Last news in Fakti

1 Април, 2024 16:01 2 143 45

Грандиозни проблеми за Нетаняху у дома! Израелски министър призова за презаселване на Газа

  • ицхак васерлауф-
  • израел-
  • газа-
  • хамас-
  • бенямин нетаняху

Факт е, че премиерът обеща преди повече от два месеца да приеме правителствено предложение по темата и нищо не се случи, каза още министър Ицхак Васерлауф

Грандиозни проблеми за Нетаняху у дома! Израелски министър призова за презаселване на Газа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В понеделник сутринта министър Ицхак Васерлауф отправи остра атака срещу премиера Бенямин Нетаняху и призова Израел да презасели Газа след войната в интервю за Радио Север, цитирано от Jerusalem Post.

Васерлауф , който служи като министър на развитието на Негев и Галилея и национален министър на устойчивостта, критикува Нетаняху за отношението към жителите на Северен Израел, които са били бомбардирани от ракети на Хизбула от октомври миналата година.

Говорейки за създаването на дирекция, която да отговаря на нуждите на северните жители, Васерлауф каза, че е "спрял да вярва на приказките" и че "иска да види действия".

"Факт е, че премиерът обеща преди повече от два месеца да приеме правителствено предложение по темата и нищо не се случи", каза още министърът. "Така че имам много критики".

"Ако дадете думата си, задръжте я", каза Васерлауф в съобщение до Нетаняху. "Думите ни имат стойност. Уважавам Нетаняху и правителството и го правя с гордост, но искам да изпълним ангажиментите си към жителите.

"Аз съм министър в това правителство, за мен не е тривиално да говоря тези неща. Всеки ден, който минава без създаване на дирекция, е позор.

Говорейки за развитието на войната в Газа, Васерлауф заяви, че "пълната победа" над Хамас ще изисква преселване на евреи в Ивицата .

"Трябва да ги принудим да се подчинят, за да постигнем пълна победа", каза той. "Това включва нахлуването в Рафах и разбиването на всички палестински фракции.

Васерлауф продължи: "И ако питате мен, пълен победител означава завръщане, за да се установите там, това е наказанието на Хамас за това, което направиха на 7 октомври. Ако не направим това, нашите войници са паднали за нищо."


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 10 Отговор
    ШаЛапаТова ще построи Кибуци за изгонените евреи от Израел а нашите соросоиди ще им работят на нивите вместо палестинците.
  • 2 Ромчо

    8 16 Отговор
    Ние у Булгаристан ши приемем всички палестински братчеди изгонени от Газа.

    Коментиран от #4

  • 3 Некой си

    7 2 Отговор
    Прочетох го като Вулзевул.
  • 4 Ей циганин

    20 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ромчо":

    Отивай на река Ганг при братята ти дето са те изритали да се скиташ, да се изкъпеш да ти паднат бълхите.
  • 5 9437

    22 12 Отговор
    По фашистко изказване скоро не бях чел. А това е и от действащ министър. Тоя открито говори за геноцид и използва език на омразата. Обаче няма реакция срещу него и дружките му.
    Този свят наистина е загинал. Да идва ИИ и да пуска терминаторите преди да не е останала планета!

    Коментиран от #37

  • 6 Онбашията

    14 21 Отговор
    В района има 22 арабски мюсюлмански държави, разпрострели се на стотици хиляди квадратни километри площт. Всеки обаче се е вторачил в малкия Израел. Като милеят толкова за арабите в Израел, всяка арабска страна да приеме по няколкостотин хиляди и проблема ще е решен и войната ще спре.

    Коментиран от #8, #39

  • 7 123

    26 13 Отговор
    Къде е демократичната обшност да въведе санкции срещу Исрааел
  • 8 Уф ... аман

    7 11 Отговор

    До коментар #6 от "Онбашията":

    Вземи си прчети Тората. Там пише, че Господ те е наказал, защото си престъпил заповедите Му. Ето наказанието- ти ще му настъпваш главата, а то ще те хапе петата.
    И пише, че си се полакомил да имаш светска държава, като другите народи, вместо теократична с Бога. Господ ти я дал и казал, че цял живот ще бъдеш наказан за лакомията си.

    А даже имаш празник с който да отбелязваш и помниш , че си пришълец.
    ЧЕТИ, ама словото на Мойсей - дадено му от Господа , не на някой си рави.
  • 9 име

    21 12 Отговор
    Ционистките нацисти открито си признават че целта им е а изселят палестинците от Газа и да завземат земите им, така, както са го направили в западния бряг на р. Йордан. За целта им е нужен Хамас, за оправдание на геноциа, който извършват.
  • 10 име

    15 9 Отговор
    Палестина е държава, призната от 70% от страните членки на ООН, вкл. България и със съвсем легитимно посолство в София. Признава я НР България, която признава и Израел. Ако акта на признаването на Палестина е нищожен защото няма вече НР България, значи и акта на признававето на Израел е нищожен. Израел също не е признат от всички страни в ООН.

    Коментиран от #14

  • 11 име

    21 11 Отговор
    Ционистите са окупирали земи на държавата Палестина Газа и западния бряг на р. Йордан. Извършват геноцид срещу палестинския народ в Газа с цел по-бързо да обезлюдят Газа. Разрушават инфраструктурата и изциват цивилни с цел да всеят страх в хората и да ги принудят да се изселят. В началото на геноцида хитлеряху твърдеше, че за две седмици с опрерация ще ликвидира Хамас и дори призоваваха Европейския съюз да приеме палестинците. Нагли ционисти-нацисти.
  • 12 име

    15 10 Отговор
    Израел, управлявана от ционистите, е водила войни с всичси свои съседи и е окупирала тяхни земи. Щом се карат с всички, знами проблема е в тях. Ционизма е болест, която трябва да се лекува. Или по рецептата на австрийския мустакат лечител, или с ракети и международна изолация досато сами не се изчистят от ционистката чума и не започнат да зачитат съседите си и всички други народи. Нужни ще са векове и много поколения за да бъдат превъзпитани, но колкото по-рано започне превъзпитанието им, толкова по-рано на Земята ще настане мир.

    Коментиран от #41

  • 13 Геноцид, анексиране и кражба на Газа

    9 9 Отговор
    Ето това е Израел ! Преселване на евреи там избиване на всички палестинци ..... Гнус ! А сега познайте кой и кога е казал следното : ========"... Нека днес да не хвърляме обвинения към "убийците". Защо трябва да се оплакваме от лютата им омраза към нас? Вече осем години те седят в бежанските лагери в Газа и пред очите им ние превръщаме в чифлик, земята и селата, в които те и техните предци са живели.....======Някой знае ли кой е казал тази гнусотия?
  • 14 Ако акта на признаването на Палестина

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "име":

    от България Е нищожен ! НЕ Е НИЩОЖЕН естествено ! Излишно е дори да се коментира подобен казус.

    Коментиран от #19

  • 15 Намери се още по голям НАЦИСТ

    11 8 Отговор
    От Хитлеряху. ...... Васерлауф заяви, че "пълната победа" над Хамас ще изисква преселване на евреи в Ивицата .....Васерлауф НЕ само, че не признава идеята за 2 държави, но и откровено вече признава окупацията, анексирането и геноцида на Израел за държавна политика. От 1948 година това е било факт, но точно САЩ го позволиха и спонсорираха.
  • 16 Ето това представлява НАЦИСТКИ

    6 8 Отговор
    ИЗРАЕЛ в момента. Прилагам визуализация :

    Коментиран от #21, #26

  • 17 Бааааси

    10 9 Отговор
    Гнусната нацистка държава крадлива. Ти хляб и подслон в нужда да му дадеш, а той теб и семейството ти да убие и къщата да ти открадне
  • 18 Вижте една добра карикатура

    7 9 Отговор
    Която въобще не е смешна

  • 19 име

    7 9 Отговор

    До коментар #14 от "Ако акта на признаването на Палестина":

    Това го казах защото един ционистки трол непрестанно твърди, че държава Палестина няма, не била призната в ООН, значи нямало окупация и геноцид, а признаването не било вече легитимно, защото вече нямало НР България.

    Коментиран от #20

  • 20 Тури му го

    9 9 Отговор

    До коментар #19 от "име":

    Не му обръщай внимание. Едно и също копира от седмици. Флашката му е от 9-10 простотии. Един ционист няма мозък сам нещо да измисли.
  • 21 Вижте лицата на

    7 9 Отговор

    До коментар #16 от "Ето това представлява НАЦИСТКИ":

    НАЦИСТИТЕ - ционисти ......
  • 22 Тук е момента

    5 9 Отговор
    10-те етапа на геноцида да се видят

  • 23 ууу3

    10 9 Отговор
    ЛАЛОМИ ЕВРЕИ - ЗИНАЛИ СА ДА ГЛЪТНАТ ЦЕЛИЯ СВЯТ !!!!!!!!!!!!
  • 24 Само малоумно недоразумение

    4 9 Отговор
    Може (-) да слага без да може да се обоснове. Или има някакъв хак в системата
  • 25 Ако и тази статия не Ви убеди хора

    9 9 Отговор
    че Израел е държава окупатор, терорист с официална държавна политика, кражба, убийства, нацизъм, расизъм и геноцид, верно имате сериозен проблем хора. Министър на Израел ви го казва в прав текст. Няма как да е по ясно.
  • 26 Ами изроди

    6 9 Отговор

    До коментар #16 от "Ето това представлява НАЦИСТКИ":

    кво друго може да се каже. Без коментар
  • 27 Апел до Президента на САЩ

    12 8 Отговор
    Господин Байдън,
    Вие сте Президент на най мощната държава в света. Комуникирате с ваши колеги на водещи силно-икономически държави. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет,Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. В заключение вземете пример от християнска ЕВРОПА, която приюти милиони мюсюлмани въпреки, че това е рисково начинание, но все пак бяха приютени. Време е Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра палестинци и същите бъдат приютени в техните държави. Това е разумният изход по казуса.
  • 28 Мюслюманин

    12 9 Отговор
    Египет е 110 милионна държава, толкова ли не могат да ги приберат тия палестинци, не виждат ли, че Израел си иска земите обратно. Египет и палестинците нали са братя по вяра, мюслюмани и т.н. братски народи - колко му е да си ги приберат за да спрат да умират палестинци, деца - всичките бежанци. Очевидно няма друго решение.. те са на египетската граница. Освен да се измятат в морето или какво? Тоя свят тотално пощуря. Египет незабавно трябва да си отвори границите и да приюти бежанците! Европа приютява векове наред и в момента милиони и милиарди мигранти, а Египет огромна и мощна държава не може да прибере малък брой бежанци, братя и сестри по вяра? Срамота. Айде по сериозно!

    Коментиран от #29

  • 29 Египтянин

    12 5 Отговор

    До коментар #28 от "Мюслюманин":

    Палестинците са скакалци от северо-западна Африка, които се установяват там по времето когато сме под Турско робство и тия земи са част от турската империя. Турция трябва да си ги прибере.Египет и другите арабски държави не ги искат в държавите си.
  • 30 Хмм

    11 6 Отговор
    Турция да си ги прибира. Дошли са от там и няма какво повече да правят в ГАЗА.
  • 31 Историк

    12 9 Отговор
    Израел не е окупатор и няма геноцид. За какъв геноцид говорите, след като няма държава Палестина, има държава Израел от 1948 година с признаването от ООН. Първата държава признала Израел е СССР. После призната от САЩ, Англия, Франция и т.н. В областта Палестина живеят няколко арабски племена. За по удобно им викат палестинци носещи името на областта. Така както има египтяни, ливанци, сирийци, иракчани и т.н. Отново обръщам внимание, няма държава Палестина.

    Коментиран от #34

  • 32 Не е ли срамота бе

    12 8 Отговор
    Нищо полезно за света от палестинците, само знаят да убиват и палестинките да раждат, като мишките по 7-8 деца, за които ООН и Червеният кръст се грижат. Нищо не произвеждат, само консумират. И за капак на 7-ми октомври! 2023г нападнаха евреите, които им направиха инфраструктурата и построиха болниците. Ужас. Що за хора са те? Вън от ГАЗА, вън от Палестина. Да се махат и да отиват в Турция, тяхната Родина, там от където са дошли.
  • 33 Червената шапчица

    11 3 Отговор
    Защо докато не свърши всичко, съседните страни не приютят тези мили и дружелюбни хора? Една вяра са. Къде остана толерантността и милосърдието?.
  • 34 ей го

    4 11 Отговор

    До коментар #31 от "Историк":

    Папагала пак си изписа казаното от господарите си . За малко щях да си помисля че изпусна ...
    Пу на слугинажа на детеубийците терористи...гнийте в ада!

    Коментиран от #35, #36

  • 35 Запомни

    9 7 Отговор

    До коментар #34 от "ей го":

    Призната държава Палестина няма. Нито Газа. Това са чергари от западна Африка нагло настанили се по земите на Исус и Моисей по време на османската империя.Призната от ООН държава е Израел прието от общото събране през 1948г. Аман от ислямски тролове нападнали като скакалци всички Форуми касаещи войната Израел-Хамас.
  • 36 ......

    10 6 Отговор

    До коментар #34 от "ей го":

    Палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет също се страхува от тях и затова затворил границата. Палестинките раждат като като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС и САЩ. Ужас. За мъжете да не говорим. Те въобще не полагат никакви грижи към децата, а по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. В момента това правят.
  • 37 АРГОН

    7 8 Отговор

    До коментар #5 от "9437":

    Така е.
    Е, как да има реакция срещу izsrahell, след като хазарите контролират ЕС и ШАШ?

    Коментиран от #38

  • 38 Недей да лъжеш

    8 6 Отговор

    До коментар #37 от "АРГОН":

    А га въртяха кючеци ни риваха, както сега правят хусите на Галакси лийдър. Да не говорим, че съдът в ХАГА и ООН защитават терористите от ХАМАС.
  • 39 АРГОН

    11 8 Отговор

    До коментар #6 от "Онбашията":

    Палестинците са по тези земи от минимум 4000 години - много преди евреите. Евреите реално не могат да имат претенции към тях. Освен това по-голямата част от днешните евреи са хазари-пришълци, които дори не са семити.

    Коментиран от #40

  • 40 Това са лъжи

    8 9 Отговор

    До коментар #39 от "АРГОН":

    Палестинците, са турски араби придошле от Турция в земите на Палестина, които от дълбока древност принадлежат на ИЗРАЕЛ
  • 41 АРГОН

    8 7 Отговор

    До коментар #12 от "име":

    Колко точно само. Браво.
    Сатаняху е само върхът на юдео-хазарския тумор, който има зловонни ракови метастази по цял свят.
  • 42 Няма друг начин

    8 6 Отговор
    Трябва някой да свърши мръсната работа, да се разчисти двора " Земя". Добра автономия . Виждат се сгради,бизнес училища ,свое управление и т.н.,в нашите провинции е по -зле. Палестинците споделят идеологията на тероризма.има поговорка " каквото си постелеш, на такова ще седнеш". Да се потърси първопричината за Случващото се. Израелците имат топки
  • 43 Съдът в ХАГА,

    9 6 Отговор
    още не е осъдил престъпленията на ХАМАС на 7-ми октомври 2023г със на злодейското нападение на Израел. 1200 невинно избити хора, изнасилени жени, изпичане на бебе във фурна и накрая 253 отвлечени хора замък натирили в тунелите на ГАЗА. Съдът в ХАГА и той като ООН са подкупени от ислямистите и обслужват мюсюлманските държави. Те трябва да бъдат закрити.
  • 44 Коко

    2 5 Отговор
    Ще я пренаселят тази Газа със собствените си трупове тези бок...

    Коментиран от #45

  • 45 Кой е бок...

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "Коко":

    Коко....а? Я се виж в огледалото, ама хубаво да се видиш и тогава говори.