Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Април, 2024 14:06 8 719 138

Битката за Часов Яр: ако руската армия го превземе, други украински градове ще бъдат в огромна опасност

  • украйна-
  • часов яр-
  • русия-
  • авдеевка-
  • бахмут-
  • донецка област-
  • град-
  • война-
  • путин-
  • войници

Ако руснаците превземат Часов Яр, вратата ще бъде отворена и за други градове, заяви украински военен от фронта

Битката за Часов Яр: ако руската армия го превземе, други украински градове ще бъдат в огромна опасност - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Седящ сред кухненската пàра, украинският войник Антон е готов да вземе участие в нова операция за защита на Часов Яр - място от стратегическо значение за контрола над източната част на Донбас, предаде БТА, цитирайки АФП.

След година на относителна стабилност на фронтовата линия руските сили отбелязват напредък срещу украинската армия, която се мъчи да си запълни състава си и страда от недостиг на боеприпаси поради забавяне на западната помощ. Сега те се стремят да завладеят Часов Яр, разположен на хълм на 20 км западно от Бахмут - град, който Русия превзе през май 2023 г. след месеци на ожесточени сражения.

"Ако руснаците превземат Часов Яр, вратата ще бъде отворена и за други градове... затова е важно да ги спрем там", обяснява 40-годишният войник Антон. От доминиращата позиция около Часов Яр руснаците ще имат основна база и ще могат да се насочат към градовете под нея: първо Краматорск, главният град в региона под украински контрол и основен логистичен център за украинската армия, а след това, потенциално, и Славянск.

Тези два града имат символична стойност за Москва: преди десетилетие проруските сепаратисти ги превзеха за кратко по време на първите сблъсъци с Киев. Оказал се в момента на фронтовата линия, Часов Яр е на пътя към Бахмут. В тази посока Антон посочва, че Русия "хвърля много хора, много боеприпаси, а военновъздушните сили и артилерията действат там през цялото време". Засега подразделението му "успява да се задържи", подчертава войникът от Пета щурмова бригада.

В петък украински и руски военни блогъри писаха, че руските войски са достигнали покрайнините на града. Но украинският главнокомандващ ген. Олександър Сирски заяви в събота, че "Часов Яр остава под контрол, всички опити на противника за пробив на този фронт са се провалили", въпреки че градът е сцена на ожесточени сблъсъци.

Ръководителят на военната администрация в Часов Яр Сергей Чаус заяви пред АФП, че ситуацията там напоследък е станала по-опасна. "Ако преди имаше моменти, в които в града цареше тишина, то сега такава няма (...), целият град гори", каза той пред АФП в петък. Войниците, ранени в Часов яр, сега може да се сблъскват със затруднения в получаването на спешна първа помощ, преди да бъдат евакуирани.

Последната известна клиника за спешна помощ беше преместена извън града от съображения за сигурност. Един от нейните лекари заяви пред АФП, че екипите за евакуация вече не отиват в Часов Яр, където е станало твърде опасно. "Ако се евакуират ранени войници, то е с кола", обяснява 24-годишната лекарка Надя. Тя е виждала войници, принудени да вървят пеша с часове, "защото няма друг изход от тези позиции".

25-годишният Сергий, който току-що се е завърнал от операция в покрайнините на града, смята, че сега положението е "много по-тежко". Войникът от пета щурмова бригада, по прякор "Мопеда", продължава да търка силно подпухналите си очи. "Много безпилотни летателни апарати сега са в действие" денем и нощем, доверява той. Другарят му Егор смята, че дроновете са станали по-прецизни, което ги прави по-страшни от артилерията. "Дронът продължава да лети, докато не те убие, или пада до теб, за да те нарани, докато се появи друг", описва 27-годишният войник.

"Първият те парализира, а вторият пада върху теб и те довършва", добавя Егор, който посочва, че руските войски използват ресурсите си по-рационално, отколкото в началото на нашествието в Украйна през 2022 г. 21-годишният войник Богдан се съгласява. "Те се учат, учат се, не са глупави... това не е същата армия като през 2022 г.".

Но някои стратегии са неизменни, смятат войниците, а разрушаването на Часов Яр напомня за предишни битки, водени от руснаците, в които градовете са били напълно изравнени със земята. "Те унищожават всичко и след това седят сами в руините", казва Сергий. Според него превземането на Часов Яр би означавало засилване на обстрела на хората, които продължават да живеят там. Около 770 души все още живеят в града, докато преди войната те са били около 13 000, казва пред АФП ръководителят на военната администрация Сергий Чаус.

На десетина километра от града, в Костантиновка, жител каза пред АФП, че се страхува от настъплението на руснаците. Седнал на пейка пред къщата си, Андрий Комаристов заяви, че няма къде да отиде и трябва да се грижи за майка си и възрастните си съседи. "Каквото и да се случи, те ще садят картофи и ще почистват градините си от плевели. И няма да отидат никъде", коментира той, галейки куче. "Ще си седим тук до края. И ако ни ударят, ще ни ударят, това е всичко."


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    82 8 Отговор
    Господ да им помага!Амин!

    Коментиран от #12, #44

  • 2 Пич

    114 3 Отговор
    Няма ако !!! Пиши го бегал.....

    Коментиран от #4, #94

  • 3 Ха ха ха ха

    146 3 Отговор
    Ми те тъй пишеха и за Авдеевка ама тя падна. Нещо ново измислете.
  • 4 Кой е бегал

    7 102 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Питлер ли

    Коментиран от #109

  • 5 az #СВО

    149 5 Отговор
    Въпросът не е в "ако", а кога?
    Руснаците са се захванали здраво с Часов Яр и до края на месеца съдбата му може да бъде решена...

    Коментиран от #101

  • 6 стоян георгиев

    14 154 Отговор
    Русия ще.превзеюе часов яр както и други украински села градове вероятно,но това няма да спре войната.украинците няма да се откажат докато русия не рухне.прекалено дълго търпяха руските издевателства .дори цяла украйна да бъде завладяна войната ще продължи.

    Коментиран от #10, #11, #20, #98, #110, #112, #131

  • 7 Няма ако

    84 3 Отговор
    Има кога? Въпрос за 100 000 лева

    Коментиран от #48

  • 8 Сократ

    145 6 Отговор
    Не АКО, а КОГАТО. Часов яр до дни ще е освободен. Харков е без ток. Но вече денонощната зелена пропаганда не хваща декиш.

    Коментиран от #35, #38

  • 9 КОТарАК

    6 85 Отговор
    да вземат всички рускоговорящи територии най-добре /местните рашани да усетят разликата , ако не избягат

    Коментиран от #30

  • 10 Ко каза?

    108 4 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    .....дори цяла украйна да бъде завладяна войната ще продължи....ха ха ха ха как бе?

    Коментиран от #16, #24

  • 11 Сократ

    135 4 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Кои са тези украинци, които няма да се откажат? Тези, които ги ловят и пребиват по улиците, а после ги пращат за месо? Или тарикатите милиардери като зеленото и кликата му? Кои?

    Коментиран от #27

  • 12 ТОЧНО ТАКА...!

    82 10 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    Господ да им помага на Руснаците!
  • 13 Госあ

    114 4 Отговор
    По китайските медии и в WeChat вървят записите на убийците от концертната зала, където дават пълни признания за връзката си с Киев !
  • 14 не знам какво пази тоя

    100 7 Отговор
    Над 300 бойци от националистическия батальон „Азов“ са унишожени в покрайнините на Часов Яр.

    Коментиран от #81

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Не му се чуди!

    53 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ко каза?":

    Човекът не е добре...!
  • 17 Пропи

    65 1 Отговор
    То туй нищо не е. Важното е, че са свалили 17 дрона сутринта и то ....геройски!
  • 18 с лава

    104 3 Отговор
    Този филм го гледахме много пъти до сега: Докато руската армия не е презвела град, то той се обявява за много важен, а след като го превземе рязко изведнъж се оказва маловажен или изобщо не важен.
    Хайде пуснете друга плича, че тази писна.
  • 19 Ще го превземат

    73 5 Отговор
    Няма не искам няма недей.зеления умира от злоба.да стяга куфарите.
  • 20 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    67 7 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    ше ти рухне онова в гащите ...ТАЗИ ГОДИНА ЩЕ РУХНЕ АМЕРИКАНСКАТА ФАШИСТКА ДЪРЖАВА ..ПЪРВО ЩЕ СЕ ОТДЕЛИ ТЕКСАС А ПОСЛЕ ЕЛУСТОН ЩЕ ИЗРИГНЕ И ПОЛОВИНАТА КОНТИНЕНТ ЩЕ СЕ РАЗЦЕПИ ...

    Коментиран от #28, #33

  • 21 Атина Палада

    53 3 Отговор
    Украйна и Русия докато напълно не разрушат ЕС и Нато, няма да спрат.....
  • 22 Последната укра

    77 5 Отговор
    Скоро Окраинските градове няма да са в никаква опасност, просто защото крайнътъ няма да я има. За Русия нейното до Одеса, за чакалите унгарци, поляци и румънци останалото. И помежду тях едно малко независимо киевско княжество, да разделя Полша и Русия
  • 23 хахахах

    59 1 Отговор
    Така приказваха и за Бахмут, Андреевка и какво ли още не ...вече 3г.
  • 24 стоян георгиев

    5 65 Отговор

    До коментар #10 от "Ко каза?":

    Това което прочете.полша.смаза ссср макар да бе завладяна.русуя.ще.тряжва да дава огромни пари за да задържи украйна ако я завладее.непосилни пари и усилия,които ще я съборят както бутнаха ссср.

    Коментиран от #32

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Пак плява

    58 3 Отговор
    Мара да запасва пушката на кръста и да отива. Както каза....помощ трябва
  • 27 стоян георгиев

    4 73 Отговор

    До коментар #11 от "Сократ":

    Тези дето се бият в съотношение едно към десет спрямо руските варвари.без ракети и с малко артилерия ,без самолети и побеждават.тия дето се биха на шипка тия дето победиха хитлер наполеон...ей тия украинци.да има и сред тях такива като теб дето ги ловят скрити под полите на майките им ама това е положението!

    Коментиран от #75

  • 28 стоян георгиев

    3 55 Отговор

    До коментар #20 от "бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ":

    Може да се хванем на бас .ще ти уредя и кредит за да си платиш баса че сащ няма да рухнат тази година нито пък тексас ще се отдели.
  • 29 2024

    59 3 Отговор
    Че той вече е обграден и ги почват с ФАБовете.
  • 30 Появиха се

    57 5 Отговор

    До коментар #9 от "КОТарАК":

    Кадри от казинкс с обезвредени американци. Записите са взети от атион камерите от падналите американски каски. Кастрацията на мяукащите е в ход .
  • 31 Жириновски

    51 5 Отговор
    2024 году украине не будеть
  • 32 Ко каза?

    66 4 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    Огромни пари? Като вземе плодородните райони и нужната индустрия, руско говорящите там ще се погрижат за новата държава под крилото на майка Русия.

    Коментиран от #40, #43, #46

  • 33 Дано

    28 3 Отговор

    До коментар #20 от "бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ":

    А дано
  • 34 Отива си

    55 6 Отговор
    Украинската държава. Барем в ЕС да ги бяха приели за малко, че да се радват като деца на захарно петле.

    Коментиран от #99, #129

  • 35 Госあ

    4 10 Отговор

    До коментар #8 от "Сократ":

    Шъ гу пуeмeш ли yтzaт?

    Коментиран от #39

  • 36 Ксаниба

    45 6 Отговор
    адубрютро!!! Сега ли се сетихте, бандери??!!! оркаина я чкака освобождение!!! Руската армия не ако, а ще освободи Часов Яр!!!!
  • 37 Има си ред

    28 2 Отговор
    Всичко по реда си. Не се блъскайте. Последният да се приготви.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 чикатило

    8 4 Отговор

    До коментар #35 от "Госあ":

    не дьей с пълно оста, моЖиутноуу!! Глитай пръуу матрияла - амгъл такъфф!!!
  • 40 стоян георгиев

    2 56 Отговор

    До коментар #32 от "Ко каза?":

    Рускоговорящите мразят русия най силно.гледай павел губарев каквомви казва в очите ,а той е от създателите на днр.в рускоезичните райони населението масово бяга в украйна а мъжете се записват в най бойните части на украинската армия.азов кракен киборгите са все рускоезични

    Коментиран от #49, #52, #137

  • 41 БСП за България и Радев

    42 6 Отговор
    Часов Яр вече е превзет, парадните униформи изгладени за влизането на червената освободителна армия в Киев. Главния булевард ще е кръстен "Президент Освободител" на другаря Путин

    Коментиран от #102

  • 42 Джамбaза

    45 1 Отговор
    Часов Яр - място от стратегическо значение...
    Няколко бомби и ще запеете друга песен -
    просто място, без стратегическо значение.
  • 43 стоян георгиев

    4 51 Отговор

    До коментар #32 от "Ко каза?":

    Русия и най плодородните региони на сащ да вземе ще фи обърне в пустош.не са проблеми регионите а руското управление.

    Коментиран от #45

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Реалист

    4 31 Отговор

    До коментар #43 от "стоян георгиев":

    Напротив, ще им построи външни тоалетни със септични ями

    Коментиран от #53

  • 46 Атина Палада

    54 1 Отговор

    До коментар #32 от "Ко каза?":

    Украйна е втора след Русия по богатства на природни ресурси. Обаче всички тези богатства са в Донбас... С влизането в състава на РФ, така Русия държи природните ресурси на нашата планета в ръцете си! А нлаите ш.орошчета тук, си дрънкат колкото да не заспя. :)))
    Ама ако ги питаш, защо американските корпорации след преврата през 2014 г в Украйна, заграбиха точно тези земи с природните богатства, а не заграбиха Лвов примерно. не могат да ти отговорят.

    Коментиран от #95

  • 47 Джамбaза

    38 0 Отговор
    ...и страда от недостиг на боеприпаси...
    Голямо страдание, няма що.
    Чехия достави близо един милион снаряда на Украйна.
    Какво не им достига?
  • 48 Уверявам те

    37 0 Отговор

    До коментар #7 от "Няма ако":

    "Въпросът" е за много повече , но в този конкретен случай не е трудно да се предвиди , че както провокациите от украинска страна ще нарастват, така и силата на настъпателните действия от страна на руснаците постепенно ще нарастват. Днес се появиха кадри от задържана група украински "бойци" от киберпространството, които са издърпали около 90 милиона долара от кредитни карти на руски граждани и са ги пращали на ВСУ.. войната е тотална.
  • 49 ухльоф

    34 1 Отговор

    До коментар #40 от "стоян георгиев":

    Много си болен човече, безнадежден си!

    Коментиран от #56

  • 50 Дедо ви...

    36 1 Отговор
    Битката за Часов Яр: Руснаците обкръжават града с маневра от югоизток. ВСУ са започнали организирано изтегляне на някои части западно от Красное. Частите, отстъпващи от Богдановка, минират подстъпите към Калиновка, изграждайки нова отбранителна линия по канала Северски Донец – Донбас. Битката за ключовата украинска крепост Часов Яр се разгаря все повече. Руските войски се закрепват в източните покрайнини на микрорайон Канал в района на Часовоярско училище № 77, но няма точна информация дали самото училище е овладяно на север и на юг от микрорайона има големи участъци, през които може да бъде заобиколен и доставките да бъдат отрязани, поради което ВСУ ще бъдат принудени да се оттеглят по-дълбоко в града. Руската фронтова авиация непрекъснато действа по позициите на украинските въоръжени сили в градските райони, а позициите на украинските гаубици и танкове често стават цели за руските "Ланцети". Според някои доклади, на север от Красни, руските въоръжени сили се движат по горски пояс на височина, доминираща над селото.
    В Клещеевка руските войски удариха полеви склад на украинските въоръжени сили с РСЗО, а самото село все още остава в по-голямата си част в "сивата зона".

    Коментиран от #58

  • 51 Христо Божилов

    3 37 Отговор
    Айде бе, тоя Чеснов Яр не го ли превзе вече "Самая Могучая"? Путин какво ги бави? Ненаяде се от продажби на петрол на високи цени в Азия и затова поддържа СВО да тлее
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 стоян георгиев

    1 45 Отговор

    До коментар #45 от "Реалист":

    Русия е 150 млн. население върху 17 млн.кв.км.територия.демек под 10. Човека на кв.км.имат нефт газ злато диаманти алуминии чернозем....и средната заплата е с 30% по ниска от българската.щели да вземат хубавите региони на украйна и да се оправят а?хахахаха...хубавото е там дето няма руснаци.за.това и украинците се бият така настървено.

    Коментиран от #91

  • 54 атеш айдар марийка джамбаз

    22 2 Отговор
    нов рекорд,руснаците пратиха под земята 664000фашисткиурки(80000 за 2024г.)
  • 55 Не АКО

    25 2 Отговор
    ами КАТО го превземе...
  • 56 стоян георгиев

    4 39 Отговор

    До коментар #49 от "ухльоф":

    Кое ми е болното.че ви унищожавам илюзиите ли? Та болен е всеки дето иска путлер да победи.особено ако е българин!
  • 57 чикатило

    10 0 Отговор

    До коментар #44 от "КОТарАК":

    Аз вече се хванах! Има ли мераклии?

    Коментиран от #59, #64

  • 58 стоян георгиев

    2 43 Отговор

    До коментар #50 от "Дедо ви...":

    Чаов яр ще е като бахмут хиляди руснаци ще умрат за малко руини.другото дето си писал са фантасмагории.

    Коментиран от #62, #65, #85, #86

  • 59 ухльоф

    8 0 Отговор

    До коментар #57 от "чикатило":

    Ас съм първа, ма! Чакай си ридъ!
  • 60 Дедо ви...

    38 2 Отговор
    В покрайнините на Часов Яр е унищожена голяма група от добре познатия отряд "Азов". Повечето от тях са били разположени в жилищни зони на един от микрорайоните. Те са унищожени заедно с укрепленият, броят на загиналите достига няколкостотин.
    Трудно е да се каже по-точно, тъй като те са затрупани под развалините на многоетажни сгради, в които са се намирали по време на атаките на нашите въздушно-десантни войски.
    Колона на украинските въоръжени сили от няколко камиона с бойци от националистическото подразделение "Азов" е унищожена край Часов Яр. "Ударите на военнокосмически сили на няколко километра от Часов Яр унищожиха колона от камиони с резервен личен състав на въоръжените сили на Украйна. Има разузнавателни данни, които сочат, че вътре в превозните средства са били десетки хора от 3-та бригада, която е създадена от Киев на основата на "Азов"

    Коментиран от #61, #96, #97

  • 61 стоян георгиев

    1 28 Отговор

    До коментар #60 от "Дедо ви...":

    Това също не е верно!

    Коментиран от #67

  • 62 Дедо ви...

    1 15 Отговор

    До коментар #58 от "стоян георгиев":

    Чакъм Кадиров да ме нaдyпи!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 чикатило

    3 0 Отговор

    До коментар #57 от "чикатило":

    няма да се хващате на кой какво хванал!! Ще заплодя всичките фалшиви профили тук!!!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Читател

    31 0 Отговор
    От 2 години си пишем тук и какво от това, само дето на Мария и се плаща за пропагандата.Лошото е за обикновените хора там,да мрът за чужди интереси.
  • 67 Хахахаха

    29 1 Отговор

    До коментар #61 от "стоян георгиев":

    Чети бе амсалак
  • 68 Разбира се

    45 1 Отговор
    Селище по селище до пълното зачистване на териториите на изток от Днепър от фашистки елементи. Пък ЕС да тропка с крачета колкото си ще. Всички бяха предупреждавани години наред.
  • 69 Име

    5 0 Отговор
    чакаля крадци на никове
  • 70 Дедо Z

    32 0 Отговор
    Еее, много пастора а картинка за войната:"седящи в кухнята...". Не знам, кой ви пише всичките буламачи, или ги превеждат от DW, но повечето ви материали са за слаб 2!
  • 71 Часов яр

    26 1 Отговор
    Заминал е.
  • 72 Дай Боже

    36 1 Отговор
    По бързо да превземат квото трябва и да се приключва с тая мъка за украинския народ и света!!!!
    Бързо да се дава зеленчука на Трибунала в Мариопул!!!
  • 73 Иван

    31 1 Отговор
    Има огромна омраза към славяните от страна на Запада и не знам защо - ние сме гостоприемни - Балдуин Фландърски - самостоятелна кула, източно изложение.

    Времената се менят - но явно - нравите не.

    Коментиран от #76

  • 74 Ако?

    30 1 Отговор
    Щом ПродажнатаКозякМастияМария пише за вероятности, това да се разбира, че вече града е руски. КозякПродажницитеНаСмърт!
  • 75 Асен

    32 1 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    Сигурен съм, че тези истини ги пишеш от първо лице единствено число от украйнски укоп предавайки разговорите с другарите ти по съдба, но е по вероятно това да се случва между отделните дръпвания. Не Ви ли изтъняха ноздрите вече две години ? Жертвата на невинни хора за икономически интереси и превръщането на Укр. земя в угар са дела на антихристи . Да си техен проводник е от зла сила нечестива ! Хи хи хи ...
  • 76 Сандо

    1 3 Отговор

    До коментар #73 от "Иван":

    Как се пише по западняшки (Р.И.М.) славянин и роб ?

    Коментиран от #84, #132

  • 77 Хохо Бохо

    14 1 Отговор
    Не ако, а когато
  • 78 Само питам за един преател

    31 2 Отговор
    Вече 2 години фронт ама що пък един път не чух не видях от милионите избягали от Укрия в Бг, Европа да се организират като доброволци за фронта... ей така по собствена воля.... не брате само дайте да дадете призив към света!!!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Бойкот на О.Л.Х.

    25 1 Отговор
    Много приказки, а няма нищо съществено.
    И лека корекция на заглавието - не „ако”, а КОГАТО..
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Бай той Толстой

    3 0 Отговор

    До коментар #76 от "Сандо":

    Пише се "Сандо"!
  • 85 Бай той Толстой

    7 0 Отговор

    До коментар #58 от "стоян георгиев":

    Ако искаш,да те уморя с целувка!🥰

    Коментиран от #88

  • 86 Улав

    17 1 Отговор

    До коментар #58 от "стоян георгиев":

    Ееей, нямаш спиране бе! На халюциногенни ли си?

    Коментиран от #87

  • 87 ДДТ

    22 0 Отговор

    До коментар #86 от "Улав":

    Не бе, просто Стоенчо е включил турбото на вибратора и го избива на писанье...
  • 88 стоян георгиев

    4 5 Отговор

    До коментар #85 от "Бай той Толстой":

    Малко ме е срам,но няма да откажа.

    Коментиран от #122

  • 89 стоян георгиев

    1 18 Отговор
    Само не разбирам сайта що държи групата руски тролове?явно има някаква причина и тя не е свързана с дискусията тук,щото трола в дискусията не участва!

    Коментиран от #90, #92, #93

  • 90 Търкачо

    15 1 Отговор

    До коментар #89 от "стоян георгиев":

    Хайде по скромно,че да неходиш на резервната скамейка за една седмица.

    Коментиран от #103

  • 91 Пешо

    14 1 Отговор

    До коментар #53 от "стоян георгиев":

    Ех Стоянчо, Стоянчо...100 янчо...100 ян ...100 зян ! Много си го вапцал.
  • 92 Лазар

    14 1 Отговор

    До коментар #89 от "стоян георгиев":

    И след като нищо не разбираш , а си губиш времето тук?! Такъв ерудит , като теб , не трябва да е тук в този форум. Всички те поддържат и си лягай да спиш или иди да играеш на улицата футбол или народна топка.

    Коментиран от #105

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 хи хи хи хи

    2 8 Отговор

    До коментар #46 от "Атина Палада":

    И какво от това,като не знае какво да прави с тях? Няма да ги държи за дълго
  • 96 Дедко

    2 6 Отговор

    До коментар #60 от "Дедо ви...":

    Смени потурите,че не се трае и НЕДЕЙ ДА ЛЪЖЕШ!!
  • 97 А бе

    5 2 Отговор

    До коментар #60 от "Дедо ви...":

    Вие освен мазно,долно и тлъсто да лъжите,друго умеете ли?
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Даа бе

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Отива си":

    Във всички ситуации ще я изпревариш!
  • 100 Мишел

    17 2 Отговор
    Битката за Часов яр започна преди седмица, руснаците превзеха вече Водяное и Богдановка. В превзетия квартал на града Новий бе унищожен нацистки батальон на Айдар, в който е имало и чужди наемници- балтийци. Ударът върху батальона е бил с няколко ОДАБ. Руската авиация засипва укрепените украински позиции с по стотина ФАБ и ОДАБ дневно. Украинските войски в града се снабдяват вече само по единствено асфалтирано шосе.

    Коментиран от #104, #107

  • 101 хи хи хи хи

    1 9 Отговор

    До коментар #5 от "az #СВО":

    На руснаците-да но на Часов Яр, едва ли! Какво стана миналата седми блатните два пъти го завземаха
  • 102 Бухахаха ха

    1 7 Отговор

    До коментар #41 от "БСП за България и Радев":

    Нинова и Радев знаят ли?.......а Джуджко?
  • 103 стоян георгиев

    3 12 Отговор

    До коментар #90 от "Търкачо":

    Дреме ми на к..а за скамейката.въпроса е обаче в сайта що позволявате да обиждат журналистите ви и и да ви нарушават правилата банда елементарни русофили?явно има причина.

    Коментиран от #114, #116

  • 104 А бре

    4 13 Отговор

    До коментар #100 от "Мишел":

    Ти докато не излъжеш,не може да дишаш бре?РУСИЯ ГУБИ ВОЙНАТА!!
  • 105 стоян георгиев

    0 11 Отговор

    До коментар #92 от "Лазар":

    На мен ми е супер да ви ритам в зурлите,но не разбирам защо сайта се самоунижава ?
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 стоян георгиев

    1 15 Отговор

    До коментар #100 от "Мишел":

    Хахах хоооо айде старата песен на нов глас.тоя азов го унищожи за 1000 път.трета щурмова бригада азов дето се бие при бахмут за миналата година загуби 178 човека споменати поименно в края на годината от самата бригада.вагнер дето воюваше.срещу тях загуби поне 20000 убити по признание на пригожин и то докато бе жив.сметките ги прави ти.проверка лесно можеш да си направиш.за.думите ми.
  • 108 Руската армия и братята

    11 1 Отговор
    руснаци са на път в скоро време да си го върнат не само този град,а и останлите,както и цяла Украйна.За това съдействат скапаните западналяци и краварите отвъд големия гьол.
  • 109 Не бе,

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кой е бегал":

    укропитеците към Киеви зпаднала Джейропа.
  • 110 След Часов Яр,

    13 1 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    се очаква падането на целият украински фронт и отбраната им,а така и цяла Украйна ще загубят. За последното денонощие ВСУ са загубили над 1000 калпака и стотици единици военна техника.

    Коментиран от #111

  • 111 стоян георгиев

    2 10 Отговор

    До коментар #110 от "След Часов Яр,":

    Както се очакваше при бахмут нали? Тогава пак същата песен я пяхте.имало укрепен район руснаците като го превземели и хоп киев и одеса,а...?хахах хоооохоо,та след часов яр ще има нова руска мобилизация,до де има руснаци и малцинства ще воюват,нали другар?

    Коментиран от #119

  • 112 Никола

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Болен мозък
  • 113 Ееее, как така

    8 0 Отговор
    Ще го превземат? По-напред имаше статия, че всички танкове на руснаците са унищожени. И ракети нямат…. За патроните не пише, маже би все още имат по 1 патрон на човек. Ама нали руснаците умират, а украйнците са безсмъртни? Как така ще превзимат. Ама тези руснаци не четат ли какво пише във Факти? Не ги е срам. Да вземат да прочетат малко новини. Ще превземат. Ама ха.

    Коментиран от #121

  • 114 да попитам,

    4 0 Отговор

    До коментар #103 от "стоян георгиев":

    къде в сайта видя журналисти?Поне една статия написана лично от тях досега прочел ли си ?Щото аз не съм.Всичко написано във факти е преписано от някъде.Ако малко се поразровиш,може да прочетеш всичко написано тук ,без да ти се налага да влизаш във факти.

    Коментиран от #115, #117

  • 115 повечето

    3 0 Отговор

    До коментар #114 от "да попитам,":

    хора четат факти заради коментарите и заради това,че самите те могат да коментират.Включително аз и ти
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #114 от "да попитам,":

    Всяка статия си има автор .често статиите са писани от журналисти от сайта който вие обиждате без да ви наказват.тва пе инфото може да го прочетеш и от друго място не променя нищо.ти може да прочетеш и инфото на ббс или дойче веле от друго място както и на руските медии.въпроаа е че псувате и заплашвате поименно пишещите за сайта журналисти а накрая гонят мен.еймтова е странното.вие сте един мишлета дето може да ви се реши проблема за пет минути ама ви дондуркат с години.

    Коментиран от #120, #123

  • 118 123

    3 0 Отговор
    Госпожо, какъв журналист сте, правилното е "когато руската армия го превземе".
  • 119 Георги Стоянов

    3 0 Отговор

    До коментар #111 от "стоян георгиев":

    Няма какво да четем .
    Гледай западни генерали какво говорят и
    предлагат .
    Аналитици 1000 пъти по умни от теб .
    Не гледай онзи Гордон какви ги плещи .
    Или ,,УНИАН,, никой от тия не помирисвал барут .

    Коментиран от #124

  • 120 123

    6 0 Отговор

    До коментар #117 от "стоян георгиев":

    В три изречения тридесет грешки, кой ще те вземе насериозно?
  • 121 Те така

    3 0 Отговор

    До коментар #113 от "Ееее, как така":

    Те от ракети и танкове не ги е страх.
    Но като чуят че идват ония с лопатите
    и ,,Пералните ,, всичко се нас.....Ра.
  • 122 СтУю

    2 0 Отговор

    До коментар #88 от "стоян георгиев":

    Знаех си че си на другия бряг ,
    но си викам : по добре да съм сигурен .
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 балкански

    5 0 Отговор
    русия ще превземе часов яр! колкото да им е мъка...и не само него!
  • 126 Чсов Яр ще падне до седмица!!

    7 0 Отговор
    На Украйна се доставят снаряди и оръжия достатъчно през Полша и Румъния, но Зеленски продължава, да реве!! Над България летят Денонощно товарни самолети от Гърция с оръжие и Мониции посока Румъния!! Махалото сее Залюлало, Украинците нямат боеспособна Армия! Да сядат да преговарят, ако им разрешт разбирасе Неоконите в САЩ и Англетата!! Преговори ще Запазят част от Украйна!!

    Коментиран от #128, #135

  • 127 АБЕ НА СНИМКАТА ТИЯ ДЪРВЕТА

    2 0 Отговор
    АКУ БЯХА В БЪЛХАРИЯ ПОКРАЙ ПЪТЯ ЩЯХА ДА СА СМЛЯНИ ОТ ПИЯНИ ЖИГИТИ И НЕГРАМОТНИ ВОДАЧИ НА МПСЕТА....
  • 128 СПРАВЕДЛИВ

    4 0 Отговор

    До коментар #126 от "Чсов Яр ще падне до седмица!!":

    Никога, дори и по време на Студената война, над България не са летели толкова самолети! Небето ни беше мирно и чисто. До къде ни докараха да участваме насила във война. Това ни докара членството и още какво ни чака...
  • 129 СПРАВЕДЛИВ

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Отива си":

    Никъде не искат да ги приемат, защото знаят каква е цената, а само ги лъжат, за да ги мамят, уж да изтощят Русия, а стана точно обратното. Жалко за измамените, но сами си го заслужиха.
    "Хитрата сврака..."
  • 130 тагаренко

    3 0 Отговор
    Приключи окрайната.а укрите продължават да мрат като мухи за тоя дето духа
  • 131 СПРАВЕДЛИВ

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Да, войната ще продължава, но все по-на запад.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 балкански

    2 0 Отговор

    До коментар #126 от "Чсов Яр ще падне до седмица!!":

    само че путинката им речи така: това че на някой са му свършили патрончетата няма да ни сложи на масата на преговорите! преговори ще има на нашите условия, а те са: демилитаризация, денацификация и никакво нато! край на цитата! освен това преговорите ще са сащ-русия! а украина ще е в ъгъла, са вдигнати ръчички!
  • 136 КОтОраК

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "КОТарАК":

    Аз съм истинския. Не ме емитирай
  • 137 Анджело

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "стоян георгиев":

    Че то в Окраина всички са рускоговорящи бе. Аз досега не съм чул на живо окраинец да говори на окраински. А много онраинци има около мен
  • 138 Тома

    0 0 Отговор
    Е дайте пари бе ще каже зеления
Новини по държави: