са във фащ, ландън и куев, тръгнали да скалъпват че виновните лица са тези, които са набедени за жертви и още исползват някакви хигиенни терминалогии, за да си играят с психиката и психологията и да завоалират злото, което сториха господарите им!!!

    Коментиран от #71

  • 45 чикатило

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "Беги,бе.":

    в бункеро , на бело!! бееее лоооо
  • 46 Вчера

    10 5 Отговор

    До коментар #42 от "Случайност":

    С. Хърш ти отговори. Кратко, точно и ясно. Марш да четеш и гледаш видеа.

    Коментиран от #49

  • 47 По крив

    14 5 Отговор
    Жалък опит за пораждане на етнически конфликт... Такива отчаяни действия говорят за безизходна ситуация изчерпана откъм полезни ходове, но са нож с две остриета и често се обръщат срещу поръчителите... Неслучайно Викито Курабията напусна държавния пост преди 2 седмици, сега от държавния апарат ще могат да твърдят че нищо не са знаели
  • 48 Абе

    10 9 Отговор
    И аз при четенето на една такава нескопосана статия, се чудя кога ще се намери един нормален жюрналист да напише истината а не да исползва не истини.
  • 49 Случайност

    12 13 Отговор

    До коментар #46 от "Вчера":

    Цитирай който искаш, само и само да е отговор на въпроса ми:

    Защо ОМОНовците се появяват на мястото НАД ЕДИН ЧАС СЛЕД НАЧАЛОТО А НАПАДЕНИЕТО при положение че централата им е БУКВАЛНО от другата страна на шосето, което минава покрай залата ?

    Коментиран от #57

  • 50 ТаУмВзе

    10 10 Отговор
    Явно Редакторчето е виден окраинец! Хахахх
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Хахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Грешка":

    Ами ти тогава си в каменната ера, и триеш две пръчки да си запалиш огън.
  • 53 пиночет

    10 10 Отговор
    Поръчката идва от Кремъл!
  • 54 БеГемот

    5 5 Отговор
    Пропагандата не се спира...
  • 55 Абе

    2 8 Отговор

    До коментар #15 от "ЕВРОНЮЗ":

    Попитай Кличко той вчера там си правеше селфита, и се чудеше как съседните сгради са останали невредими.
  • 56 касата

    12 10 Отговор

    До коментар #51 от "Бесен-_ Язовец":

    Путин, е вече бита карта, както и Копейкин,Плюнчо и палячовците от Възраждане!
  • 57 Вчера

    9 6 Отговор

    До коментар #49 от "Случайност":

    За да пита проЗззтаците, които не могат да четат анализи на западни генерали...Не знаят езика и технически са Зеро. Акъл на дупка не се дава. Стой си в блатото и питай. Отговора, доста дълъг е даден и е пред теб, но само умните го виждат.
  • 58 дефакто

    8 8 Отговор
    Шаломов си мислеше, че руслямците са "дупе и гащи" с ислямския сват. Оказа се обаче че ислямците от бившите съветски републики, които знаят що е руско робство, нямат нищо общо с чалмите от Иран, Турция и Сирия.
  • 59 опълченец

    8 6 Отговор

    До коментар #42 от "Случайност":

    Няма да ти отговорят, не им отърва, а и не е посочен отговор в листчето с опорките :-)

    Коментиран от #60

  • 60 Случйаност

    5 5 Отговор

    До коментар #59 от "опълченец":

    Е, аз затова питам, да се види, че не могат да отговорят, което само по себе си говори красноречиво кой го е организирал.
  • 61 Терористичен акт на летище Бургас

    4 7 Отговор
    Къде си Анатоли? Айде да поговорим за немарливоста на български власти.

    Коментиран от #63

  • 62 Не знам кого се опитва да убеди този г-н

    6 7 Отговор
    Руснаците не четат "Гардиън" и отдавна са се убедили в "обективността" на британската преса и в безумната "човещина" на МИ-6.
  • 63 стоян георгиев

    6 1 Отговор

    До коментар #61 от "Терористичен акт на летище Бургас":

    Няма връзка.българия да сравняваш с русия като служби риск...направо е смешно.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 стоян георгиев

    6 6 Отговор

    До коментар #43 от "Локо Сф1956":

    Как да не са описвали? Само за това се пишеше.огромен гаф на американските служби!това обаче ви е на вас копейките опорката .като се издъни путлер веднага включвате сащ индианците ....само и само да се размие темата!
  • 66 гост

    8 5 Отговор

    До коментар #16 от "Испански":

    Това показва истинската същност на евро атлан тиците.Няма морал,няма етика ,няма ценностна система.Щом ти подхвърлят някой цент ,всичко е разрешено
  • 67 коолс

    10 4 Отговор
    Путин да приготвя тубата с бензин,да се полива и всичко да приключва!
  • 68 гойчо

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Байчо":

    никой не се подиграва и не кара путин да пази Ние сме доВолни че той има 200 милиарда дворец за милиарди и когато го снимаха и създадоха филм в интернет от навални знаем продължението Също така се радваме че не сме руски бизнесмени и милиардери и не летим от прозорци на болници и високи блокове Просто въпроса е всички въоръжени с автомати защо пазят путин А на останалиоте с бухалки пазят народа и мероприятията и ЗАЩО са изстреляни поне 6 пълнителя за час от 4 човека и кой ги пусна с калашници в залата А Полиция се придвижи от 120 метра разстояние за 1час В казармата поделението ни беше вън за 25 минути с целия машинен парк

    Коментиран от #85

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 кой

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Да преди 23 години":

    ти каза че работи в русия В случая работи за русия А да подслушваш телефони на когото трябва наистина е разузнаване В случая американското разузнаване е получило първи сведения за нападението най вероятно от турция откъдето са тръгнали атентаторите
  • 71 канибал

    8 1 Отговор

    До коментар #44 от "Ксаниба":

    та какво казваш кой е виновен че не разбрах НА български мач не можеш да внесеш бутилка бира камо ли нож за калашник не говорим Русия е във война и предупредена за атентат А на входа не са имали нито оръжия нито металдетектори и след стрелби и телефони руската полиция е дошла след 1 час

    Коментиран от #84

  • 72 Жужето е подлога на сащ разберете го тва

    1 9 Отговор
    Тои изпълнява квото му нареди сащ било то със заповеди било то със шамари както стана с крокус хол....нападението идва от ислямска държава което пък е поръчано от сащ за назидание на путин че пак стана президент противно на желанието на сащ....
  • 73 Сащ искаше от путин просто

    4 5 Отговор
    Да предостави русия на тепсия на сащ но тои обърка сценария и сащ го погнаха...единствения изход за жужето е да прати ядрените ракети по сащ европа ватикана и швеицария

    Коментиран от #87

  • 74 Журналя без граници

    5 4 Отговор
    "Въпреки че "Ислямска държава" публикува видеоклипове във връзка с атаката и пое отговорност за нападението, Путин твърди, че са виновни украинските "нацисти". Това не е просто цинично, а граничи с психопатията, пише коментаторът."
    "Ислямска държава" е, защото краварите казват (а те говорят само истината?!), и аз бих признал срещу няколко млн. Ама единият таджикистанец е с украински паспорт! Скоро ще се изясни!
  • 75 Какво е

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "Калпазанин":

    афгорите пи ????
  • 76 пътник

    2 6 Отговор
    Близо по време след събитието мислех,че е невъзможно да се извърши подобно престъпление срещу собствен народ.Но вече се натрупаха доста шокиращи факти и се сетих за едно подобно действие ,но от страна на Сталин,когато съзнателно,целенасочено обрече на глад десетки хиляди сънародници за укрепване на червената диктатура /а в България се проведе Соболевата акция/.Интересно ,нали.И се сещам за едни думи на Ленин /на него ги приписват/;"Власт лесно се взема,но по-трудно се задържа."Всяка диктатура е власт на терора и убийствата.
  • 77 Жмръц

    7 2 Отговор
    Ако говорим за немърливост,трябва да кажем,че бг ж0рналистите са най-големите мър ль0вци.Тяхната нечистиплътност,относно излагането на "факти" или прикриването на такива е пословична."Пишем кот ни кажат"Така имали "независимост" от тяхната зависимост.
  • 78 джо

    6 3 Отговор
    "Смъртоносната немарливост на руския президент Владимир Путин не може да бъде прикрита. Атаката край Москва го прави по-слаб от всякога, пише за в. "Гаридън" коментаторът по международни въпроси Саймън Тисдол. " Разбирам колко много са се загрижили за беззащитният Руски народ ? поради немарливостта на Путин. Сега ще проливате сълзи , които трудно ще изсъхнат , но моля ви запазете своите искрени съоблoзнования за себе си. деменцията
  • 79 Панта

    5 2 Отговор
    Смъртоностна немарливост ли бяха кулите близнаци? Смъртоностна немарливост беше в сочената за най сигурна държава Израел? Автобуса убиец в Франция? Камиона убиец в Германия?
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Панта

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Да преди 23 години":

    От както вие напуснахте специалните служби и те се "засилиха" 😂Да не сте съветник в Мосат? Те проспаха атаката на Хамас, само преди 3 месеца. Ама може ли да сте такива шемети?
  • 82 Ранко

    5 3 Отговор
    пЛЯС РЛЯС пЕДАЛИТЕ.Еврогейовете се радват на тъгата на хората...Затова всички ви мразят..
  • 83 Милчо Кръстев

    0 1 Отговор
    Ако съм на неговото място ще сложа по един снайперист до осветителя на сцената и срещу нея и няма да има мърдане при подобни актове и това ще се отнася до всички публични мероприятия учериждения автогари жп гари айрогари и прочие
  • 84 Ксаниба

    4 3 Отговор

    До коментар #71 от "канибал":

    как е дошла полицията селд 1 час, след като охраната е била избита в първите секунди, а килърите, управлявани в реално време от куев, след 18 минути, са духнали към границата, като групата за прикритие е думнала на паркинга един предварително зареден с експлозив автомобил, за да отвлече полицията!!! Впоследствие вече са били прихванати и са ги следвали, с цел да ги хванат заедно с посрещата група от куев, но на края са получили указания да ги хванат край гората, която е контралирана от двете спецлужби от двете страни. Ам ти нали вярваш че американците кацнали на луната, но и не в това, че идил е създадена от шефовете на куев!!!
  • 85 Панта

    3 0 Отговор

    До коментар #68 от "гойчо":

    Ммда. А обзавеждането беше гепено от Ермитажа😂Поне кадрите които показаха, беше от Ермитажа. Аналния и неговите куратори разчитат на полезните идиоти. На ваше място, бих се обидил, че ви смятат за идиоти, и не си дават зор в фейковете.
  • 86 Панта

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Русия е Некомпетентна":

    Отживелица за содомитите. За сороспиите. Без Бог. Без традиции, народ, държава,, семейство. Родители 1и 2. Изостанала Русия в 60те, посреща "Кораба с алените платна" . Напредналите, паради на мъже с метла в задника
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Иго

    4 3 Отговор
    Краварската ,английската ,еврогейскста ,френската ,немската злоба ,алчност, агресивност са световните изперкали по украинската фашистка хунта ,тези малоумни ще запалят света!! Няма да могат да завладеят земите и всичко руско, ще си счупят главите !!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания