Last news in Fakti

29 Март, 2024 16:23 1 881 7

От въздуха! Израелската армия ликвидира висш командир на "Хизбула"

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • хизбула-
  • ливан

Израелската армия и ливанската въоръжена групировка "Хизбула" си разменят огън през южната ливанска граница успоредно с войната в Газа

От въздуха! Израелската армия ликвидира висш командир на "Хизбула" - 1
Снимка: Shutterstock

Израелската армия съобщи в петък, че е убила Али Абед Ахсан Наим, заместник-командир ракетното звено на Хизбула, при въздушен удар в района на Базурие в Ливан, предава Ройтерс.

В изявлението се казва, че той е бил един от лидерите на подкрепяната от Иран милиция и отговарял за ракетния огън с тежки бойни глави и се казва, че е отговорен за провеждането и планирането на атаки срещу цивилни израелци.

Тази нощ бяха нанесени въздушни удари на няколко места в околностите на Алепо в Северна Сирия, съобщават сирийски медии.

Предполага се, че при нападението на Израелските сили за отбрана (IDF) в сирийската провинция Алепо са загинали "най-малко 36 сирийски войници". Това разкри Сирийският център за наблюдение на човешките права в публикация в X.

Според съобщения в сирийските медии атаката е поразила ракетни складове на групировката "Хизбула" в южното предградие на Алепо Джибрин, близо до международното летище в Алепо.

Ливанската "Хизбула" заяви на 27 март, че е изстреляла десетки ракети по Кириет Шмона, северен израелски град близо до границата с Ливан, в отговор на смъртоносните израелски удари срещу Южен Ливан във вторник,

Израелската армия и ливанската въоръжена групировка "Хизбула" си разменят огън през южната ливанска граница успоредно с войната в Газа. "Хизбула" не коментира веднага гласуването в ООН.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    7 12 Отговор
    Само Геноцидът на Моше е ПРАВЕДЕН! Или да си обясним ПАК, със кое Крадено Нацистко Злато е Купен израел?

    Коментиран от #6

  • 2 име

    5 9 Отговор
    Ционистите в Израел отдавна са извън приетите от тях граници от 1948-ма година и са окупира земи на всички свои съседи, вкл. на република Палестина, която си има съвсем легитимно посолсто в България и е призната частично в ООН, както и Израел е признат частно в ООН. Извършват геноцид срещу палестинците за да обезлюдят Газа и палестинците да нямат претенции че ционистите им крадат газта от тяхната акватория. Ционизма е болест, която трябва да се лекува или по рецептата на австрийския мустакат лечител, или с ракети и веждународна карантина докато сами не се изчистят от тази чума.

    Коментиран от #3

  • 3 ха ха

    11 5 Отговор

    До коментар #2 от "име":

    Ми, как няма да ги окупират като съседите им ги нападат? Израел няма мирен договор със Сирия, Ливан, Ирак и палестинците. След мирния договор с Египет е върнал Синай. Газа отначало е управлявана от Египет, след това от Израел. През 2005 Израел се оттегля от Газа. Хамас разчиства брутално конкуренцията в Газа и започва непрекъснат обстрел на Израел. Израелската арми три пъти тръгва да влиза в Газа и се оттегля с примирие, което изисква спиране на ракетните удари. Три пъти газарите не спазват условията и накрая организират клането от 7-ми октомври. Е, какъв трябва да е отговорът?
    Клането на 7-ми октомври изпълни целите си - спря преговорите за нормализиране на отношенията между Саудитска Арабия и Израел... Дори Ливан има напредък към мирен договор. Наскоро определиха морските граници с Израел. Моллите и кремльовците организираха клането. Затова Хамас напоследък са редовно на килимчето в Кремъл.

    Коментиран от #4

  • 4 име

    1 9 Отговор

    До коментар #3 от "ха ха":

    Опитваш се да манипулираш така, сяка Газа е еднствената спорна територия, на която има проблем между палестинци и ционисти! Евреите заселват незаконно западния бряг, това е окупирана от палестинците земя. Ерусалим също е спорен, но евреите използват силата си да си налагат тяхните решения. Нещо да каэеш по тези въпроси? Нещо за загиналите 30 и повече хиляди, призивите на хитлеряху палестинците да бъдат изселени в ЕС? Те сами си признават че целта е да прогонят палестинците, и то не от вчера, а посре реват че ги нападнали. Ами, да се изнесат от палестинските земи и да спрат да крадат от тях и да ги бомбандират, пък да видим дали пак ще има Хамас. Ционистите сами създаат предпоставките за да съществува Хамас, а после уж се борят с движението! Да, ама не! Те имат изгода Хамас да съществува за да оправдават геноцида и прогонването на палестинците.
  • 5 Размзес II

    2 7 Отговор
    Тия мързеливи негодници, бяха налазили и Египет като скакалци ... римляните им разказаха играта, но пак се събраха ... скоро ще ги разгоним отново !
  • 6 Българин

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Браво ! Да се готви Пуцю...
  • 7 111

    3 0 Отговор
    Яд ви е че евреите са силни, чак пяна ви тече от устата. Нищо, от вас не зависи нищо, евреите пак ще постигнат своето.